שלום רב, אני בתהליכים של התנתקות מחברת הוט המחורבנת, משום שאני די טירון בנושא העידן פלוס אני קורא הרבה חומר, בין היתר שבקרוב עומדת להשתנות הטכנולוגיה וקורא קצת על כל מיני ממירים בתחום.
יש לי כמה שאלות:
קודם כל מה ההבדל בין הטכנולוגית שידור הקיימת לזאת שצפויה להגיע בקרוב?
DVB-T הינו שיטת שידור שישראל בחרה להשתמש ומשתמשת משנת 2009, כאשר בעוד חודש חודשיים אמורה לעלות שיטת שידור חדשה DVB-T2, שהיא בעצם דור מס' 2 לשיטה הישנה dvb-t.
השיטה החדשה נותנת את האפשרות לשדר בצורה חלקה יותר ערוצי HD.
הממירים שהבאת יכולים לעבוד, כל עוד הרשות השניה לא תעשה איפיונים טכניים הזויים כמו שעשתה בDVB-T בשנת 2009. ז"א במידה ורכשת ממיר T2 היום אז כרגע הוא על קרן צבי. וקיים הסיכון שלא תצליח לקלוט שידורי HD במידה ויהיו בכלל.
הממירים שהבאת מיועדים לקליטת T2 אבל יכול להיות שיעשו בעיות בקליטת השידורים בשיטה הישנה DVB-T.
בנוסף הממירים הללו, עד כה לא קיבלו שום חוות דעת אם מקצועית או לא מקצועית, ולכן קשה מאוד לאמוד על איכות הממירים.
לכן המלצתי היא ללכת לחנות ולבדוק אותם.
אני דוקא חושב שעדיף לקנות היום ממיר זול במיוחד, כזה שלא יעשה כאב לב גדול להיפטר ממנו כאשר ישודר משהו מעניין בתקן T2 ונרצה להשתדרג.
אני במקרה קניתי את ה T2 של אינובה שבינתיים נעלם מהחנויות כי רק התנתקתי מהוט והצטרפתי לעידן+ והממיר הזה היה במחיר טוב אז לקחתי...
לא הבנתי אבל מהנשתמע אם מחליפים שיטת שידור ל T2 למה חבל על הכסף? ולמה HD זה על קרן הצבי כמו שאמר זה שמעלי?
הרי הגיוני שאם מחליפים שיטה שזה יעבוד לא? או שאני אופטימיסט...
הבעיה שלטענת הרשות השנייה שצפוייה להפעיל את השידורים הללו מתישהו בהמשך השנה, הם עוד לא סגרו סופית את תקן השידור (שזה נשמע לי די קשקוש בהתחשב בעובדה שהציוד כבר נרכש, הותקן והופעל לשידורי נסיון שנקלטו על ידי אלו שרכשו ממירים).
זה אומר שתיאורטית כל עוד לא פרסמו את התקן הסופי והתחילו לשדר, הם טוענים שממירים שנמכרים בחנויות עלולים לא להתאים.
טענה נוספת היא שערוץ HD לא יעלה לשידור במרבב הקיים בתקן הישן ולכן מי שירצה לצפות בשידורי HD חייב T2 .
לדעתי, אם אתה יכול להשיג את הממיר שעולה 170 שקל באיסוף עצמי מהחנות בלי לשלם 40 שקל משלוח זה אולי כדאי. אם לא, עדיף לקנות ממיר פשוט כמו היונדאי שנמכר בסביבות 160 שקל אם לחוץ לך לקנות ממיר ממש עכשיו, או לחכות שהרשות השנייה תפרסם את התקן הסופי של T2 ויתחילו למכור ממירים שמתאימים.
גיל37 כתב:הבעיה שלטענת הרשות השנייה שצפוייה להפעיל את השידורים הללו מתישהו בהמשך השנה, הם עוד לא סגרו סופית את תקן השידור (שזה נשמע לי די קשקוש בהתחשב בעובדה שהציוד כבר נרכש, הותקן והופעל לשידורי נסיון שנקלטו על ידי אלו שרכשו ממירים).
זה אומר שתיאורטית כל עוד לא פרסמו את התקן הסופי והתחילו לשדר, הם טוענים שממירים שנמכרים בחנויות עלולים לא להתאים.
טענה נוספת היא שערוץ HD לא יעלה לשידור במרבב הקיים בתקן הישן ולכן מי שירצה לצפות בשידורי HD חייב T2 .
לדעתי, אם אתה יכול להשיג את הממיר שעולה 170 שקל באיסוף עצמי מהחנות בלי לשלם 40 שקל משלוח זה אולי כדאי. אם לא, עדיף לקנות ממיר פשוט כמו היונדאי שנמכר בסביבות 160 שקל אם לחוץ לך לקנות ממיר ממש עכשיו, או לחכות שהרשות השנייה תפרסם את התקן הסופי של T2 ויתחילו למכור ממירים שמתאימים.
...
לא הייתי אומר קשקוש. בסופו של דבר כמו שכל ממיר DVB-T2 יכול לקלוט גם DVB-T אני מניח שגם משדרי DVB-T2 יכולים לשדר DVB-T "רגיל", אז הרשות השניה יכולה לרדת מה-T2 למרות שהיא כבר רכשה את הציוד.
חוץ מזה, בלי קשר ל"ברזל" (שזה DVB-T או DVB-T2) יש גם את הקידוד של הערוצים. האם הם גם יהיו משודרים ב-H.264 או שאולי ברגע האחרון הרשות השניה תחליט לעבור לקידוד יותר מתקדם כמו H.265? זה כבר עניין שפחות תלוי בציוד השידור אז יכול להיות ששידורי הניסוי היו בצורה אחת והשידורים האמיתיים יהיו אחרים. זאת גם הסיבה העיקרית שיכול להיות שאפילו ממירי DVB-T2 שנמכרים היום לא יעבדו (למעט דונגלים וכרטיסים למחשב שיעבדו בוודאות).
כרגע ההמלצה שלי היא לא - עד לעליית הערוצים החדשים (בתקווה שזה באמת ייקח כמה חודשים ולא יגרר לשנים כמו שהרבה פעמים קורה בארץ) לא שווה להשקיע בשום ציוד.
המצב הוא שנכון להיום לא ידוע כמעט שום דבר לגבי הערוצים החדשים. חושבים שזה יהיה DVB-T2 אבל לא סגור 100% ואפילו יותר גרוע, גם לא ברור מה יהיה הקידוד של הוידאו, האם יישארו עם H.264 או יעברו לקידוד מתקדם יותר, וזאת נקודה חשובה כי אם הם ישנו קידוד בהחלט יש מצב שכל מה שנמכר היום בטענה שהוא תומך 100% בשידורים החדשים בסוף לא יתמוך (למעט כרטיסים/דונגלים DVB-T2 למחשבי PC שהם היחידים שמובטח שיעבדו).
בקיצור נכון להיום ההמלצה היא שעד שעולים הערוצים החדשים לא לקנות כלום בכלל, ואם במקרה יש צורך דחוף אז לקנות את הממיר הכי פשוט והכי זול שלא יכאב להחליף אותו עוד כמה חודשים, כי כמו שאמרתי זה עלול לקרות בכל מקרה.