42MXE10, כיול מקצועי ו-PDP-436/427 - כמה שאלות

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

לפי מה שהבנתי מהביקורת על ה-42MXE10 מדובר במסך שאחוז הסטיה שלו מה-D65 הוא אחוז אחד בלבד, אך עם זאת מדובר במסך עם שחורים פחות טובים מה-436, אז יש לי כמה שאלות בתור צרכן מבולבל שלא יודע מה הבחירה הכדאית.

1. האם הערכה Spyder2 Pro תיתן לי כיול ל-D65 וכן כיול שיתאים למסך ה-MXE10 ?

2. מה ההבדלים בין הערכה של ה-Spyder2 Pro ל-Colorfacts Professional ? מה ה-CF מציעה שה-Spyder2 Pro לא (לפי מה שידוע לי מדובר בעצם על חיישן זהה בשתי החבילות אך עם פילטר שונה כדי למנוע שימוש בחיישן שהגיע עם Spyder2 Pro בתוכנה CF) ?

3. דובר על אחוז סטיה אחד בלבד במסך ה-MXE10, האם ידוע מהו אחוז הסטיה במסכי 436 ו-427 ?

4. ל-436 יש שחורים יותר עמוקים מה-MXE10 (הגעתי למסקנה הזו מכוון שבכתבה צויין של-MXE10 שחורים פחות עמוקים מהפנסוניק וה-XR4, ובהמון מקומות מצויין שהשחורים ב-436 טובים יותר מאשר בפנסוניק\נק [וגם לדעתי זה ככה לאחר צפיה של שעות רבות ב-436]). האם ל-427 יש שחורים טובים יותר מה-436 ?

5. האם יש הבדלים באיכות התמונה בין ה-436 ל-427 (שחורים, התמודדות עם 50/60hz וכד') ?

6. האם 427 מאפשר קבלת ה-Native Rate שלו דרך חיבור ה-HDMI ?

תודה מראש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

1. לא - זה מיועד למחשב. אתה צריך אולי את SPYDER TV PRO או משהו כזה.

2. CF מתקדם בהרבה וגם דורש ידע.

3. לא נבדק לצערי. אני מנסה להשיג 427 לבדיקה (436 זה כבר פאסה)

4. ה-436 מנסיוני כלל שחורים דומים מאוד ל-MXE10, ההבדלים מינוריים. לגבי ה-427, זה כבר דורש מדידה (ע"ע סעיף 3)

5. דורש בדיקה, נסה ללחוץ על פיוניר שיעבירו לנו מכשירים בזריזות...

6. לא ידוע, דורש בדיקה כמובן...

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

תודה על התשובות.

לפי מה שאני זוכר מהביקורת שפורסמה פה על ה-SpyderTV מדובר בכלי שנועד כדי לתת כיוון בכיול ולא כלי שנותן מספרים אמיתיים. מה השוני בין זה לבין גרסאת ה-PRO ? האם גרסאת ה-PRO תאפשר לי לתת כיול נאות ל-MXE10 ?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

MarioMan,

אין לי את התוכנה הנ"ל, כך שלא אוכל לדווח בעצמי. שמעתי שזה ההבדל בין SPYDER TV PRO ל-SPYDERTV הרגיל.

כאמור, לא בדקתי זאת בעצמי - ממליץ לשאול את החברה (סה"כ זו אותה חברה שמייצרת את CF).

unsound_methods
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563

שליחה

MarioMan כתב:תודה על התשובות.

לפי מה שאני זוכר מהביקורת שפורסמה פה על ה-SpyderTV מדובר בכלי שנועד כדי לתת כיוון בכיול ולא כלי שנותן מספרים אמיתיים. מה השוני בין זה לבין גרסאת ה-PRO ? האם גרסאת ה-PRO תאפשר לי לתת כיול נאות ל-MXE10 ?
...
התוכנה המצורפת עם ה spyderTv נועדה לעזור לך לבצע כיול בסיסי של המסך באמצעות wizard ("עכשיו תכוון ככה... עכשיו תכוון אחרת..." ולבסוף: "הערך המתאים הוא...")

מטרת התוכנה לכייל (בעזרת החיישן ובעזרתך) את הפרמטרים הבאים:
black level, contrast, color, tint וכן לבחור את ה color temprature preset (warm/normal/cool) הקרוב ביותר ל D65.
האופן בו מתבצע תהליך הכיול הוא מעין wizard המבצע בעזרת המדידות ובעזרתך "חיפוש" לערך המתאים לכל בקר במסך.
התוכנה לא מספקת ממשק למשתמש של כיול מתקדם של D65 קרי grayscale ולא של gamma.
(אבל זה אפשרי - תמשיך לקרוא...)

לדעתי, כל אחד מפרמרטי הכיול הבסיסיים שפרטתי לעיל ניתנים לכיול ע"י דיסק כיול טוב, פילטר, עין מיומנת ומנוסה, ולהגיע לתוצאות מעולות.

אני רכשתי אותו מהסיבות הבאות:
1. התנסות ולמידה של מדע הצבע והוידאו
2. ביצוע כיול גאמה ו- D65.

הרעיון הוא שניתן להריץ את התוכנה ב support mode ולקבל ישירות מהחיישן קריאות RAW של רמת הבהירות והצבע (מה שנקרא xyY chromaticity readings).
אם אתה מבין את המתמטיקה מאחורי מדע הצבע (ואיך הוא מקודד בוידאו), אז על סמך אותן קריאות RAW אתה יכול לבצע בעצמך כיולים מתקדמים כגון גאמה ו- D65.
אם אתה לא מבין את המתמטיקה, ישנם באינטרנט גליונות אקסל (חלקם חינם, חלקם בתשלום) שיעזרו לך לבצע את הכיול - אתה צריך להזין להם את הקריאות. אבל, גם כאן נדרשת הבנה (יותר מיסודית) של העקרונות של צבע ווידאו.

לכן, השאלה הגדולה היא מה הצרכים שלך:
כיול בסיסי - למד קצת את נושא הכיול, מה זה כל אחד מהפרמטרים שאתה מנסה לכייל, על מה הוא משפיע; קנה דיסק כיול טוב. אחרי קצת התנסות ולמידה תוכל לכייל כיול בסיסי טוב.
כיול מתקדם - אפשרי עם ה spydertv במצב raw reading ועם גליון חישובי, וידע קצת יותר מעמיק.
אם אתה רוצה כיול מתקדם עם wizrads אוטומציה הסברים וכד' - קנה לעצמך ערכת כיול יקרה מאד כמו STV PRO או CF.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

unsound_methods,

אני דווקא דיברתי על SPYDER TV PRO, ששמעתי שהוא נותן גם GRAYSCALE CALIBRATION (וזה כבר הרבה יותר רציני), המחיר לא נורא. אני מניח שזה עם INTERFACE דומה ל-SPYDERTV (כלומר, יותר למתחילים מאשר מישהו מקצועי).

unsound_methods
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563

שליחה

בכוונה לא התייחסתי ל PRO כי מעולם לא ראיתי/עבדתי עם התוכנה, אינני יכול לחוות דעה.

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”