55": Philips vs LG

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
oryo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי,
אני מעוניין בטלויזיית 55" בתקציב של עד 8K. שתי הטלויזיות שעל הפרק קצת יותר יקרות, אבל למיטב הבנתי הן נשמעות כמו האופציות המוצלחות בשוק...
שתי הטלויזיות עולות בערך 8.5K, דרך הייטקזון.
מדובר בPhilips 55PFL6008 , וב LG 55LA621Y.
הדרישות שלי לפי הסדר: איכות תמונה HD 2D, אמינות (ואחריות), תלת מימד פסיבי טוב, יופי. ממש לא אכפת לי מיכולות סמארט טיוי וכו', הטלויזיה תהיה מחוברת ישירות למחשב באופן קבוע. מרחק הצפיה הוא 3 מטרים.

הפיליפס כרגע מובילה אצלי בגלל אפשרות האמבילייט, לעומת זאת לLG יש שנה נוספת של אחריות והיא גם קוטפת שבחים בכל מיני ביקורות ברשת...

אשמח לקבל המלצות בנוגע לדגמים, ו/או המלצות לדגמים ששכחתי.

במאמר מוסגר: אני שוקל להוריד 2000 שקלים מהתקציב וללכת על 50 אינץ', הבעיה המרכזית היא שאין כזו לפיליפס. אם אבחר בLG יש סיכוי סביר שאלך על האחות הקטנה שלה - 50LA621Y. חבר שלי נמצא באותה דילמה כמוני רק עבור תקציב 6000 וגודל 47-50 אינץ'.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8259
נתן תודות: 416 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #2 

אם ה LG הייתי הולך על ה 60" שבאה עם MCI800 ופנל טוב יותר מאשר ה 621 בגודל 55 שבאה עם MCI200.

oryo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

integral כתב:אם ה LG הייתי הולך על ה 60" שבאה עם MCI800 ופנל טוב יותר מאשר ה 621 בגודל 55 שבאה עם MCI200.
...
רק הבעיה היא שהדגם הזה יקר ב3000 שקלים בערך מהגבול העליון, ככה שלצערי הוא ממש לא על הפרק...
אם יש לך נסיון עם הLG המדוברת (או אם הפיליפס) אשמח לשמוע חוו"ד, אם יש לך המלצה על דגם כלשהו אחר _במסגרת התקציב_ גם אשמח לדעת. תודה.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #4 

הפיליפס טובה יותר בעיבוד תמונה (חדות, שיפור צבעים) לדעתי. יותר טובה ב SD וב 3D בוודאות.
ה LG יותר טובה באפליקציות ובתכני סמארט.
ב 3 מטר, אל תלך על פחות מ 55".

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

oryo כתב:
...
...
רק הבעיה היא שהדגם הזה יקר ב3000 שקלים בערך מהגבול העליון, ככה שלצערי הוא ממש לא על הפרק...
אם יש לך נסיון עם הLG המדוברת (או אם הפיליפס) אשמח לשמוע חוו"ד, אם יש לך המלצה על דגם כלשהו אחר _במסגרת התקציב_ גם אשמח לדעת. תודה.
...
לדעתי צריך לזכור שטלוויזיה קונים פעם בהרבה שנים. ההפרש פרוש עפ"נ 5 שנים זניח.

oryo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

integral כתב:
...
...
...
נו באמת, מה אתה רציני...? אני אמנם יוצא מנקודת הנחה שאתה פה בשביל לעזור, ושאתה עושה זאת בקטע טוב - אבל תזכור שאתה לא יודע מי עומד מולך, ובעיקר מהם האילוצים שלו.
התקציב שלי התחיל מאזור ה6000, והעלתי ל8000 'כי טלויזיה קונים פעם ב'. להעלות ל12000 זו כלל לא אופציה.

אני מאמין בלב שלם ששתי האופציות הן מעל ומעבר לדרישות שלי, אני פשוט רוצה למקסם את התמורה. גם בלי הפאנל הכי חדש יהיה מאוד נעים לראות אצלי טלויזיה (אגב, כבר עכשיו אני מבסוט מהפנסוניק 42" לד שלי, פשוט קפצה הזדמנות שדרוג לרגל היומולדת אז החלטתי לזרום)

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

היות ואני לא יודע מי עומד מולי, אחד שיש לו בעיית תקציב אמיתית, או סתם אחד שמסתכל על החור של השנקל, אני מציע את האופציה. כמובן, תעשה עם זה מה שאתה רוצה.

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #8 

integral כתב:
...
...
...
אולי אתה לא מקבל את דבריו ,אבל יש בהם הרבה מן ההגיון והוא נתן לך המלצה מאוד מאוד נכונה !

המתופף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #9 

החברים אכן הציעו לך הצעות טובות והם עושים זאת מכל הלב = (l) (l) (l)
אני מצטרף להמלצה שלא לרדת בגודל פחות מ-55 אינטש- לפני כמה חודשים רכשתי פיליפס דגם 5507 של שנה שעברה ואין לו אמבילייט- שילמתי בזמנו -7.400 ₪ כולל סאונד בר של פיליפס. ואני ממש מבסוט ומאושר מאיכות התמונה. מרחק הצפייה שלי הוא : 3.20 ופעמים רבות אני אומר לעצמי שחבל שזה לא בגודל 60-65 אינטש. כך שאם תוכל להתאמץ ולרכוש בגודל 55 סבורני שתהיה מאוד מרוצה מכך.
בברכה ובהצלחה (b)

oryo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אני חוזר ואומר שברור לי שהכל נאמר ברוח טובה ומרצון לעזור, אבל להמליץ למישהו שמחפש טלויזיה בתקציב 6-8 על טלויזיה ב12-13 זה כמו להמליץ למישהו שמחפש רכב משפחתי סטנדרטי ללכת על מרצדס בגלל שרכב לא קונים כל שנה וההפרש על פני 10 שנים כאשר משקללים מחיר מכירה בעתיד הוא לא גדול... זה פשוט לא רלוונטי.

אני כן פתוח לרעיונות והצעות, אבל התקציב המקורי (6) כבר נמתח מספיק (8.5) ואין שום סיכוי שהוא יגדל עוד יותר - גם אם יש שחור עמוק יותר / רענון גבוה יותר / פאנל איכותי יותר, זה פשוט לא בתקציב...

ראיתי בחנות LG מול פיליפס, יותר התחברתי לתמונה של הפיליפס וממש לא אהבתי את העיצוב של LG (יותר מדי פלאשבקים למסך מחשב בעבודה). התלבטתי קשות היום האם ללכת על ה47 או על ה55 ובסוף החלטתי ללכת על ה55 (ולהתפלל ששנתיים אחריות זה מספיק :o ).

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

אכן, ההפרש עפ"נ 5 שנים בין היונדאי למרצדס הוא 3000 ש"ח :roll: לוגיקה צרופה : :D

oryo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

integral כתב:אכן, ההפרש עפ"נ 5 שנים בין היונדאי למרצדס הוא 3000 ש"ח :roll: לוגיקה צרופה : :D
...
3000 שקלים מתוך תקציב של 8000 זה קצת יותר מ35%
ההפרש בין מחיר של יונדאי חדשה למרצדס חדשה (פשוטה יחסית, לא ב3 קטגוריות מעל) הוא בערך 30% (120 אש"ח לi35 לעומת 170 אש"ח לa class).

אז נכון שכנראה היכולת שלך לעבד נתונים מוגבלת לספרות ולא לאחוזים, שזה כמובן טיפשי לחלוטין (הרי ההפרש הכספי בין טלויזיה ב5k לטלויזיה ב15k הוא גדול מאוד, בעוד שההפרש בין רכב ב120k לרכב אחר ב130k הוא כמעט זניח) - זה לגיטימי ואני לא שופט אותך. אבל בחייאת, אל תבקר לי את הלוגיקה...

oryo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הגיעה הכלה

שליחה #13 

בסופ"ש האחרון רכשתי וקיבלתי את הטלויזיה - Philips 55PFL6008.

הביקורות שלה באינטרנט היו מאוד דומות אחת לשניה, ומאוד מתארות את המציאות:
היתרונות:
* נראה שאיכות ה2d ו3d מדהימה, במיוחד בהתחשב בכך שלא מדובר ב'מוצר קצה'. אהבתי מאוד שאין איבוד צבע ב3d - למרות שזה לא משהו ייחודי לפיליפס אלא יותר קשור לשיטת ההצגה הפסיבית.
* הטלויזיה יפייפיה - מסגרת דקה בעיצוב עדין, והעובי שלה ממש אפסי. אצלי היא תלויה על הקיר, אבל המתקן שלה למזנון נראה סוף הדרך וגורם לתחושה שהטלויזיה 'צפה' (מה גם שהפתרון להובלת כבלים מאוד מוצלח).
* הAmbilight הוא אלמנט שהיה נשמע לי נחמד לפני הרכישה, ועכשיו לאחריה אני חושב שזה האלמנט שעבורי נותן לה את הנוקאאוט על המתחרות הישירות שלה במסגרת התקציב. בסצינות 'אינטנסיביות', הוא משדרג את החוויה בכמה סדרי גודל. דוגמאות: כשהג'וקר יורה RPG על המשאית במנהרה בסרט האביר האפל, בעת הפגיעה יש הילה כתומה חזקה סביב הטלויזיה שגורם לאפקט כאילו כל הקיר עולה באש. גם בסקוט פילגרים כשיש את הBattle of the bands כל הסלון משתתף בסצינה.
* הטלויזיה מגיעה עם רמקולים מובנים מאוד מוצלחים, ואפילו עם סאב. לי אישית זה לא משנה כי אני משתמש במקרן קול של הרמן/קרדון שעושה יופי של עבודה מבחינתי, אבל בשביל הסקרנות השתמשתי בה לא מעט עם המקרן כבוי, והיכולות היו מאד מכובדות - במיוחד יחסית לטלויזיה בעובי כלום.

החסרונות:
* יכולות סמארט טיוי של נעל... מאוד לא נוח לתפעול.
* הגדרות הטלויזיה אינן אינטואיטיביות, וצריך לצלול עמוק בתוך התפריטים בשביל לכייל דברים מסויימים.

זה ככה על קצה המזלג.
אני משתמש בטלויזיה בתור 'מסך' (מחוברת ישירות למחשב ולסוני), ככה שהחסרונות שלה לא קיימים עבורי.
אם מישהו רוצה להשתמש בטלויזיה בתור סטרימר דפדפן וכו' - כנראה שהLG 660/621 תתאים יותר (ולמי שלא אכפת מ3d אקטיבי, יש גם את הסמסונג הנחמדה). לכל השאר אני יכול לומר שמדובר במכשיר מדהים. האורח הראשון שהיה אצלי בבית כבר לקח את שם הדגם במטרה להזמין כזו לעצמו אחרי שהראיתי לו כמה סצינות עם האמבילייט...

אני אעלה ביקורת עוד חודש/יים לאחר שימוש יותר אינטנסיבי.

thom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #14 

תתחדש!

המתופף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד