Mac Mini + XBMC: קרטוע קל בסרטים
שלום לכולם!
ברשותי הדגם החזק (Core i7) של המק מיני "Late 2012".
בניגון סרטים באמצעות XBMC 12.3, לא משנה הפורמט - 720p, 1080p ואף נמוך מכך - לעיתים, בקטעים מסוימים, מופיע קרטוע קל. קל וקצר אומנם, אך בהחלט מורגש ומפריע. לרוב זה קורה בחילופי סצנות אבל לא רק. החומרה מספיק חזקה, ולכן זה לא נראה לי הגיוני.
אשמח לעזרה.
תודה מראש
ברשותי הדגם החזק (Core i7) של המק מיני "Late 2012".
בניגון סרטים באמצעות XBMC 12.3, לא משנה הפורמט - 720p, 1080p ואף נמוך מכך - לעיתים, בקטעים מסוימים, מופיע קרטוע קל. קל וקצר אומנם, אך בהחלט מורגש ומפריע. לרוב זה קורה בחילופי סצנות אבל לא רק. החומרה מספיק חזקה, ולכן זה לא נראה לי הגיוני.
אשמח לעזרה.
תודה מראש
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
האם הסרטים יושבים על המחשב או במקור חיצוני?
תודה על ההיענות.
- הסרטים יושבים על המחשב עצמו.
- מערכת הפעלה: Mac OSX Mavericks מעודכנת.
- האצת חומרה: איני בטוח כיצד לבדוק אם היא דולקת או כבויה.
- בסרטים אני צופה במסך מלא. המק מיני הוא בעצם HTPC שמחובר לטלוויזיה סוני Bravia KDL-55NX810 ורסיבר אונקיו TX-NR818.
- הסרטים יושבים על המחשב עצמו.
- מערכת הפעלה: Mac OSX Mavericks מעודכנת.
- האצת חומרה: איני בטוח כיצד לבדוק אם היא דולקת או כבויה.
- בסרטים אני צופה במסך מלא. המק מיני הוא בעצם HTPC שמחובר לטלוויזיה סוני Bravia KDL-55NX810 ורסיבר אונקיו TX-NR818.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
תנסה לשנות את קצב הרענון (Refresh Rate) של כרטיס המסך ל-24Hz. זה נמצא איפה שמשנים רזולוציית מסך.

"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
ניסיתי להגדיר את המערכת לרוץ ב- 24hz.
קודם כל, זה עושה את העבודה השוטפת למקרטעת ובלתי נסבלת.
זה אמנם פתר כמעט לחלוטין את הקרטוע בסרטים, אבל יש בעיית סנכרון בין הוידאו (תנועות שפתיים) לדיבור.
כל הבעיות מופיעות גם ב- VLC.
קודם כל, זה עושה את העבודה השוטפת למקרטעת ובלתי נסבלת.
זה אמנם פתר כמעט לחלוטין את הקרטוע בסרטים, אבל יש בעיית סנכרון בין הוידאו (תנועות שפתיים) לדיבור.
כל הבעיות מופיעות גם ב- VLC.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

24Hz מיועד לצפייה בוידאו בלבד ולא לעבודה שוטפת.
ניתן להגדיר ב-XBMC התאמה לקצב הרענון של התוכן המתנגן, ואז הדסקטופ יישאר ב-60Hz.
לגבי הסינכרון, נסה לכבות עיבודי תמונה בטלוויזיה (למשל, כבה Movie Mode או Film Mode) ותראה אם יש השפעה.
כמו כן, ב-XBMC ניתן להגדיר Delay בין הסאונד לתמונה שגם יכול לפתור את הבעייה (בתפריט הסאונד המופיע בעת ניגון התוכן).
ניתן להגדיר ב-XBMC התאמה לקצב הרענון של התוכן המתנגן, ואז הדסקטופ יישאר ב-60Hz.
לגבי הסינכרון, נסה לכבות עיבודי תמונה בטלוויזיה (למשל, כבה Movie Mode או Film Mode) ותראה אם יש השפעה.
כמו כן, ב-XBMC ניתן להגדיר Delay בין הסאונד לתמונה שגם יכול לפתור את הבעייה (בתפריט הסאונד המופיע בעת ניגון התוכן).
איך אני מבצע זאת?pixies כתב:24Hz מיועד לצפייה בוידאו בלבד ולא לעבודה שוטפת.
ניתן להגדיר ב-XBMC התאמה לקצב הרענון של התוכן המתנגן, ואז הדסקטופ יישאר ב-60Hz....
איך אני מגדיר זאת?כמו כן, ב-XBMC ניתן להגדיר Delay בין הסאונד לתמונה שגם יכול לפתור את הבעייה (בתפריט הסאונד המופיע בעת ניגון התוכן)....
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1. אם אני זוכר נכון, זה בחלון של מערכת-הגדרות-מערכת-פלט וידאו, ואם לא שם זה בניגון וידאו (Video Playback).
2. בעת ניגון הוידאו, לחץ פעם אחת על Enter, ואז לך עם החיצים לאייקון בצורה של גלגל סרטים. זה אמור להיות שם.
2. בעת ניגון הוידאו, לחץ פעם אחת על Enter, ואז לך עם החיצים לאייקון בצורה של גלגל סרטים. זה אמור להיות שם.
תודה על העזרה.
הפעלתי את Sync playback to display, ונראה שזה שיפר מאוד את המצב.
למישהו כאן יש ניסיון עם האפשרות Sync playback to display כשהיא מופעלת?
ואם כן, אז מהי התת-הגדרה המומלצת?
Audio Clock
(Video Clock (Resample Audio
(Video Clock (drop/Dupe Audio
תודה
הפעלתי את Sync playback to display, ונראה שזה שיפר מאוד את המצב.
למישהו כאן יש ניסיון עם האפשרות Sync playback to display כשהיא מופעלת?
ואם כן, אז מהי התת-הגדרה המומלצת?
Audio Clock
(Video Clock (Resample Audio
(Video Clock (drop/Dupe Audio
תודה
וואו, העסק הזה יותר סבוך ממה שחשבתי... בקיצור, הפתרון נמצא באחת משתי האפשרויות של הסנכרון ב- XBMC, עם fine tuning במידת הצורך?
שוב, איך אני בודק באיזה קצב פריימים הסרט הרצוי?
ולסיכום, זוהי -לא- בעיית חומרה, המק חזק דיו בשביל הסרטים הללו, נכון?
שוב, איך אני בודק באיזה קצב פריימים הסרט הרצוי?
ולסיכום, זוהי -לא- בעיית חומרה, המק חזק דיו בשביל הסרטים הללו, נכון?
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
ראית את הלינק שצירפתי? רשום שם הכל + הסברים איך לבדוק.
שים את קצב הרענון בכרטיס המסך שלך על 23 או 24 (יהיה זמין רק בטלביזיות שתומכות בקצב הרענון הזה)
תנגן סרט כלשהו בעזרת XBMC
תחץ על האות 'O' במקלדת (לא אפס)
בשורה השניה מלמעלה יהיה רשום את קצב הפריימים, כמו למשל בדוגמא במדריך, רשום 23.976
רואה איפה שכתוב ERROR? אתה צריך שזה יהיה שווה לאפס, אם זה קופץ מאפס ל 20% למשל זה לא טוב.
תגדיר את ההגדרות כמו שרשמתי במדריך, ותבדוק שוב שה ERROR נמצא על אפס לאורך דקה לפחות. אם על אפס ולא משתנה, מצוין.
שים לב שיש סרטים (לא הרבה) שמקודדים ב VARIABLE BITRATE ואז XBMC לא יודע להתמודד עם זה, אם הסרט הוא CONSTANT BITRATE המדריך למעלה כנראה יעזור לך.
כדי לבדוק זאת, תפתח את הסרט עם MPC-HC, קליק ימני על הסרט, תבחר PROPERTIES ולך ל TAB של Media info, שם תראה אם זה CONSTANT או VARIABLE.
שים את קצב הרענון בכרטיס המסך שלך על 23 או 24 (יהיה זמין רק בטלביזיות שתומכות בקצב הרענון הזה)
תנגן סרט כלשהו בעזרת XBMC
תחץ על האות 'O' במקלדת (לא אפס)
בשורה השניה מלמעלה יהיה רשום את קצב הפריימים, כמו למשל בדוגמא במדריך, רשום 23.976
רואה איפה שכתוב ERROR? אתה צריך שזה יהיה שווה לאפס, אם זה קופץ מאפס ל 20% למשל זה לא טוב.
תגדיר את ההגדרות כמו שרשמתי במדריך, ותבדוק שוב שה ERROR נמצא על אפס לאורך דקה לפחות. אם על אפס ולא משתנה, מצוין.
שים לב שיש סרטים (לא הרבה) שמקודדים ב VARIABLE BITRATE ואז XBMC לא יודע להתמודד עם זה, אם הסרט הוא CONSTANT BITRATE המדריך למעלה כנראה יעזור לך.
כדי לבדוק זאת, תפתח את הסרט עם MPC-HC, קליק ימני על הסרט, תבחר PROPERTIES ולך ל TAB של Media info, שם תראה אם זה CONSTANT או VARIABLE.
תודה רבה על הסיוע!
בהחלט ראיתי את הלינק שצירפת, אך הדיון מסתעף שם לדיון נוסף וקצת התבלבלתי עקב כך.
עכשיו אכנס בעובי הקורה של הדבר הזה... למרות שאני מבין שיכול להיות שגם אפשור ה- Sync playback to display, וזהו, יפתור את הבעיה?
תודה
בהחלט ראיתי את הלינק שצירפת, אך הדיון מסתעף שם לדיון נוסף וקצת התבלבלתי עקב כך.
עכשיו אכנס בעובי הקורה של הדבר הזה... למרות שאני מבין שיכול להיות שגם אפשור ה- Sync playback to display, וזהו, יפתור את הבעיה?
תודה
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
זה עניין של ניסוי וטעיה, תוכל לבדוק את ההגדרות שלך ע"י זה שתראה את הסטטיסטיקות ב XBMC ותוודא שה ERROR נשאר תמיד על אפס. אם זה לא נשאר על אפס, יש DROPPED FRAMES. כמובן שלוודא דרך חיבור ל TV ולא במסך המחשב.