התנהגות מוזרה במכונה Bezzera 09
שלום לכולם
בשבועיים האחרונים המכונה (בת שנה) מתנהגת מוזר
הלחץ בחליטה אינו יציב ,הלחץ מגיע עד 13bar המשאבה מפסיקה לעבוד ומתחיל תהליך החליטה ,הלחץ יורד מגיע ל 12bar והמשאבה מתחילה שוב לעבוד וחוזר חלילה בהתנהגות מחזורית
שינוי עובי הטחינה גורם לעליה במהירות הזורם אבל לא משנה את ההתנהגות הספציפית.
המכונה נשלחה לבדיקה וחזרה עם המסקנה שהכל תקין (נבדקה בפילטר עיוור ולטענת המעבדה הכל תקין , במקביל ביצעתי בדיקה דומה שבה המשאבה מפסיקה לעבוד ב 13bar לערך והלחץ יורד בהדרגה)
בעבר היתה כבר בתיקון כיוון שלא שמרה על טמפרטורה והתרמוסטט הוחלף בה
עם חזרתה ,המטחנה כוילה בחנות , יומיים הכל עבד תקין החלפתי blend ושוב ההתנהגות המוזרה חוזרת.
האם מדובר כפי שנטען בתפעול לא תקין (מה השתנה בימים האחרונים אם כך ??) ,או שמדובר בתקלה שלא אובחנה.
אשמח לשמוע את דעתכם
תודה
בשבועיים האחרונים המכונה (בת שנה) מתנהגת מוזר
הלחץ בחליטה אינו יציב ,הלחץ מגיע עד 13bar המשאבה מפסיקה לעבוד ומתחיל תהליך החליטה ,הלחץ יורד מגיע ל 12bar והמשאבה מתחילה שוב לעבוד וחוזר חלילה בהתנהגות מחזורית
שינוי עובי הטחינה גורם לעליה במהירות הזורם אבל לא משנה את ההתנהגות הספציפית.
המכונה נשלחה לבדיקה וחזרה עם המסקנה שהכל תקין (נבדקה בפילטר עיוור ולטענת המעבדה הכל תקין , במקביל ביצעתי בדיקה דומה שבה המשאבה מפסיקה לעבוד ב 13bar לערך והלחץ יורד בהדרגה)
בעבר היתה כבר בתיקון כיוון שלא שמרה על טמפרטורה והתרמוסטט הוחלף בה
עם חזרתה ,המטחנה כוילה בחנות , יומיים הכל עבד תקין החלפתי blend ושוב ההתנהגות המוזרה חוזרת.
האם מדובר כפי שנטען בתפעול לא תקין (מה השתנה בימים האחרונים אם כך ??) ,או שמדובר בתקלה שלא אובחנה.
אשמח לשמוע את דעתכם
תודה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מה הלחץ שאתה רואה כשיש פילטר עיוור?
צריך להיות 9 בר.
מה זה אומר שהמטחנה כוילה בחנות? אתה לא יכול לשנות דרגת טחינה לבד?
צריך להיות 9 בר.
מה זה אומר שהמטחנה כוילה בחנות? אתה לא יכול לשנות דרגת טחינה לבד?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
תודה על המענה
ידוע כי המכונות של bezzera מכוילות ללחץ סביב 12-13 bar ,ובעקרון אני מניח שאין בעיה ,זה בסה״כ הערך של מדיד הלחץ
מפל הלחץ הנמדד יכול להיות על מסלולים שונים של הזרימה ולכן תלוי במה היצרן בפועל רצה לבקר.
להבנתי המשאבה עובדת עד הלחץ של הבקר ואז הבקר מפסיק אותה,ונוצר לחץ סטטי שבו הקפה נפרץ ,ברגע שהוא נפרץ המשאבה חוזרת לפעולה ומזרימה כנגד לחץ דינמי קבוע.
אצלי המכונה מגיעה ללחץ המקסימלי הלחץ הסטטי יורד המשאבה נכנסת לפעולה ושוב מגיעה ללחץ המקסימלי ומתנתקת וכך כמה מחזורים עד שמתייצב
אני חושב שיתכנו כמה סיבות או שהתפעול לא נכון ,או שיש פריצת לחץ מאיזו סיבה ,או שהבקר השתגע
כיוון שהטענה של המעבדה היתה שהכל תקין ניחשתי שאולי הטחינה לא תקינה ולכן הבאתי את המטחנה לחנות,זה עבד זמן מסוים באופן תקין ואחרי כמה ימים חזר לסורו
בקיצור האם יתכן שמשהו בתפעול שלי לא תקין ?
ידוע כי המכונות של bezzera מכוילות ללחץ סביב 12-13 bar ,ובעקרון אני מניח שאין בעיה ,זה בסה״כ הערך של מדיד הלחץ
מפל הלחץ הנמדד יכול להיות על מסלולים שונים של הזרימה ולכן תלוי במה היצרן בפועל רצה לבקר.
להבנתי המשאבה עובדת עד הלחץ של הבקר ואז הבקר מפסיק אותה,ונוצר לחץ סטטי שבו הקפה נפרץ ,ברגע שהוא נפרץ המשאבה חוזרת לפעולה ומזרימה כנגד לחץ דינמי קבוע.
אצלי המכונה מגיעה ללחץ המקסימלי הלחץ הסטטי יורד המשאבה נכנסת לפעולה ושוב מגיעה ללחץ המקסימלי ומתנתקת וכך כמה מחזורים עד שמתייצב
אני חושב שיתכנו כמה סיבות או שהתפעול לא נכון ,או שיש פריצת לחץ מאיזו סיבה ,או שהבקר השתגע
כיוון שהטענה של המעבדה היתה שהכל תקין ניחשתי שאולי הטחינה לא תקינה ולכן הבאתי את המטחנה לחנות,זה עבד זמן מסוים באופן תקין ואחרי כמה ימים חזר לסורו
בקיצור האם יתכן שמשהו בתפעול שלי לא תקין ?
קצת קשה לי להבין מהתאור שלך את התופעה, אפשר לצלם סרטון חליטה ואולי נבין ממנו מה הבעייה ומה צריך להציע לך על מנת לסייע.nogaoded כתב:תודה על המענה
בקיצור האם יתכן שמשהו בתפעול שלי לא תקין ?...
מקריאה בין השורות נראה לי שאולי אתה לא לוקח בחשבון שכוון דרגת הטחינה הוא משהו משתנה שהינו באחריות יום יומית (ולעיתים צריך לכוון את הטיחנה באופן שונה בחליטות שונות שמתבצעות באותו היום...) של המפעיל. זה קורה בגלל שלקפה הקלוי יש "חיים ונשמה" משלו, בעיקר עקב הבדלים בטריות, לחות, דרגות קושי, ודרגות קלייה.
יש סיכוי שבתחילה הדרגה שכיוונו לך מתאימה לקפה אבל בהמשך (הקפה מתיישן מעט, יושב בהופר ותופס לחות וכו') היא גורמת לטחינה להיות דקה מדי ולכן הלחצים בחליטה עולים (ובמקביל הזרימה צריכה להיות איטית יותר עם התאמצות רבה יותר של המשאבה - האם זה משה שקורה?).
אתה צריך לשחק מעט עם רמות הטיחנה ולחוש את ההבדלים באופי הקפה הטחון ובהתאם באופי החליטה והקפה הנחלט. יש גם משמעות לכמות הקפה שמעמיסים בסלסלה וגם לעוצמת הדחיסה - בקיצור אוסף רב של משתנים שכולם משפיעים על התוצר הסופי.
מדי פעם מזכירים כאן מאמר של נגרו על כיוון המטחנה, אני מניח שאם תשים עליו יד הוא יסייע לך... (לי לא יצא לקרוא אותו).
תודה
אני מודע לכל הפרמטרים (אמנם חדש בפורום אבל בעסק הרבה זמן - נרשמתי לפורום כי עם התופעה האחרונה פשוט לא מצליח להתמודד ללא עזרה)
כדי להסביר טוב יותר - בשלב החליטה הלחץ מתנדנד: עולה-המשאבה מפסיקה, יורד- היא מתחילה שוב, זו תופעה חדשה
חוויתי כבר בעבר טחינה דקה מדי (פריצה אחרי הרבה זמן וטפטוף איטי),טחינה עבה מדי (זרימה מהירה לפני הגעה ללחץ סטטי) ,ואני מכייל בעצמי את עובי הטחינה .
השאלה האם מישהו ראה כבר תופעת התנדנדות הלחץ ויודע להסביר את המקור או המקורות האפשריים בתפעול- לדעתי התופעה יכולה להיות מוסברת על ידי מספר תקלות טכניות אפשריות (משאבה שלא מחזיקה את הלחץ,פריצה בצנרת היכן שהוא,בקר לחץ שלא כויל כהלכה) אבל לא כתוצאה של תפעול לא נכון, הבעיה שהמעבדה טוענת שהכל תקין ואני לא מתפעל נכון.
ממה שראיתי עד היום תפעול לא אופטימלי גורם לשינויים בטעם ובמרקם אבל לא להשתוללות של המכונה
כשאהיה ליד המכונה שוב ואכין קפה אשתדל לצלם כסרט ולהעלות לפורום אולי הסרט יסביר טוב יותר את התופעה
אני מודע לכל הפרמטרים (אמנם חדש בפורום אבל בעסק הרבה זמן - נרשמתי לפורום כי עם התופעה האחרונה פשוט לא מצליח להתמודד ללא עזרה)
כדי להסביר טוב יותר - בשלב החליטה הלחץ מתנדנד: עולה-המשאבה מפסיקה, יורד- היא מתחילה שוב, זו תופעה חדשה
חוויתי כבר בעבר טחינה דקה מדי (פריצה אחרי הרבה זמן וטפטוף איטי),טחינה עבה מדי (זרימה מהירה לפני הגעה ללחץ סטטי) ,ואני מכייל בעצמי את עובי הטחינה .
השאלה האם מישהו ראה כבר תופעת התנדנדות הלחץ ויודע להסביר את המקור או המקורות האפשריים בתפעול- לדעתי התופעה יכולה להיות מוסברת על ידי מספר תקלות טכניות אפשריות (משאבה שלא מחזיקה את הלחץ,פריצה בצנרת היכן שהוא,בקר לחץ שלא כויל כהלכה) אבל לא כתוצאה של תפעול לא נכון, הבעיה שהמעבדה טוענת שהכל תקין ואני לא מתפעל נכון.
ממה שראיתי עד היום תפעול לא אופטימלי גורם לשינויים בטעם ובמרקם אבל לא להשתוללות של המכונה
כשאהיה ליד המכונה שוב ואכין קפה אשתדל לצלם כסרט ולהעלות לפורום אולי הסרט יסביר טוב יותר את התופעה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם המשאבה מתנדנדת זה יכול לנבוע מ OPV תקול אבל יכולים להיות הרבה דברים מהמשאבה עד לקפה שיגרמו למשהו כזה. את תהיה חתיכת אבנית שמתנדנדת בצנרת באזור של הראש זה גם יקרה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)