720p מול 1080p
אתה מתכוון בין רזולוצית HD ל...FHD?
לדעתי לא מצדיק בשלב זה תוספת של יותר מפי שניים שנדרשת...
מקצוענים יבחינו מייד -רוב העם היושב בציון יהנה משניהם ויתקשה להבחין.
מנהל הבנק של המוכר שמכר את מסך הFHD יבחין בשינוי גם במבחן עיוור...
לדעתי לא מצדיק בשלב זה תוספת של יותר מפי שניים שנדרשת...
מקצוענים יבחינו מייד -רוב העם היושב בציון יהנה משניהם ויתקשה להבחין.
מנהל הבנק של המוכר שמכר את מסך הFHD יבחין בשינוי גם במבחן עיוור...
052-4200610
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78862
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
לא הבנתי את השאלה.
720P על גבי מה? 1080P על גבי מה?
האם הפורמטים עקרונית כ"כ שונים? כן, עם אמצאי תצוגה מתאים הם בהחלט שונים.
אפילו על מסך 768P כמו שיש לי, ניתן להבחין בהבדל בין איכות של סרט 1080 לבין סדרה כמו LOST שמשודרת ב-720P. זה נכון שההבדל על גבי מסך כזה הוא לא עצום (בוודאי לא כאשר זה מגיע עם ביטרייט ראוי), אבל בהחלט קיים.
על גבי תצוגה מתאימה, ההבדל מטורף. ראינו תכנים של 720P על גבי ה-SHARP 21000 וזה שיפור מעולה מעבר לPAL אבל ממש מרגישים איבוד איכות מול 1080 טוב.
אפילו על מסך 768P כמו שיש לי, ניתן להבחין בהבדל בין איכות של סרט 1080 לבין סדרה כמו LOST שמשודרת ב-720P. זה נכון שההבדל על גבי מסך כזה הוא לא עצום (בוודאי לא כאשר זה מגיע עם ביטרייט ראוי), אבל בהחלט קיים.
על גבי תצוגה מתאימה, ההבדל מטורף. ראינו תכנים של 720P על גבי ה-SHARP 21000 וזה שיפור מעולה מעבר לPAL אבל ממש מרגישים איבוד איכות מול 1080 טוב.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אין הבדל, 720 מספיק טוב!
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

איזו הכחשה? רואים נפלא!
מה יש לכם?
מה יש לכם?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

רואים נהדר, אין לי מושג על מה אתם מדברים.
באמת.
חבל.
באמת.
חבל.
oferlaor כתב:לא הבנתי את השאלה.
על גבי תצוגה מתאימה, ההבדל מטורף. ראינו תכנים של 720P על גבי ה-SHARP 21000 וזה שיפור מעולה מעבר לPAL אבל ממש מרגישים איבוד איכות מול 1080 טוב....
אני מתכוון להבדלים בין יכולות המקרנים בהצגת תכנים של 1080 , והצגת שאר התכנים ( שידורי טלוויזיה לא כ"כ מעניינים אותי) . האם ההבדלים הם כ"כ דרמטים ,"כמו הבדל בין שחור לבן וצבעוני"
אני מבסס את השאלה על המאמר הזה
http://www.projectorcentral.com/1080p_720p.htm
התחלתי להבין שהאתר הזה הוא לא כוס התה שלכם , אבל בכל זאת..
אזרה, זה לא שחור לבן מול צבעוני אלא שוני בחדות ופירוט התמונה.
שוב, זה מחזיר אותנו לרעיון הבסיסי: אם תרצה להיות בטוח בהבדלים, תצטרך להשוות מקרן 720P מול 1080 עם אותם התכנים.
בסופו של דבר, אתה תצטרך להחליט האם ההבדל שווה את המחיר.
שוב, זה מחזיר אותנו לרעיון הבסיסי: אם תרצה להיות בטוח בהבדלים, תצטרך להשוות מקרן 720P מול 1080 עם אותם התכנים.
בסופו של דבר, אתה תצטרך להחליט האם ההבדל שווה את המחיר.
ליאור
אזרה, זה לא רק שאלה של ההבדל
בפוטנציאל, זו גם שאלה של התכנים העומדים לרשותך. אני רכשתי כבר לפני כ- 3 שנים מקרן 720P, בשביל שיהיה futureproof. האמת, בזבוז כסף. מכיוון שאני לא עובד עם מחשב, אז התכנים שלי הם 480 שעוברים אפסקיילינג ל720P ולא נראה לי שזה היה שווה את הכסף ששילמתי בזמנו, בשביל להיות ב"חזית הטכנולוגית" (הכל יחסי כמובן).
אם אתה מתכוון לקנות מכשיר HD אז יכול להיות שתרגיש את ההבדל, אבל אני לא יודע כמה תרגיש את ההבדל בתכני DVD או טלוויזיה סטנדרטים, שלא ממשים את הפוטנציאל של המקרן.
אם אתה מתכוון לקנות מכשיר HD אז יכול להיות שתרגיש את ההבדל, אבל אני לא יודע כמה תרגיש את ההבדל בתכני DVD או טלוויזיה סטנדרטים, שלא ממשים את הפוטנציאל של המקרן.
Re: אזרה, זה לא רק שאלה של ההבדל
אבל HOT HD ב 1080I מתקרב...וגם BD/HD DVD ב 1080P.theezway כתב: אם אתה מתכוון לקנות מכשיר HD אז יכול להיות שתרגיש את ההבדל, אבל אני לא יודע כמה תרגיש את ההבדל בתכני DVD או טלוויזיה סטנדרטים, שלא ממשים את הפוטנציאל של המקרן....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78862
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
במקרן זה מאוד משמעותי.
במסכים דקים (37 ו-42") זה תלוי במרחק הצפיה - מ-3 מ' ומעלה (תלוי מי הצופה, אבל בכ"ז זה הסדר גודל), ההבדלים מיטשטשים.
במסכים דקים (37 ו-42") זה תלוי במרחק הצפיה - מ-3 מ' ומעלה (תלוי מי הצופה, אבל בכ"ז זה הסדר גודל), ההבדלים מיטשטשים.