ניטו רובוטיקס: מכשיר בן חצי שנה, סוללות חסרות כבר חודשיים!
שלום
בעבר היה לי רומבה. מכשיר מעולה. בגלל שהתייאשתי מהתחזוקה שלו (10 דק' ניקוי שבועי) - השתכנעתי ועברתי לניטו.
המכשיר אצלי בן 8 חודשים. לצערי:
1. המכשיר רחוק מאד מלהגיע לכל המקומות הצמודים לקיר ולכסאות פינות האוכל. משאיר שובל של 3 ס"מ מהקיר. לעומתו, רומבה עושה עבודה מצויינת, בזכות מברשת הצד שלו.
2. ב 50% מהפעמים - הרובוט לא חוזר למקומו. תמיד הוא נתקע בדרך, לא משנה איפה מיקמתי את תחנת העגינה.
3. הכי חשוב: הסוללה נגמרת מ-ה-ר מאד. לאחר 10 דק' - הרובוט מחפש את תחנת העגינה.
יש לציין שכאשר רכשתי את המכשיר - שאלתי את אמיר (מנהל החברה) לגבי אמינות הסוללות. הוא אמר שהם כבר כמעט שנתיים מריצים את החברה, והם לא החליפו מעולם סוללות לאף לקוח. נשמע לי אמין ומשכנע (בזמנו).
יצרתי איתם קשר בחודש דצמבר (!) - לפני כחודשיים, לשם החלפת הסוללות. אמרו שהסוללות חסרות במלאי ומיד יגיעו. מאז אני מתקשר בתדירות של כל שבוע. היום (לאחר שהתקשרתי ביוזמתי) סוף סוף הודיעו לי שהן הגיעו. ביקשתי פיצוי על כך שהרובוט שלי כבר מושבת חודשיים בגלל סוללות. נציג השירות הסכים לשלוח לי 2 פילטרים מתנה.
הסברתי לו שזה לא מקובל שחודשיים הרובוט מושבת ואני רודף אחריהם. אין לו מה להגיד: לטענתו - הם חברה אשר נותנת שירותים ולא נותני פיצויים.
עצוב מאד שכך נראה השירות של הניטו. ואני רכשתי אצל היבואן כדי להימנע מתקלות ולהיות תלוי בנותני שירות בחו"ל.
אני בדרך למכור אותו ולחזור לרומבה!
בעבר היה לי רומבה. מכשיר מעולה. בגלל שהתייאשתי מהתחזוקה שלו (10 דק' ניקוי שבועי) - השתכנעתי ועברתי לניטו.
המכשיר אצלי בן 8 חודשים. לצערי:
1. המכשיר רחוק מאד מלהגיע לכל המקומות הצמודים לקיר ולכסאות פינות האוכל. משאיר שובל של 3 ס"מ מהקיר. לעומתו, רומבה עושה עבודה מצויינת, בזכות מברשת הצד שלו.
2. ב 50% מהפעמים - הרובוט לא חוזר למקומו. תמיד הוא נתקע בדרך, לא משנה איפה מיקמתי את תחנת העגינה.
3. הכי חשוב: הסוללה נגמרת מ-ה-ר מאד. לאחר 10 דק' - הרובוט מחפש את תחנת העגינה.
יש לציין שכאשר רכשתי את המכשיר - שאלתי את אמיר (מנהל החברה) לגבי אמינות הסוללות. הוא אמר שהם כבר כמעט שנתיים מריצים את החברה, והם לא החליפו מעולם סוללות לאף לקוח. נשמע לי אמין ומשכנע (בזמנו).
יצרתי איתם קשר בחודש דצמבר (!) - לפני כחודשיים, לשם החלפת הסוללות. אמרו שהסוללות חסרות במלאי ומיד יגיעו. מאז אני מתקשר בתדירות של כל שבוע. היום (לאחר שהתקשרתי ביוזמתי) סוף סוף הודיעו לי שהן הגיעו. ביקשתי פיצוי על כך שהרובוט שלי כבר מושבת חודשיים בגלל סוללות. נציג השירות הסכים לשלוח לי 2 פילטרים מתנה.
הסברתי לו שזה לא מקובל שחודשיים הרובוט מושבת ואני רודף אחריהם. אין לו מה להגיד: לטענתו - הם חברה אשר נותנת שירותים ולא נותני פיצויים.
עצוב מאד שכך נראה השירות של הניטו. ואני רכשתי אצל היבואן כדי להימנע מתקלות ולהיות תלוי בנותני שירות בחו"ל.
אני בדרך למכור אותו ולחזור לרומבה!
לי יש רומבה ואני מאוד מרוצה ממנו.
ממה שאני קראתי גם הניטו פחות או יותר באותה רמה - לא רשמת איזה דגם יש לך .
נראה לי מוזר שהסוללה מחזיקה 10 דק' - אולי היא פשוט פגומה / הייתה פגומה מההתחלה .
יש כאן בפורום אנשים שיש להם את הניטו (לא יודע אם את הדגם שלך) אבל אני משער כי הסוללה מחזיקה להם הרבה יותר .
ממה שאני קראתי גם הניטו פחות או יותר באותה רמה - לא רשמת איזה דגם יש לך .
נראה לי מוזר שהסוללה מחזיקה 10 דק' - אולי היא פשוט פגומה / הייתה פגומה מההתחלה .
יש כאן בפורום אנשים שיש להם את הניטו (לא יודע אם את הדגם שלך) אבל אני משער כי הסוללה מחזיקה להם הרבה יותר .
דגם XV14+ (עם שנתיים אחריות). הרובוט עושה את העבודה במרחב, אבל (!) צמוד לקירות / כסאות - הוא משאיר לכלוך. עם הזמן ישנו ממש פס שחור של כ 3 ס"מ צמוד לכל הקירות.
גם לחבר שרכש ניטו חדש - הסוללות לא מחזיקות מעמד יותר מאשר 15/20 דקות של עבודה רציפה.
גם לחבר שרכש ניטו חדש - הסוללות לא מחזיקות מעמד יותר מאשר 15/20 דקות של עבודה רציפה.
- neato
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 26
- שם מלא: אמיר עציון
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אכן הייתה לניטו סדרה בה היה אחוז מסוים של פחת בסוללות. כל מתלונן קיבל סוללות חדשות ללא עלות. לשמחתנו הבעיה נפתרה. ניטו רוכשים כיום סוללות ממפעל חדש באיכות מעולה. מי שעדין הסוללות שלו עובדות זמן קצר מידי מוזמן לפנות לשרות הלקוחות לקבלת סוללות חדשות.
לגבי חזרה לעמדת הטעינה זאת אחת התכונות שניטו מצטיין בהן ללא קשר למיקום עמדת הטעינה בבית. במקרה שניטו לא חוזר זאת תקלה שתיפתר בשיחת טלפון אחת.
[interest]נערך ע"י uriler: הודעה מסחרית מעוסק בתחום[/interest]
לגבי חזרה לעמדת הטעינה זאת אחת התכונות שניטו מצטיין בהן ללא קשר למיקום עמדת הטעינה בבית. במקרה שניטו לא חוזר זאת תקלה שתיפתר בשיחת טלפון אחת.
[interest]נערך ע"י uriler: הודעה מסחרית מעוסק בתחום[/interest]
אתה יודע שמידי פעם צריך לשטוף את הרצפהאבל (!) צמוד לקירות / כסאות - הוא משאיר לכלוך. עם הזמן ישנו ממש פס שחור של כ 3 ס"מ צמוד לכל הקירות....
במיוחד בעסקי הניקיון, לא יפה ללכלך על המתחרים[behave] נערך ע"י uriler: הודעה מסחרית מעוסק בתחום[/behave]...
לא מכיר את הרומבה מספיק אבל ה ICLEBO לא משאיר אבק צמוד לקירות.neato כתב:אכן גם ניטו כמו כל רובוט משאיר אזור קטן צמוד לקירות...
הניטו, שמרשים מאד מהרבה מובנים, נפסל אצלנו בדיוק מהסיבה הזו.
תעבירו "לחץ מהשטח" ליצרן...
עם כל הכבוד לך אולי כדאי שבנושאים שבהם אתה לא מבין לא תקבע "עובדות " , זה שאלגוריתם הניווט של רומבה לא גורם לו ללכת בקווים ישרים ממש לא הופך אותו לאקראי , לפעמים סייג לחכמה שתיקה.neato כתב:[behave]נערך ע"י uriler: הודעה מסחרית מעוסק בתחום[/behave]...
אם כבר בחרת להעלות את נושא הניווט אז דע לך שדווקא הניווט של ניטו (go-to-goal) מאוד פרימיטבי.
למעוניינים:
http://www.jade-cheng.com/uh/coursework ... /paper.pdf
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אמיר (neato),
אין בעיה שתגיב עם פתרון לבעיה טכנית בניטו, אבל כעוסק בתחום - אתה לא יכול לדבר על תכונותיו של המוצר או על יתרונות / חסרונות ביחס למוצרים אחרים.
אנא הקפד על כך.
תודה.
אין בעיה שתגיב עם פתרון לבעיה טכנית בניטו, אבל כעוסק בתחום - אתה לא יכול לדבר על תכונותיו של המוצר או על יתרונות / חסרונות ביחס למוצרים אחרים.
אנא הקפד על כך.
תודה.
- neato
-
- עוסק בתחום

לצערי אני לא יכול להשתתף בדיון כפי שרציתי, ולכן אהיה ענייני:אוריאל כתב:עם כל הכבוד לך אולי כדאי שבנושאים שבהם אתה לא מבין לא תקבע "עובדות " , זה שאלגוריתם הניווט של רומבה לא גורם לו ללכת בקווים ישרים ממש לא הופך אותו לאקראי , לפעמים סייג לחכמה שתיקה.......
אם כבר בחרת להעלות את נושא הניווט אז דע לך שדווקא הניווט של ניטו (go-to-goal) מאוד פרימיטבי.
למעוניינים:
http://www.jade-cheng.com/uh/coursework ... /paper.pdf...
1. את הלינק המצורף אני מבין שונה ממך והוא מדבר על פתרון עתידי שאמור לפתור בעיה עכשווית.
2. להגיד על ניווט מושלם של ניטו שלא מדלג על מטר בבית, באופן שיטתי, חכם ויסודי פרימיטיבי? אם כך אני מעדיף בית נקי בשיטה פרימיטיבית.
3. אלגוריתם רנדומלי הוא שיטת כיסוי שטח שבאה לפצות על העובדה שרובוט אינו יודע איפה הוא נמצא בחלל, ומנסה לתת פתרונות סטטיסטיים. מכיוון שבית הנו מקום מורכב ביותר התוצאות מותנות בשני פרמטרים: גודל הבית וזמן העבודה. ככל שהבית יותר גדול כיסוי השטח יירד בזמן הנתון שהסוללות נותנות, וככל שהרובוט יפעל יותר זמן כך הוא יספיק יותר. עקב העובדה שזמן הסוללות ידוע, כיסוי השטח תלוי בגודלו. הבעיה הנוספת הוא שבמהלך הזמן זמן הסוללות יורד, וכך כיסוי שטח הבית יורד. פעולה רנדומלית תמיד תהיה מוגבלת ביעילותה, ובתנאים הללו שהרובוט לא יודע איפה הוא היה ואיפה לא התוצאות יהיו חלקיות.
אתה תמשיך להתקעש ואני אמשיך להסביר לך שאתה פשוט טועה אבל מאחר ואתה עוסק בתחום הדיון הזה לא יוביל לשום מקום.
אף אחד לא טען שניטו זה לא רובוט יסודי , אין קשר בין כך שהוא מנקה בצורה יסודית לכך שהניווט שלו פרימיטיבי . גם טילים מיירטים נעים במסלולים לא ישרים ואני מבטיח לך שאלגוריתם הניווט שלהם הרבה יותר מתקדם מאלגוריתם ניווט של רובוט שואב אבק.
לגבי סעיף 3 כל מה שרשמת נכון כל עוד אתה מודע לעובדה שאף רובוט (לא רומבה ולא ניטו ) לא באמת מודע לאיפה הוא בחלל אז כאן נכנס כל אחד והגישה שלו -האם עדיף רובוט שנע בקווים ישרים ואולי מחמיץ אזורים שלמים שהוא כלל לא מודע לקיומם או רובוט שנע בתבנית מוזרה וייתכן שהוא מפספס אזורים למרות שברור לו שהם קיימים.
בכל מקרה , יש הבדל עצום בין תנועה שאתה לא יכול להבין לבין אלגוריתם רנדומלי...ואם כבר אתה בוחר לבחון יעילות של ניקוי אז לפחות לדעתי עדיף להשתמש ברובוט שלוקח בחשבון שהוא לא מודע למיקומו בתוך הבית באופן מושלם וינסה לכסות מה שניתן סטטיסטית מאשר רובוט שבאופן שיטתי חושב שהוא מודע למיקומו אבל טועה ואפילו לא מנסה לתקן
אף אחד לא טען שניטו זה לא רובוט יסודי , אין קשר בין כך שהוא מנקה בצורה יסודית לכך שהניווט שלו פרימיטיבי . גם טילים מיירטים נעים במסלולים לא ישרים ואני מבטיח לך שאלגוריתם הניווט שלהם הרבה יותר מתקדם מאלגוריתם ניווט של רובוט שואב אבק.
לגבי סעיף 3 כל מה שרשמת נכון כל עוד אתה מודע לעובדה שאף רובוט (לא רומבה ולא ניטו ) לא באמת מודע לאיפה הוא בחלל אז כאן נכנס כל אחד והגישה שלו -האם עדיף רובוט שנע בקווים ישרים ואולי מחמיץ אזורים שלמים שהוא כלל לא מודע לקיומם או רובוט שנע בתבנית מוזרה וייתכן שהוא מפספס אזורים למרות שברור לו שהם קיימים.
בכל מקרה , יש הבדל עצום בין תנועה שאתה לא יכול להבין לבין אלגוריתם רנדומלי...ואם כבר אתה בוחר לבחון יעילות של ניקוי אז לפחות לדעתי עדיף להשתמש ברובוט שלוקח בחשבון שהוא לא מודע למיקומו בתוך הבית באופן מושלם וינסה לכסות מה שניתן סטטיסטית מאשר רובוט שבאופן שיטתי חושב שהוא מודע למיקומו אבל טועה ואפילו לא מנסה לתקן
- neato
-
- עוסק בתחום

ובכן, כאשר אתה רובוט רואה לא צריך לדעת איפה הרובוט במרחב, בדיוק כמו שאתה או אשתך מנקים את הבית כל מה שאתם צריכים לדעת הוא איפה כבר ניקיתם! גאוני אה... וככה רובוט ממפה פועל. מנקודת היציאה הוא מתחיל למפות את הבית כאשר הוא מחלק אותו למסגרות לפי מערכת סריקה, זוכר בדיוק איפה כבר היה וניקה ולכן לא יחזור למקום הנקי. בסיום הגדלת המפה שהיא בית נקי לחלוטין, יש לו בזיכרון מפה מדויקת לחלוטין של כל הבית, וכל מה שנותר לו הוא לנווט ישירות לעמדת הטעינה. כל כך פשוט שאתה יודע איפה כבר ניקית. כמו שכתבת לא מעניין אם רובוט נע בקווים ישרים, משלושים עגולים או כל שיטה דמיונית. חשובה התוצאה הסופית והדרך היעילה להשיג אותה. כאשר אתה רואה את הבית התוצאה בית נקי. כאשר אתה מנווט באלגוריתמים אתה תלוי באין ספור גורמים, וכידוע השיטה האקראית מוגבלת בתנאים שכתבתי קודם. לא אני אמרתי. הם אמרואוריאל כתב:אתה תמשיך להתקעש ואני אמשיך להסביר לך שאתה פשוט טועה אבל מאחר ואתה עוסק בתחום הדיון הזה לא יוביל לשום מקום.
בכל מקרה , יש הבדל עצום בין תנועה שאתה לא יכול להבין לבין אלגוריתם רנדומלי...ואם כבר אתה בוחר לבחון יעילות של ניקוי אז לפחות לדעתי עדיף להשתמש ברובוט שלוקח בחשבון שהוא לא מודע למיקומו בתוך הבית באופן מושלם וינסה לכסות מה שניתן סטטיסטית מאשר רובוט שבאופן שיטתי חושב שהוא מודע למיקומו אבל טועה ואפילו לא מנסה לתקן...
ל Neato (אמיר?)
אתה (!!!) הבטחת לי באופן אישי בטלפון במעמד המכירה כי הרובוט מנקה באופן מעולה ולא יהיה שום לכלוך מסביב לקירות (נימקת זאת בכך שהלכלוך לא מופיע פתאום צמוד לקיר אלא במרחב בדירה).
הנה תמונות של הדירה שלי. כך נראה כל (!) היקף הדירה - ישנו מרווח של 3 ס"מ המלא בלכלוך. זה מ-ע-ו-ל-ם (!!!) לא היה כך עם הרומבה!!!
מחודש דצמבר - 3 חודשים!!! אני מחכה לסוללות כי הרובוט עומד בפינה כמו אבן !!! שירות הלקוחות לא מעדכנים כי אין סוללות (עוד היה בחוצפתכם לבקש ממני 30 ש"ח על משלוח - אשר זוכו כאשר ביקשתי זאת.). כאשר ביקשתי פיצוי - עוד מסתכלים כאילו אני חוצפן??? האם אתה היית מוכן לרכוש מוצר ולהמתין 3 חודשים לשירות???
היה רשום באתר שלכם שיש הבטחה של 100% שביעות רצון לקוח והחזר כספי מובטח: זו הסיבה שהחלפתי את רומבה בניטו. איפה ההבטחה שלכם???
ברצוני להחזיר לכם את הרובוט.
אתה (!!!) הבטחת לי באופן אישי בטלפון במעמד המכירה כי הרובוט מנקה באופן מעולה ולא יהיה שום לכלוך מסביב לקירות (נימקת זאת בכך שהלכלוך לא מופיע פתאום צמוד לקיר אלא במרחב בדירה).
הנה תמונות של הדירה שלי. כך נראה כל (!) היקף הדירה - ישנו מרווח של 3 ס"מ המלא בלכלוך. זה מ-ע-ו-ל-ם (!!!) לא היה כך עם הרומבה!!!
מחודש דצמבר - 3 חודשים!!! אני מחכה לסוללות כי הרובוט עומד בפינה כמו אבן !!! שירות הלקוחות לא מעדכנים כי אין סוללות (עוד היה בחוצפתכם לבקש ממני 30 ש"ח על משלוח - אשר זוכו כאשר ביקשתי זאת.). כאשר ביקשתי פיצוי - עוד מסתכלים כאילו אני חוצפן??? האם אתה היית מוכן לרכוש מוצר ולהמתין 3 חודשים לשירות???
היה רשום באתר שלכם שיש הבטחה של 100% שביעות רצון לקוח והחזר כספי מובטח: זו הסיבה שהחלפתי את רומבה בניטו. איפה ההבטחה שלכם???
ברצוני להחזיר לכם את הרובוט.
- neato
-
- עוסק בתחום

אני משער שהתמונות צולמו לפני חצי שנה ויותר כאשר הרובוט עבד שעה...
כאשר תחליף לסוללות החדשות נשמח לקבל צילומים מעודכנים.
אין וויכוח שאתה לא לקוח מרוצה וחבל. דבר איתנו ונדאג שתהיה כזה.
כאשר תחליף לסוללות החדשות נשמח לקבל צילומים מעודכנים.
אין וויכוח שאתה לא לקוח מרוצה וחבל. דבר איתנו ונדאג שתהיה כזה.
- hatulovsky
-
- חבר פעיל

- תגובות: 91
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
- יצירת קשר:
שני הסנטים שלי (מה התרגום לזה בעברית?)
בתור בעלים של ניטו שנרכש מהיבואן הרשמי לפני שנה וחצי, אלו הרשמים שלי.
יתרונות: מנקה טוב מאוד שטיחים, אוסף שערות בעלי חיים, את מה שיודע לנקות מנקה מאוד יסודי.
קל מאוד לנקות את הרובוט, פשוט לוקחים את המיכל ומרוקנים לפח.
התחזוקה השוטפת מינימאלית.
יודע לחזור לעמדת הטעינה ברוב המקרים, דאגו לעשות עדכון קושחה, זה עוזר.
חסרונות: לא מנקה את האזורים הצמודים לקירות/ארונות.
רועש במידה יוצאת דופן, לפחות בדגם החדש שאני קיבלתי מהיבואן.
השירות מהיבואן הרשמי לא טוב בלשון המעטה. וזה באופן חריג אפילו ביחס לנורמות הפסולות בארץ.
יתרונות: מנקה טוב מאוד שטיחים, אוסף שערות בעלי חיים, את מה שיודע לנקות מנקה מאוד יסודי.
קל מאוד לנקות את הרובוט, פשוט לוקחים את המיכל ומרוקנים לפח.
התחזוקה השוטפת מינימאלית.
יודע לחזור לעמדת הטעינה ברוב המקרים, דאגו לעשות עדכון קושחה, זה עוזר.
חסרונות: לא מנקה את האזורים הצמודים לקירות/ארונות.
רועש במידה יוצאת דופן, לפחות בדגם החדש שאני קיבלתי מהיבואן.
השירות מהיבואן הרשמי לא טוב בלשון המעטה. וזה באופן חריג אפילו ביחס לנורמות הפסולות בארץ.
- neato
-
- עוסק בתחום

בעקרון ניטו תמיד אמור לחזור לעמדת הטעינה.ra כתב:ושוב: מדוע אתה לא מפרסם את הפתרון לרובוט שלא חוזר לעמדת ההטענה ?
למה לא להקל על הלקוחות - לפחות חברי האתר ?...
במהלך הפעולה ניטו בונה לעצמו מפה מדויקת של הבית ולכן הוא יודע במדויק איפה הוא נמצא.
הסיבות שיכולות למנוע מניטו לחזור אל עמדת הטעינה:
1. מיקום לא נכון של העמדה:
אם ניטו חוזר ונעצר בקרבת עמדת הטעינה, צריך לדאוג ל 90 ס"מ פנויים מצדדיו.
2. עצירה בנקודה כלשהי בבית:
אם ניטו נעצר במקום כלשהו בבית הוא כותב את הסיבה. צריך לבדוק ולתת פתרון.
אין להזיז את ניטו ממקומו במהלך ההפעלה כיוון שאז ייצא מהמיקום במפה.
אין לפתוח ולסגור דלתות במהלך ההפעלה מכיוון שאחרי שניטו מיפה את הבית הוא זוכר את הפתחים וימתין שיפתחו לו את הדלת.
סוללות בסוף דרכן, הוא יציין שהסוללות צריכות טעינה.
אם הניווט של ניטו לא מדויק והוא לא חוזר לטעינה, שינוי מיקום העמדה (מומלץ לחדר) יתקן את הניווט.