בניית תערובת
שלום רב ברצוני לקבל עזרה לגבי בניית תערובת (אחוזים) מדובר בשלוש סוגי קפה שהם הראשונים שקליתי במכשיר הפופקורן שלי :ברזיל סרדו.אתיופייה סידמו.וככול הנראה קולומבייה מחנות תבלינים.... כשטעמתי את האתיופייה בנפרד קיבלתי טעם טעים אבל היה חסר משהו >כשטעמתי את הברזיל היה לי הרגשה קצת אנמית...ולגבי הקולומבייה אין לי דעה! יש לציין שהמשקה שאני שותה איתם זה קפוצינו בבריקה אם ישנם אחוזים מומלצים לסוגי הפולים האלהה אשמח לדעה שוב המון תודה! כמובן פתוח לשמוע אם כדאי לרכוש פולים נוספים שיאזנו את התוצאה הסופית
אני חושב שהשאלה היא - כמה רחוק אתה רוצה לקחת את העניין...
אם ברצינות (ואני לא מכיר אופציה אחרת בענייני קפה) כדאי לנסות ולקלות כל זן בנפרד.
לטעום כל זן בנפרד ולמלא גרף של cup profile בו מפורקים כל הטעמים.
(קח בחשבון שחזרתיות בקליה עם מכשיר פופקורן לא מובטחת בלשון המעטה...אבל שווה לנסות)
לאחר שניתחת את הטעמים של כל קליה תוכל על פי הגראפים להחליט איזה טעמים משלימים יש לכל זן ,כמה אחוזים תרצה מכל זן ואילו שינויים בתהליך הקלייה יש לעשות כדי
לשפר את הטעם.
בהצלחה
אם ברצינות (ואני לא מכיר אופציה אחרת בענייני קפה) כדאי לנסות ולקלות כל זן בנפרד.
לטעום כל זן בנפרד ולמלא גרף של cup profile בו מפורקים כל הטעמים.
(קח בחשבון שחזרתיות בקליה עם מכשיר פופקורן לא מובטחת בלשון המעטה...אבל שווה לנסות)
לאחר שניתחת את הטעמים של כל קליה תוכל על פי הגראפים להחליט איזה טעמים משלימים יש לכל זן ,כמה אחוזים תרצה מכל זן ואילו שינויים בתהליך הקלייה יש לעשות כדי
לשפר את הטעם.
בהצלחה
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
סידמו וקולומביה קצת חמצמצים.
ברור שבמכשיר פופקורן לקלות כל זן בנפרד.
קלה את הסידמו ואת הקולומביה מעט יותר כהה מהברזיל
הייתי מתחיל ב- 50% ברזיל, 25% מכל אחד מהאחרים.
לאט לאט תחליט מה חסר לך בטעם.
נסה גם לשתות כל אחד בנפרד כך תוכל להחליט מה יותר טעים לך
אחר כך זה משחקים עם האחוזים.
נסה להשיג עו סוגי קפה
מאגר התערובות של הפורום:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... e&sid=2004
ברור שבמכשיר פופקורן לקלות כל זן בנפרד.
קלה את הסידמו ואת הקולומביה מעט יותר כהה מהברזיל
הייתי מתחיל ב- 50% ברזיל, 25% מכל אחד מהאחרים.
לאט לאט תחליט מה חסר לך בטעם.
נסה גם לשתות כל אחד בנפרד כך תוכל להחליט מה יותר טעים לך
אחר כך זה משחקים עם האחוזים.
נסה להשיג עו סוגי קפה
מאגר התערובות של הפורום:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... e&sid=2004
אלדד