60ST60 - בעיות מרגיזות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
GibsonLP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 405
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
אבא של אישתי אמר שהוא מעדיף מסך איכותי ב60 מבינוני מינוס ב70 אז הלכנו על ה 60ST60 של פנסוניק.
יכול להיות שזה עניין של הגדרות אבל האמת היא שאנחנו בינתיים די מאוכזבים... אשמח מאוד להצעות כי כרגע יש אפילו דיבורים על להחזיר את הLCD הישנה למקום... לא הייתי אצלם כשהמתקינים היו אז אני לא ממש יודע מה הם הגדירו ומה לא. עברתי על כל מסכי ההגדרות ומלבד המון פעמים שלחצתי על הHome במקום על חץ למעלה (תכנון ארגונומי לקוי של השלט) נראה לי שעברתי על כל תפריט אפשרי (לפחות ברמת המשתמש).

1. כששומעים מהטלוויזיה יש חוסר סנכרון מטורף בין האודיו לוידאו (בוודאות לא בעיה בנגן - עובד מצויין עם הטלוויזיה הקודמת ומסתבר שזו בעיה מוכרת, הצלחתי למתן את זה ע"י הפעלת game mode והורדת הקצב של הכנסת פריימי הביניים למינימום (בגדול - חלק מהimage processing)) אבל זה מאוד מרגיז שהמסך לא שמיש ברוב המצבים שלו ואני מפחד לדעת מה יקרה ברגע שנחבר את הרסיבר, אפילו לARC. (עדיין לא בוצע, אבל כמו שאמרתי הם מעוניינים רוב הזמן לשמוע מהמסך)
2. יש פליקר לא נעים בכל refresh rate שניסיתי (30, 59 ו-60 הרץ), נראה מאוד דומה למסכי CRT ב60 הרץ ולי אישית - זה עושה בחילות וכאבי ראש, כרגיל - רואים את זה במיוחד באיזורים לבנים ובזווית העין.
3. התמונה כהה מאוד. בNormal זה עוד איכשהו סביר אבל עדיין יש סצנות שהן פשוט חשוכות בצורה מטרידה, נראה שבהגדרות מפעל המסך פשוט לא שמיש באור יום או אם המנורה בסלון דלוקה... (אין חלון ישיר על המסך, יש חלון בקיר מאחוריו וחלון מצידו הימני בזווית של כמעט של 90 מעלות למסך, אני הייתי שם רק בערב כשמנורה עבדה).
4. גם במסך הזה עדיין יש את התופעה של הנמלים הזוחלות?

יכול להיות שהשחורים שם הכי טובים שיש אבל נכון לעכשיו ההורים של אישתי מתגעגעים למסך שבו היה אפשר באמת לראות משהו, גם אם זה קטן יותר.

אודה להצעות לפני שאני הופך לחתן השנוא.

boni99
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

לא הבנתי.
אם רציתם מסך איכותי אז מה הקשר ומדוע לקחתם את הst60?
אתה כנראה לא אשם. אשמים אלה שהמליצו לך עליו - הרבה הייפ והרבה מהומה על לא מאומה!

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #3 

GibsonLP

ראשית תתחדשו (Y)
אני מקווה מאוד שרכשתם את המסך דרך חנות מתמחה איכותית ?!
שכוללת אחריות של היבואן הרשמי הכולל 5 שנים אחריות מלאה !

לפי התאורים שלך מומלץ יהיה שתזמין את השרות של יורוקום .

בהצלחה (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

boni99, נראה לי שאתה פה במיעוט מבחינת דעתך.

GibsonLP,
האם עברת על ההגדרות שעפר מציע בביקורת על המסך?
http://www.hometheater.co.il/p-1.article04781.html

new-guy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1802
נתן תודות: 269 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #5 

שים על TRUE CINEMA
תכוון 65 קונטרסט
בהירות +6
50 צבע
68 חדות
גאמה 2.2 לא 2.4(חשוך מידי..)
תתחיל מזה תראה אם יותר טוב?

טלוויזיה מדהימה (f) (Y)
אתם רגילים לLCD קצת כיול והכל יהיה בסדר
40 שנה לך תיזכור..

GibsonLP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה.
אני לא רגיל לLCD בכלל - יש לנו Kuro 5090 בבית אם כי בבית שלנו הסלון הרבה פחות מואר משלהם.
בכל מקרה - לצערי קרוב לוודאי שאוכל לשחק עם ההגדרות רק בעוד שבועיים...
אעדכן.
So long and thanks for all the fish!

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #7 

סנכרון אודיו ווידאו - אילו מקורות? אם אני זוכר נכון דווקא צריך לסדר את זה מצד הממיר.
רסיבר אכן יכול לעזור.

refresh rate- יש אנשים בודדים שבבודדים שנתתקלתי שמתארים את מה שאתה מתאר, אני הצלחתי לשחזר את התופעה רק באמת כשעמדתי בזווית למסך ובמאמץ נרחב.

לגבי תאורה/עוצמה - א' צריך לכייל את המסך כדי שיתאים לתאורה חזקה+כן, סלון מואר (במיוחד ביום) ופלאזמה - לא בדיוק מחזיקים יד ביד.

GibsonLP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה.
אם בממיר התכוונת לצד שעושה decoding ולא לממיר כבלים (אין כזה שם) - התקנתי XBMC אצל המון אנשים על מגוון חומרות, טרם נתקלתי במצב שבו כל תוכן שלא ניסיתי היה עם בעיית סנכרון. אצלם גם זה מאוד פשוט - מחברים למסך הקודם - הכל מנגן ללא בעיית סנכרון, מחברים לST60 - מקבלים 75 מילי שניות בערך (לפעמים קצת יותר) של בעיית סנכרון מול המסך (לא זוכר אם האודיו או הווידאו ב-Lag).

ריצודים שנראים כמו refresh rate נמוך בCRT - אני רואה את זה בבירור גם כאשר אני מול המסך. זה מוציא אותי מדעתי...

אם הייתי יודע שהמסך לא טוב לשימוש באור יום לא הייתי ממליץ להם לקנות אותו, בביקורות מדברים רק על אור ישיר לא על אור אמביינטי... הם לא מכבים את האור כשהם צופים בטלוויזיה (זה סלון, לא חדר הקרנה)

בכל מקרה - סליחה אם אני נשמע קטנוני,פשוט לא ציפיתי לכל כך הרבה בעיות במסך חדש שכולם מהללים. עושה רושם שאת עניין הבהיר/כהה נפתור, לגבי ה-Audio sync וה-Flickering אני אדע יותר כשיגיע הNUC שלהם (יגיע בקרוב, אני לא אהיה זמין עד מרץ)

9000es: סליחה שלא עניתי לך, את המסך הם קנו מאפי (tv outlet), למיטב הבנתי הוא משווק מורשה של יורוקום ויש 5 שנות אחריות.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8257
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #9 

פליקרינג היא בעיה ידועה במסכי פלזמה שמעט מאוד מהאנשים מבחינים בה, אבל כשזה קורה זה בלתי נסבל.

כמו שכתבתי בשרשור המקורי, פלזמה מתאימה ביותר לאנשים שצופים בעיקר בחושך ואז יתרונותיה באים לידי ביטוי במיטבם.

בוטום ליין, אם הם סובלים מהטלוויזיה, אז מה זה מעניין מה אנשים חושבים עליה. תחליף אותה. יש במחיר דומה LG LA621 בגודל 60" שיש עליה תגובות חיוביות פה בפורום (אם כי גם הטכנולוגיה של LED צידי לא חפה מבעיות).

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #10 

האם הפסקת את הIFC? (יצירת פריימי ביניים)?
אני מבין שאתה מדבר על חיבור של מחשב/סטרימר?
אם אני זוכר נכון גם אמור להיות בתפריטים משהו שנוגע לLIPSYNC.

GibsonLP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

תודה על הסבלנות.
שיחקתי קצת עם ההגדרות והתמונה השתפרה בהחלט. האמת היא שמה שהוצע פה ע"י new-guy שיפר את המצב מאוד.
בנוסף - הפעלתי Ambient light sensor שעושה רושם שדוחף את הבהירות כאשר יש מקור אור חזק בחדר (חלון, מנורה וכו'...) אלא אם אתם חושבים שכדאי לבטל אותו...

נשארו שני דברים פתוחים:

1. הריצוד. למזלי ההורים של אישתי לא רואים את זה אבל בגדול אני לא מסוגל לשבת מול המסך יותר מכמה דקות לפני שזה משגע אותי. ב5090 שלנו יש ריצוד ב60 הרץ אבל ב50 הכל עובד מצויין. האם מדובר במחלה ידועה של הדגם?
2. סנכרון הסאונד. גם כאשר ביטלתי את הIFC לחלוטין (הוא היה על מינימום כי הביקורת אמרה שזה נראה מצויין במצב הזה) בעיית הlips sync לא השתנתה. המצב סביל רק כאשר נמצאים בGame mode וגם אז יש כ25 מילי שניות של הבדל (זה פשוט פחות מורגש).
אני לא מצליח להבין איך אפשר להוציא מוצר כל כך קלוקל החוצה... הרי הdelay ידוע מראש אז שפשוט יוסיפו אותו לאודיו בטלוויזיה לפי ההגדרות שלנו (Game mode כבוי/דלוק, רמת IFC וכו'...) ונסגר הסיפור.

בקיצור - חוץ מזה, באמת שזו אחלה טלוויזיה. פעם ראשונה שגם יצא לי לראות 3D... זה נראה די מדהים (ראינו חלקים מ-Life of Pie ו-Gravity)

new-guy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

האמביינט סנסור מצויין לאור
בחושך פחות
40 שנה לך תיזכור..

GibsonLP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

טוב.
אז אחרי שהגיע הNUC החדש שהזמנתי להורים של אישתי אני יכול לומר בבטחה:
הטלוויזיה הזו היא המוצר הכי גרוע שקניתי אי פעם בחיים שלי. מעולם לא התביישתי כך בהמלצה לקרוב משפחה.
התמונה פנומנלית, כל השאר פשוט נורא ואיום.

הNUC עובד מצויין על כל טלוויזיה או רסיבר שניסינו, כולל מותג מדבקה (טלוויזיה 37" שהם זכו בה איפהשהו שהיתה זרוקה במחסן).
עם ה60ST60 - אין אודיו.
אין אודיו ברמה שהXBMC על הOpenelec ששמתי שם מגמגם ברגע שאני שולח את האודיו לHDMI כי אין לBuffer של הaudio לאן להשלח, ומכוון והוא מנסה לסנכרן את הוידאו לאודיו הכל נתקע.
הדרך היחידה כרגע לעבוד עם הNUC היא באמצעות רסיבר שזו היתה אחת הסיבות שהטלוויזיה הוחלפה (נסיון להמנע מהפעלת רסיבר) ובכל מקרה - הרסיבר שלהם ישן וללא HDMI (שלא נדבר על 3D).

יכול להיות שיש דרך לעקוף את זה, אבל בגדול - אני ממש ממש מתחרט שהם לא קנו LCD. אם הם היו יכולים להחליף את הטלוויזיה הם היו עושים את זה,
בגדול מה שיש להם זה:
1. טלוויזיה שמרצדת בצורה בלתי נסבלת ב50 הרץ, בצורה פחות נוראית ב60 אבל עדיין מרצדת.
2. תמונה קצת חשוכה לחדר מואר (ההגדרות ששיניתי קצת המתיקו את הגלולה אבל עדיין קצת חשוך להם)
3. בעיות קשות של סנכרון וידאו - אודיו שהופכות לנסבלות רק בביטול IFC לחלוטין ועבודה בGame mode.
4. חוסר יכולת לעבוד עם האודיו מהNUC. במחשב XBMC הקודם שלהם (שחזר לתפקד בינתיים...) האודיו עובד רק כשאני מסמן Analog על הoutput בXBMC.

ממש מתסכל.

new-guy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

תתקשר לשרות לקוחות פנסוניק
מבטיח שתתקל בשרות ברמה אחרת.
מוזר כל מה שאתה רושם,
אני עבדתי איתה עם XBMC והכל היה בסדר,
תבדוק אולי הטלוויזיה תקולה.
כמו כן תוריד גאמה ל2 ככה יהיה יותר בהיר
ועוד קצת כיול בטוח יעזור.
זאת לא טלוויזיה הפעל וסע,כיול ממש משמעותי במקרה שלה.
שבוע טוב,
שלומי (f)
40 שנה לך תיזכור..

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1885
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #15 

יש לי את הטלויזיה הזו כבר 8 חודשים.
שום תופעה שאתה מתאר לא קיימת אצלי.
אני עובד עם XBMC על WINDOWS.

gremlinx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #16 

לדעתי הבעיה בסאונד היא כי המחשב מנסה להוציא 5.1 או משהו דומה והטלוויזיה יודעת לקבל רק סטריאו.
אני מחובר עם XBMC לאותה טלוויזיה ועובד יפה מאוד, תנסה לשנות בהגדרות הסאונד של ה XBMC שלא יוציא 5.1 אלא רק סטריאו.

GibsonLP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

תודה לכולם.
אנסה לפנות לשירות הלקוחות.
gremlinx - ניסיתי גם סטראו, למעשה ניסיתי את כל מטריצות האודיו האפשריות וזה פשוט לא עבד. אנסה שוב סטראו בכל המצבים רק כדי לוודא שלא פיספסתי.
idabari - המחשב שכן עובד מריץ גם כן Windows עם XBMC, אבל זה עובד רק כשאני בוחר Analog ב Audio output (זה עדיין הולך לHDMI שזה קצת מוזר אבל זו הדרך היחידה שזה עובד עם הטלוויזיה). אתה עובד עם רסיבר? כי עם רסיבר הכל עובד בסדר...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”