חוויית שימוש לאחר 3 שבועות LG60LA621Y

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
bb22 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

רכשתי לפני 3 שבועות את הדגם הנ"ל ואם זה יכול לעזור למתלבטים/סקרנים הנה סקירה קצרה על חווית שימוש+
מספר טיפים למתכננים לקנות smart tv.
ראוי לציין שאני רחוק מלהיות מבין/מומחה בתחום כך שהסקירה מסתמכת על מראה עיניים בלבד של עין בלתי מקצועית.

ראשית ננעלתי על הדגם הנ"ל מראש מסיבות של מגבלות תקציביות בעיקר
היות ומרחק הצפייה הוא 4.5 מטרים והיה
עדיף משהו אף יותר גדול, אלא שהייתה הזדמנות שאסור לפספס...
(תפסתי את ההנהלה "להלן האישה" במוד חד פעמי זורמת על לך עם שיגעונות הטכנולוגיה שלך).
ורציתי 3D+smart איכותיים והלכתי עם המלצות של רבים מהפורום וכמובן שאני ממש לא מצטער!!.
עשיתי סקר במספר חנויות וקניתי ב 10,500 עם אחריות ח.י.
מחיר הטלוויזיה כמעט בכל המקומות מתחיל ב 11,500-12,500,
אבל אחרי נוהל קיבלתי הצעה פה ושם ולמה וכמה מגיעים בדרך כלל למחירים באזור 10,500-11,200.

למי שמתכנן לקנות Smart ולחברה לרשת,
מומלץ להכין מראש כבל רשת ישיר מהראוטר לטלוויזיה אם מתאפשר, זה עדיף בהרבה על שימוש ב WIFI.
אני הכנתי כבל רשת מהחדר ליד הסלון שבו הראוטר שמגיע לטלוויזיה,
ועוד כבל רשת ללפטופ שמדי פעם שבא לי XBMC אז הלפטופ בסלון מתחבר עם HDMI לטלוויזיה ולכבל שהוכן מראש.

טיפים בטרם מגיע המתקין של ח.י
היום כל מיני מתקיני טלוויזיות וטכנולוגיות למיניהן מקבלים תמריצים על מכירות נוספות בבית הלקוח.
במקרה שלנו כבר קיבלתי אזהרות שינסו להשחיל לי זרוע לקיר מסיבות של נוחיות וזוויות צפייה,
ואכן בתחילת המפגש עם המתקין הוא פצח בזמר "קח זרוע לקיר זה אלמנט אדיר" שכמובן לא הצטרפתי לפזמון ומיקדתי אותו בזרוע הקבועה.
בסיום ההתקנה המתקין לבש את כובע סוכן הביטוח והתחיל להציע לי הרחבת אחריות לחמש או שש שנים
במבצע "חד פעמי" של ח.י באזור ה 1100 שקלים. (אני בהחלט שוקל הרחבת אחריות אבל בטח לא במעמד התקנה).

לאחר 3 שבועות של שימוש וצפייה בטלוויזיה דרך ממיר hot Magic HD , הארד דיסק חיצוני USB, שימוש בהכפלת מסך מאייפד/נוט 2/נקסוס 4,
שימוש בplex שמותקן על מחשב ושימוש בפונקציות ה SMART השונות זו חוות דעתי:

1.איכות צפייה 720p/1080p מצוינת תענוג לעיניים. יצא לי לשחק עם כיול הטלוויזיה וסה"כ הגעתי לתמונה טובה תוך שאני עוסק בניסוי וטעיה,
היות וחלק מהמושגים של הכיול (בטח בעברית עילגת) קצת לא ברורים לי.
2.איכות צפייה בשידורי SD סבירה+ לעומת מה שראיתי אצל 2 אנשים בעבר בביתם עם 55-60 אינץ' בדגמים אחרים, האיכות אצלי טובה בהרבה.
3.נגינת סרטים מהארד דיסק USB מצוינת רצה חלק לחלוטין המינוס היחיד שבכתוביות סימני פיסוק הפוכים
(?!סימן שאלה וקריאה מימין למשפט).
4.איכות 3D -מעולה!! , 4 זוגות משקפיים מגיעים עם הטלוויזיה.
ראיתי כבר 4-5 סרטי תלת ממד וכאחד שמאוד סבל מכאבי ראש רבים בצפייה בסרטים אלה בקולנוע, זה לא קרה לי בצפייה בבית.
5.איכות סאונד טובה בהחלט, אני לא פריק של סאונד כך שמה שמפיקים הרמקולים של הטלוויזיה בהחלט מספק אותי.
6.גישה ל HDMI/USB מהצד של הטלוויזיה מה שמאפשר לחבר גם אחרי ההתקנה בניגוד לדגמים הישנים יותר של LG
כמו ה42 שעברה מהסלון לחדר שלחבר לה HDMI זה סרט רע.
7.DLNA עובד חלק ובמהירות הן מול מחשב והן מול הסמארטפון.
8.יכולת שיתוף מסך עובדת חלק, הרבה יותר מהר וקל לנווט דרך האייפד לתוכן המבוקש ביוטיוב ללחוץ על אייקון שיתוף מסך,
והתוכן מנוגן בטלוויזיה ובמקביל אפשר באייפד/סמארטפון(במקרה שלי נוסה בנוט2/נקסוס4/HTC One)לעשות דברים אחרים.
9.אפליקציית LG remote Tv -הותקנה על אייפד 3 ושאר הסמארטפונים בבית ועובדת מעולה-היא בעצם מחליפה את המגי'ק
ויתרונה הגדול הוא הדיוק דרך הסמארטפון טוב בהרבה, והקלדה מהירה בהרבה מאשר דרך שלט המג'יק בגלישה או כל דבר שמצריך הקלדה.
10.שלט מגי'ק- עם הטלוויזיה הגיע רק שלט מג'יק שאיתו אפשר לעשות הכל,
והוא אכן משמש כסוג של עכבר אלחוטי ומהר מאוד מתרגלים לעבוד איתו. החיסרון שבחלק מהמקרים הוא גם יתרון-מיעוט כפתורים.
אם כדוגמא רוצים לשנות כיוון לטלוויזיה אין כפתור menu בשלט, צריך לעבור ל Smart ומשם לנווט להגדרות ולכיול- מה שנקרא בקטנה.
11. שימוש בתוכן Smart - התוכן מכיל די הרבה אפליקציות ומשחקים. יש לזכור שלטלוויזיה יש מעבד חלש בהשוואה למחשב ממוצע,
ןלכן זמני גלישה וטעינת אפליקציות איטיים בהשוואה לאייפד/סמארטפון/מחשב.
ניתן להוריד כל מיני אפליקציות/משחקים ישירות לזכרון הטלוויזיה, זה בהחלט נחמד אך לא יותר מכך.
אפליקציית walla היא סוג של VOD מלא בסדרות וסרטים לצפייה ישירה,
ויש עוד כל מיני אפליקציות שמוכרות כגון Vimeo,Youtube,Facebook וכו'.
אפליקציות ישראליות אין למכביר ראיתי שיש כלכליסט, ישראל היום, Ynet אבל בגדול זה לא משהו שאני משתמש בו כמעט.
12.שימוש בPLEX - plex היא תוכנת שרת מדיה שניתן להתקין על המחשב וממנה לשתף תיקיות שמכילות תמונות/סרטים/סדרות/מוסיקה מהמחשב.
הממשק הגראפי של ה plex מאוד יפה ומוריד מהאינטרנט תקצירי סרטים/תמונות/מידע על האומנים וכו' והכל בתוך הממשק.
בשימוש smartshare מהטלוויזיה היא מזהה את ה Plex במחשב ומציגה את כל התוכן שלו בדומה לסייר של ווינדוס עם thumbnails של התמונות,
אבל היות ובטלוויזיה אין plex client מותקן לא ניתן להנות מהגראפיות והתוספות המאוד יפות של האפליקציה.
הפיתרון הוא להתקין בטא plex client דרך דיסק און קי(שנשאר קבוע בטלווזיה לטובת הרצת התוכנה) והעסק עובד אבל!!! בצורה איטית בהרבה מהרצת
plex דרך ה smartshare ולכן אני עדיין מעדיף להשתמש במקור ולהמתין שתצא אפליקייה רשמית להורדה.

לגבי תופעת הפסים בדגם הנ"ל שהופיעו לאנשים בעיקר במשחקי כדורגל- לא נתקלתי בכך וכחולה ספורט כבר ראיתי לא מעט משחקים.
עדכון טלוויזיה-כבר ביום ההתקנה קיבלתי הודעת עדכון של חמש מאות ומשהו מגה והוא ירד והותקן במהירות גרסא 04.04.10
נושא יכולת הקלטת הטלוויזיה לא נבדק אין לי צורך בו.

סה"כ מבחינתי טלוויזיה באיכות מצויינת מכל הבחינות.
עונה על מרבית הצרכים שהגדרתי מראש בצורה מעולה.

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

אחלה סקירה (Y) אין ספק שמדובר בדגם מאוד מוצלח ובטח שיחסית למחירו !! תתחדש ואין ספק שתהנה .

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #3 

יחסית הטלויזיה לא זולה זה אומר שרצית לקנות טלויזה עד 13000 שקל זה תקציב מכובד מאוד.נשמע שהיא אחלה טלויזיה

bb22 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

עופרפולק כתב:יחסית הטלויזיה לא זולה זה אומר שרצית לקנות טלויזה עד 13000 שקל זה תקציב מכובד מאוד.נשמע שהיא אחלה טלויזיה
...
תקציב הקצה שלי היה 10-11k זולה בטח לא.
חיפשתי דגמים שמחירם ההתחלתי 11-12k כדי להגיע לתקציב שלי.
מהמלצות שקיבלתי כאן וגם ממה שראיתי כאופציות בחרתי ב LG

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6642
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #5 

המון חברים בפורום התלוננו על פסים אנכיים בדגם הזה , זה בולט במיוחד בשידורי כדורגל.

אם אין לך את הבעיה הזו או שאתה לא שם לב לזה - הרווח כולו שלך .

בכל אופן תודה על הסקירה (Y)

jepe
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1411
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #6 

תודה רבה על הסקירה.

אני ממתין לאותו דגם רק 47', עושה רושם שבחרנו טוב.

roni32
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

היי,
אני עם LG 47LA621Y מזה שבועיים ומסכים ממש עם כל מילה בסקירה הנ'ל.

במיוחד עם החיסרון בכפתור MENU מהיר למעבר בין (INPUT (HD1..HD2 ..מציק
כשרוצים לזפזפ בין הXBOX למחשב וכו'..
אוסיף שפונקציית המולטיקאסט לא מסתכרנת עם הגלקסי 3 אצלי(4.4 קיטקט)
מבדיקה בXDA עולה שזו בעיה משותפת לרומים מבושלים והסמארט LG TV וחבל.

בפסים שחורים לא נתקלתי למרות שחיפשתי בדקדקנות. סה'כ מרוצה מאוד ,גדג'ט שימושי.

ולפותח הפוסט..סקירה נהדרת ומדוייקת מאוד.תודה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”