שידרוג קטן, הבדל גדול...
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
נמאס לי מהטמפר (דוחסן) הישן. זה משהו שקיבלתי עם המכונה הראשונה שלי של ascaso, ההוא עם שני הראשים, אחד גדול ואחד קטן.
הגדול, התאים (בדיעבר, אני מבין שרק בערך) לסלסלה של האלקטרה, אבל לא היה ממש נוח לדחוס איתו.
אני מהאסכולה של אלו שמשעינים את כף היד בחלק העליון עם זרוע ישרה כלפי מעלה ועם קצות האצבעות דוחף את החלק הרחב (הבסיס) של הדוחסן כדי לפלס אותו ולתת לחץ שווה.
ובכן, החלטתי לשדרג לדוחסן (פשוט יחסית אבל כבד) שאתם רואים בתמונה וההבדל הוא דרמטי.
לא בהכרח בטעם. אבל לבטח בתהליך הדחיסה.
הקודם היה ממש לא נוח, הקצה החד של הקוטר הקטן לא נעים בתוך היד ומסתבר שהקוטר הגדול לא בדיוק מתאים, מה שהיה משאיר איזה קיר קטן של קפה בינו לבין הסלסלה שאח"כ, בעזרת מכות לצידי הסלסלה, הייתי מפיל אותו ואז דוחס ומחליק שוב. הדוחסן הקודם עשוי אלומיניום, מה שגם גרם לשזה כל מכה כזו השאירה סימן ברור עליו....
עכשיו, לא נשאר אותו "קיר" הדחיסה אחידה יותר ומפולסת יותר ופשוט "נעים" יותר (אם אפשר להגיד את זה).
הגדול, התאים (בדיעבר, אני מבין שרק בערך) לסלסלה של האלקטרה, אבל לא היה ממש נוח לדחוס איתו.
אני מהאסכולה של אלו שמשעינים את כף היד בחלק העליון עם זרוע ישרה כלפי מעלה ועם קצות האצבעות דוחף את החלק הרחב (הבסיס) של הדוחסן כדי לפלס אותו ולתת לחץ שווה.
ובכן, החלטתי לשדרג לדוחסן (פשוט יחסית אבל כבד) שאתם רואים בתמונה וההבדל הוא דרמטי.
לא בהכרח בטעם. אבל לבטח בתהליך הדחיסה.
הקודם היה ממש לא נוח, הקצה החד של הקוטר הקטן לא נעים בתוך היד ומסתבר שהקוטר הגדול לא בדיוק מתאים, מה שהיה משאיר איזה קיר קטן של קפה בינו לבין הסלסלה שאח"כ, בעזרת מכות לצידי הסלסלה, הייתי מפיל אותו ואז דוחס ומחליק שוב. הדוחסן הקודם עשוי אלומיניום, מה שגם גרם לשזה כל מכה כזו השאירה סימן ברור עליו....
עכשיו, לא נשאר אותו "קיר" הדחיסה אחידה יותר ומפולסת יותר ופשוט "נעים" יותר (אם אפשר להגיד את זה).
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
תתחדש!
יום דבש
דוחסי הפלסטיק שמשווקים יחד עם המכונות זו אחת התרמיות והעוולות הגדולות שיש...Tomer-A כתב:היה לי עד עכשיו דוחס מפלסטיק שקיבלתי עם המכונה והיום קיבלתי הדוחסן החדש שהזמנתי.
מה שרשמת אני מאוד מזדהה איתו. מדהים כמה הדברים הקטנים יכולים לעשות את ההבדל....
כל אחד שקונה מכונה בכמא אלפי שקלים ומקבל עימה את הדוחסן המגוחך הזה בטוח שהושקעה בכך מחשבה ושהוא קיבל את הכלי המתאים. רק אם יטרח לקרוא מראש או לאחר הקנייה ויקבל מידע ממקור טוב אחר, יבין שבלי טמפר ראוי רוב הסיכויים שהוא יתאכזב מהקפה.
נדמה לי שרוקט הם בין היחידים שמשווקים את המכונות שלהם עם טמפר טוב, אפילו עם האלקטרה סמיאוטומטיקה המפונפנת והיקרה מגיע טמפר פלסטיק מגוחך...
מצד אחד, טמפר זה עניין אישי של עיצוב משקל צורת שימוש וכו, ויש הגיון בכך שיימכר בנפרד - כמו כל אביזר. מצד שני אני די בטוח שרוב הלקוחות היו מעדיפים לקבל משהו שימושי עם המכונה גם אם לא הכי טוב שיש, כיוון שזה אינו מוצר אופציונלי. על אותו המשקל היו יכולים למכור לך פרארי בלי צמיגים...
במקרה של אלקטרה, החיסכון הזה מעליב. מוכרים לך מכונה שכולה איכות וסטייל, ופתאום דוחפים שם מוצר מפלסטיק שהיו מתביישים למכור בחנויות הכל בדולר. עדיף היה גם להם לחסוך את המבוכה ולא לשים כזה בכלל.
במקרה של אלקטרה, החיסכון הזה מעליב. מוכרים לך מכונה שכולה איכות וסטייל, ופתאום דוחפים שם מוצר מפלסטיק שהיו מתביישים למכור בחנויות הכל בדולר. עדיף היה גם להם לחסוך את המבוכה ולא לשים כזה בכלל.
what's next?