דקות הטחינה ביחס לכמות
ככל שהטחינה דקה יותר - למים קשה ליותר לעבור. בלי קשר לכמות.NOAM_sho כתב:שלום רב,
שאלתי היא כזו: האם לדעתכם ניתן להוריד בכמות (משקל) הקפה ששמים בכל ראש, באם טוחנים את הקפה דק יותר? (זרימה תקינה כמובן)
השאלה מיועדת לקפה טחון, מכונה ידנית (SEMI AUTO) וחשמלית....
השילוב המנצח הוא כמות נכונה שתשאיר עוגיה מעט לחה ועבי נכון כך שלא תקבל טעמי קצה מרים וגסים.
אם תטחן דק מדי ותשים מעט מדי קפה, אז למים עדיין יהיה קשה לעבור. ברגע שהם יעברו, סבירות גבוהה שתיתקל בצ'נלינג או במיצוי לא אחיד של העוגיה. המים ימצאו את הנקודה הכי חלשה ויעברו דרכה. לא מומלץ..
עובי הטחינה קריטי לקבלת גוף טוב וטעם מאוזן וזה הרבה יותר חשוב מלחסוך גרם או שניים
מקווה שזה עזר
בסוף זה ענין של טעם. אין בעיה להוריד כמות ולטחון דק יותר, אפשר גם לשחק עם עוצמת הדחיסה. בציוד שלי, טחינה לכיון הגס דווקא עם כמות מקסימלית ודחיסה חזקה נותנת טעמים עוצמתיים יותר (אם כי זה מקשה על הכנה מדוייקת - טחינה דקה מקלה על ההכנה, יותר סלחנית לטעויות)
what's next?
אשפוך עוד פרטים על השאלה שלי.
לאחרונה רכשתי GRAEF ES85, ולצורך השאלה יש למכונה זו שתי תכונות בולטות:
1. חזקה מאוד
2. מד התנגדות (מצ"ב תמונה)
לי, בתור צרכן קפה יש גם תכונה בולטת, אני שותה המון קפה בבית, 10-15 כוסות אספרסו (ומדי פעם שותים עוד אנשים).
בנוסף לא רכשתי מטחנה.
לאחר רכישת המכונה ראיתי שבדרגת טחינה של 1.9 (של החנות) עלי לשים כשתי כפות (כף ארוכה מקורית של המכונה), וככה יצא שלאחר כ-3 ימים נעלמו לי 250 גרם קפה טחון...זמן שיא!!
לפיכך ועקב הרצון לחסוך, החלטתי להתחיל בניסיונות טחינה בדרגות שונות. למשל קפה אשר טחון בדרגה 1.1 יוצא בזרם חלש יותר אך מבחינת מד ההתנגדות של המכונה, ובלוטות הטעם שלי המצב אידיאלי בהחלט.לא בדקתי את מצב העוגייה, אבדוק בהקדם!
לאחרונה רכשתי GRAEF ES85, ולצורך השאלה יש למכונה זו שתי תכונות בולטות:
1. חזקה מאוד
2. מד התנגדות (מצ"ב תמונה)
לי, בתור צרכן קפה יש גם תכונה בולטת, אני שותה המון קפה בבית, 10-15 כוסות אספרסו (ומדי פעם שותים עוד אנשים).
בנוסף לא רכשתי מטחנה.
לאחר רכישת המכונה ראיתי שבדרגת טחינה של 1.9 (של החנות) עלי לשים כשתי כפות (כף ארוכה מקורית של המכונה), וככה יצא שלאחר כ-3 ימים נעלמו לי 250 גרם קפה טחון...זמן שיא!!
לפיכך ועקב הרצון לחסוך, החלטתי להתחיל בניסיונות טחינה בדרגות שונות. למשל קפה אשר טחון בדרגה 1.1 יוצא בזרם חלש יותר אך מבחינת מד ההתנגדות של המכונה, ובלוטות הטעם שלי המצב אידיאלי בהחלט.לא בדקתי את מצב העוגייה, אבדוק בהקדם!
הכמות שאתה שותה היא מסוכנת ממליץ לך לא לעבור רבע מזה. הכרתי גיבור כמוך שבמשך תקופה שתה עשרה בוץ ביום ובסופו של דבר הגיע לבית חולים וגרם לעצמו נזק.
לשאלתך, קשה לקבוע בחנות מה מתאים למכונה שלך, גם בגלל שמרגע הטחינה הקפה מתחיל להתיישן והזרימה תהיה מהירה יותר ככלששיעבור זמן מרגע הטחינה.
לשאלתך, קשה לקבוע בחנות מה מתאים למכונה שלך, גם בגלל שמרגע הטחינה הקפה מתחיל להתיישן והזרימה תהיה מהירה יותר ככלששיעבור זמן מרגע הטחינה.
what's next?