נקודות זוהרות על מסך ההקרנה
מסך חדש שקניתי לאחרונה.
סיני תליה.
כשאני מתקרב למסך אני רואה עליו נקודות זוהרות כאלו , סוג של 'נצנצים' זהובים כאלו.
קיים על כל המסך ומודגש יותר בחלקים הבהירים של התמונה.
בזמן הצפיה מרחוק לא כל כך שמתי לב לזה, רק כשהתקרבתי במקרה, אבל התחושה שלי שזה חייב איכשהו להתערבב בתמונה.
יכול להיות בעיית גיין, או איכות/מרקם המסך?
האם מישהו נתקל בדבר מהסוג ?
עריכה:
במבט נוסף שמתי לב שאני רואה את זה גם ממרחק הצפיה שלי, משהו כמו 4- 4.5 מ'.
(רוחב המסך 3 מ')
מעצבן.
סיני תליה.
כשאני מתקרב למסך אני רואה עליו נקודות זוהרות כאלו , סוג של 'נצנצים' זהובים כאלו.
קיים על כל המסך ומודגש יותר בחלקים הבהירים של התמונה.
בזמן הצפיה מרחוק לא כל כך שמתי לב לזה, רק כשהתקרבתי במקרה, אבל התחושה שלי שזה חייב איכשהו להתערבב בתמונה.
יכול להיות בעיית גיין, או איכות/מרקם המסך?
האם מישהו נתקל בדבר מהסוג ?
עריכה:
במבט נוסף שמתי לב שאני רואה את זה גם ממרחק הצפיה שלי, משהו כמו 4- 4.5 מ'.
(רוחב המסך 3 מ')
מעצבן.
נערך לאחרונה על ידי stive ב 06/02/2014 22:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא עושה רושם שמשהו מתקלף שם.
זה מסך חדש, בן שבועיים, הגיע רק מחו"ל ונראה ממש חדש, גם אריזתו. ריח הצביעה שלו עדיין טרי.
החלק האחורי מושחר, אם מאירים עליו רואים גם מעט 'נצנצים' כאלו.
הבד עבה יחסית.
אלו לא בדיוק 'נקודות' כי זה קיים באופן שווה על פני כל המסך.
בדקתי גם במצב של אי הקרנת תמונה מהמקרן על המסך.
גם מתאורת החדר מוחזרים הנצנצים האלו, כך שזה כנראה המרקם שלו.
השאלה אם זה משהו פגום שאני יכול/צריך לפנות לגביו, או שזה קיים בדרך כלל במסכים מהסוג?
יכול להיות שזה משהו שדוהה עם הזמן ?
זה מסך חדש, בן שבועיים, הגיע רק מחו"ל ונראה ממש חדש, גם אריזתו. ריח הצביעה שלו עדיין טרי.
החלק האחורי מושחר, אם מאירים עליו רואים גם מעט 'נצנצים' כאלו.
הבד עבה יחסית.
אלו לא בדיוק 'נקודות' כי זה קיים באופן שווה על פני כל המסך.
בדקתי גם במצב של אי הקרנת תמונה מהמקרן על המסך.
גם מתאורת החדר מוחזרים הנצנצים האלו, כך שזה כנראה המרקם שלו.
השאלה אם זה משהו פגום שאני יכול/צריך לפנות לגביו, או שזה קיים בדרך כלל במסכים מהסוג?
יכול להיות שזה משהו שדוהה עם הזמן ?
זה נראה באמת כחלקים רפלקטיביים מהמסך, זה אחיד על כל פני המסך ולא רק באזורים מסוימים.
הגיין אמור להיות 1.0 , אלא אם קבלתי דגם שונה ממה שהזמנתי.
יש להם דגם שנקרא glass beaded שהגיין שלו 2.5, אבל ממה שרשום על האריזה נראה שזה לא הדגם הזה, אלא אם הייתה טעות באריזה- פניתי לחברה עם המס' הסידורי שיענו לי איזה דגם קבלתי.
יכול להיות באמת שזה כפי שכתב MarioMan שזה סוג המסך.
נראה לכם שפשוט אצטרך לחיות עם זה כרגע ואין לי כל נקודת טיעון מוצדקת? ( בתנאי כמובן שקבלתי את הדגם שהזמנתי).
אוכל גם לשאול את היצרן אם זה טבעי שיש תופעה כזו.
למסך הבא שלי ( מאמין שיגיע בשלב כלשהו בהמשך) אני לא מתקרב יותר לסיניים.
פעמיים הייתה לי בעיה איתם.
המסך הראשון הגיע כחדש עם בליטות לאורך כל המסך, במרחקים שווים ביניהם, כנראה בורג או חלק בולט כלשהו שנלחץ בזמן גלגול המסך.
החזרתי אותו לספק , תוך תשלום 'קנס' קטן יחסית, על ההובלה.
ועכשיו זה.
יכול להיות שזה רק bad luck כי אני קורא כאן מאנשים שקבלו מסכים סיניים ללא בעיות, אבל כשנכווים פעמיים...
הגיין אמור להיות 1.0 , אלא אם קבלתי דגם שונה ממה שהזמנתי.
יש להם דגם שנקרא glass beaded שהגיין שלו 2.5, אבל ממה שרשום על האריזה נראה שזה לא הדגם הזה, אלא אם הייתה טעות באריזה- פניתי לחברה עם המס' הסידורי שיענו לי איזה דגם קבלתי.
יכול להיות באמת שזה כפי שכתב MarioMan שזה סוג המסך.
נראה לכם שפשוט אצטרך לחיות עם זה כרגע ואין לי כל נקודת טיעון מוצדקת? ( בתנאי כמובן שקבלתי את הדגם שהזמנתי).
אוכל גם לשאול את היצרן אם זה טבעי שיש תופעה כזו.
למסך הבא שלי ( מאמין שיגיע בשלב כלשהו בהמשך) אני לא מתקרב יותר לסיניים.
פעמיים הייתה לי בעיה איתם.
המסך הראשון הגיע כחדש עם בליטות לאורך כל המסך, במרחקים שווים ביניהם, כנראה בורג או חלק בולט כלשהו שנלחץ בזמן גלגול המסך.
החזרתי אותו לספק , תוך תשלום 'קנס' קטן יחסית, על ההובלה.
ועכשיו זה.
יכול להיות שזה רק bad luck כי אני קורא כאן מאנשים שקבלו מסכים סיניים ללא בעיות, אבל כשנכווים פעמיים...
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
הכוונה ב"סוג הבד" היא שאם הגיין של הבד הוא יחסית גבוה (1.5 ויותר) אז זה מאוד סביר שהבד ינצנץ, אבל זה ממש לא סביר כשמדובר בגיין סטנדרטי של 1.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
לבן משפחה שלי יש מסך תליה סיני מחברה אחרת .MarioMan כתב:הכוונה ב"סוג הבד" היא שאם הגיין של הבד הוא יחסית גבוה (1.5 ויותר) אז זה מאוד סביר שהבד ינצנץ, אבל זה ממש לא סביר כשמדובר בגיין סטנדרטי של 1....
לדבריו גם אצלו קיים סוג של ברק כזה , אפשר לקרוא לזה נצנוץ , או מרקם מבריק שמחזיר אור כמו נצנוץ.
אלך בקרוב לראות אצלו האם זה נראה כפי שאצלי.
במובן מסוים יכול להיות שהמרקם המבריק הזה עובד לטובת החזר אור טוב יותר , פרמטר דרוש בנושא, הכתוביות אצלי למשל אכן מאוד קונטרסטיות ובוהקות/מוארות, אבל לא יודע .
אפשרות נוספת היא לעמעם אולי מעט את התופעה על ידי לשחק מעט עם הקונטרסט ואולי גם עם רמת התאורה של מנורת המקרן.
חושב שכרגע זה אצלי על גבוה.
זה לא דפקט אלא ככה זה בבדים הסינים אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר , המסך הראשון שרכשתי פה בארץ של חברה יחסית ידועה מסך סיני פשוט , איך שהתקנתי את המסך בסלון ופתחתי אותו אפילו ללא הקרנה מיד ראיתי את זה וזה הפריע לי שזה כך באותו נשימה המסך פורק ונארז חזרה ומיד טלפון למוכר שמחר בבוקר המסך אצלו על השולחן !
אולי יש כאלה שחיים עם זה בשלום , אני לא אהבתי את זה
אולי יש כאלה שחיים עם זה בשלום , אני לא אהבתי את זה
איכשהו הולך ומסתבר שזה אכן כפי שאמרת, בין היתר כי לדבריו של בן משפחה שלי ( מסך סיני מיצרן שונה משלי) אצלו זה גם כך. הוא טוען גם שאם הוא יושב מעט קרוב הוא רואה את סוג של גרנולציה/נקודתיות שעל המסך, אבל בינתיים התרגל לזה .
אגב, החלפת מסך?
במסך השני זה לא היה כך ?
האם באמת בבדים ה'לא סיניים' אין את ה'בעיה' הזו והמרקם הוא איכותי , חלק וכדו' ?
אני באמת בדילמה מה לעשות. בין היתר כי יכול להיות שבהמשך לשינויים אפשריים בדירה בשלב כלשהו בעתיד תיווצר אפשרות למסך קבוע, או ואריאציה אחרת בה אחליט להשקיע יותר.
ההפרש הכספי בין מסך סיני לנניח מסך אמריקאי הוא משמעותי ( יכול להיות פי 4). הוצאתי את המסך הקיים במחיר טוב יחסית.
בנוסף, עברתי כבר בטיפה את השבועיים של אפשרות החזרת מוצר, כל שזה קצת מסובך.
אגב, החלפת מסך?
במסך השני זה לא היה כך ?
האם באמת בבדים ה'לא סיניים' אין את ה'בעיה' הזו והמרקם הוא איכותי , חלק וכדו' ?
אני באמת בדילמה מה לעשות. בין היתר כי יכול להיות שבהמשך לשינויים אפשריים בדירה בשלב כלשהו בעתיד תיווצר אפשרות למסך קבוע, או ואריאציה אחרת בה אחליט להשקיע יותר.
ההפרש הכספי בין מסך סיני לנניח מסך אמריקאי הוא משמעותי ( יכול להיות פי 4). הוצאתי את המסך הקיים במחיר טוב יחסית.
בנוסף, עברתי כבר בטיפה את השבועיים של אפשרות החזרת מוצר, כל שזה קצת מסובך.
כן החלפתי מיד למסך דרפר והחלטתי שמסך סיני פשוט לא דורך אצלי יותר בבית .לא משנה שבדרפרים שהיו לי היו בעיות אחרות כמו למשל תופעת הגלים אבל איכות הבד הייתה מעולה .כיום בנושא של מסך הגעתי לנחלה יש לי מסך של GRANDVIEW מתיחה ואני מאוד מאוד מרוצה אתה יכול לראות פה באחד השירשורים שפתחתי את המסך שיש לי .
עברתי שלושה מסכים עד שהגעתי לדבר האמיתי = מסך אחד סיני ולאחר מכן שני דרפרים עם בעיות של גלים .כל השלושה מסכים חזרו ליבואן כמו גדולים עם זיכוי כספי עד השקל האחרון .כל דרפר שהיה לי היה אצלי הרבה יותר משבועיים.
עברתי שלושה מסכים עד שהגעתי לדבר האמיתי = מסך אחד סיני ולאחר מכן שני דרפרים עם בעיות של גלים .כל השלושה מסכים חזרו ליבואן כמו גדולים עם זיכוי כספי עד השקל האחרון .כל דרפר שהיה לי היה אצלי הרבה יותר משבועיים.
GRANDVIEW זה לא גם תוצרת סין ?
אני מבין שמסך מתיחה טוב יכול להגיע לנוע בין 6 ל 8 k ?
ואצלי מדובר על מסך ברוחב 3 מ'.
לגבי הגלים, אמנם המסך אצלי רק שבועיים וקצת, אבל הבד נראה עבה יחסית ודי כבד וכרגע לא נראית עליו תופעת גלים, אפילו שחלק מהמצבים לצערי 'מותז' על חלקו קצת אוויר מהמזגן שלמעלה.
לגבי הגלים, אמנם המסך אצלי רק שבועיים וקצת, אבל הבד נראה עבה יחסית ודי כבד וכרגע לא נראית עליו תופעת גלים, אפילו שחלק מהמצבים לצערי 'מותז' על חלקו קצת אוויר מהמזגן שלמעלה.
שאלה יפה לגבי הגרנד :stive כתב:GRANDVIEW זה לא גם תוצרת סין ?
לגבי הגלים, אמנם המסך אצלי רק שבועיים וקצת, אבל הבד נראה עבה יחסית ודי כבד וכרגע לא נראית עליו תופעת גלים, אפילו שחלק מהמצבים לצערי 'מותז' על חלקו קצת אוויר מהמזגן שלמעלה....
אז ככה : אחרי שנפלתי שלוש פעמים כבר לא לקחתי סיכונים ועשיתי שעורי בית טוב טוב כולל טלפונים עד לחברה עצמה בקנדה .
אז ככה GRANDVIEW זו חברה קנדית טהורה וחלקי המוצר כמו הבד והגוף עצמו הם אמרקאיים ולמרות הכל המוצר מיוצר בסופו של דבר בסין כמו כל דבר היום בשוק .
בטלפון נאמר לי שהבד שהם מרכיבים במוצר זה של חברת דייליט שזה אחלה בד.בלי קשר אתה רואה מיד שזה מוצר ברמה גבוה
דרך אגב היום יש גם מסכי דרפר שמורכבים בסין ולא בארצות הברית.
האם דייקתי בסדרי גודל עלות למסך מתיחה איכותי?
כל נושא מסכי ההקרנה לדעתי מאוד טריקי משום שלא כמו בהרבה מוצרים אחרים בנושא, אותם אתה יכול, לפחות במידה מסיומת, לבחון, לראות, לשמוע בסוג של הדגמה, במקרה של מסך אתה די קונה על עיוור. אם זה על סמך דברים שאנשים רשמו במעין משהו כללי כמו "אהבתי את המסך" וכדו'. וכפי שגם רשמת, מה שטוב לאחד, לא בהכרח טוב לאחר. גם בפורומים המתיימרים להיות מקצועיים בנושא, לא מצאתי איזו ביקורת רצינית שמשווה בין מסכי הקרנה, או הבדים שלהם, כפי שהדבר קיים במוצרי מדיה אחרים.
כל נושא מסכי ההקרנה לדעתי מאוד טריקי משום שלא כמו בהרבה מוצרים אחרים בנושא, אותם אתה יכול, לפחות במידה מסיומת, לבחון, לראות, לשמוע בסוג של הדגמה, במקרה של מסך אתה די קונה על עיוור. אם זה על סמך דברים שאנשים רשמו במעין משהו כללי כמו "אהבתי את המסך" וכדו'. וכפי שגם רשמת, מה שטוב לאחד, לא בהכרח טוב לאחר. גם בפורומים המתיימרים להיות מקצועיים בנושא, לא מצאתי איזו ביקורת רצינית שמשווה בין מסכי הקרנה, או הבדים שלהם, כפי שהדבר קיים במוצרי מדיה אחרים.
לגבי ה grandview, בנוסף להמלצה של חברינו barel77, תוכל לקבל מידע כאן:
באופן אישי, אוכל לחוות עליו דיעה, רק בעוד כשבוע, שכן בימים אלה הוא עושה את דרכו לכיוון נמל אשדוד (חסכוניים הסינים האלה, שולחים באוניה במקום במטוס..).
באופן אישי, אוכל לחוות עליו דיעה, רק בעוד כשבוע, שכן בימים אלה הוא עושה את דרכו לכיוון נמל אשדוד (חסכוניים הסינים האלה, שולחים באוניה במקום במטוס..).
נשמע טוב.
אפשר לשאול מה העלות של מסך כזה ומה הגודל?
ראיתי שעל מסך מהמותג הנ"ל, בגודל שאני משתמש היום, חשמלי, ללא מתיחה, מבקשים בארץ 4,500.
על חשמלי מתיחה, במידה שלא לגמרי ברורנ לי ( אולי טעות באתר) מבקשים 11,900 שח.
אגב, יש דרך למדוד/ לוודא מה הגיין הממשי של מסך?
אפשר לשאול מה העלות של מסך כזה ומה הגודל?
ראיתי שעל מסך מהמותג הנ"ל, בגודל שאני משתמש היום, חשמלי, ללא מתיחה, מבקשים בארץ 4,500.
על חשמלי מתיחה, במידה שלא לגמרי ברורנ לי ( אולי טעות באתר) מבקשים 11,900 שח.
אגב, יש דרך למדוד/ לוודא מה הגיין הממשי של מסך?
אני הזמנתי 120" מתיחה, בגיין 1 ומשהו, 1.3?, במחיר שהוא בסביבות 1/2 מהמחיר שציינת (11,900?), ניתן להזמין דרך צביקה מגולדטק
03-5337870. תוודא היטב שמדובר במסך מסדרת סייבר העדכנית, פרטים כאן:
http://www.grandviewscreen.ca/product?pid=13
וכאן:
http://www.grandviewscreen.com/en/Produ ... 58,&ID=158
אם אכן תזמין, נדרשת נשימה ארוכה שכן ההזמנה תגיע בתוך מספר שבועות...
דרך אגב, להבנתי הבד שמשתמשים בו למסכי מתיחה אמור להיות שונה מזה של מסך "יורד" סתם. לבד צריכה להיות תכונת סטרצ'יות- מתיחות, מה שלא תמיד מוקפד בכל מיני חברות. בסדרת הסייבר הנ"ל, תמורת תוספת תשלום כמובן, ניתן למצוא גם מסכים "שקופים" אקוסטית, אם זה מעניין.
כפי שציינתי, את ההתרשמות שלי מהמסך ממש, אוכל להעביר רק בעוד כשבוע..בהצלחה.
03-5337870. תוודא היטב שמדובר במסך מסדרת סייבר העדכנית, פרטים כאן:
http://www.grandviewscreen.ca/product?pid=13
וכאן:
http://www.grandviewscreen.com/en/Produ ... 58,&ID=158
אם אכן תזמין, נדרשת נשימה ארוכה שכן ההזמנה תגיע בתוך מספר שבועות...
דרך אגב, להבנתי הבד שמשתמשים בו למסכי מתיחה אמור להיות שונה מזה של מסך "יורד" סתם. לבד צריכה להיות תכונת סטרצ'יות- מתיחות, מה שלא תמיד מוקפד בכל מיני חברות. בסדרת הסייבר הנ"ל, תמורת תוספת תשלום כמובן, ניתן למצוא גם מסכים "שקופים" אקוסטית, אם זה מעניין.
כפי שציינתי, את ההתרשמות שלי מהמסך ממש, אוכל להעביר רק בעוד כשבוע..בהצלחה.
אמנם אני משתמש ב 133" (נקרא 150" כי הוא ביחס 4:3, אבל שטח צפיה ממשי 133 ) ולגביו ציינתי את המחיר הנ"ל שראיתי ב- "סופטק", אבל נראה שהמקור שהבאת בכל זאת זול יותר.
כן, הוא הסביר שם בוידאו שצירפת למה מסך מתיחה צריך בד גמיש יותר.
אני קורא עכשיו מאמר מעניין בנושא סוגי בד שונים והשפעתם ( בתקווה שזה אמין) .
כפי שכתבתי קודם, אחד הקשיים בנושא מסכים הוא חוסר יכולת ההשוואה האובייקטיבית.
http://www.jk-screen.com/en1/International.html
נניח שתקבל את המסך ותחשוב עליו כך או אחרת, השאלה אם יש לך האפשרות להשוות למשהו קודם שהיה לך, או אינדיקציה השוואתית אחרת ?
כן, הוא הסביר שם בוידאו שצירפת למה מסך מתיחה צריך בד גמיש יותר.
אני קורא עכשיו מאמר מעניין בנושא סוגי בד שונים והשפעתם ( בתקווה שזה אמין) .
כפי שכתבתי קודם, אחד הקשיים בנושא מסכים הוא חוסר יכולת ההשוואה האובייקטיבית.
http://www.jk-screen.com/en1/International.html
נניח שתקבל את המסך ותחשוב עליו כך או אחרת, השאלה אם יש לך האפשרות להשוות למשהו קודם שהיה לך, או אינדיקציה השוואתית אחרת ?
נערך לאחרונה על ידי stive ב 08/02/2014 17:42, נערך 2 פעמים בסך הכל.