מוץ בחריץ אתיופי
שלום רב ראשית כול אני ממש מתרגש לעבור מפורום "מכונות קפה ידניות ומטחנות" לפורום של תערובת וקליית קפה ואני מקווה שאני לא יגיע לפורום של התה והחליטות לבסוף
בכול מקרה ממש עכשיו סיימתי את הקלייה הראשונה שלי במכשיר הפופקורן קליתי שני זנים בנפרד הראשון הוא ברזיל סרדו עד לפיצוץ שני שיצא ממש טוב לעין לדעתי. אבל....הזן השני היה אתיופיה סידמו ולאחר שסיימתי את הקלייה שלו ראיתי שנשאר לו חתיכות של מוץ תקועות בתוך קו הפלח של הפולים.. יש לציין שבברזיל זה לא קרה הם יצאו יפה אחד אחד ללא שאריות... ניסיתי לקלות את האתיופי שנית הפעם עם ערבוב ידני עם מקל עץ בתקווה שזה יעזור לשאריות אבל זה לא צלח בהצלחה שאלתי האים ניתן לשתות את הפולים האתיופים ביחד עם השאריות(הם לא בולטות אלה נמצאות בקו הפלח) האים זה ישאיר טעם לווי ומשקעים צפים למינהם?
היי פולק,פולק כתב:שלום רב ראשית כול אני ממש מתרגש לעבור מפורום "מכונות קפה ידניות ומטחנות" לפורום של תערובת וקליית קפה ואני מקווה שאני לא יגיע לפורום של התה והחליטות לבסוףבכול מקרה ממש עכשיו סיימתי את הקלייה הראשונה שלי במכשיר הפופקורן קליתי שני זנים בנפרד הראשון הוא ברזיל סרדו עד לפיצוץ שני שיצא ממש טוב לעין לדעתי. אבל....הזן השני היה אתיופיה סידמו ולאחר שסיימתי את הקלייה שלו ראיתי שנשאר לו חתיכות של מוץ תקועות בתוך קו הפלח של הפולים.. יש לציין שבברזיל זה לא קרה הם יצאו יפה אחד אחד ללא שאריות... ניסיתי לקלות את האתיופי שנית הפעם עם ערבוב ידני עם מקל עץ בתקווה שזה יעזור לשאריות אבל זה לא צלח בהצלחה שאלתי האים ניתן לשתות את הפולים האתיופים ביחד עם השאריות(הם לא בולטות אלה נמצאות *** הפלח) האים זה ישאיר טעם לווי ומשקעים צפים למינהם?
...
מוץ בחריץ הוא מאפיין של פולים שעברו תהליך עיבוד שנקרא שטיפה או באנגלית "Wet processing".
זה מראה נורמאלי לקפה שעבר תהליך שכזה.
ייתכן שהברזיל שלך עבר תהליך עיבוד בצורת ייבוש "Dry processing" ולכן יצא ללא מוץ כלל.(למרות שתהליך כזה יחסית נדיר בקפה הירוק שמגיע לארץ.)
תן לקפה להתאוורר 24-48 שעות במקום ללא אור ישיר.
ארוז בכלי אטום.
ותתחיל לטעום...
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
אחלה תודה ! משמעותי הכלי האטום לאחר תהליך האיורור? חשבתי על להכין מקופסאת הנס קפה לשעבר קופסה משודרגת על יד הוספת השסתום שנמצא בשקית הקלויה שקניתי פעם... כך שכול ה co2 יצא לגמרי גם אחרי יום יומיים שהפולים באיוורור או שאני כבר מגזים אובססיבית?