16:9 או 2.35:1 בחדר ייעודי
-
spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
אני כבר לא יודע מה להחליט מסך 16:9 או מסך 1:2.35?
מדובר בחדר ייעודי, מכוסה כולו בשטיחים (כהים) מקיר לקיר, אני מניח שחצי מהזמן אצפה בסדרות ובחצי השני בסרטים (מן הסתם אני נותן עדיפות לסרטים).
מבדיקה שעשיתי ל 60 סרטים, על כל 8 סרטים ביחס 1:2.35 יש אחד שהוא ביחס 16:9. (יתרון ברור למסך הרחב).
נכון לעכשיו אין ברשותי מקרן עם זכרון עדשה ז"א אומרת שכל פעם שיחס המסך ישתנה עלי לעלות כסא ולשחק מעט עם הזום. (אבל בעתיד סביר להניח שהמצב ישתנה וזכרון עדשה יקבל עדיפות)...
במה אתם הייתם בוחרים?
מדובר בחדר ייעודי, מכוסה כולו בשטיחים (כהים) מקיר לקיר, אני מניח שחצי מהזמן אצפה בסדרות ובחצי השני בסרטים (מן הסתם אני נותן עדיפות לסרטים).
מבדיקה שעשיתי ל 60 סרטים, על כל 8 סרטים ביחס 1:2.35 יש אחד שהוא ביחס 16:9. (יתרון ברור למסך הרחב).
נכון לעכשיו אין ברשותי מקרן עם זכרון עדשה ז"א אומרת שכל פעם שיחס המסך ישתנה עלי לעלות כסא ולשחק מעט עם הזום. (אבל בעתיד סביר להניח שהמצב ישתנה וזכרון עדשה יקבל עדיפות)...
במה אתם הייתם בוחרים?
שחר
שחר,
כאחד שעשה את המעבר מ- 16:9 ל- 2.35:1 לפני לא מעט שנים אני יכול לומר לך שברגע שתעשה את המעבר אין דרך חזרה.
התשובה לסוגייה טמונה באיך אתה מסתכל על כל ההובי הזה.
אם אתה בעניין של תמורה לכסף., או בעניין של בדיקה סטטיסטית של כמה סרטים יש בפורמט הזה או בפורמט השני, אז עדיף להשאר ב- 16:9.
אתה תנצל טוב יותר את כלל המסך, רוב המוחלט של הזמן תראה סרטים או סדרות או הופעות על כל המסך....תמורה מעולה לכסף, ניצחת את הסטטיסטיקה...
הבעיה תיווצר בסרטים שכולנו מחכים להם, שמפעילים לנו את כל המערכת, אז באופן אבסורדי , תראה תמונה המוקרנת על שטח קטן יותר...
לעומת זאת אם נקודת ההנחה שלך היא כזו שכל המערכת שקנית וכל הזמן שאתה משקיע , הם הלכה למעשה נועדו בראש ובראשונה לקולנוע... וקולנוע בעיניך זה סרטים "גדולים", כמו ג'ימס בונדים, מלחמת הכוכבים , שר הטבעות ודומיו ולא סתם עוד דרמה או קומדיה או עקרות בית נואשות...
אז מקומך במחנה שלנו...מחנה ה- 2.35:1.
אצלי ב- 85% מהזמן התמונה לא מכסה את כל שטח המסך. הרמקולים עובדים בחמישית מהיכולת שלהם.....תמונה 16:9
אבל אני חי בשביל ה- 15% הנותרים.
רן
כאחד שעשה את המעבר מ- 16:9 ל- 2.35:1 לפני לא מעט שנים אני יכול לומר לך שברגע שתעשה את המעבר אין דרך חזרה.
התשובה לסוגייה טמונה באיך אתה מסתכל על כל ההובי הזה.
אם אתה בעניין של תמורה לכסף., או בעניין של בדיקה סטטיסטית של כמה סרטים יש בפורמט הזה או בפורמט השני, אז עדיף להשאר ב- 16:9.
אתה תנצל טוב יותר את כלל המסך, רוב המוחלט של הזמן תראה סרטים או סדרות או הופעות על כל המסך....תמורה מעולה לכסף, ניצחת את הסטטיסטיקה...
הבעיה תיווצר בסרטים שכולנו מחכים להם, שמפעילים לנו את כל המערכת, אז באופן אבסורדי , תראה תמונה המוקרנת על שטח קטן יותר...
לעומת זאת אם נקודת ההנחה שלך היא כזו שכל המערכת שקנית וכל הזמן שאתה משקיע , הם הלכה למעשה נועדו בראש ובראשונה לקולנוע... וקולנוע בעיניך זה סרטים "גדולים", כמו ג'ימס בונדים, מלחמת הכוכבים , שר הטבעות ודומיו ולא סתם עוד דרמה או קומדיה או עקרות בית נואשות...
אז מקומך במחנה שלנו...מחנה ה- 2.35:1.
אצלי ב- 85% מהזמן התמונה לא מכסה את כל שטח המסך. הרמקולים עובדים בחמישית מהיכולת שלהם.....תמונה 16:9
אבל אני חי בשביל ה- 15% הנותרים.
רן
-
spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
שאלה שמטרידה אותי, במידה ועכשיו אני צופה בסרט עם יחס של 1:2.35 אני עושה זום כדי למלא את המסך והשוליים השחורים למעלה ולמטה מוקרנים על מסגרת המסך וגם על הקיר. האם זה משהו שרואים אותו בעין?
או שבאמת מקבלים הרגשה שהמקרן הוא ביחס טבעי של 1:2.35?
שחר
חלק מהשוליים מוסתרים על ידי המסגרת וחלק מוקרנים על הקיר.
היות וציינת שיש לך חדר ייעודי, אתה תוכל לצבוע את הקיר עליו נמצא המסך בצבע כהה ואז השוליים יעלמו לגמרי.
ככל שאתה לא יכול לבצע את זה, אז התשובה תלויה בכמה איכותי המקרן, או נכון יותר, לאיזו רמה של שחור הוא מסוגל להגיע.
עם המקרן הנוכחי שלי, מאוד קשה לראות את השוליים וזה עוד על על קיר שצבוע ב- extra white של נירלט.
רן
היות וציינת שיש לך חדר ייעודי, אתה תוכל לצבוע את הקיר עליו נמצא המסך בצבע כהה ואז השוליים יעלמו לגמרי.
ככל שאתה לא יכול לבצע את זה, אז התשובה תלויה בכמה איכותי המקרן, או נכון יותר, לאיזו רמה של שחור הוא מסוגל להגיע.
עם המקרן הנוכחי שלי, מאוד קשה לראות את השוליים וזה עוד על על קיר שצבוע ב- extra white של נירלט.
רן
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
רגע מסך 2.35 זה אומר שאני צריך מקרן עם זום חשמלי, לנוחות מעבר בין הפורמטים לא?
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
ארשום לפני למקרן הבאopv כתב:מומלץ מאוד לסטאפ כזה, מקרן עם זכרון עדשה (זום פוקוס והזזת עדשה חשמליים + זכרונות).איתי_הגיתי כתב:רגע מסך 2.35 זה אומר שאני צריך מקרן עם זום חשמלי, לנוחות מעבר בין הפורמטים לא?......
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
לדעתי עדיף מסך 16.9 . עדיין יש הרבה סרטים חדשים ב 16.9 .
מה עוד שמרבית ההופעות הם ב 16.9 .
וכול הסדרות הם ב 16.9 .
אז מה יש לחפש במסך 2.35
וכול הסדרות הם ב 16.9 .
אז מה יש לחפש במסך 2.35
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
מי שרואה הרבה סרטים אז הרוב הגדול הוא בפורמט רחב .9000es כתב:לדעתי עדיף מסך 16.9 . עדיין יש הרבה סרטים חדשים ב 16.9 .
וכול הסדרות הם ב 16.9 .
אז מה יש לחפש במסך 2.35...
כל אחד יעשה את החשבון שלו.
איציק,
השאלה שלך לא מובנת.
צריך 2.35:1 בגלל אותם סרטים שבגללם התחלת את ההובי הזה, לפחות ככה אני מניח
התחלת את ההובי בגלל ג'ימס בונד ואינדיאנה ג'ונס או התחלת אותו בגלל הופעה של סלין דיון ומאסטר שף...?
נראה לך סביר לראות תמונה גדולה יותר בסדרת טלויזיה מאשר... התמונה של סקייפול...?
לי לא.....אבל לא כולנו דומים....
רן
השאלה שלך לא מובנת.
צריך 2.35:1 בגלל אותם סרטים שבגללם התחלת את ההובי הזה, לפחות ככה אני מניח
התחלת את ההובי בגלל ג'ימס בונד ואינדיאנה ג'ונס או התחלת אותו בגלל הופעה של סלין דיון ומאסטר שף...?
נראה לך סביר לראות תמונה גדולה יותר בסדרת טלויזיה מאשר... התמונה של סקייפול...?
לי לא.....אבל לא כולנו דומים....
רן
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אני מסכים עם רן (וברגע שיהיה לי חדר יעודי מתאים אני אלך על 1:2.35) אבל ב-3 השגות:
1. מסך 1:2.35 בגודל מינימלי של 125" (מה שמבטיח לך תמונה של יותר מ-100" ב-16:9)
2. מסך הכולל מיסוך (עם ברכישה של מסך עם מיסוך ואם ב-DIY)
3. מקרן עם זיכרון עדשה (אני באמת לא רואה אותך לאורך זמן כל פעם מסדר את הזום באופן עצמאי).
אתה צריך לוודא שהמקרן שלך (או המקרן שאליו אתה מתכוון להשתדרג) מסוגל לפתוח תמונה בכדי להתאים למסך 1:2.35 (מרחק צפייה מתאים גם לפתיחה של תמונה גדולה של 1:2.35 וגם לתמונה קטנה יחסית של 16:9) כאשר ככל שהמסך גדול יותר הבעיה מחמירה (מבדיקה שלי עם המקרן שלי אני חייב מרחק בין קיר המקרן לקיר ההקרנה של מעל 4.5 מ' מה שאומר שאם אני רוצה גם לארח אנשים אז חדר הקולנוע צריך להיות בגודל של כ-20 מ"ר).
1. מסך 1:2.35 בגודל מינימלי של 125" (מה שמבטיח לך תמונה של יותר מ-100" ב-16:9)
2. מסך הכולל מיסוך (עם ברכישה של מסך עם מיסוך ואם ב-DIY)
3. מקרן עם זיכרון עדשה (אני באמת לא רואה אותך לאורך זמן כל פעם מסדר את הזום באופן עצמאי).
אתה צריך לוודא שהמקרן שלך (או המקרן שאליו אתה מתכוון להשתדרג) מסוגל לפתוח תמונה בכדי להתאים למסך 1:2.35 (מרחק צפייה מתאים גם לפתיחה של תמונה גדולה של 1:2.35 וגם לתמונה קטנה יחסית של 16:9) כאשר ככל שהמסך גדול יותר הבעיה מחמירה (מבדיקה שלי עם המקרן שלי אני חייב מרחק בין קיר המקרן לקיר ההקרנה של מעל 4.5 מ' מה שאומר שאם אני רוצה גם לארח אנשים אז חדר הקולנוע צריך להיות בגודל של כ-20 מ"ר).
נערך לאחרונה על ידי idan309 ב 06/02/2014 16:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

istarminiistarmini כתב:מי שרואה הרבה סרטים אז הרוב הגדול הוא בפורמט רחב .9000es כתב:לדעתי עדיף מסך 16.9 . עדיין יש הרבה סרטים חדשים ב 16.9 .
וכול הסדרות הם ב 16.9 .
כל אחד יעשה את החשבון שלו....
לא ידעתי שהמקרן מיועד רק לסרטים !
כנראה שאתה לא רואה הופעות ! וסדרות ! וסרטים ב 16.9 !
שתף אותנו איזה מסך יש ברשותך בחדר הקולנוע שלך 16.9 או 2.35 ?
איציק,
הנקודה היא לא סטטיסטיקה...זה כל מהות הויכוח.
אם זו הייתה סטטיסטיקה אז ברור שאתה צודק.
גם אני רואה ערוץ 2 וערוץ 10 והופעות וסדרות וסרטים 16:9 ובשוליים יוצא לי לראות, מבחינה כמותית , סרטים שהם 2.35:1.
השאלה היחידה שנשאלת היא איך אתה רוצה לראות את אותם סרטים של 2.35:1.?
אתה רוצה לראות אותם הכי גדול שאפשר.... או שמבחינתך אין לך בעיה שהם יתפסו תמונה קטנה יותר מערוץ 2....?
זו השאלה ועם זה צריך להתמודד.
רן
הנקודה היא לא סטטיסטיקה...זה כל מהות הויכוח.
אם זו הייתה סטטיסטיקה אז ברור שאתה צודק.
גם אני רואה ערוץ 2 וערוץ 10 והופעות וסדרות וסרטים 16:9 ובשוליים יוצא לי לראות, מבחינה כמותית , סרטים שהם 2.35:1.
השאלה היחידה שנשאלת היא איך אתה רוצה לראות את אותם סרטים של 2.35:1.?
אתה רוצה לראות אותם הכי גדול שאפשר.... או שמבחינתך אין לך בעיה שהם יתפסו תמונה קטנה יותר מערוץ 2....?
זו השאלה ועם זה צריך להתמודד.
רן
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אני אמרתי שמיועד רק לסרטים ? איך הבנת את זה ? קרא שוב מה כתבתי.9000es כתב:istarminiistarmini כתב:מי שרואה הרבה סרטים אז הרוב הגדול הוא בפורמט רחב .9000es כתב:לדעתי עדיף מסך 16.9 . עדיין יש הרבה סרטים חדשים ב 16.9 .
וכול הסדרות הם ב 16.9 .
כל אחד יעשה את החשבון שלו....
לא ידעתי שהמקרן מיועד רק לסרטים !
כנראה שאתה לא רואה הופעות ! וסדרות ! וסרטים ב 16.9 !
שתף אותנו איזה מסך יש ברשותך בחדר הקולנוע שלך 16.9 או 2.35 ?...
אני לצורך הענין בצד שלך ויש לי 16x9 בגלל ההופעות ובגלל הסרטים שמידי פעם יוצאים ב 16x 9 ובגלל שאין לי זכרונות חשמליים במקרן ובגלל שאין לי מיסוך משתנה במסך.
התרגלתי וזה ממש לא מפריע לי אבל ללא ספק כשמקרינים סרט בפורמט רחב על מסך מתאים מקבלים חווית צפייה איכותית הרבה יותר מאשר על מסך 16x9 ולכן כתבתי שכל אחד יעשה את החשבון שלו.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

istarminiistarmini כתב:
אני לצורך הענין בצד שלך ויש לי 16x9 בגלל ההופעות ובגלל הסרטים שמידי פעם יוצאים ב 16x 9 ובגלל שאין לי זכרונות חשמליים במקרן ובגלל שאין לי מיסוך משתנה במסך.
....
בקשר לסרטים ב 16.9 . רק השבוע צפיתי ב 4 סרטים חדשים ב 16.9 .
כך שיש מספיק סרטים שמצולמים ב 16.9 .
במידה ותסתכל על זה טוב תראה שהשימוש במסך 16.9 עדיף.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

הנה שוב חוזר הניגון .9000es כתב:istarminiistarmini כתב:
....
בקשר לסרטים ב 16.9 . רק השבוע צפיתי ב 4 סרטים חדשים ב 16.9 .
כך שיש מספיק סרטים שמצולמים ב 16.9 .
במידה ותסתכל על זה טוב תראה שהשימוש במסך 16.9 עדיף....
אתה לא מבין שיש לאנשים העדפות שונות וזה שאתה מנסה להפוך את העדפה שלך לנכונה זה פשוט הזוי????