האם יש הבדל במעבדי הסראונד?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

מדובר לא מעט בפורום השכן על חשיבות מעבדי ה DAC לאיכות הצליל. ואני הייתי רוצה לדעת האם יש הבדל במעבדי הסראונד של DD ו DTS או שכאן הגזרה שווה ואין הבדל בין רסיבר יקר לזול - בנקודה הזו כמובן? האם משהו יודע על הבדלים כאלו?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7413
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #2 

יש .יש הבדלים בין מעבדי צלילים של חברה אחת לאחרת . בגדול לא מרגישים את זה אבל יש וזה מתבטא ברמת העברת סאונד לרמקול , עיכוב בסאונד , דיוק בסאונד שהכי אפשר להרגיש את זה בסאב לדוגמה היה פיצוץ בסרט שאתה רואה ורק לאחר שניה או שתיים הסאב מגיב . אולי מישהו יודע על מעבדים עוד אז יתנו לך תשובה יותר לעומק.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

מעבדי הסראונד הם הלב של כל רסיבר..
יש הבדל גדול והם למעשה יקבעו את יכולתו ורמתו של הרסיבר כאחד הגורמים הדומיננטיים ביותר...
אם אתה מדבר על D-A זה מתמרי דיגיטל-אנלוג גם להם יש השפעה מכרעת על רמת ונקיון הסאונד...
052-4200610

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

ברור שלמעבדי ה D-A יש השפעה ויש הבדלים אבל אלו -אם אני מבין נכון- משמשים להמרה של אות סטראו והשאלה הייתה לגבי אות סראונד. תודה על התשובה, גם אם חלקית, של עופר.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #5 

רוב הרמקולים הקיימים הם רמקולים אנלוגיים ולעומת זאת כל עיבודי הצליל או דגימות מCD הם של אות דיגיטלי יש צורך להמירו בסוף התהליך חזרה לאות אנלוגי לכיוון הרמקול ...
המרה זו היא קריטית בהשפעתה על הסאונד ..
בהמרת האות מדיגיטלי לאנלוגי יכולים להיות עיוותים ...הפסדים...הפרעות..ועוד בעיות שישפיעו על התוצאה לכן עקיבות ודיוק מוחלט של האות הדיגיטלי בהמרתו לאנלוגי תביא לתוצאה מצויינת והיא היא ההבדל בין מכשיר של 1000 ש''ח למכשיר של הרבה יותר..
לכן יש חברות שמתמחות אך ורק בייצור D-A דיגיטל-----אנלוג כמו BURR BROWN
וולפסון ועוד..
052-4200610

מאירקה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

יש בהחלט הבדלים בין המכשירים

שליחה #6 

במכשירי ה DSP יש כל כך הרבה פיצ'רים, שהם מעובדים עפ"י סכמות של אותו יצרן ספציפי, כך שמראש מובן שיש הבדל.
לדוגמא: היה לי בעבר מעבד של ימהה אשר יש בו מדמה סאונד של אולמות ספציפיים בעולם, כלומר, אתה אמור לשמוע כמו המאזין שנמצא בקהל בהופעה באותו אולם. כמובן שלכל אולם יש את האפקטים שלו בשל המבנה הפיזי שלו, דבר שנותן את ההבדל ביניהם.
זה לדוגמא לא נמצא ברוב או מעבדים אחרים.
יש מספר חברות מובילות בעולם בתחום זה כמו למשל: מרידיאן, לקסיקון ,פרוסיד ,EAD.
:mrgreen:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”