הפעלת דוד חשמל מרחוק - אפיון ראשוני
שלום לכם,
יש לי אפיון של מערכת להדלקת דוד חשמל מרחוק, אשמח לקבל הערות לפני שאני מזמין את החלקים ומתחיל את הבנייה.
המערכת אמורה להפעיל דוד חשמל, לכן אני משתמש בממסר צעד עם זרם עד 16A,
http://uk.farnell.com/finder/20-22-9-01 ... dp/1169289
הממסר יעביר את המתח לפאזה ולאפס, על ידי צעד בCOIL של 12V,
עכשיו לגבי המגנט (הבקרה על הממסר):
סוללה של 12V, תהיה מחוברת עם רגל מהמינוס ישירות לממסר, ורגל של פלוס לטרנזיסטור NPN, אשר יעביר את ה12V לממסר במידה והרגל של הCONTROL תקבל 3.3V מארדואינו אשר ברגע שיקבל אות WIFI מסויימת (יאזין לאיזה פורט לא חשוב כרגע) יוציא 3.3V לרגל שמחוברת לCONTROL של הטרנסיסטור.
ראו שרטוט מצורף (מצטער על האיכות, עדיין לא ישבתי ועשיתי שרטוט מקצועי יותר, אעשה זאת לאחר אישורכם)
אני רוצה גם לשים דיודות לפני ואחרי הCOIL של הממסר על מנת למנוע זרם חוזר..
מה אתם אומרים?
האם הגיוני?
האם חסר לי משהו?
תודה.
יש לי אפיון של מערכת להדלקת דוד חשמל מרחוק, אשמח לקבל הערות לפני שאני מזמין את החלקים ומתחיל את הבנייה.
המערכת אמורה להפעיל דוד חשמל, לכן אני משתמש בממסר צעד עם זרם עד 16A,
http://uk.farnell.com/finder/20-22-9-01 ... dp/1169289
הממסר יעביר את המתח לפאזה ולאפס, על ידי צעד בCOIL של 12V,
עכשיו לגבי המגנט (הבקרה על הממסר):
סוללה של 12V, תהיה מחוברת עם רגל מהמינוס ישירות לממסר, ורגל של פלוס לטרנזיסטור NPN, אשר יעביר את ה12V לממסר במידה והרגל של הCONTROL תקבל 3.3V מארדואינו אשר ברגע שיקבל אות WIFI מסויימת (יאזין לאיזה פורט לא חשוב כרגע) יוציא 3.3V לרגל שמחוברת לCONTROL של הטרנסיסטור.
ראו שרטוט מצורף (מצטער על האיכות, עדיין לא ישבתי ועשיתי שרטוט מקצועי יותר, אעשה זאת לאחר אישורכם)
אני רוצה גם לשים דיודות לפני ואחרי הCOIL של הממסר על מנת למנוע זרם חוזר..
מה אתם אומרים?
האם הגיוני?
האם חסר לי משהו?
תודה.
תחשוב על לקחת מטען של טלפון סלולרי ולעשות לו הסבת מקצוע לארדואינו שלך.
אני בניתי קופסה מבוססת על electric imp כי הוא כולל צ'יפ וויפי.
השתמשתי בזוג ממסרים של 40A 230V שניתן למתג אותם ב5V, שזה מאוד נוח כי זה מה שנותן הספק כח לבקר בכל מקרה.
תחשוב גם על כפתור להפעלה ידנית
בגדול הכיוון שלך ומה שעשיתי מאוד דומה ווהמעגל בנוי דומה, מה שחשוב ולא שכחת זה הדיודה על הסליל (כי הוא מחזיר לפעמים זרם ויכול להרוס את הטרנזיסטור)
אני בניתי קופסה מבוססת על electric imp כי הוא כולל צ'יפ וויפי.
השתמשתי בזוג ממסרים של 40A 230V שניתן למתג אותם ב5V, שזה מאוד נוח כי זה מה שנותן הספק כח לבקר בכל מקרה.
תחשוב גם על כפתור להפעלה ידנית
בגדול הכיוון שלך ומה שעשיתי מאוד דומה ווהמעגל בנוי דומה, מה שחשוב ולא שכחת זה הדיודה על הסליל (כי הוא מחזיר לפעמים זרם ויכול להרוס את הטרנזיסטור)
בשמחה, אך אני כרגע במעבר בין בתים והכל אצלי בארגזים. אנסה למצוא זאת היום ואם לא, תתאפק מס' ימים 
בגדול, הפתרון כלל גם מסך 2 שורות עם תצוגת משך פעולה, אפליקציית אנדרואיד שבניתי (דיזיין לא בשמיים, תומכת ב -2 יוזרים, לי ולאשתי) שתומכת בטיימרים עתידיים
אני אשתף קצת בהמשך השבוע
בגדול, הפתרון כלל גם מסך 2 שורות עם תצוגת משך פעולה, אפליקציית אנדרואיד שבניתי (דיזיין לא בשמיים, תומכת ב -2 יוזרים, לי ולאשתי) שתומכת בטיימרים עתידיים
אני אשתף קצת בהמשך השבוע
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
אני בדיוק עובד על אותו דבר!
הרעיון שלי היה גם שימוש בארדואינו שעליו יהיה שרת HTTP.
הכוח לארדואינו יהיה משנאי 9V ולא מסוללה.
אני משתמש בממסר 5V רק על הפאזה.
לגביי הגנה על הארדואינו חשבתי יותר בכוון של optocoupler ולא טרנזיסטור אבל זה לא קריטי
אני משלב גם שליטה ידנית ע"י כפתור שיחובר לארדואינו (כדי שארדואינו יידע מה מצב המערכת ולא סתם להפעיל בלי ידיעת התוכנה) ומתג לעקיפת כל המנגנון במקרה של תקלה.
אני משלב גם מסך LCD שמראה מתי הדוד הופעל לאחרונה ועוד מידע רלוונטי (עוד לא החלטתי אם 2 שורות או 4 שורות, תלויי בממשק שאחליט עליו, נוטה יותר ל4)
בהדלקת הדוד (בין אם עם הכפתור או דרך האינטרנט) הדוד יופעל לזמן קצוב (לא החלטתי עדיין, משהו בין 40 דק לשעה) ויכבה לאחר מכן אוטומטית כדי למנוע מצב ששוכחים אותו דולק (אין צורך להפעיל אותו לזמן ארוך יותר גם ככה)
באתר ועל המסך יצויין כמה זמן הדוד דולק \ כמה זמן נשאר.
בהצלחה! אשמח לחלוק רעיונות.
ד.א. אני עובד עם arduino MEGA שאני לא מתכוון לשעבד למטרה (יקר מידי, גדול מידי ודי אוברקיל בשביל זה), אני מתכוון לבנות לוח ארדואינו קומפקטי עם פורט אתרנט מובנה לבד לאחר הprototyping. איך אתה מתכוון לעבוד?
הרעיון שלי היה גם שימוש בארדואינו שעליו יהיה שרת HTTP.
הכוח לארדואינו יהיה משנאי 9V ולא מסוללה.
אני משתמש בממסר 5V רק על הפאזה.
לגביי הגנה על הארדואינו חשבתי יותר בכוון של optocoupler ולא טרנזיסטור אבל זה לא קריטי
אני משלב גם שליטה ידנית ע"י כפתור שיחובר לארדואינו (כדי שארדואינו יידע מה מצב המערכת ולא סתם להפעיל בלי ידיעת התוכנה) ומתג לעקיפת כל המנגנון במקרה של תקלה.
אני משלב גם מסך LCD שמראה מתי הדוד הופעל לאחרונה ועוד מידע רלוונטי (עוד לא החלטתי אם 2 שורות או 4 שורות, תלויי בממשק שאחליט עליו, נוטה יותר ל4)
בהדלקת הדוד (בין אם עם הכפתור או דרך האינטרנט) הדוד יופעל לזמן קצוב (לא החלטתי עדיין, משהו בין 40 דק לשעה) ויכבה לאחר מכן אוטומטית כדי למנוע מצב ששוכחים אותו דולק (אין צורך להפעיל אותו לזמן ארוך יותר גם ככה)
באתר ועל המסך יצויין כמה זמן הדוד דולק \ כמה זמן נשאר.
בהצלחה! אשמח לחלוק רעיונות.
ד.א. אני עובד עם arduino MEGA שאני לא מתכוון לשעבד למטרה (יקר מידי, גדול מידי ודי אוברקיל בשביל זה), אני מתכוון לבנות לוח ארדואינו קומפקטי עם פורט אתרנט מובנה לבד לאחר הprototyping. איך אתה מתכוון לעבוד?
ארדואינו
כמו שכבר כתבו כאן
ארדואינו עם לוח אינטרנט
שמפעיל ממסר
לי יש מערכת כזו שעובדת כבר כמה שבועות
הממסר מחובר בטור למפסק של הדוד
הארדואינו מפעיל את הדוד ע"פ תזמון, המתאים לימים שונים בשבוע ולהרגלי בני הבית
וכמובן שניתן להדליק ידנית, לזמן קצוב, שניתן לשנות אותו מתוך מסך השליטה
ארדואינו עם לוח אינטרנט
שמפעיל ממסר
לי יש מערכת כזו שעובדת כבר כמה שבועות
הממסר מחובר בטור למפסק של הדוד