Streamer או Android Minipc

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
oFRiZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני יודע שהנושא דובר כבר הלוך ושוב אבל גם אחרי שהרצתי חיפוש עדיין יש לי הרבה בלאגן בראש ולא הצלחתי לגבש דעה..
כרגע המחשב אצלי מחובר בכבלים ארוכים גם לרסיבר (Audio to RCA) וגם לטלויזיה (VGA TO HDMI) מה שהופך קצת בעייתי כי זה נתקע המון, מגיב לאט וגם מנטרל לי את המסך של המחשב..

אני מחפש פיתרון לשתי הבעיות ומתלבט איזה מוצר יתאים לי יותר..
הכיוון הוא להפוך את המחשב למדיה-סנטר עם XBMC אבל אני מבין שרוב האנדרואידים מתקשים להריץ אותה ואני גם עדיין לא בטוח שזה הפיתרון בשבילי לצפייה בסרטים באיכות גבוהה מהמחשב לטלויזיה..

בקיצור אשמח לקצת ייעוץ חברים..

gvooli
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 570
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #2 

אם מדובר ב-XBMC נטו תקנה RPi ותעשה לו OC.
אצלי עם הפצה של OE הוא טס כמו נינג'ה. היתרון הוא שהמכשיר זול מאוד ובמידה ותרצה לעבור לחומרה חדשה תוכל לשים אותו על טלוויזיה אחרת בבית.
עשיתי לו טסטים בשלושת הימים האחרונים כולל חיבור לשרת הטלוויזיה שלי, הרצת פלאגינים ועוד. התוצאות מרשימות מאוד.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #3 

זה הכל שאלה של תקציב... שלא ציינת אותו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 465 פעמים

שליחה #4 

oFRiZ כתב:GA TO HDMI) מה שהופך קצת בעייתי כי זה נתקע המון, מגיב לאט וגם מנטרל לי את המסך של המחשב..

.
...
אצלי באופן קבוע המחשב מחובר למסך + לXBMC בטלוויזיה ,לא צריכה להיות עם זה שום בעיה.
(חוץ מזה שאני לא יכול להריץ עוד XBMC לפיתוח בזמן שרואים משהו בטלוויזיה...)
לדעתי אם אם קרובים מספיק מיותר להכניס עוד מכשיר.

למה המסך של המחשב מנוטרל?

gvooli
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

pixies כתב:זה הכל שאלה של תקציב... שלא ציינת אותו.
...
אם הוא הזכיר אנדרואיד אני מניח שהתקציב אינו גבוה.

oFRiZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

תקציב הוא עד איזור ה500-600 אלא אם כן יש סטרימר איכותי ביותר שיכול לענות לי על כל הבעיות ושווה להשקיע עליו את העוד כמה מאות שקלים..
הכבל מנטרל את המסך של המחשב כי אני בוחר בין המוניטורים דרך המאפיינים ואז זה מחשיך אותו ומעביר את התצוגה לטלויזיה.

השאלה לגבי אנדרואידים בדמות RPi, מעבר לידידות עם XBMC, אפשר להעביר מהמחשב תכנים כמו סרט באיכות טובה וזה רץ חלק?
שאלה נוספת שעוד לא התבהרה לי כ"כ, האנדרואיד מסוגל להעביר את האודיו מהמחשב לרסיבר או שעדיין יש צורך בכבל אודיו מהמחשב?

oFRiZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

ראיתי את הדגם הזה של MiniX שנראה לי יותר נוח לתפעול מה RPi כמו גם יקר יותר בטח גם יהיה עמלה נוספת על השליחה, יכול לענות על הצרכים שלי או שמיותר?
http://www.ebay.com/itm/MiniX-NEO-X7-Qu ... 485eed63ff

וגם את הדגם הבא של Rikomagic MK802 IV שהיתרון שלו זה השלט כמובן.. השאלה אם הוא גם יכול לעשות את העבודה עם ה XBMC ? למישהו יש ניסיון איתו?
http://www.ebay.com/itm/Rikomagic-MK802 ... 41747b13ed

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

RPI לא מריץ אנדרואיד אלא לינוקס.
אין כרגע דגמי אנדרואיד המריצים תכני HD כבדים ב-XBMC בצורה חלקה.

oFRiZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

אוקיי ומה באשר ל CuBox Pro עם הזיכרון הכפול?
http://www.ebay.com/itm/CuBox-Pro-Now-w ... 2a2a8ceeef

אני מבין שה- RPi הוא פתרון טוב לXBMC אבל הזיכרון והמעבד קצת מרתיעים אם לומר את האמת..(ואין לי ניסיון עבר ב OC) אולי כרגע זה רץ טוב אבל מה הלאה כשהתוכנה תתקדם עוד ?
מעבר לזה שאני מבין שאיכות האודיו שהוא מוציא די ירודה..

יש פיתרון אחר כלשהו בשבילי?
לא בהכרח אנדרואיד.. כל מה שיכול להריץ XBMC בצורה סבירה+ ולענות על שאר הצרכים שהזכרתי..

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #10 

CuBox - Limited support, as it is generally not a development target by Team XBMC
מתוך אתר הוויקי שלהם.

gvooli
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

לאור כל הנתונים אני חושב ש-zotac id18 הוא הפיתרון האולטימטיבי בשבילך.

cluber77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #12 

יש לי את ה R-BOX שידוע גם כ CS968 וה XBMC רץ חלק כולל HD וכל זאת בזכות גירסא מיוחדת שנבנתה עבור מכשירי האנדרואיד.
חפש את Beyond XBMC
או שתיכנס לפה

http://www.freaktab.com/showthread.php? ... (Beta-3-1)

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673
נתן תודות: 380 פעמים

שליחה #13 

cluber77 כתב:יש לי את ה R-BOX שידוע גם כ CS968 וה XBMC רץ חלק כולל HD וכל זאת בזכות גירסא מיוחדת שנבנתה עבור מכשירי האנדרואיד.
חפש את Beyond XBMC
או שתיכנס לפה

http://www.freaktab.com/showthread.php? ... (Beta-3-1)
...
יש מצב שאתה עושה סקירה?

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #14 

דרך הגב, לא צריך ללכת ל-EBAY כדי לרכוש את ה- CuBox זה מוצר שמפותח בנצרת ע"י SolidRun וניתן להזמין ישר בארץ.
יש להם מוצרים נחמדים מאוד:

http://cubox-i.com/table

oFRiZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

gvooli כתב:לאור כל הנתונים אני חושב ש-zotac id18 הוא הפיתרון האולטימטיבי בשבילך.
...
בדקתי קצת והגעתי למסקנה שמדובר באמת באופציה אולטימטיבית עבורי אבל עדיין יש לי כמה שאלות לא סגורות..
אני רואה שכונן קשיח מתאים עולה די הרבה כסף השאלה היא איך אני מזרים את המדיה בעצם מהמחשב ל HTPC ? יש אופציה אלחוטית או רק לחבר אליו הארדיסק חיצוני?

אני מעוניין להריץ את כל המדיה ב XBMC לצורך העניין.. ולא רוצה שכל פעם ימחקו לי פריטים כי אנתק את ההארדיסק..
אותו סיפור לגבי מערכת הפעלה.. מה הפיתרון?
ומה המומלצת אגב? אני מבין ש OPENELEC בנויה סביב XBMC אבל לא עדיף LINUX כדי לפתוח קצת יותר אופציות כמו גלישה באינטרנט וכו' ?

שאלה אחרונה, אפשר להתאים שלט כזה לדוגמא כדי לתפעל את כל העניין?
http://www.ebay.com/itm/MELE-F10-USB-2- ... 2329d18e82

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #16 

לא חייבים כונן קשיח. OpenELEC ניתן להתקנה גם על דיסק און קי בלבד.
הזרמה - אפשר אלחוטית אבל זה לא מומלץ עבור תכני HD, שעלולים לגמגם ברוב המקרים (תלוי ברשת האחלוטית שלך בבית והפרעות שיש שם) - עדיף לחבר קווית גם את ה-HTPC וגם את המחשב המרוחק שיש עליו את התכנים.
אפשר כמובן גם לחבר כונן קשיח חיצוני, ואז אתה לא חייב רשת קווית.
על ה-ID18 אפשר בהחלט להתקין Ubuntu ואז XBMC בגירסת הלינוקס. זה עובד יפה מאוד.
לגבי השלט - ה-ID18 הוא מחשב לכל דבר, לכן אין בעייה לעבוד עם השלט אליו הבאת לינק.

oFRiZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

כונן כזה לדוגמא יכול להתאים?
http://ksp.co.il/?select=.1033..156..14 ... maxprice=0

אני מעדיף להתקין לינוקס ובכללי רוצה שהמוזיקה והסרטים יהיו שמורים במחשב ולא מטיילים לי על הארדיסקים וכל פעם יהיה חוסר סינכרון עם המדיה..
(או שאולי מה שאני פותח ב XBMC נשמר בתוכנה גם אם הוא לא קיים באותו מקום כבר על המחשב? מצטער על הבורות אני פשוט די חדש עדיין עם התוכנה..)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #18 

כן, אמור להתאים. נסה לחפש כונן 5400RPM ולא 7200, שזה מיותר עבור HTPC (צורך יותר חשמל ויותר מתחמם).

oFRiZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

אוקיי תודה..
אני כבר שבוע עדיין בהתלבטות כי אני גם מזמין את אחת הקונסולות החדשות (XBOX1 או PS4) והוספת HTPC הופך לנטל כספי לא קטן..
בעיקרון, ננעלתי על ה XBMC אבל אני לא בטוח שיש לי צורך בו והוא גם דורש המון זמן והתעסקות כמו גם המחשב עצמו..

סך הכל אני רוצה להעביר את המדיה שלי (מוזיקה וסרטים) מהמחשב לטלויזיה.
כל המוזיקה שלי (קרוב ל100 ג'יגה) נמצאת על האייטונס ויהיה סיפור לא קטן להעביר אותה לתוכנות אחרות..
אני בימים האחרונים נוטה קצת לכיוון ה Apple tv3 שמצד אחד מושלם לי מבחינת המוזיקה ומצד שני בתור סטרימר והעברת סרטים מהמחשב הופך לקצת יותר בעייתי כל עוד אין פריצה..

השאלה שלי היא האם בעזרת PLEX CONNECT או BEAMER אפשר להגיע לתוצאות טובות בהזרמת הסרטים מהמחשב? תרגום בעברית יהיה בגודל הנכון בלי בעיות? (הבנתי שעם הPLEX יש בעיה עם הפסיקים והסימנים וב Beamer הפונט קטן מידי..)

מצטער על חוסר ההחלטיות.. הכאב ראש גדל מיום ליום ואני עדיין לא מצליח להגיע להחלטה (היות והמוזיקה היא החלק העיקרי בבחירה)
ופה אני צריך את עצתכם המקצועית.

liran16
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #20 

היי

אני גם בהתלבטות כמו שלך, הגדרתי תקציב של עד 400 ש'ח.
קראתי הרבה באינטרנט ופה בפורום על הנושא בזמן האחרון ודי נסגרתי על ה-RPi (ולחבר אותו חוטית לרשת, או לחבר אליו דיסק קשיח חיצוני). להבנתי בתקציב הזה אין כרגע אלטרנטיבות אחרות שמסוגלות להריץ XBMC. מחשבי המיני הם פתרון טוב, אבל מחירם פי כמה וכמה מה-RPi.

לגבי ה-zotac id18, שים לב שהוא מגיע ללא זכרון וללא דיסק קשיח.
הדיסק הקשיח שמתאים לו צריך להיות בגודל 2.5" וזכרון sodimm (כמו של מחשבים ניידים) בלבד

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”