המכס החל לזמן אנשים לחקירה במשטרה על רכישת סלולרי ומשלוח בדואר רשום
סיפור אמיתי!
היום סיפר לי בחור שהזמין טלפון סלולרי באינטרנט זומן לחקירת משטרה בעקבות הרכישה.
הטלפון נתפס במכס, ועם ההודעה על הגעת הדואר, קיבל זימון לחקירה במשטרה.
הוא נחקר במשך דקות ארוכות מדוע החליט לקנות המכשיר בחול, למה דווקא את זה, ולמה המוכר ציין על האריזה שערכה 19 אירו. כאילו שזוהי אשמתו של הקונה שהמוכר הצהיר על עלות נמוכה.
מה אתם אומרים?
היום סיפר לי בחור שהזמין טלפון סלולרי באינטרנט זומן לחקירת משטרה בעקבות הרכישה.
הטלפון נתפס במכס, ועם ההודעה על הגעת הדואר, קיבל זימון לחקירה במשטרה.
הוא נחקר במשך דקות ארוכות מדוע החליט לקנות המכשיר בחול, למה דווקא את זה, ולמה המוכר ציין על האריזה שערכה 19 אירו. כאילו שזוהי אשמתו של הקונה שהמוכר הצהיר על עלות נמוכה.
מה אתם אומרים?
זומן לחקירה ב מ ש ט ר ה. ביחידת יס"מ.
מדובר בבחור שסיפר לי לאחר שלא ידע איזה מכשיר להזמין מ etotalk.
כולה הזמין thl w8s.
לא מדובר במתיחה. סופר אמיתי.
מדובר בבחור שסיפר לי לאחר שלא ידע איזה מכשיר להזמין מ etotalk.
כולה הזמין thl w8s.
לא מדובר במתיחה. סופר אמיתי.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
https://cutt.ly/xl459TY
ביררתי שוב על מנת לדייק
הוא זומן לחקירה ביחידת משטרה בבית המכס המרכזי בראשון לציון. ההזמנה היתה בהתראה של יום אחד.
המכשיר הסלולרי הוצג לו, ולאחר שאישר שזה המכשיר והזמין, המכשיר נלקח על ידי השוטר בחזרה.
לצד השוטר היו שקים מלאים בטלפונים סלולרים שנשלחו מחול בדואר רשום לישראל.
הנחקר עומת עם העובדה שהמוצר סומן על ידי המוכר כ- gift, ובעלות מוזלת, בטענה שזוהי הונאה.
זו לא מתיחה.
הוא זומן לחקירה ביחידת משטרה בבית המכס המרכזי בראשון לציון. ההזמנה היתה בהתראה של יום אחד.
המכשיר הסלולרי הוצג לו, ולאחר שאישר שזה המכשיר והזמין, המכשיר נלקח על ידי השוטר בחזרה.
לצד השוטר היו שקים מלאים בטלפונים סלולרים שנשלחו מחול בדואר רשום לישראל.
הנחקר עומת עם העובדה שהמוצר סומן על ידי המוכר כ- gift, ובעלות מוזלת, בטענה שזוהי הונאה.
זו לא מתיחה.
מדינה הזויה ומטומטמת.
לקונה אין שליטה על מה שהמוכר מסמן על החבילה. כל הסינים בלי יוצא מן הכלל מסמנים V ליד המילה GIFT, מה לעשות ? שיעצרו את הסיני לחקירה ולא את הקונה.
וממתי המכס מתייחס לערך המוצר שהוזמן כפי שמוצהר על החבילה ? חשבתי שהם מספיק חכמים ויש להם את המחירונים שלהם שלפיהם גובים את המכס (קרה לי עם טלפון שהוזמן מפנדהוויל) וכשיש ספק דורשים מהקונה הוכחת הזמנה, חשבון PAYPAL וכדומה...
בקיצור, הם חושבים שתפסו דג שמן שקנה מוצר יקר ואפשר לנקנק אותו ונפלו על טלפון no brand מסכן שעולה 150 דולר וגביית המכס עליו לא מכסה תקציב של שבוע של גלידות לבית ראש הממשלה.
טימטום טהור.. שיתמקדו באלה שמעלימים את הסכומים המשמעותיים באמת.
לקונה אין שליטה על מה שהמוכר מסמן על החבילה. כל הסינים בלי יוצא מן הכלל מסמנים V ליד המילה GIFT, מה לעשות ? שיעצרו את הסיני לחקירה ולא את הקונה.
וממתי המכס מתייחס לערך המוצר שהוזמן כפי שמוצהר על החבילה ? חשבתי שהם מספיק חכמים ויש להם את המחירונים שלהם שלפיהם גובים את המכס (קרה לי עם טלפון שהוזמן מפנדהוויל) וכשיש ספק דורשים מהקונה הוכחת הזמנה, חשבון PAYPAL וכדומה...
בקיצור, הם חושבים שתפסו דג שמן שקנה מוצר יקר ואפשר לנקנק אותו ונפלו על טלפון no brand מסכן שעולה 150 דולר וגביית המכס עליו לא מכסה תקציב של שבוע של גלידות לבית ראש הממשלה.
טימטום טהור.. שיתמקדו באלה שמעלימים את הסכומים המשמעותיים באמת.
לא מדוייק בכלל. להזכירך המדובר בחוקר משטרה. הוא ביקש מהנחקר את כל מסמכי ההזמנה והתכתובת מול המוכר ואת התשלום בפייפאל. בתכתובת צוין על ידי הקונה שהוא מבקש לסמן את המוצר כמתנה...גיל37 כתב:מדינה הזויה ומטומטמת.
לקונה אין שליטה על מה שהמוכר מסמן על החבילה. כל הסינים בלי יוצא מן הכלל מסמנים V ליד המילה GIFT, מה לעשות ? שיעצרו את הסיני לחקירה ולא את הקונה....
- Hertz33
- חבר ותיק

- תגובות: 2910
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 138 פעמים
נו ואם אין לי תכתובת עם המוכר? דיברתי איתו בצ'ט...או מחקתי את המיילים שלו.
באמת אין למשטרה מה לעשות? כנראה יש לחץ מהלוביסטים של היבואניות ה"כבדות" כי כבר לא כ"כ קונים מכשירים חדשים ונוצצים שהן מייבאות במחירים מופקעים. עדות לכך ירידת מחיר מסחררת של NOTE 3 מ4000 שקל ל2800 בחודשיים מזמן השקתו.
באמת אין למשטרה מה לעשות? כנראה יש לחץ מהלוביסטים של היבואניות ה"כבדות" כי כבר לא כ"כ קונים מכשירים חדשים ונוצצים שהן מייבאות במחירים מופקעים. עדות לכך ירידת מחיר מסחררת של NOTE 3 מ4000 שקל ל2800 בחודשיים מזמן השקתו.
"על החתום...."
- of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 209 פעמים
Hertz33 כתב:נו ואם אין לי תכתובת עם המוכר? דיברתי איתו בצ'ט...או מחקתי את המיילים שלו.![]()
באמת אין למשטרה מה לעשות? כנראה יש לחץ מהלוביסטים של היבואניות ה"כבדות" כי כבר לא כ"כ קונים מכשירים חדשים ונוצצים שהן מייבאות במחירים מופקעים. עדות לכך ירידת מחיר מסחררת של NOTE 3 מ4000 שקל ל2800 בחודשיים מזמן השקתו....
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
ואני מכיר אחד שלקחו אותו לחקירה במוסד ואחרי שהם לא היו מרוצים מהתשובות שלו הם
מצטער אבל הסיפור לא נשמע אמין, אפשר לחשוב שהוא הבריח לארץ סוכריות M&M בשויי 500K ש"ח, כולה מכשיר סיני זול........ המציאו סיפור בשביל להפחיד.
נניח שהסיפור אמיתי... אם הוא יגיע לתקשורת יעשו ממנו מטעמים
מצטער אבל הסיפור לא נשמע אמין, אפשר לחשוב שהוא הבריח לארץ סוכריות M&M בשויי 500K ש"ח, כולה מכשיר סיני זול........ המציאו סיפור בשביל להפחיד.
נניח שהסיפור אמיתי... אם הוא יגיע לתקשורת יעשו ממנו מטעמים
- of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 209 פעמים
אם אני נכנס לנעליים של המכס יעשה להם רק טוב לו יזמנו כמה כאלה לחקירה בשביל להפחיד קונים מלהצהיר על פחות או סוג טובין....BreezeNET כתב:ואני מכיר אחד שלקחו אותו לחקירה במוסד ואחרי שהם לא היו מרוצים מהתשובות שלו הם![]()
![]()
נניח שהסיפור אמיתי... אם הוא יגיע לתקשורת יעשו ממנו מטעמים...
לכן אני חושב שיש מצב שהסיפור לא כל כך הזוי
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
טוב...
זה לא סיפור אלא מקרה אמיתי, המכס אכן התחילו לזמן אנשים לחקירות
יס"מ זה יחידה של המכס (כמו כולנו, המון קיצורים אז אנשים מתבלבלים, זה לא משטרה זה מכס)
בגדול המכס החליט להשתמש בזכות שיש לו מזמן, לתשאל אנשים (זה לא חקירה חברה, זה תשאול... ) בשביל לנסות ולתפוס יבואנים מסחריים שמתחזרים לפרטיים וסתם בשביל להראות נוכחות בשטח
העובדות פשוטות, המון מכשירים נכנסים לארץ, על אחוז זניח מהם משלמים מיסים, השאר פשוט חומק להם בין הידיים
אז הם החליטו להגביר מבצעים ותפסו הרבה בזמן האחרון
החליטו להראות נוכחות ולהרתיע ומזמנים לחקירות
דיון ארוך יותר בנושא המכס והסלולר תמצאו פה
http://iandroid.co.il/forum/topic158432.html
שם גם יש סיפורים בנושא החקירות מכס
זה לא סיפור אלא מקרה אמיתי, המכס אכן התחילו לזמן אנשים לחקירות
יס"מ זה יחידה של המכס (כמו כולנו, המון קיצורים אז אנשים מתבלבלים, זה לא משטרה זה מכס)
בגדול המכס החליט להשתמש בזכות שיש לו מזמן, לתשאל אנשים (זה לא חקירה חברה, זה תשאול... ) בשביל לנסות ולתפוס יבואנים מסחריים שמתחזרים לפרטיים וסתם בשביל להראות נוכחות בשטח
העובדות פשוטות, המון מכשירים נכנסים לארץ, על אחוז זניח מהם משלמים מיסים, השאר פשוט חומק להם בין הידיים
אז הם החליטו להגביר מבצעים ותפסו הרבה בזמן האחרון
החליטו להראות נוכחות ולהרתיע ומזמנים לחקירות
דיון ארוך יותר בנושא המכס והסלולר תמצאו פה
http://iandroid.co.il/forum/topic158432.html
שם גם יש סיפורים בנושא החקירות מכס
כשאתה מזמין מוצר מחו"ל אתה למעשה ייבואן, גם אם לא לצורך עסקי. הצהרה כוזבת של ערך המוצר או סוג המוצר היא סוג של הונאת מכס, גם מצד המזמין ולא רק מצד השולח.
את זה למדתי כשאמא של אשתי שלחה לה מארה"ב תחפושות הולווין משומשות (לשימוש הילדים כאן בפורים), והמכס החליט שהם חדשות. היא כתבה "used clothes" - ואנחנו שילמנו קנס קטן + מע"מ על עלות התחפושות כחדשות (לפי המחירים באתר טויז אר אס האמריקאי), כדי לשחרר אות החבילה מהמכס.
לא יודע אם המידע שנתנו לי שם בכלל חוקי או נכון, אבל גם איימו עלי שאם אני לא משחרר את החבילה אני צריך להתחיל לשלם להם עבור אכסון... קיצר, קצת בריונים, אבל אם החוק איתם....
את זה למדתי כשאמא של אשתי שלחה לה מארה"ב תחפושות הולווין משומשות (לשימוש הילדים כאן בפורים), והמכס החליט שהם חדשות. היא כתבה "used clothes" - ואנחנו שילמנו קנס קטן + מע"מ על עלות התחפושות כחדשות (לפי המחירים באתר טויז אר אס האמריקאי), כדי לשחרר אות החבילה מהמכס.
לא יודע אם המידע שנתנו לי שם בכלל חוקי או נכון, אבל גם איימו עלי שאם אני לא משחרר את החבילה אני צריך להתחיל לשלם להם עבור אכסון... קיצר, קצת בריונים, אבל אם החוק איתם....
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
מה השורה התחתונה?
נניח שאני רוצה להיות אזרח טוב ולשם את המיסים כחוק - מה אני אמור לעשות?
להודיע למוכר שירשום את הערך האמיתי של החבילה?
אני אמור להודיע משהו למכס אחרי שהזמנתי את המוצר?
נניח שאני רוצה להיות אזרח טוב ולשם את המיסים כחוק - מה אני אמור לעשות?
להודיע למוכר שירשום את הערך האמיתי של החבילה?
אני אמור להודיע משהו למכס אחרי שהזמנתי את המוצר?
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
יש הבדל גדול בין חקירה משטרתית לבין חקירה ע"י אנשי המכס, גם אני בעבר קיבלתי זימון (ע"י דואר רשום) שעלי לסור מיד לחקירה בגלל שהבאתי מוצר XXXXXX (לא רוצה להפליל את עצמי) והצלחתי לשחרר אותו ע"י
, אני לא התייחסתי להודעות שנשלחו אלי ולבסוף ירדו ממני.
לאזרח הפרטי "שהונה" את המכס ע"י יבוא מכשיר סלולרי סיני לשימוש עצמי לא חושב שיש ממש מה לעשות לו......
ואני גם לא רואה עכשיו את אנשי המכס מזמנים את כל מי שמיבא לו אריזות מחו"ל עם מחיר שגוי.
נ.ב. גם שהיה רשום לי על החבילה את הערך האמיתי שהוא הגיע לפעמים גם ליותר מ- 200$ המכס לא לקחו כלום (לאו דווקא מכשירי סלולר).
לאזרח הפרטי "שהונה" את המכס ע"י יבוא מכשיר סלולרי סיני לשימוש עצמי לא חושב שיש ממש מה לעשות לו......
ואני גם לא רואה עכשיו את אנשי המכס מזמנים את כל מי שמיבא לו אריזות מחו"ל עם מחיר שגוי.
נ.ב. גם שהיה רשום לי על החבילה את הערך האמיתי שהוא הגיע לפעמים גם ליותר מ- 200$ המכס לא לקחו כלום (לאו דווקא מכשירי סלולר).