כשעידן+ יעברו ל DVB-T2 אז כל הממירים מובנים בטלויזיות יהיו שווים לזבל ?
- mbd
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 2020 פעמים
1.לא ניתן לשדרג ל DVB-T2 ע"י עידכון.
2.אתה תמשיך לקלוט את הערוצים ב SD אבל לא ב HD .
כשיגיע היום וישודרו ערוצי HD תוכל להתקין ממיר T2 חיצוני כדי לקלוט אותם.
2.אתה תמשיך לקלוט את הערוצים ב SD אבל לא ב HD .
כשיגיע היום וישודרו ערוצי HD תוכל להתקין ממיר T2 חיצוני כדי לקלוט אותם.
- mbd
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 2020 פעמים
הבעיה היא לא רק הטיונר . טיונר HD מחייב מעבד חזק ומהיר יותר כדי לתרגם את האותות לתמונת HD
ללא פריזים ובאיכות טובה. ובדרך כלל מעבד כזה יחייב שינוי בלוח אם. כך שהבעיה היא לא PNP טיונר.
ללא פריזים ובאיכות טובה. ובדרך כלל מעבד כזה יחייב שינוי בלוח אם. כך שהבעיה היא לא PNP טיונר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
צריך להעיר את הראשות השניה. הם ישנים בעמידה. הם לא מבינים איזה מהומת אלוהים המהלך הזה הולך לעשות כשכולם יגלו שהם צריכים לשדרג ממיר בשביל לקלוט את המונדיאל ב hd....
- nati777
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 181
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
תודה עכשיו ברור לי המצב...mbd כתב:הבעיה היא לא רק הטיונר . טיונר HD מחייב מעבד חזק ומהיר יותר כדי לתרגם את האותות לתמונת HD
ללא פריזים ובאיכות טובה. ובדרך כלל מעבד כזה יחייב שינוי בלוח אם. כך שהבעיה היא לא PNP טיונר....
השאלה היא כמה זמן לפני השידור הראשון יודיעו על המהלך והערוץ יהיה בפועל באוויר. מי ידאג למלאי ממירים שתומכים בתקן שנבחר (?) לשימוש בארץ ? מה תהיה עצמת הקליטה ? מי שיש לו אנטנה פנימית פשוטה יצליח לקלוט יציב את שידורי ה HD או שיצטרך לטפס על הגג עם אנטנה בשביל לקלוט ?
עופר, אתה צודק.oferlaor כתב:צריך להעיר את הראשות השניה. הם ישנים בעמידה. הם לא מבינים איזה מהומת אלוהים המהלך הזה הולך לעשות כשכולם יגלו שהם צריכים לשדרג ממיר בשביל לקלוט את המונדיאל ב hd.......
אבל כשמדובר בממיר מובנה בטלויזיה זה עוד יותר מרגיז , לא בגלל הכסף (מבלי לזלזל בקניית ממיר חדש שיעלה בין 200 ל 400 ש"ח) אלא בגלל שבפועל הופכים אותה לטלויזיה בלי ממיר מובנה.
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 528 פעמים
- קיבל תודות: 272 פעמים
אין מהומות על בעיות הרבה יותר אקוטיות במדינה...זה אפילו לא פיפס...oferlaor כתב:צריך להעיר את הראשות השניה. הם ישנים בעמידה. הם לא מבינים איזה מהומת אלוהים המהלך הזה הולך לעשות כשכולם יגלו שהם צריכים לשדרג ממיר בשביל לקלוט את המונדיאל ב hd.......
החיים פה דבש
דורון.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2082
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
עופר, אני לא מבין את מסע הצלב שלך נגד DVB-T2.
כל ישראלי שני במדינה משדרג את הסלולרי שלו ב- 2000 ש״ח כל שנתיים בלי להניד עפעף, וכאן כשמדובר בתקן שיתקבע לשנים רבות בעתיד, ומנסים ללכת על התקן המתקדם ביותר שישנו, שחוסך 30% מרוחב הסרט, אתה בא בטענות? תראה כמה שנים שרד התקן האנלוגי וכמה קשה היה להרוג אותו. אם מכניסים תקן חדש זה פשוט טמטום להשאר בתקן מהדור הקודם כשהחדש כבר כאן ואפילו ממומש בחלק קטן מהטלוויזיות החדשות. עוד שנה שנתיים זה יהיה בכל המודלים, וזו תקופה שהיא פשוט פסיק ביחס לאורך החיים שאני צופה למשדרים האלה בארץ.
גם אם זה לא יאפשר להכניס עוד ערוצים נוספים למולטיפלקס, זה מאפשר פוטנציאלית לשדר את אותם הערוצים בביט-רייט גבוה יותר ממה שהיה מתאפשר עם DVB-T.
כמה כבר עולה ממיר? 200 ש״ח? 300 ש״ח? זה פינאטס יחסית לסכומים שהזכרתי למעלה.
פה לא מדובר על חוסר יכולת של מגזרים חלשים לקלוט שידורים, כמו במעבר מהאנלוגי ששם יש הצדקה לסיבסוד ממירים. מדובר כאן על שידרוג כדי לקלוט שידורי HD. יואילו נא אלה שרוצים לקלוט עידן+ ב-HD לשלשל כמה שקלים ולקנות ממיר חדש תואם.
יש לי טלוויזיה עם ממיר DVB-T ואני אשלם בשמחה עוד 200-300 ש״ח לממיר חיצוני בשביל לראות HD בערוצים הציבוריים.
כל ישראלי שני במדינה משדרג את הסלולרי שלו ב- 2000 ש״ח כל שנתיים בלי להניד עפעף, וכאן כשמדובר בתקן שיתקבע לשנים רבות בעתיד, ומנסים ללכת על התקן המתקדם ביותר שישנו, שחוסך 30% מרוחב הסרט, אתה בא בטענות? תראה כמה שנים שרד התקן האנלוגי וכמה קשה היה להרוג אותו. אם מכניסים תקן חדש זה פשוט טמטום להשאר בתקן מהדור הקודם כשהחדש כבר כאן ואפילו ממומש בחלק קטן מהטלוויזיות החדשות. עוד שנה שנתיים זה יהיה בכל המודלים, וזו תקופה שהיא פשוט פסיק ביחס לאורך החיים שאני צופה למשדרים האלה בארץ.
גם אם זה לא יאפשר להכניס עוד ערוצים נוספים למולטיפלקס, זה מאפשר פוטנציאלית לשדר את אותם הערוצים בביט-רייט גבוה יותר ממה שהיה מתאפשר עם DVB-T.
פה לא מדובר על חוסר יכולת של מגזרים חלשים לקלוט שידורים, כמו במעבר מהאנלוגי ששם יש הצדקה לסיבסוד ממירים. מדובר כאן על שידרוג כדי לקלוט שידורי HD. יואילו נא אלה שרוצים לקלוט עידן+ ב-HD לשלשל כמה שקלים ולקנות ממיר חדש תואם.
יש לי טלוויזיה עם ממיר DVB-T ואני אשלם בשמחה עוד 200-300 ש״ח לממיר חיצוני בשביל לראות HD בערוצים הציבוריים.
oferlaor כתב:צריך להעיר את הראשות השניה. הם ישנים בעמידה. הם לא מבינים איזה מהומת אלוהים המהלך הזה הולך לעשות כשכולם יגלו שהם צריכים לשדרג ממיר בשביל לקלוט את המונדיאל ב hd.......
- nirzon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1352
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 192 פעמים
מהומה בודאי תתעורר, הרבה בגלל הקישור למונדיאל. יש עוד סיכוי נמוך שאיזה חבר כנסת או מישהו אחר ינסה לרכב על הגל הזה ויציע להעביר את שידורי ה-HD גם ב-DVB-T, במקביל לשידורים ב-DVB-T2, ובעקבות העליהום התיקשורתי שהרשות השנייה תחטוף, אולי זה אפילו יצליח.oferlaor כתב:צריך להעיר את הראשות השניה. הם ישנים בעמידה. הם לא מבינים איזה מהומת אלוהים המהלך הזה הולך לעשות כשכולם יגלו שהם צריכים לשדרג ממיר בשביל לקלוט את המונדיאל ב hd.......
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
למה פשוט לא לשדר HD ב-DVB-T רגיל.
לפני שכולם קוטלים אותי פה
שהרגיל מספק 13-15Mbps
וה-T2 נותן 50Mbps,
פשוט בשביל מה נחוץ בדחיפות כבר היום 50Mbps?
אם גם ככה יהיה בקושי ערוץ וחצי על המולטיפלקס הזה.
שהרגיל מספק 13-15Mbps
וה-T2 נותן 50Mbps,
אם גם ככה יהיה בקושי ערוץ וחצי על המולטיפלקס הזה.
- nirzon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1352
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 192 פעמים
אני מסכים איתך, אבל הנתונים שלך לא מדוייקים.dvb-acavish כתב:למה פשוט לא לשדר HD ב-DVB-T רגיל.
שהרגיל מספק 13-15Mbps
וה-T2 נותן 50Mbps,
אם גם ככה יהיה בקושי ערוץ וחצי על המולטיפלקס הזה....
ב- DVB-T ניתן תאורטית להגיע גם לקצבים של מעל 31Mbps, אבל אם נשווה ביצים לביצים, ולא ביצים לעגבניות, הרי זה ככה:
היום עידן פלוס משדר ב-16QAM עם Code rate 2/3 ו-Guard interval של 1/4 - מה שמביא אותו ל-13.2Mbps.
ב- DVB-T2, עבור אותם הפרמטרים בדיוק, ניתן להגיע לקצב של 20.1Mbps - זה הכל - לא 50 ולא נעליים.
על מנת להגיע למספרים באמת גבוהים, למשל 30Mbps, צריך כבר לעלות ל-64QAM (עבור אותו code rate).
אבל ב- DVB-T, ב-64QAM, שוב עם אותם פרמטרים, נגיע ל-20Mbps.
ככה שכל מה שצריך זה שהרשות השנייה תשנה את הגדרות השידור ב-DVB-T, אולי תאלץ להוסיף מספר אנטנות שידור (שינוי הפרמטרים יפגע בקליטה), ומייד רוחב הסרט יגדל, ניתן יהיה להוסיף ערוץ או שניים ב-HD, וכל מי שיש לו מקלט DVB-T יוכל לקלוט את השידורים החדשים.
זאת בהשווה להשקעה הנדרשת מהרשות בהרמת מקבץ חדש, מקודדים חדשים וכדומה - אני לא בטוח מה יעלה להם יותר.
בטוח שלכולנו זה בטח יעלה יותר.
את המספרים הנ"ל לקחתי מכאן:
http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T
http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T2
הבעיה היא שאין מי שישדר ב- DVB-T2 כי הגאונים לא קיימו מכרזים ולא מכרו רישיונות....udif כתב:עופר, אני לא מבין את מסע הצלב שלך נגד DVB-T2.
oferlaor כתב:צריך להעיר את הראשות השניה. הם ישנים בעמידה. הם לא מבינים איזה מהומת אלוהים המהלך הזה הולך לעשות כשכולם יגלו שהם צריכים לשדרג ממיר בשביל לקלוט את המונדיאל ב hd..........
חלמאות לשמה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אי-אפשר להעביר את עידן+ ל-QAM64 בגלל שזה יגרום ליותר השפעה של רעש על איכות הקליטה וגם היום איכות השידור בעייתית. ההערכה שלי היא שגם המולטיפלקס החדש ישדר באותה קוונטיזציה.
לגבי ההתעקשות על DVB-T2 עכשיו, ההסבר ההגיוני היחיד שלי הוא שברגע שהעלת מולטיפלקס ב-DVB-T, אתה כבר לא יכול להעביר אותו ל-DVB-T2 כי אנשים יצעקו הרבה יותר אם יורידו להם ערוצים קיימים ויכריחו אותם לקנות ממיר חדש כדי להמשיך לקלוט אותם מאשר אם הם יצטרכו לקנות ממיר חדש כדי לקלוט ערוצים חדשים. לראיה, תראו כמה זמן מדינות נגררות עדיין עם השידור האנלוגי (אצלנו זה עוד הלך מהר!)
העברת מולטיפלקסים קיימים ל-DVB-T2 תהיה אפשרית רק כשהרוב המכריע של הממירים בארץ כבר יהיו תומכי T2, וזה לא יקרה כל עוד אין מולטיפלקס של T2 קיים באוויר או התערבות רגולטורית בוטה (כלומר איסור ייבוא מסחרי של מה שאינו תומך T2).
לגבי ההתעקשות על DVB-T2 עכשיו, ההסבר ההגיוני היחיד שלי הוא שברגע שהעלת מולטיפלקס ב-DVB-T, אתה כבר לא יכול להעביר אותו ל-DVB-T2 כי אנשים יצעקו הרבה יותר אם יורידו להם ערוצים קיימים ויכריחו אותם לקנות ממיר חדש כדי להמשיך לקלוט אותם מאשר אם הם יצטרכו לקנות ממיר חדש כדי לקלוט ערוצים חדשים. לראיה, תראו כמה זמן מדינות נגררות עדיין עם השידור האנלוגי (אצלנו זה עוד הלך מהר!)
העברת מולטיפלקסים קיימים ל-DVB-T2 תהיה אפשרית רק כשהרוב המכריע של הממירים בארץ כבר יהיו תומכי T2, וזה לא יקרה כל עוד אין מולטיפלקס של T2 קיים באוויר או התערבות רגולטורית בוטה (כלומר איסור ייבוא מסחרי של מה שאינו תומך T2).