כשעידן+ יעברו ל DVB-T2 אז כל הממירים מובנים בטלויזיות יהיו שווים לזבל ?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #1 

שלום,

לא מזמן רכשתי LG TV 42LN570Y עם ממיר מובנה לעידן+.

השאלה אם יש אפשרות לשדרג ממיר כזה ל DVB-T2 ע"י עידכון firmware או שאצטרך לקנות ממיר חיצוני כשיעברו ל T2.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #2 

1.לא ניתן לשדרג ל DVB-T2 ע"י עידכון.
2.אתה תמשיך לקלוט את הערוצים ב SD אבל לא ב HD .
כשיגיע היום וישודרו ערוצי HD תוכל להתקין ממיר T2 חיצוני כדי לקלוט אותם.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #3 

כנראה שהיום שבו יהיה משהו מעניין לצפות ב-HD שכנראה ישודר ב T2 עוד רחוק אז אין לחץ... יש יותר סיכוי שתחליף את הטלויזיה עד אז 8)

nati777
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

גם לי יש טלוויזיה של סמסונג עם טיונר DVB-T מובנה.
השאלה היא אם הטלוויזיה עדיין באחריות היבואן הרשמי האם אפשר לבקש מהם שיחליפו את הטיונר לT2?

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #5 

הבעיה היא לא רק הטיונר . טיונר HD מחייב מעבד חזק ומהיר יותר כדי לתרגם את האותות לתמונת HD
ללא פריזים ובאיכות טובה. ובדרך כלל מעבד כזה יחייב שינוי בלוח אם. כך שהבעיה היא לא PNP טיונר.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #6 

nati777 כתב:גם לי יש טלוויזיה של סמסונג עם טיונר DVB-T מובנה.
השאלה היא אם הטלוויזיה עדיין באחריות היבואן הרשמי האם אפשר לבקש מהם שיחליפו את הטיונר לT2?
...
אתה יכול לבקש, והם יכולים לסרב.
שאלת קיטבג.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78921
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #7 

צריך להעיר את הראשות השניה. הם ישנים בעמידה. הם לא מבינים איזה מהומת אלוהים המהלך הזה הולך לעשות כשכולם יגלו שהם צריכים לשדרג ממיר בשביל לקלוט את המונדיאל ב hd....

nati777
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

mbd כתב:הבעיה היא לא רק הטיונר . טיונר HD מחייב מעבד חזק ומהיר יותר כדי לתרגם את האותות לתמונת HD
ללא פריזים ובאיכות טובה. ובדרך כלל מעבד כזה יחייב שינוי בלוח אם. כך שהבעיה היא לא PNP טיונר.
...
תודה עכשיו ברור לי המצב...

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8259
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #9 

הבעיה עופר שהמהומה הצפויה מעניינת להם ת....

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #10 

השאלה היא כמה זמן לפני השידור הראשון יודיעו על המהלך והערוץ יהיה בפועל באוויר. מי ידאג למלאי ממירים שתומכים בתקן שנבחר (?) לשימוש בארץ ? מה תהיה עצמת הקליטה ? מי שיש לו אנטנה פנימית פשוטה יצליח לקלוט יציב את שידורי ה HD או שיצטרך לטפס על הגג עם אנטנה בשביל לקלוט ?

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #11 

oferlaor כתב:צריך להעיר את הראשות השניה. הם ישנים בעמידה. הם לא מבינים איזה מהומת אלוהים המהלך הזה הולך לעשות כשכולם יגלו שהם צריכים לשדרג ממיר בשביל לקלוט את המונדיאל ב hd....
...
עופר, אתה צודק.
אבל כשמדובר בממיר מובנה בטלויזיה זה עוד יותר מרגיז , לא בגלל הכסף (מבלי לזלזל בקניית ממיר חדש שיעלה בין 200 ל 400 ש"ח) אלא בגלל שבפועל הופכים אותה לטלויזיה בלי ממיר מובנה.
fLy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 528 פעמים
קיבל תודות: 272 פעמים

שליחה #12 

oferlaor כתב:צריך להעיר את הראשות השניה. הם ישנים בעמידה. הם לא מבינים איזה מהומת אלוהים המהלך הזה הולך לעשות כשכולם יגלו שהם צריכים לשדרג ממיר בשביל לקלוט את המונדיאל ב hd....
...
אין מהומות על בעיות הרבה יותר אקוטיות במדינה...זה אפילו לא פיפס...
החיים פה דבש :lol:
דורון.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2082
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #13 

עופר, אני לא מבין את מסע הצלב שלך נגד DVB-T2.

כל ישראלי שני במדינה משדרג את הסלולרי שלו ב- 2000 ש״ח כל שנתיים בלי להניד עפעף, וכאן כשמדובר בתקן שיתקבע לשנים רבות בעתיד, ומנסים ללכת על התקן המתקדם ביותר שישנו, שחוסך 30% מרוחב הסרט, אתה בא בטענות? תראה כמה שנים שרד התקן האנלוגי וכמה קשה היה להרוג אותו. אם מכניסים תקן חדש זה פשוט טמטום להשאר בתקן מהדור הקודם כשהחדש כבר כאן ואפילו ממומש בחלק קטן מהטלוויזיות החדשות. עוד שנה שנתיים זה יהיה בכל המודלים, וזו תקופה שהיא פשוט פסיק ביחס לאורך החיים שאני צופה למשדרים האלה בארץ.

גם אם זה לא יאפשר להכניס עוד ערוצים נוספים למולטיפלקס, זה מאפשר פוטנציאלית לשדר את אותם הערוצים בביט-רייט גבוה יותר ממה שהיה מתאפשר עם DVB-T.

כמה כבר עולה ממיר? 200 ש״ח? 300 ש״ח? זה פינאטס יחסית לסכומים שהזכרתי למעלה.
פה לא מדובר על חוסר יכולת של מגזרים חלשים לקלוט שידורים, כמו במעבר מהאנלוגי ששם יש הצדקה לסיבסוד ממירים. מדובר כאן על שידרוג כדי לקלוט שידורי HD. יואילו נא אלה שרוצים לקלוט עידן+ ב-HD לשלשל כמה שקלים ולקנות ממיר חדש תואם.

יש לי טלוויזיה עם ממיר DVB-T ואני אשלם בשמחה עוד 200-300 ש״ח לממיר חיצוני בשביל לראות HD בערוצים הציבוריים.
...

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #14 

...
מהומה בודאי תתעורר, הרבה בגלל הקישור למונדיאל. יש עוד סיכוי נמוך שאיזה חבר כנסת או מישהו אחר ינסה לרכב על הגל הזה ויציע להעביר את שידורי ה-HD גם ב-DVB-T, במקביל לשידורים ב-DVB-T2, ובעקבות העליהום התיקשורתי שהרשות השנייה תחטוף, אולי זה אפילו יצליח.

nati777
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

בעוד כמה שנים יעברו לDVB-T3. :lol:

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #16 

למה פשוט לא לשדר HD ב-DVB-T רגיל.

לפני שכולם קוטלים אותי פה
שהרגיל מספק 13-15Mbps
וה-T2 נותן 50Mbps,

פשוט בשביל מה נחוץ בדחיפות כבר היום 50Mbps?

אם גם ככה יהיה בקושי ערוץ וחצי על המולטיפלקס הזה.

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #17 

dvb-acavish כתב:למה פשוט לא לשדר HD ב-DVB-T רגיל.

לפני שכולם קוטלים אותי פה
שהרגיל מספק 13-15Mbps
וה-T2 נותן 50Mbps,

פשוט בשביל מה נחוץ בדחיפות כבר היום 50Mbps?

אם גם ככה יהיה בקושי ערוץ וחצי על המולטיפלקס הזה.
...
אני מסכים איתך, אבל הנתונים שלך לא מדוייקים.
ב- DVB-T ניתן תאורטית להגיע גם לקצבים של מעל 31Mbps, אבל אם נשווה ביצים לביצים, ולא ביצים לעגבניות, הרי זה ככה:
היום עידן פלוס משדר ב-16QAM עם Code rate 2/3 ו-Guard interval של 1/4 - מה שמביא אותו ל-13.2Mbps.
ב- DVB-T2, עבור אותם הפרמטרים בדיוק, ניתן להגיע לקצב של 20.1Mbps - זה הכל - לא 50 ולא נעליים.

על מנת להגיע למספרים באמת גבוהים, למשל 30Mbps, צריך כבר לעלות ל-64QAM (עבור אותו code rate).
אבל ב- DVB-T, ב-64QAM, שוב עם אותם פרמטרים, נגיע ל-20Mbps.

ככה שכל מה שצריך זה שהרשות השנייה תשנה את הגדרות השידור ב-DVB-T, אולי תאלץ להוסיף מספר אנטנות שידור (שינוי הפרמטרים יפגע בקליטה), ומייד רוחב הסרט יגדל, ניתן יהיה להוסיף ערוץ או שניים ב-HD, וכל מי שיש לו מקלט DVB-T יוכל לקלוט את השידורים החדשים.

זאת בהשווה להשקעה הנדרשת מהרשות בהרמת מקבץ חדש, מקודדים חדשים וכדומה - אני לא בטוח מה יעלה להם יותר.
בטוח שלכולנו זה בטח יעלה יותר.

את המספרים הנ"ל לקחתי מכאן:
http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T
http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T2

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #18 

udif כתב:עופר, אני לא מבין את מסע הצלב שלך נגד DVB-T2.

כל ישראלי שני במדינה משדרג את הסלולרי שלו ב- 2000 ש״ח כל שנתיים בלי להניד עפעף, וכאן כשמדובר בתקן שיתקבע לשנים רבות בעתיד, ומנסים ללכת על התקן המתקדם ביותר שישנו, שחוסך 30% מרוחב הסרט, אתה בא בטענות? תראה כמה שנים שרד התקן האנלוגי וכמה קשה היה להרוג אותו. אם מכניסים תקן חדש זה פשוט טמטום להשאר בתקן מהדור הקודם כשהחדש כבר כאן ואפילו ממומש בחלק קטן מהטלוויזיות החדשות. עוד שנה שנתיים זה יהיה בכל המודלים, וזו תקופה שהיא פשוט פסיק ביחס לאורך החיים שאני צופה למשדרים האלה בארץ.

גם אם זה לא יאפשר להכניס עוד ערוצים נוספים למולטיפלקס, זה מאפשר פוטנציאלית לשדר את אותם הערוצים בביט-רייט גבוה יותר ממה שהיה מתאפשר עם DVB-T.

כמה כבר עולה ממיר? 200 ש״ח? 300 ש״ח? זה פינאטס יחסית לסכומים שהזכרתי למעלה.
פה לא מדובר על חוסר יכולת של מגזרים חלשים לקלוט שידורים, כמו במעבר מהאנלוגי ששם יש הצדקה לסיבסוד ממירים. מדובר כאן על שידרוג כדי לקלוט שידורי HD. יואילו נא אלה שרוצים לקלוט עידן+ ב-HD לשלשל כמה שקלים ולקנות ממיר חדש תואם.

יש לי טלוויזיה עם ממיר DVB-T ואני אשלם בשמחה עוד 200-300 ש״ח לממיר חיצוני בשביל לראות HD בערוצים הציבוריים.
...
...
הבעיה היא שאין מי שישדר ב- DVB-T2 כי הגאונים לא קיימו מכרזים ולא מכרו רישיונות....

חלמאות לשמה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #19 

אי-אפשר להעביר את עידן+ ל-QAM64 בגלל שזה יגרום ליותר השפעה של רעש על איכות הקליטה וגם היום איכות השידור בעייתית. ההערכה שלי היא שגם המולטיפלקס החדש ישדר באותה קוונטיזציה.

לגבי ההתעקשות על DVB-T2 עכשיו, ההסבר ההגיוני היחיד שלי הוא שברגע שהעלת מולטיפלקס ב-DVB-T, אתה כבר לא יכול להעביר אותו ל-DVB-T2 כי אנשים יצעקו הרבה יותר אם יורידו להם ערוצים קיימים ויכריחו אותם לקנות ממיר חדש כדי להמשיך לקלוט אותם מאשר אם הם יצטרכו לקנות ממיר חדש כדי לקלוט ערוצים חדשים. לראיה, תראו כמה זמן מדינות נגררות עדיין עם השידור האנלוגי (אצלנו זה עוד הלך מהר!)
העברת מולטיפלקסים קיימים ל-DVB-T2 תהיה אפשרית רק כשהרוב המכריע של הממירים בארץ כבר יהיו תומכי T2, וזה לא יקרה כל עוד אין מולטיפלקס של T2 קיים באוויר או התערבות רגולטורית בוטה (כלומר איסור ייבוא מסחרי של מה שאינו תומך T2).

nir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #20 

אם כבר מתכננים מעבר וכאשר תקן h265 אושר, לא כדאי להמתין עוד מספר שנים עד שיהיו שידורים וממירים בתקן זה?

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”