שלום לכולם
ברשותי בריקה חדשה+ מטחנת להבים וכמעט בכל פעם שאני מכין בה קפה הוא גולש מהמקינטה ומלכלך את כל הגז.
מה אני עושה לא נכון לכל הרוחות? מים לפי המידה, אש בקוטר התחתית רק אולי בטחינה הבעיה.
מיותר לציין שזה הורס את כל הארומה מלכלך את הגז והמקינטה והכי גרוע - צעקות מהאישה .
fishi8 כתב:מז"א גולש, יוצא כל כך הרבה קפה עד שהוא נשפך על הכיריים כי אין כבר מקום בכלי הקיבול, או שהקפה פשוט ניתז לכל עבר כשהוא יוצא, וכך נשפך גם על הכיריים?
...
שילוב בין השניים, ברגע הרתיחה כאשר הקפה נחלט הוא יוצא דרך המשקולת במהירות וממלא את כל הכי קיבול עד כדי גלישה החוצה ובכך מלכלך הכל ואז אחרי כמה שניות מה שלא גלש החוצה נשאר לי בכלי קיבול
לדעתי אתה שם הרבה יותר מידי ממה שצריך...באופן רגיל כמות הקפה שאמורה לצאת בהחלט לא אמורה למלא את כל החלק העליון..
אמור להיות בתוך החלק התחתון פס לאורכו שמסמן את כמות המים הרצויה, אין לעבור את הפס הזה...
בגלל שזה קורה לי אני שם דגש בעיקר על מילוי מים לפי הסימן ולהבה בקוטר מה שנשאר רק הטחינה של הקפה .... או שזה לא קשור? מה כבר אפשר לעשות לא בסדר אם אני טוחן על מטחנה חשמלית ובעובי לא דק מידי וגם לא עבה, אולי דומה בעובי לגרגרי סוכר
מענין...אנחנו מדברים על אותו הסימן? האם, רק לצורך הניסוי, לאחר ששמת את כמות המים לפי הסימן בחלק התחתון, ופשוט תעביר אותם לחלק העליון - המים גם יעלו על גדותיהם? האם זו בריקה עם חלק פלסטי במכסה העליון או שהיא פתוחה? 2 או 4 כוסות?
לפי התאור שלך זה עודף מים.
בבריקה (לא משנה 2 או 4) במיכל התחתון, בתוכו על הדופן יש סימן כוכבית בולט שמרכזו זה הגובה.
זה יוצא מתחת לשסתום הבטחון. בשום אופן אין לעבור את גובה השסתום !
בבריקה מדגם חדש יש במיכל העליון צורה של תיבה שרשום עליה H2O, אתה ממלא מים במיכל העליון עד לגובה התיבה ואז מעביר אותם למיכל התחתון.
תתחיל מלודא שאתה אכן משתמש בכמות מים נכונה.
אם זה לא יעבוד, השלב הבא הוא לשחק עם עובי הטחינה
זכור:
1. כמות מים נכונה
2. טחינה בעובי בינוני
3. מילוי כל הסלסלה בקפה ולא לדחוס אותו
4. הידוק טוב של החלקים
5. להבה חזקה בקוטר שלא יעלה על הבריקה
6. כיבוי אש והסרה מהכיריים ברגע שמתחילה פריצת קפה חזקה (לא זרזיף קטן)
coffeeavi כתב:לפי התאור שלך זה עודף מים.
בבריקה (לא משנה 2 או 4) במיכל התחתון, בתוכו על הדופן יש סימן כוכבית בולט שמרכזו זה הגובה.
זה יוצא מתחת לשסתום הבטחון. בשום אופן אין לעבור את גובה השסתום !
בבריקה מדגם חדש יש במיכל העליון צורה של תיבה שרשום עליה H2O, אתה ממלא מים במיכל העליון עד לגובה התיבה ואז מעביר אותם למיכל התחתון[
...
ברשותי בירקה 2 כוסות חדשה עם המיכל H20 וגם יש סימון בחלק הפנימי של מיכל המים למילוי גובה המים.
חשוב לציין שהגלישה של הקפה החוצה דומה מאוד לגלישה של חלב בזה שכאשר הוא רותח הוא ממלא את המיכל הפנימי אבל משומה אולי מאוויר עד כדי גלישה החוצה מהמיכל ואז חוזר למקומו פחות כמה מ"מ של קפה.
יכול להיות שעובי הטחינה קשור לבעיה?