nas ביתי - מה עדיף? raid5 בחומרה או תוכנה?
היי.
הרכבתי מחשב אשר הולך לשמש אותי כשרת אחסון והורדות בלבד.
הוא מורכב מהחלקים הבאים:
לוח אם מבוסס H87 עם 6 יציאות SATA3
מעבד G3220
זכרון 4גיגה
4 הארד דיסקים של 2TB כל אחד.
הלוח אם יכול לעשות RAID5 בחומרה. האם עדיף להשתמש באופציה הזאת או להשתמש במערכת הפעלה דוגמת NAS4FREE שתעשה את ה RAID5?
כמוכן במידה ואני מחליו לעשות RAID בחומרה של הלוח אם, איזו מערכת הפעלה כדאי לשים כדי שתשמש אותי לדברים מינימלים בלבד כגון ניהול, הורדות וכו'.. ותוכל לעלות מ DOK?
תודה.
הרכבתי מחשב אשר הולך לשמש אותי כשרת אחסון והורדות בלבד.
הוא מורכב מהחלקים הבאים:
לוח אם מבוסס H87 עם 6 יציאות SATA3
מעבד G3220
זכרון 4גיגה
4 הארד דיסקים של 2TB כל אחד.
הלוח אם יכול לעשות RAID5 בחומרה. האם עדיף להשתמש באופציה הזאת או להשתמש במערכת הפעלה דוגמת NAS4FREE שתעשה את ה RAID5?
כמוכן במידה ואני מחליו לעשות RAID בחומרה של הלוח אם, איזו מערכת הפעלה כדאי לשים כדי שתשמש אותי לדברים מינימלים בלבד כגון ניהול, הורדות וכו'.. ותוכל לעלות מ DOK?
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32981
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לדעתי עדיף בתוכנה, בגלל אמינות גבוהה יותר ואי-תלות בחומרה במקרה של תקלה בלוח האם.
אני כבר עובד מעל שנתיים עם Nas4Free. יש לי 4 כוננים קשיחים של 2TB בתצורת RAID-Z בתוכנה (RAID5 משופר), עלייה מדיסק און קי.
אני כבר עובד מעל שנתיים עם Nas4Free. יש לי 4 כוננים קשיחים של 2TB בתצורת RAID-Z בתוכנה (RAID5 משופר), עלייה מדיסק און קי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אוקיי תודה.pixies כתב:לדעתי עדיף בתוכנה, בגלל אמינות גבוהה יותר ואי-תלות בחומרה במקרה של תקלה בלוח האם.
אני כבר עובד מעל שנתיים עם Nas4Free. יש לי 4 כוננים קשיחים של 2TB בתצורת RAID-Z בתוכנה (RAID5 משופר), עלייה מדיסק און קי....
ומה המהירות כתיבה/קריאה שאתה מצליח להשיג? והאם 4 גיגה זכרון מספיק בשביל raid-z?
- plonter
- עוסק בתחום

- תגובות: 83
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
לדעתי אתה עושה טעות. קודם כל בגלל שהמכונה הזאת חזקה מדי וגם צורכת יותר מדי חשמל למטרה שלה זה נוצר.
אני הייתי ממליץ על המיקרוסרבר של HP מדגם N54L ואם מכניסים לו גם איזה כרטיס מסך עם HDMI מקבלים גם מדיהסנטר ביחד במחיר דיי מצחיק ועם צריכת חשמל נמוכה מאוד
אני הייתי ממליץ על המיקרוסרבר של HP מדגם N54L ואם מכניסים לו גם איזה כרטיס מסך עם HDMI מקבלים גם מדיהסנטר ביחד במחיר דיי מצחיק ועם צריכת חשמל נמוכה מאוד
המקום לאנשים שאוהבים מחשבים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתה תקבל מהירות נמוכה יותר מאשר בחומרה, אבל זה לא משמעותי לשימושים ביתיים.
ב"מדריך להתקנת NAS תוך רבע שעה" תוכל לראות את הביצועים שהתקבלו.
ב"מדריך להתקנת NAS תוך רבע שעה" תוכל לראות את הביצועים שהתקבלו.
קראתי וראיתי, השאלה האם המהירות הזאת תספיק כדי לנגן שני סרטי HD בו זמנית מ 2 מקורות שונים בלי בעיות?pixies כתב:אתה תקבל מהירות נמוכה יותר מאשר בחומרה, אבל זה לא משמעותי לשימושים ביתיים.
ב"מדריך להתקנת NAS תוך רבע שעה" תוכל לראות את הביצועים שהתקבלו....
כמו-כן האם NAS4FREE תומך בלי בעיות באלפסק של advice?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, לא אמורה להיות בעייה עם הזרמה לשני קליינטים.
לגבי אל פסק, הבנתי שאין תאימות לאל פסק של Advice, אלא לפירמות אחרות שנמכרות בארץ.
עוד על זה כאן:
http://www.hometheater.co.il/vp1996132#1996132
לגבי אל פסק, הבנתי שאין תאימות לאל פסק של Advice, אלא לפירמות אחרות שנמכרות בארץ.
עוד על זה כאן:
http://www.hometheater.co.il/vp1996132#1996132
בנוסף במקום לקנות מחשב יעודי חשבתי להרים על בסיס המחשב הקיים מערך אחסון.
מפרט המחשב הקיים הוא מעבד i7 לוח עם מספיק יציאות sata וזכרון 12 גיגה. המחשב הזה גם ככה עובד רוב/כל הזמן ולכן חשבתי אולי להשתמש בו במקום במחשב ייעודי.
המחשב מריץ וינדוס 8.1 והשאלה עיקרית היא האם קיימת איזו תוכנה דוגמת nas4free שניתן להריץ על וינדוס?
מפרט המחשב הקיים הוא מעבד i7 לוח עם מספיק יציאות sata וזכרון 12 גיגה. המחשב הזה גם ככה עובד רוב/כל הזמן ולכן חשבתי אולי להשתמש בו במקום במחשב ייעודי.
המחשב מריץ וינדוס 8.1 והשאלה עיקרית היא האם קיימת איזו תוכנה דוגמת nas4free שניתן להריץ על וינדוס?
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
בדיוק מה ש pixies אמר. לי מערך דומה עם 4 דיסקים של 3 ט"ב (WD RED) ו RAIDZ.pixies כתב:לדעתי עדיף בתוכנה, בגלל אמינות גבוהה יותר ואי-תלות בחומרה במקרה של תקלה בלוח האם.
אני כבר עובד מעל שנתיים עם Nas4Free. יש לי 4 כוננים קשיחים של 2TB בתצורת RAID-Z בתוכנה (RAID5 משופר), עלייה מדיסק און קי....
הנה המהירות שאני מקבל ממנו:

בשילוב עם UPS של APC שיודע להוריד את המערכת לבד בזמן הפסקות חשמל, זוהי מכונת האחסון הכי טובה ומהירה שהיתה לי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש לך לינק לשרשור הדן ב-UPS מתאים בעמוד הקודם.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ב-Raid-Z, תוכל לשחזר עם כל לוח אם.
ב-RAID1 או 5 בחומרה, לא תמיד תוכל לשחזר עם כל לוח אם.
ב-RAID1 או 5 בחומרה, לא תמיד תוכל לשחזר עם כל לוח אם.