מישהו תהה פעם איך נשמעות AD900 עם בטא22? או DT990 PRO ? :)

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
yossi126 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

נשמע(ות) היטב 8)

avilavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1019
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #3 

ה AD900 מעולם לא נראו קטנות יותר XD

yossi126 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

אז נתחיל, shall we?
אתחיל בלציין שכרגע אין לי DAC. יש לי אחד בהשאלה, אבל אחרי שמכרתי את ה Digital Interface שממיר קואקסיאלי ל USB, אין לי איך לחבר אותו :D
ככה זה כשמתקמצנים על לוח עם אונבורד בלי כניסה דיגיטלית. לא נורא.
חיברתי את הבטא לכניסה האנלוגית עם חיבור 2 ל 1 (חח כן "מזרח תיכוני" לגמרי).
ציפיתי להזדעדע. במקום זה, הסאונד שמוציא האונבורד הממזר נקי ומפורט להפליא. האם המרדף שלנו אחר DACים יקרים הוא מיותר?
התשובה היא כן, אם שומעים רמקולים יוקרתיים של הארבת' ומשווים בסיבוב כפתור בין CDP של פיוניר לבין DACMAGIC לבין DACmini (הבחור שקנה ממני את המכשיר הזה). התביישתי לומר לו שאיני מבחין בהבדל בצליל בין שום מקור, אך הוא הקדים אותי ואמר לי שהוא מרגיש כך, אך שלא למטרה זו בלבד הוא רכש. לטענתו הוא כבר מזמן לא מבחין בהבדל במקורות.

Anyway, לעניינו,
ה DT990 PRO הם מה שתמיד התגעגעתי אליהם. בודדים כאן עדיין זוכרים אותי מנערותי, אך הזוג הראשון שלי היה DT990 פרמיום. האוזניות האלה יודעות לתת בראש, ממרומי המגבר המופלא הזה (ולמה לעזאזל לא קונים אותו? לך תבין את עם ישראל) שנותן לזוג הזה את הזרם הכי נקי שאי פעם כנראה קיבלו ויקבלו :D

וה AD900,
שמעתי שהן קלות להנעה, אבל ככה?
לעזאזל בחיבור לאונבורד זה 70-75% מהסאונד. שיחקו אותה. אני לא זוכר אוזניות מיד-פיי עם פירוט כזה (שנים לא שמעתי אוזניות מלבד ה LCD שלי).
הבס מעט לוקה בנפח לטעמי, אך הן מושלמות לרוק-פופ ( coldplay ממה שהאזנתי).
הלאה, צריך לגלגל למישהו את הדיל המטורף שהשגתי לשתי הזוגות האלה :lol:

בפעם הבאה, אולי ODAC vs onboard ? בימים הקרובים נדע, אם למישהו יהיה אכפת בכלל מהפוסטים שאני כותב :)

mikel1999
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #5 

איזה אוזניות בתכנון שלך יחליפו את ה990+900?

avilavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1019
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #6 

yossi126 כתב: בפעם הבאה, אולי ODAC vs onboard ? בימים הקרובים נדע, אם למישהו יהיה אכפת בכלל מהפוסטים שאני כותב :)
...
תמיד טוב לשמוע חוות דעת :) (Y)

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #7 

לא כולם שומעים אותו דבר

יש פה השוואה מעניינת בין 21 דאקים ברמות הגבוהות באמת :
http://www.head-fi.org/t/693798/ranking ... m-must-die

yossi126 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

מה אתה רומז בדיוק? האזנתי לסט אפ רמקולים שאני לא מכיר בסביבת האזנה שאני לא מכיר. כדי ליישר איתך קו אציין שהיה לי DAC בשווי 700$ בחלקים, ושמעתי גם הרבה יותר יקרים ממנו. בסט אפ אוזניות איכותי אפשר לשמוע הבדלים. בתור אחד שהחיידק עבר לו מזמן, אולי גם אסתפק בכרטיס קול מובנה (תאמין לי שעם בטא ו lcd-2 לא צריך הרבה). כל מבחני ההשוואה האלה בהד-פיי שווים כקליפת השום. למדתי את זה על בשרי מזמן ואני לא היחיד.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

ברור שאתה לא היחיד
אל תתבאס עליי
גם לי קשה להבדיל.. הדאק של כרטיס הקול האונבואד בלוחות החדשים, תחת ווינ.7 -הוא לא רע בכלל.
אם אתה לא יודע בדיוק מה אתה מחפש בשיר, יהיה לך מאוד קשה תחת בחינה עיוורת.

עוד יותר קשה:
אני אישית מכיר אולי 2 אנשים שיכולים להבדיל בין 320 לפלאק (16ביט). לפחות הם טוענים כך. מבחינתי ההבדל הוא פסיכולוגי. אבל אני שומר על ראש פתוח.

ואז, כשמגיעים לאנשים שטוענים שיודעים להבדיל בין כבלי USB ... זה כבר מחוץ לליגה שלנו כנראה :)

אני רק אומר, שאם אנחנו לא מצליחים להבחין בין A ל B, זה לא אומר שההבדל לא קיים.
רוב האנשים ה "רגילים" לא מבינים למה צריך יותר מ 128Kbps.
הכי התחרפנתי, כשמישהו עם אוזניות אירבדס חדשות של אפל, העז להשוות לאתימוטיק שלי, ולהגיד ש"ההבדל נורא זעיר, אולי הצליל קצת יותר ברור בשניות.."

ככה זה. :wink:

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #10 

אנשים רגילים לא מתפלפלים בפורום הזה... :wink:
ההבדל מ 128Kbps ל 320Kbps ממש משמעותי. וההבדל בין 320 ל FLAC מורגש בקושי אם בכלל.

והקטע עם האזניות: ניתן לאמן כמעט כל אחד לשים לב להבדלים בציוד. יש כאלה ששמים לב יותר מאחרים ב"טבעי" ויש את המקרה ההפוך של כאלה שמתעקשים לא להבחין בהבדלים. בד"כ כדי לשכנע את עצמם שהם לא צריכים משהו יקר או טוב ממה שיש להם (ראה ערך: דיסוננס קוגניטיבי http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7% ... 7%91%D7%99). כלומר אם הבן אדם יצליח לשים לב בכמה הרבה יותר אזניות מסויימות טובות משלו, כל התיאוריה שלו לגבי חוסר הכדאיות במוצרי אודיו יוקרתיים תישבר או משהו כזה ואנשים (בעיקר מקובעים) מתקשים לעשות את המעבר הזה.

mikel1999
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #11 

אני זוכר שעשיתי השוואה בין 320 לפלאק 16ביט... לא יודע אם דמיינתי את זה אבל היה הבדלים, אבל ממש קטנים. (וגם תלוי זה באיזה שיר ובאוזניות כמובן)
בין 256 ל320 או 16ביט בשבילי יש כבר הבדלים דיי גדולים.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

והנה עוד אחד, "מומחה" למגברי סאונד (מהנדס אלקטרוניקה מבוגר משהו..)
שטוען שכל ההילה סביב מגברים היא שקר מוחלט:

הוא רשם:
למה אתה קונה מגבר אוזניות? כדי לעשות את הצליל יותר "חי"? לתת לו יותר "צלילות"? יותר "חום"? יותר "נצנוץ"?
אלו מלים סובייקטיביות, חסרות מדידה, וחסרות משמעות, שאתה לא צריך להיתפס אליהם כשאתה קונה ציוד סאונד.

המטרה של מגבר אוזניות היא להגביר את הווליום, נקודה.
אם הוא צובע את הצליל, מוסיף באס, משנה את תמונת הסטריאו- אז הוא לא עושה את עבודתו.

האוזניות שלך מגיעות לווליום גבוה? אתה לא צריך מגבר.
האוזניות שלך סובלות מפירוט נמוך, איכות זוועה, ועיוותים? תחליף לאוזניות חדשות.
...

alkobi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 371
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #13 

אני קורה כאן "דברי כפירה"

yossi126 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

למזלי עוד בגילי ה''מופלג'' של 25 ולאחר שירות בתותחנים אני עדיין מצליח להבדיל בין פלאק ל320. האפקט שמוסר הוא ה grain, קראו לזה איך שתקראו לזה.
הדיון שהתפתח מוביל לעוד דיון מעניין שאני לא חושב שעלה על כתבי פורום כזה או אחר. ODAC יש, אופוס יש (רק צריך לו טרנספורט) אולי גם גמא2. מבחן DACים מישהו? תרומות יתקבלו בברכה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #15 

eyal1983 כתב:לא כולם שומעים אותו דבר

יש פה השוואה מעניינת בין 21 דאקים ברמות הגבוהות באמת :
http://www.head-fi.org/t/693798/ranking ... m-must-die
...
הבעיה, כמובן, היא שההשוואות הללו הן פרסונליות, ולא נשענים על מתודולוגיות של מבחן עיוור ו/או ABX. לכן, בהגדרה התוצאות שלהן הן אישיות מאוד, וקשה עד בלתי אפשרי לייחס להן מובהקות אובייקטיבית כלשהי.

לדוגמה, כבר בהקדמה למבחן הדאקים הגדול שקושר אליו לעיל, כותבים המחברים:
[left]There rankings are largely based on personal preference. They should be taken with a grain of salt. [/left]
...
אני אישית הייתי מרחיב את ההסתייגות הזאת באופן משמעותי למדי: השוואה בין רכיבים - ובפרט רכיבים שהם בהגדרה שקופים, כגון DAC, כבילה והגברת כוח טרנזיסטורית - שלא באמצעות מבחן עיוור ו/או ABX, אינה השוואה בין התכונות האובייקטיביות שלהם, אלא בין התכונות הסובייקטיביות שלהם בעבור המאזין, ומוגבלות לאוזניו ומוחו בלבד, כמו גם לזמן, למצב הרוח, להעדפות אישיות לגבי מותגים וכיו"ב...

מה שבטוח, לא ניתן להסיק מהשוואות כאלה כמעט כלום, וזה בכלל בלי קשר להאם האדם הסביר יכול להבחין בין קבצי MP3 שנדגמו מאותו מקור בקצבים שונים. לגבי הבדיקה הנ"ל, אפשר לקרוא את המאמר המעולה כאן: people.xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html
נערך לאחרונה על ידי epony ב 03/02/2014 15:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #16 

yossi126 כתב:למזלי עוד בגילי ה''מופלג'' של 25 ולאחר שירות בתותחנים אני עדיין מצליח להבדיל בין פלאק ל320. האפקט שמוסר הוא ה grain, קראו לזה איך שתקראו לזה.
הדיון שהתפתח מוביל לעוד דיון מעניין שאני לא חושב שעלה על כתבי פורום כזה או אחר. ODAC יש, אופוס יש (רק צריך לו טרנספורט) אולי גם גמא2. מבחן DACים מישהו? תרומות יתקבלו בברכה.
...
מבחן דאקים זה רעיון מעולה. עכשיו רק צריך לדאוג למתודולוגיה שתאפשר מבחן אפקטיבי ולא רק התרשמות אישית... (Y) (i) (f)

yossi126 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

אתה מדבר על מדידות? לא כל דבר שנמדד טוב בהכרח ישמע טוב.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #18 

לעניות דעתי, אתה טועה ומטעה. מי קובע את ההגדרה של "יישמע טוב"?
מה בכלל המשמעות של כל המשפט הזה: "לא כל דבר שנמדד טוב בהכרח יישמע טוב"..? :roll:

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

מדידות ועניינים טכניים זה אמנם דבר אובייקטיבי...
אבל יש לנו טעמים (אנחנו לא רובוטים),
ואז- הכל הופך לסובייקטיבי;
ולכן, זה נכון מה שיוסי אמר. לא כל מה שנמדד טוב יישמע טוב.

דוגמא 1 - דאק
Stello Eximus DP-1, הוא דאק ב 3,200$
אבל לפי דעתו של המבקר באתר שהבאתי, הוא נשמע פחות טוב מ Schiit Modi ב 99$

דוגמא 2 - אוזניות
ביירדינאמיק DT860 ב 199$
http://en.goldenears.net/7600
במדידות הטכניות, הן כמעט עוברות את הסינייזר HD800 (הן מהירות יותר, בהירות יותר, ונשמעות עוד יותר צלולות)
אך אם זה שמאזין להן הוא לא Treble-Head- הן יישמעו לו אולטרא בהירות , ופשוט נוראיות. קיצוני מדיי לכיוון הזה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #20 

אייל, הייתי מבדיל בין השוואת אוזניות, שיש ביניהן הבדלים מדידים ברורים (אפילו בין שתי אוזניות מאותו דגם אך מאצוות ייצור שונות), ובין דאקים, שהפערים במדידות של כמעט כל מוצר שעבר בקרת איכות סבירה ועולה יותר מ-$100 יהיו זניחים עד בלתי שמיעים בעליל.

הרי בהגדרה מדובר במקרה של דאקים על פעולת המרת סיגנל שאמורה להיות שקופה ככל שניתן, לעומת שיחזור סיגנל והתמרת האנרגיה החשמלית באנרגיה קינטית, שזה מה שאוזניות ורמקולים עושים... 8O

אני מניח שהרוב כבר מכירים את הבלוג של NwAvGuy (שתכנן את ה-ODAC), אבל ליתר בטחון, הנה קצת חומר לקריאה (ויש לו עוד פוסטים מאלפים בנושא...): http://nwavguy.blogspot.co.il/2012/04/what-we-hear.html (i)

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”