screenshot utility
פרטים בהמשך

למה אתה קונה מגבר אוזניות? כדי לעשות את הצליל יותר "חי"? לתת לו יותר "צלילות"? יותר "חום"? יותר "נצנוץ"?
אלו מלים סובייקטיביות, חסרות מדידה, וחסרות משמעות, שאתה לא צריך להיתפס אליהם כשאתה קונה ציוד סאונד.
המטרה של מגבר אוזניות היא להגביר את הווליום, נקודה.
אם הוא צובע את הצליל, מוסיף באס, משנה את תמונת הסטריאו- אז הוא לא עושה את עבודתו.
האוזניות שלך מגיעות לווליום גבוה? אתה לא צריך מגבר.
האוזניות שלך סובלות מפירוט נמוך, איכות זוועה, ועיוותים? תחליף לאוזניות חדשות....

הבעיה, כמובן, היא שההשוואות הללו הן פרסונליות, ולא נשענים על מתודולוגיות של מבחן עיוור ו/או ABX. לכן, בהגדרה התוצאות שלהן הן אישיות מאוד, וקשה עד בלתי אפשרי לייחס להן מובהקות אובייקטיבית כלשהי.eyal1983 כתב:לא כולם שומעים אותו דבר
יש פה השוואה מעניינת בין 21 דאקים ברמות הגבוהות באמת :
http://www.head-fi.org/t/693798/ranking ... m-must-die...
אני אישית הייתי מרחיב את ההסתייגות הזאת באופן משמעותי למדי: השוואה בין רכיבים - ובפרט רכיבים שהם בהגדרה שקופים, כגון DAC, כבילה והגברת כוח טרנזיסטורית - שלא באמצעות מבחן עיוור ו/או ABX, אינה השוואה בין התכונות האובייקטיביות שלהם, אלא בין התכונות הסובייקטיביות שלהם בעבור המאזין, ומוגבלות לאוזניו ומוחו בלבד, כמו גם לזמן, למצב הרוח, להעדפות אישיות לגבי מותגים וכיו"ב...[left]There rankings are largely based on personal preference. They should be taken with a grain of salt. [/left]...

מבחן דאקים זה רעיון מעולה. עכשיו רק צריך לדאוג למתודולוגיה שתאפשר מבחן אפקטיבי ולא רק התרשמות אישית...yossi126 כתב:למזלי עוד בגילי ה''מופלג'' של 25 ולאחר שירות בתותחנים אני עדיין מצליח להבדיל בין פלאק ל320. האפקט שמוסר הוא ה grain, קראו לזה איך שתקראו לזה.
הדיון שהתפתח מוביל לעוד דיון מעניין שאני לא חושב שעלה על כתבי פורום כזה או אחר. ODAC יש, אופוס יש (רק צריך לו טרנספורט) אולי גם גמא2. מבחן DACים מישהו? תרומות יתקבלו בברכה....