עזרה בהתקנת openelec במיני פיסי zotac zbox ID18

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
amit1975 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
שם מלא: עמית רונת
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום כולם, קודם כל תודה על ההשקעה, האינפורמציה והעזרה שאתם נותנים בפורום.
רכשתי ZOTAC ZBOX ID18 המחובר למסך סמסונג 40F5000. התקנתי OPENELEC (גירסת אינטל) כדי להריץ XBMC. הדיסק המצורף למיני פיסי מכיל דרייברים לווינדוס בלבד.
1. התצוגה גולשת מעבר לגבולות המסך
2. אין דרייברים למערכת לינוקס (האם יש צורך)?
3. ניסיתי להוריד חבילה עברית כפי שמופיע בדביק אבל לא הבנתי כלום. בסרטון מראים מסך חלונות והעתקת/הדבקת טקסט. לא מבין איך קשור לOPENELEC שלא מצאתי בה תכונות אלה.

המון תודה על התמיכה. מצטער על שאלות של מתחילים :? אבל כזה אני ובאמת ניסיתי שעות להבין איך מפעילים התוכנה. וזה עוד לפני הפלאגינים...

gvooli
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 570
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #2 

בהגדרות של התוכנה אם אני לא טועה בתצוגה יש לך אפשרות של זום. תעשה - (מינוס) עד שהתצוגה תהיה אופטימלית.
דרייברים לא צריך. זה לינוקס.

amit1975 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה, הוצאתי את הUSB של ההתקנה וכעת המחשב לא מוצא איך לעשות BOOT. כשהתקנתי OPENELEC רציתי שישתמש בהארד דיסק הפנימי כדיסק בנוסף לUSB עם תוכנת ההתקנה. התוכנה לא מזהה בכלל את ההארד דיסק או נותנת אפשרות להשתמש בו. האמת נראה לי שאני יותר מדי אבוד אפילו בשביל להתחיל להתקין את התוכנה וזה לפני ההגדרות. מישהו יודע למי אפשר לפנות להתקנה והגדרה באיזור זכרון וכמה אמור לעלות פחות או יותר?
אני פשוט רואה שאני אבוד :(

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

לפני שמשנים זום ב-XBMC, מומלץ קודם לבדוק בטלוויזיה עצמה שאתה במצב זום המתאים לחיבור למחשב. בסמסונג זה נקרא בד"כ "התאמה למסך" או Screen Fit.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #5 

תסביר יותר מה עשית. נכנס לביוס של המכשיר והגדרת שם את הסדר עלייה של המחשב?

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #6 

עשית התקנה של הOPENELEC כשהוא עלה מהUSB?

amit1975 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

עשיתי התקנה של OPENELEC על USB במטרה שהדיסק השני יהיה הדיסק הקשיח הפנימי במיני פיסי. הכל עלה אוטומטית והתוכנה אפילו לא נתנה אפשרות להשתמש בכונן הקשיח ואפילו לא זיהתה את קיומו. XBMC "פעל" אבל רק כשUSB ההתקנה מחובר למחשב.
בדקתי הגדרות זום במסך ובכל מקרה יוצא ממסגרת הצפייה. בXBMC לא מצאתי היכן ניתן לשנות הגדרות צפייה (באנגלית).
קיויתי לשים סרטים בכונן קשיח אבל כמו שכתבתי- לא יודע איך כיוון שלא ניתן לזיהוי ואני רגיל מדי לMY COMPUTER של ווינדוס :wink:
בהדרכה של הדביק באתר זה מראים פעולות של העתק הדבק של פקודות. אין לי מושג איך בתוכנה זו שהכל תפריטים ללא חלונות/דפדפן...

amit1975 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

לגבי הBIOS- המחשב מיהר להחליט עבורי את הדיפולט שלו ולא נתן לי הזדמנות לבחור. חוצמזה שBIOS זה בד"כ אזור עבודה שאין לי מושג מה לעשות בו...

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

למיטב זכרוני כדי להתקין את הOPENELEC צריך לעשות חלוקה מראש של הPARTITIONS על של הדיסק, וצריך לבחור התקנה מהתפריט שמוצג כשהמחשב עולה מהUSB.
מה גודל הדיסק שלך? אם כל זה גדול עליך אתה יכול להתקין חלונות על המחשב ולשים את הXBMC.

amit1975 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

קראתי איפשהו בפורום שעדיף לא להתעסק בPARTITIONS ולפי הדגמות ביוטיוב משתמשים ב2 USB שאחד נשאר במחשב אבל אמור להיות מצב של שימוש בכונן הפנימי (שכאמור לא מזוהה ע"י התוכנה) במקום USB חיצוני. אם מתקינים ווינדוס עם XBMC אפשר שעם הפעלת המחשב התוכנה תעלה מיידית? זה לצימר ואני רוצה שיהיה כמה שיותר פשוט ועם מערכת הפעלה חוקית-חינמית.
הUSB של 16 גיגה וכונן קשיח פנימי של 500GB

masterdigital
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 243
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #11 

תאתחל את הדיסק הקשיח במחשב לפני

avivr
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #12 

מזה כחודשיים עובד אצלי OPENELEC מ-DOK בלבד, בהצלחה גדולה: יציב ומהיר, כולל באיתחול. ה-DOK בנפח 16 GB וזה נראה מספיר מקום לפאנארט ושאר התכנים שהמערכת אוגרת.

זה עד כדי כך מוצלח, שאני שוקל לעקור את ה-SSD שבמחשב הסלוני ולהעבירו למכונה אחרת.

הגירסה אגב היא פרודו.

amit1975 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

תודה רבה לכולם. מה זה פרודו וכל הדברים שקראתי? באתר של OPENELEC לא מצאתי זאת. מעבד שלי של אינטל ZOTAC ID18 . הורדתי גירסא יציבה של מעבד אינטל.
עדיין לא הצלחתי למצוא איפה מגדירים שצפייה תהיה בגודל המסך
לא יודע מה זה לאתחל מהארד דיסק. אם רני מוציא DOK אז הוא שואל מאיפה לעשות BOOT ולא נותן שום אופציה או זיהוי לכונן קשיח

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #14 

אתה צריך להתחיל קודם עם הביוס של המכשיר. חבר מקלדת למחשב ומיד בהפעלה תלחץ רצוף על DEL. אחרי שאתה נכנס תסתכל מה האפשרויות ב BOOT.

amit1975 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

המון תודה על כל ההשקעה והעזרה. ייצא לי לנסות ליישם כל זאת רק בתחילת שבוע הבא. מקווה שאצליח :D

amit1975 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

הי, תודה על העזרה. ניסיתי לבצע BIOS לפי הסרטון. הדגם הוא שונה והפקודות שונות לגמרי. עשיתי מה שהצלחתי להבין.
הצלחתי לשנות דרך XBMC את גודל התצוגה. מצאתי דרך לעשות COPY מכונן חיצוני לכונן הפנימי שבZOTAC אך עושה לי FAILED בכל ניסיון. חוצמזה שבהקרנת סרטים דרך הכונן החיצוני- אין בכלל סאונד.
יש דביק עם לינק של חבילה מוכנה של THE WIZ אבל איך ניתן דרך OPENELEC להגיע בכלל למסך שניתן ללחוץ על לינקים (הרי יש תפריטים בXBMC אבל אין דפדפן...). זה לא אמור להיות פשוט?

אם התייאשתם ממני- אנא כוונו אותי למישהו שיוכל לבצע עבורי התקנה ופלאגינים או אולי פשוט אתקין ווינדוס 7 (אפשרי לפי מפרט ZOTAC ID18?) ותוכנת צפייה בסרטים כלשהי?
אשמח לדעתכם

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

שמע..עושה רושם שאתה נורא מסתבך. אולי באמת עדיף לך WINDOWS וזהו?

amit1975 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

אם אלך עם ווינדוס- איך אפשר להפוך את המחשב לסטרימר בלבד מהרשת או כונן קשיח אבל למנוע גלישה חופשית באינטרנט (בשימוש בצימר)? איזו תוכנת צפייה בסרטים ומזרימדיה?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”