שבוע טוב - התחדשתי בסמסונג 46 דגם 6400. אודה להסבר לגבי סוגי יציאות ה HDMI

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
cohen87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

יש לי מאחורי הטלויזיה 4 יצאות של HDMI - מתחלקים ל- ARC, STB,DVI (אין לי מושג מה ההבדלים בין כל חיבור) ועל אחד לא רשום כלום אלא רק HDMI.

הטלויזיה מחוברת לרסיבר של אונקיו דגם 309 ואליו הולכים כל המכשירים הנוספים (ממיר של YES וסוני PS).

כרגע החיבור מהרסיבר הולך לHDMI DVI בטלויזיה.

כשאני מדליק את הרסיבר אני שומע רק בו, וכנ"ל אם אני משתמש בסוני פלסטיישן או משהו אחר אז שומע רק במערכת הקולנוע ולא בטלויזיה בנוסף.

יש לי 2 שאלות -

1. האם יש חשיבות לאיזה יציאת HDMI הטלויזיה מתחברת ? DVI ARC או משהו אחר ?

2. אני צריך גם לחבר לטלויזיה לפטופ לצפייה בסרטים בטלויזיה דרך המחשב. האם לחבר את זה ישירות לטלויזיה או לרסיבר ?

אודה לקצת סדר בצורת החיבורים האופטימלית בין הטלויזיה ל: מחשב, רסיבר, ממיר של YES וסוני פלייסטישן.

תודה רבה ושבוע מעולה :)

cohen87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

UP

שליחה #2 

תודה

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #3 

DVI = כניסה שמתאימה לחיבור מחשב. במסכים של סמסונג ספציפית אתה צריך לשנות את שם הכניסה ל"מחשב אישי" אם אתה מחובר בכבל HDMI-HDMI ולDVI PC אם אתה מחבר בכבל DVI-HDMI כדי לקבל חדות צבעים כמו במסך מחשב.

ARC = כניסה שמסוגלת להוציא אודיו. Audio Return Channel. היא בעצם יכולה להפוך ליציאת אודיו כמו היציאה האופטית. מקרה אחד שמתאים זה חיבור למקור אודיו חיצוני כמו רסיבר או סאונד בר. חפש על זה באינטרנט.

STB = עד כמה שאני מבין פחות רלוונטי לארץ. Set-Top Box. הכניסה הזאת מאפשרת "לחיצת יד" בין ממירים מסוימים לטלוויזיה.

cohen87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

היי תודה על התגובה.

את היציאה מהרסיבר לטלויזיה, לאיזה HDMI להכניס ? ARC DVI או שאין לזה חשיבות כלל ?

לא הבנתי את מה שרשמת בנוגע לשינוי השם בכדי לקבל חדות, המחשב מתחבר כרגע עם DVI ל HDMI.
האם לחבר לטלויזיה ישירות או ליציאת ה HDMI ברסיבר ?

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

ברגע שאתה משתמש ברסיבר כרכזת HDMI ומחבר אליו את כל ההתקנים שלך שיוצאים בכבל אחד אל הטלוויזיה כל הכניסות בטלוויזיה הופכות ללא-רלוונטיות ואתה גם מאבד את היכולת לכייל כל כניסה בצורה שונה. אישית אני פחות מעדיף את זה.

הדבר היחיד שכדאי לחבר דרך הרסיבר זה נגן מדיה או בלוריי ואת הכבל שיוצא מהרסיבר לחבר לחבר לכניסת הHDMI ללא היכולות המיוחדות.

אם המחשב מחובר בכבל HDMI-DVI לטלוויזיה אתה צריך לללחוץ על תפריט "source", כשהכניסה HDMI/DVI מסומנת ללחוץ על tools בשלט ולשנות את התווית ל"DVI PC". יהיה לזה אפקט רק אם האות שאתה שולח מהמחשב הוא 60Hz לפחות.

רק כדי לחדד - ARC HDMI נותן אפשרות להוציא צליל דרך אותה כניסה שמגיע דרך כניסה אחרת בטלוויזיה. למשל אם אתה מחבר נגן מדיה לכניסת HDMI מסוימת(שהיא לא הARC) אתה יכול להגדיר את כניסת הARC להוציא את הצליל מנגן המדיה החוצה מהטלוויזיה ואז היא בעצם הופכת ליציאת אודיו 7.1 ומתבטלת ככניסה.

cohen87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

Roi232 כתב:ברגע שאתה משתמש ברסיבר כרכזת HDMI ומחבר אליו את כל ההתקנים שלך שיוצאים בכבל אחד אל הטלוויזיה כל הכניסות בטלוויזיה הופכות ללא-רלוונטיות ואתה גם מאבד את היכולת לכייל כל כניסה בצורה שונה. אישית אני פחות מעדיף את זה.

הדבר היחיד שכדאי לחבר דרך הרסיבר זה נגן מדיה או בלוריי ואת הכבל שיוצא מהרסיבר לחבר לחבר לכניסת הHDMI ללא היכולות המיוחדות.

אם המחשב מחובר בכבל HDMI-DVI לטלוויזיה אתה צריך לללחוץ על תפריט "source", כשהכניסה HDMI/DVI מסומנת ללחוץ על tools בשלט ולשנות את התווית ל"DVI PC". יהיה לזה אפקט רק אם האות שאתה שולח מהמחשב הוא 60Hz לפחות.

רק כדי לחדד - ARC HDMI נותן אפשרות להוציא צליל דרך אותה כניסה שמגיע דרך כניסה אחרת בטלוויזיה. למשל אם אתה מחבר נגן מדיה לכניסת HDMI מסוימת(שהיא לא הARC) אתה יכול להגדיר את כניסת הARC להוציא את הצליל מנגן המדיה החוצה מהטלוויזיה ואז היא בעצם הופכת ליציאת אודיו 7.1 ומתבטלת ככניסה.
...
OK אני מתחיל להבין...
אז את המחשב חיברתי ואכן שיניתי ל DVI PC. בשביל לקבל סאונד עלי לחבר כבל אופטי בין הרסיבר למחשב נכון ?

את כל הנושא של ה- ARC לא הבנתי, אבל נעזוב את זה עכשיו.

לגבי החיבור HDMI מהרסיבר לטלויזיה, יש חשיבות לאן הכבל נכנס בטלויזיה ? ל ARC,STB או ל HDMI שאין עליו שום סיווג ?

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

בגלל שDVI ברוב המקרים(יש כרטיסים של Nvidia שכן מוציאים צליל דרך HDMI-DVI) לא מעביר צליל אתה צריך לחבר כבל אודיו נוסף מהמחשב. זה יכול להיות PL קטן(כמו כבל של אוזניות) או כבל אופטי, בהתאם למה שיש לך במחשב. אם לחבר את המחשב ישר לרסיבר או לטלוויזיה זה החלטה שלך...

עדיף לך לחבר את הכבל שיוצא מהרסיבר לכניסה הלא מסווגת.

אני אנסה להסביר את זה בפעם האחרונה - אופציית ARC הופכת את כניסת הHDMI ליציאת צליל. איזה צליל? ממקור שמחובר לאחת מכניסות הHDMI האחרות . אתה יכול לחבר את אותו מקור לכניסת HDMI1 ולהוציא את הצליל שיוצא ממנו לרסיבר או לסאונד בר דרך כניסת הHDMI שמתויגת ARC.

yodadaver
טרול
טרול
תגובות: 61
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

אפשר לשאול כמה עלה ?

cohen87 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

Roi232 כתב:בגלל שDVI ברוב המקרים(יש כרטיסים של Nvidia שכן מוציאים צליל דרך HDMI-DVI) לא מעביר צליל אתה צריך לחבר כבל אודיו נוסף מהמחשב. זה יכול להיות PL קטן(כמו כבל של אוזניות) או כבל אופטי, בהתאם למה שיש לך במחשב. אם לחבר את המחשב ישר לרסיבר או לטלוויזיה זה החלטה שלך...

עדיף לך לחבר את הכבל שיוצא מהרסיבר לכניסה הלא מסווגת.

אני אנסה להסביר את זה בפעם האחרונה - אופציית ARC הופכת את כניסת הHDMI ליציאת צליל. איזה צליל? ממקור שמחובר לאחת מכניסות הHDMI האחרות . אתה יכול לחבר את אותו מקור לכניסת HDMI1 ולהוציא את הצליל שיוצא ממנו לרסיבר או לסאונד בר דרך כניסת הHDMI שמתויגת ARC.
...
ניסיתי לחבר את המחשב לרסיבר עם DVI-HDMI אבל לא קיבלתי תמונה.
אולי בעתיד כשאקנה מחשב עם יציאת HDMI אחבר אותו ישירות לרסיבר.

תודה רבה על העזרה והסבלנות.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”