איכות תמונה בלווין
-
sharom36
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 266
הי.
שבוע שעבר עברתי מהוט ליס.
למרבה הצער, אני לא הכי מרוצה מאיכות התמונה .... אינני בטוחה אם הבעיה נובעת מכיול לא נכון של המסך , מציוד תקול, קליטה לא טובה, או מ"סתם" איכות השידורים.
אני אנסה להסביר את הפגמים שאני רואה על מנת שאולי מישהו מכם יוכל ענות לי על זה.
ממיר מקס טוטאל שמחובר דרך רסיבר למסך פנסוניק ST60.
מעין הבהוב קטן (יש שיגידו לי בלתי מורגש- אבל אני רואה את זה), בצבעים מסויימים זה מורגש עוד יותר (למשל כשיש רקע אפור -בהיר או כהה). לפעמים גם יש מעין גלים כאלו (דמיינו אבן שנזרקת למיים ונוצרים מעין עיגולים).
השאלה אם קיימת איזשהי בדיקה אובייקטיבית לבדוק את איכות הקליטה. עד כמה שאני יודעת, בחיבור דיגטלי- או שקולטים תמונה, או שלא. כך שאני לא בטוחה אם זו בכלל השיטה לבדוק.
האם עוצמת הסיגנל משנה משהו?
אין לי מושג אם זה חשוב לציין או לא, אבל בחדר אחר בבית היתה תופעה של הפרעה כלשהי שיצרה מעין קווין עולים מלמטה למעלה , ימין לשמאל (גם בהוט אגב) ועניין זה נפתר באחת משתי הדרכים: שימוש בממיר HD או בחיבור ממיר רגיל עם כבל בעל סיכוך גדול יותר +איזולטור.
הטכנאי של יס המליץ לי לא לחבר איזולטור לממיר בסלון, שכן הוא אמר שזה עלול לשבש את פעילות ה-VOD.(?)
לצערי, אני קצת יותר רגישה לאיכות התמונה מאנשים אחרים, ויש שיגידו שזה לא כזה נורא כמו שאני חושבת.. אבל אם ניתן לפתור את זה, אז מאוד אשמח.
תודה מראש לכל המגיבים.
שרון
שבוע שעבר עברתי מהוט ליס.
למרבה הצער, אני לא הכי מרוצה מאיכות התמונה .... אינני בטוחה אם הבעיה נובעת מכיול לא נכון של המסך , מציוד תקול, קליטה לא טובה, או מ"סתם" איכות השידורים.
אני אנסה להסביר את הפגמים שאני רואה על מנת שאולי מישהו מכם יוכל ענות לי על זה.
ממיר מקס טוטאל שמחובר דרך רסיבר למסך פנסוניק ST60.
מעין הבהוב קטן (יש שיגידו לי בלתי מורגש- אבל אני רואה את זה), בצבעים מסויימים זה מורגש עוד יותר (למשל כשיש רקע אפור -בהיר או כהה). לפעמים גם יש מעין גלים כאלו (דמיינו אבן שנזרקת למיים ונוצרים מעין עיגולים).
השאלה אם קיימת איזשהי בדיקה אובייקטיבית לבדוק את איכות הקליטה. עד כמה שאני יודעת, בחיבור דיגטלי- או שקולטים תמונה, או שלא. כך שאני לא בטוחה אם זו בכלל השיטה לבדוק.
האם עוצמת הסיגנל משנה משהו?
אין לי מושג אם זה חשוב לציין או לא, אבל בחדר אחר בבית היתה תופעה של הפרעה כלשהי שיצרה מעין קווין עולים מלמטה למעלה , ימין לשמאל (גם בהוט אגב) ועניין זה נפתר באחת משתי הדרכים: שימוש בממיר HD או בחיבור ממיר רגיל עם כבל בעל סיכוך גדול יותר +איזולטור.
הטכנאי של יס המליץ לי לא לחבר איזולטור לממיר בסלון, שכן הוא אמר שזה עלול לשבש את פעילות ה-VOD.(?)
לצערי, אני קצת יותר רגישה לאיכות התמונה מאנשים אחרים, ויש שיגידו שזה לא כזה נורא כמו שאני חושבת.. אבל אם ניתן לפתור את זה, אז מאוד אשמח.
תודה מראש לכל המגיבים.
שרון
-
sharom36
-
- חבר פעיל מאוד

נ.ב.
התופעה שציינתי היא לא ממש בעיית קוביות שרואים על המסך, יזה יותר כמו צפייה בסרט DVD ישן , צרוב ובאיכות על הפנים. והתמונה הגרועה באה לידי ביטוי ברקעים מאוד מסויימים..
אני רק מנסה להמחיש את המצב כדי שאולי מישהו מכם יעלה על הבעיה.
תודה
התופעה שציינתי היא לא ממש בעיית קוביות שרואים על המסך, יזה יותר כמו צפייה בסרט DVD ישן , צרוב ובאיכות על הפנים. והתמונה הגרועה באה לידי ביטוי ברקעים מאוד מסויימים..
אני רק מנסה להמחיש את המצב כדי שאולי מישהו מכם יעלה על הבעיה.
תודה
- igor26
-
- טרול

- תגובות: 27
את לא לבד.
כל מי שעובר מהוט ליס מדווח על ירידה חדה באיכות אליה היה רגיל.
פשוט תבדקו את הממצאים לפני שאתם עוברים.
כל מי שעובר מהוט ליס מדווח על ירידה חדה באיכות אליה היה רגיל.
פשוט תבדקו את הממצאים לפני שאתם עוברים.
-
sharom36
-
- חבר פעיל מאוד

igor26
מצד אחד אני שמחה לדעת שזו לא בעיה אישית אצלי .מצד שני- בעסה. התופעות שציינתי לא קשורות לקליטה או כיול לדעתך?
ולגבי המעבר ליס-
דווקא אני מאלו שעושים שעורי בית לפני שהם עושים צעד כלשהו
, אבל השירות המחפיר של הוט לא הותיר לי כל ברירה אלא לעבור ליס.
אני מאלו שרציתי להשאר אצלם, אך הייתה לי בעיה באינטרנט (בלי אינטרנט חודש ימים) והם לא מצאו פתרון, היחס שלהם היה חובבני, לא שירותי בעליל- בקציור- מחפיר!
נכון לעכשיו, גם אם הוט היו מציעים לי חינם כבלים (והאמן לי, המחיר ששילמתי להם על הטריפל היה פשוט בדיחה- גם אם אגיד לך כמה לא תאמין לי)- אין סיכוי שהייתי נשארת אצלם.
נמאס לי מאלה שמתלוננים כל היום ולא עושים כלום.
המעבר ליס מבחינתי כרוך בהוצאה כספית נוספת של 1400-1900 ש"ח בשנה (כולל האינטרנט, טלפון וכו). יחד עם זאת, ואף על פי כן בחרתי לעבור.
מאחר וזה לא כסף "קטן מבחינתי" (בטח לא ללונג רן), תאר לך כמה הם ח*א&*רות.
מצד אחד אני שמחה לדעת שזו לא בעיה אישית אצלי .מצד שני- בעסה. התופעות שציינתי לא קשורות לקליטה או כיול לדעתך?
ולגבי המעבר ליס-
דווקא אני מאלו שעושים שעורי בית לפני שהם עושים צעד כלשהו
אני מאלו שרציתי להשאר אצלם, אך הייתה לי בעיה באינטרנט (בלי אינטרנט חודש ימים) והם לא מצאו פתרון, היחס שלהם היה חובבני, לא שירותי בעליל- בקציור- מחפיר!
נכון לעכשיו, גם אם הוט היו מציעים לי חינם כבלים (והאמן לי, המחיר ששילמתי להם על הטריפל היה פשוט בדיחה- גם אם אגיד לך כמה לא תאמין לי)- אין סיכוי שהייתי נשארת אצלם.
נמאס לי מאלה שמתלוננים כל היום ולא עושים כלום.
המעבר ליס מבחינתי כרוך בהוצאה כספית נוספת של 1400-1900 ש"ח בשנה (כולל האינטרנט, טלפון וכו). יחד עם זאת, ואף על פי כן בחרתי לעבור.
מאחר וזה לא כסף "קטן מבחינתי" (בטח לא ללונג רן), תאר לך כמה הם ח*א&*רות.
- igor26
-
- טרול

- תגובות: 27
אי אפשר לצערך לפתור שידור דחוס באופן קיצוני עם איכות גרועה ע״י כיול.
תהני מהשירות אבל.
תהני מהשירות אבל.
-
sharom36
-
- חבר פעיל מאוד

תודה igor.
עוד אנשים סבורים שזה בעייה של יס ואין מה לעשות?
עוד אנשים סבורים שזה בעייה של יס ואין מה לעשות?
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78944
- שם מלא: עפר לאור
-
sharom36
-
- חבר פעיל מאוד

תודה ofer/
מחובר ב-HD
כמעט בכל מגוון הערוצים (לא בדקתי הכל,). אפילו בערוצי HD.
בערוץ 10 ממש גרוע.
תופעת המעגלים/ מעין הבהובים על רקע אפור הורגשה בערוץ 2, אבל גם בעוד ערוצים.
בנוסף לכל מה שרשמתי, התמונה בערוץ 2 ו-10 היא כאילו רגע לפני שעושים זום והתמונה עדיין טיפי טיפי טיפי מטושטשת. כאילו עוד פוקוס קטן והיא ברורה יותר..
. אולי הבעיה אצלי. בראש. כבר לא יודעת.
מחובר ב-HD
כמעט בכל מגוון הערוצים (לא בדקתי הכל,). אפילו בערוצי HD.
בערוץ 10 ממש גרוע.
תופעת המעגלים/ מעין הבהובים על רקע אפור הורגשה בערוץ 2, אבל גם בעוד ערוצים.
בנוסף לכל מה שרשמתי, התמונה בערוץ 2 ו-10 היא כאילו רגע לפני שעושים זום והתמונה עדיין טיפי טיפי טיפי מטושטשת. כאילו עוד פוקוס קטן והיא ברורה יותר..