שדרוג רסיבר - אונקיו 818?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
yanivb6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אחרי כמה שנים עם ה- AX5Ai של פיוניר נראה לי שהגיע הזמן להשתדרג קצת :)
ההעדפה היא לרסיבר שיתמוך כמובן בכל הפורמטים החדשים, כולל Airplay, BT להזרמת קבצי FLAC, מע' כיול טובה וסאונד בשרני.
מבחינת דחיפה, לא ככ משנה הכח היות והוא ישמש כפרה בעיקרון ויחובר לאינטגרייטד, כך שלמעשה רק האחוריים והסנטר רלוונטים פה.
גם ביצועים בסטריאו לא ככ רלוונטים מאותה סיבה בדיוק.
חשבתי על האונקיו 818 רק שנראה שדי קשה להשיג אותו כבר ובאמזון (לפחות גרמניה) הם לא שולחים לארץ. אם זה מאתר אחר שלהם המחיר יקר יותר בכמה מאות יורו. אם זה מארהב המחיר ממש זול רק כמובן צריך שנאי ואין לי מושג אם יש לזה השפעה על הצליל.
הבעיה היחידה שיכולה להיות מבחינתי שהוא לא תומך ב gapless audio. לגבי השאר, עושה רושם שהוא מכשיר סהכ די טוב.
את ה-929 ניתן להשיג יחסית במחיר מצוין (קצת מעל 6000 שח) אבל לא בטוח ששווה לי לשלם את האקסטרה כי יותר כח/ערוצים לא ככ רלוונטים.
לא ערכתי השוואות בין רסיברים וגם אם כן לא יודע עד כמה זה יהיה רלוונטי עם ציוד וחלל אחרים.
אשמח לעצות ותובנות :roll:

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

ראשית, אין לשנאי השפעה על הצליל. (i)

בלי קשר, בכל מקרה הייתי עושה השוואה מסודרת בין רסיברים מכמה חברות (כולל כאלה שכן תומכים ב-gapless...) כדי למצוא מה נשמע לאוזניך הכי טוב. (Y)

yanivb6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה אור
האמת שפיוז נמצאים ממש לידי, אולי באמת אתן אליהם קפיצה אבל השאלה באמת עד כמה ניתן יהיה להתרשם מזה..
בכולופן, אם שנאי לא משפיע על הצליל אז אני יכול לסגור עכשיו על האונקיו במחיר מצוין! השאר פשוט יקרים להחריד..
חוצמזה שדי מעניין אותי המרנץ (7007 ושות') אבל לא יודע עד כמה הוא מצטיין בק"ב..
I dont wanna get Daewoo on my hands..

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

אם gapless audio מפריע לך אז כאמור ה 818 הוא לא הדגם המתאים (לפי אונקיו הם יפתרו את הבעיה בדגמים של שנה הבאה...). לגבי ה 929, קח בחשבון שהוא מגיע עם wifi ו Bluetooth כאשר ה 818 דורש תוספים חיצוניים, וכל הדגמים של אונקיו לא תומכים ב airplay.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #5 

כמו שהרבה אומרים-צריך לשמוע כמה חברות רסיברים כי הסאונד שונה בין החברות.
לי יש את ה818.אני מאוד אוהב אותו-מערכת כיול פצצה!!
יש לי פאואר של אודיולאב מחובר לרמקולים CM9.
ממש נהנה!

תראה רשמים:
http://www.hometheater.co.il/vt184399.html

http://www.hometheater.co.il/vt195023.html
כיף חיים.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #6 

כשחפשתי רסיבר אני ויתרתי על אונקיו בגלל הGAPLESS, וקניתי מרנץ 6007. ממליץ לך ללכת להקשיב - אני מרוצה מאוד גם בק"ב, גם בסטרימינג של FLAC שאני עושה משרת הקבצים (חיבור קווי, לא אלחוטי - לדגם שלי אין BT או WIFI).

yanivb6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה חזום,
הנושא של Gapless Audio יותר קריטי באלבומי קונספט וכאלה, השאלה אם זה עניין של עדכון קושחה כלשהו (חפרתי קצת ולא מצאתי שום התפתחות בעניין האמת). נושא ה- Airplay מעניין אותי רק בהזרמת אודיו כשגם כאן אני לא יודע איך האיכות כשההעברה מתבצעת אלחוטית.
לגבי ה-929, אני יודע שהוא מאובזר יותר טוב אבל הפער במחיר לא נראה לי מצדיק את התוספת.
עוד רסיבר שפזלתי לכיוון שלו הוא המרנץ 7007. קראתי פה ושם השוואות שנערכו בין שניהם , אם מישהו כאן ערך השוואה ויש לו תובנות כלשהן אשמח לשמוע

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

סליחה על ההפרעה.
מה זה הGAPLESS?
כיף חיים.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

yanivb6 אני בדקתי לעומק את הGAPLESS כשבחרתי רסיבר, כי אצלי חלק נכבד מהמוזיקה הוא GAPLESS. ממה שראיתי אצל אונקיו בפורומי תמיכה - זה פשוט לא מעניין אותם. לאורך כמה שנים ביקשו מהם, והם פשוט סרבו, ולכן ממש ברגע האחרון שיניתי את ההזמנה של האונקיו למרנץ (שמעתי את שניהם מראש והיו ממש דומים מבחינתי). איך אתה מתכוון להעביר את המוזיקה לרסיבר? הכל בAIRPLAY?

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

royla כתב:סליחה על ההפרעה.
מה זה הGAPLESS?
...
הכוונה היא מעבר בין טרקים בלי שקט/הפסקה. יש אלבומים שבהם אין הפסקות בין הטראקים, ולכן הנגן צריך לדעת לעבור מקובץ לקובץ בצורה נקייה בלי שתהיינה הפסקות. אונקיו לא מאמינים בזה, ולכן גם אם הקבצים שלך בנויים נכון, יהיה שקט של שניה או שתיים בין קבצים.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

mrunderhill כתב:
royla כתב:סליחה על ההפרעה.
מה זה הGAPLESS?
...
הכוונה היא מעבר בין טרקים בלי שקט/הפסקה. יש אלבומים שבהם אין הפסקות בין הטראקים, ולכן הנגן צריך לדעת לעבור מקובץ לקובץ בצורה נקייה בלי שתהיינה הפסקות. אונקיו לא מאמינים בזה, ולכן גם אם הקבצים שלך בנויים נכון, יהיה שקט של שניה או שתיים בין קבצים.
...
אהה,תודה.
נחמד מאוד.
כיף חיים.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #12 

my two cents:
שנאי צורך חשמל גם כאשר הוא במצב idle. משהו כמו 5-10% מההספק המקסימלי ואף יותר (תלוי בשנאי). ככה שאם אתה צריך שנאי 1000 ואט או יותר, תתכונן ל 100 ואט צריכה קבועה אם אתה משאיר את השנאי עובד כל הזמן. זה משהו כמו שקל וחצי ליום או 45 ש"ח בחודש לפי עלות קילו וואט שעה כרגע.
עוד משהו לחשוב עליו כשקונים רסיבר מארה"ב (i)

yanivb6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

mrunderhill כתב:yanivb6 אני בדקתי לעומק את הGAPLESS כשבחרתי רסיבר, כי אצלי חלק נכבד מהמוזיקה הוא GAPLESS. ממה שראיתי אצל אונקיו בפורומי תמיכה - זה פשוט לא מעניין אותם. לאורך כמה שנים ביקשו מהם, והם פשוט סרבו, ולכן ממש ברגע האחרון שיניתי את ההזמנה של האונקיו למרנץ (שמעתי את שניהם מראש והיו ממש דומים מבחינתי). איך אתה מתכוון להעביר את המוזיקה לרסיבר? הכל בAIRPLAY?
...
עוד לא חשבתי על זה לעומק האמת.. אבל זה פיצ'ר מעניין שאני בטוח אעשה בו שימוש.
כיום ההזרמה נעשית דרך סטרימר בחיבור קווי כך שאין בעיה. אין לי מושג האם סטרימינג דרך wifi משפיע על איכות הצליל או לא ובמה זה שונה מחיבור קווי.
שבוע הבא אנסה לעשות סבב בין כמה חנויות ולהשוות דגמים שונים מכמה חברות ואולי בכלל אשנה את דעתי לגבי האונקיו :)
לגבי צריכת חשמל, אין לי מושג מה הספק השנאי שנדרש אבל למישהו כאן יש בטח ניסיון עם זה. בכל מקרה הפער במחיר מאוד גדול (כ-1500 שח לטובת הדגם האמריקאי) אז זה כן משהו שאני שוקל

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #14 

לפני כמה חודשים רציתי לשדרג רסיבר. עד אז הייתי למעלה מעשור עם אונקיו, כך שאם הייתה לי העדפה לפני המבחנים שערכתי, היא הייתה די ברורה לטובתם... השוויתי ישירות בין האונקיו 818 למרנץ 6007 ו-7007, ובשני המקרים המרנץ היה עדיף משמעותית על האונקיו בסטריאו. (Y) (Y)

נ.ב. כדאי לדעת שאת דגמי ה-XX07 של מרנץ ניתן להשיג גם בארץ וגם בחו"ל בהנחות יפות מאוד מהמחירון מכיוון שהושקו כבר דגמי ה-XX08... (i)

yanivb6 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

מסכים איתך אור, למרות שנדמה שהם עדיין יקרים יותר מהאונקיו (שמשומה יקר יותר בתורו מה-828)..בכל מקרה גם המרנצים על הכוונת אז הולך
להיות מעניין.. :wink:
מה שכן סטריאו לא כזה משמעותי בעיניי, לצורך זה יש לי אינטגרייטד משורשר כך שהוא יהיה פרה בלבד בק"ב אבל תודה!

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #16 

yanivb6 כתב:מסכים איתך אור, למרות שנדמה שהם עדיין יקרים יותר מהאונקיו (שמשומה יקר יותר בתורו מה-828)..בכל מקרה גם המרנצים על הכוונת אז הולך
להיות מעניין.. :wink:
מה שכן סטריאו לא כזה משמעותי בעיניי, לצורך זה יש לי אינטגרייטד משורשר כך שהוא יהיה פרה בלבד בק"ב אבל תודה!
...
זה כי 828 איננו שידרוג של ה818 בכל האספקטים. למשל: גימיקים אין, כיול אאוט. יש שיגידו שה929 הוא היורש האמיתי ל818 ומכאן הפער.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #17 

אחד הפיצ'רים המיותרים באמת, שטויות . אתם מחפשים במגברים שטויות הרי הרוב שבינינו רואים סרטים אז מה מעניין אותי אם יש הפסקה בין שיר או לא . שומעים מוזיקה אז שיהיה רווח בין שיר לשיר מה אכפת לי.
Sony 1040
Monitor mass

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #18 

זו דעתך ואתה זכאי לה. מכאן ועד לזלזל בדעותיהם של אחרים, הדרך ארוכה למדי... (n)

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4216
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #19 

גם אני הייתי ממליץ ללכת לכיוון המרנץ,החלפתי לפני שבוע את ה809 של אונקיו במרנץ 6007 וללא ספק מדובר במכשיר מצויין שעולה בכמה פרמטרים על ה809 שהוא גם רסיבר מצויין חוץ מהבעיות הידועות של כל דגמי האונקיו לאחרונה וזה בעיית הרכיב ׁׁׂׂׂׂHDMI BOARD שהרשת מפוצצת בו לגבי אונקיו.
חוץ מהלוחות שכבר אחרי שנה במקרים רבים כבר שובקות חיים אז ה-809 מכשיר מצויין.
המרנץ חזק יותר ונותן בגדול את אותם אפשרויות של כניסות וחיבור של מגברים חיצוניים.גם הסאונד החם נשמר במרנץ .
ממליץ בחום על ה6007

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

עופרפולק כתב:אחד הפיצ'רים המיותרים באמת, שטויות . אתם מחפשים במגברים שטויות הרי הרוב שבינינו רואים סרטים אז מה מעניין אותי אם יש הפסקה בין שיר או לא . שומעים מוזיקה אז שיהיה רווח בין שיר לשיר מה אכפת לי.
...
אתה היית מוכן לראות סרט ובו בכל כמה דקות יש עצירה של שתי שניות? התמונה והסאונד פשוט קופאים, ואז ממשיכים? אני בספק.
אני מסכים שזה פיצ'ר פחות חשוב, כנראה לא חשוב ל99% מהאנשים. רווח בין שירים באמת לא מפריע לאף אחד, גם לא לנו. אבל אם אני שומע סימפוניה שבה אין הפסקות בין הפרקים (למשל, החמישית של בטהובן), אני רוצה שהמכשיר שהוצאתי עליו אלפי שקלים ידע לטפל בזה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”