קפה טעים אבל לוקח יותר מדי זמן והעוגייה רטובה ;(
1. הקפה טעים - זה לדעתי הפרמטר הכי חשוב.
השוט קצת קופצני ואולי טיפה ארוך מדי. אולי קצת יותר קפה וטחינה קצת יותר גסה יעשו את ההבדל: יהיה פחות צאנליניג החליטה תתרחש מהר יותר והעוגייה לא תהיה רטובה.
עם זאת, סעיף 1 הוא בעיניי חשוב. אם אתה מרוצה מהתוצאה בכוס, זה מה שחשוב, לא?
אתה עובד עם קפה קלוי מסחרי (וסביר שלא טרי במיוחד, קרמה סבירה אבל לא עבה) אז אם אתה משווה לבית שם ייתכן שאתה משתמש בקפה טרי יותר, משקיע בפיזור ואולי אף WDT, זה לא כוחות.
בהצלחה

השוט קצת קופצני ואולי טיפה ארוך מדי. אולי קצת יותר קפה וטחינה קצת יותר גסה יעשו את ההבדל: יהיה פחות צאנליניג החליטה תתרחש מהר יותר והעוגייה לא תהיה רטובה.
עם זאת, סעיף 1 הוא בעיניי חשוב. אם אתה מרוצה מהתוצאה בכוס, זה מה שחשוב, לא?
אתה עובד עם קפה קלוי מסחרי (וסביר שלא טרי במיוחד, קרמה סבירה אבל לא עבה) אז אם אתה משווה לבית שם ייתכן שאתה משתמש בקפה טרי יותר, משקיע בפיזור ואולי אף WDT, זה לא כוחות.
בהצלחה
הקפה של האוסברנדט , מנה בודדת 8 גרם, משקיע פה בפיזור דווקא וקרמה מדהימה לעיתים קרובות (30% רובוסטה עוזר כמובן) אבל מעצבן אותי שלא מצליחים להגיע לאחידות למקרה שעובדים אחרים עובדים עם המכונה
...
הבעיה שלי שאני שותה בעיקר קפוצינו ומתנדבים באלה שלא...
שוט כפול גם לוקח מעל ל 40 שניות
הבעיה שלי שאני שותה בעיקר קפוצינו ומתנדבים באלה שלא...
שוט כפול גם לוקח מעל ל 40 שניות
נערך לאחרונה על ידי dgent ב 29/01/2014 13:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
כתבת בבית הקפה, נכון?
שכח מסינגל, תעבור לדאבל וזה יסתדר.
אני לא מבין מה הרצון לעבוד בסינגל בבית קפה. אם יזמינו רק סינגל ואין לך לקוח נוסף באותו הרגע, פשוט זורקים מנה אחת.
זה לא מה שיגרום לך להפסד כספי אבל די בטוח שישפר את התוצאה וודאי את החזרתיות שלא לדבר שכל העובדים
יוכלו להתביית על אותה צורת עבודה.
לגבי הסרטון:
נראה לי מוזר 8 גרם=סינגל בסלסלה שנראה בקוטר הקפה החיצוני דאבל...מה קורה כאן?
סלסלת סינגל נראית בד"כ עם צילינדר פנימי קטן יחסית לחיצוני.
בכל מקרה הזרימה נראית מהירה מהרגע הראשון, במקום קפה סמיך,שומני וצמיגי יוצא קפה מיימי
בהצלחה
אני לא מבין מה הרצון לעבוד בסינגל בבית קפה. אם יזמינו רק סינגל ואין לך לקוח נוסף באותו הרגע, פשוט זורקים מנה אחת.
זה לא מה שיגרום לך להפסד כספי אבל די בטוח שישפר את התוצאה וודאי את החזרתיות שלא לדבר שכל העובדים
לגבי הסרטון:
בכל מקרה הזרימה נראית מהירה מהרגע הראשון, במקום קפה סמיך,שומני וצמיגי יוצא קפה מיימי
בהצלחה
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
your calldgent כתב:אבי, במצטבר זה בעייתי מאוד לזרוק כל שוט.
לך תסביר אתזה לרואה חשבון ......
קח בחשבון שפורטפילטר+סלסלת סינגל גם עולה כסף וצריך להחזיק ידית על המכונה כדי שתתחמם
אני מניח שבבית קפה לא יחליפו רק סלסילות...
בנוסף קח בחשבון כמה פעמים יעשו העובדים שלך נגלה חדשה כי לא הצליחו להשתלט על הסינגל...גם זה עולה זמן וכסף לא?
אני לא נתקלתי בבית קפה עם ידיות וסלסלות סינגל, הכל דאבל.
בכל מקרה לא ברור לי מה רואים בסרטון הראשון, איזו סלסלה זו? לא מכיר סינגל (ורשמת 8 גרם) שהקפה יושב על 58 מ"מ.
אבי,coffeeavi כתב:כתבת בבית הקפה, נכון?
לגבי הסרטון:
בהצלחה...
משתמש בסילביה תקופה ארוכה. לא מדוגמת כמו שלך כמובן. בכל מקרה לאחר מספר רב של נסיונות גם אני עברתי לעבוד רק עם סלסלת הדאבל. לא הצלחתי באף שלב להפיק אספרסו איכותי תוך שימוש בסינגל. האם זו תופעה של ידועה של הסילביה או שיש לאן לשאוף?
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
תמיד יש לאן לשאוףykeinan7 כתב: אבי,
משתמש בסילביה תקופה ארוכה. לא מדוגמת כמו שלך כמובן. בכל מקרה לאחר מספר רב של נסיונות גם אני עברתי לעבוד רק עם סלסלת הדאבל. לא הצלחתי באף שלב להפיק אספרסו איכותי תוך שימוש בסינגל. האם זו תופעה של ידועה של הסילביה או שיש לאן לשאוף?...
אפשר גם אפשר. צריך סלסלת סינגל נכונה, טמפר מתאים ופתרון של משפך שמגביל את ירידת הקפה מהמטחנה רק
לצילינדר הפנימי בסלסילה.
כמה נסיונות בכמות הקפה ובדחיסה ואפשר לקבל סינגל טוב גם בסילביה.
חפש שרשורים בנושא, יש לא מעט כאן.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
הסינגל שלך ארוך מידי ורואים את שאריות הבלונד בקרמה, 30מ״ל עם קרמה זה מעל ומעבר ואפשר גם 25מ״ל שלדעתי עדיף. כנ״ל גם לגבי הדאבל (ארוך מידי ועצור לפחות 5 שניות לפני).
לא רואה משהו מהותי בזרימה שמצביעה על בעיה בטכניקה, אפשר לטחון טיפונת יותר דק אבל ממש טיפונת רק עבור הסינגל.
לגבי הקפה, אופייני לקפה מסחרי שעמד קצת גם עם הרובוסטה כי רואים קרמה נאה אבל לא טייגר סקין והקפה טיפה יותר דליל (בדאבל זה יותר נראה לעין).
דבר נוסף, ייתכן שהקולינג פלאש שלך ארוך מידי למכונה מסחרית, נסה טיפה קצר יותר וראה איך משפיע על הטעם.
בהצלחה! ממבט חטוף בהשתקפות של המכונה המקום נראה נאה וחמים, תעלה לנו קצת תמונות
לא רואה משהו מהותי בזרימה שמצביעה על בעיה בטכניקה, אפשר לטחון טיפונת יותר דק אבל ממש טיפונת רק עבור הסינגל.
לגבי הקפה, אופייני לקפה מסחרי שעמד קצת גם עם הרובוסטה כי רואים קרמה נאה אבל לא טייגר סקין והקפה טיפה יותר דליל (בדאבל זה יותר נראה לעין).
דבר נוסף, ייתכן שהקולינג פלאש שלך ארוך מידי למכונה מסחרית, נסה טיפה קצר יותר וראה איך משפיע על הטעם.
בהצלחה! ממבט חטוף בהשתקפות של המכונה המקום נראה נאה וחמים, תעלה לנו קצת תמונות
תמונה טריה מהבוקר
@כפיר_ש

[img2=550x412]http://www.freeimagehosting.net/newuploads/ldpbc.jpg[/img2]
אגב קולין פלאש, קראתי בכמה מקורות על הביצוע אבל איך אני אדע מתי אני מגיע לטמפ בדיוק (יש לי מדחום פה אפילו) .פשוט האדים תמיד יוצאים מהמכונה ...
@כפיר_ש
[img2=550x412]http://www.freeimagehosting.net/newuploads/ldpbc.jpg[/img2]
אגב קולין פלאש, קראתי בכמה מקורות על הביצוע אבל איך אני אדע מתי אני מגיע לטמפ בדיוק (יש לי מדחום פה אפילו) .פשוט האדים תמיד יוצאים מהמכונה ...
- adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
אחלה תקום נראה!.
בכל מקרה תנסה לכוון את הטמפרטורה לפי הטעם, במידה ואתה לא יכול למדוד אותה.
תעשו לך שוט בלי קולינג פלאש בכלל, ותראה איך הטעם, פעם אחרי תעשה לשניה ולראה איך הטעם, וכך הלאה עד שתגיע לטעם הרצוי,.
יכול להיות גם שהטמפרטורה של המכונה קצת נמוכה מידי, ואז אולי תשקול להעלות קצת
בהצלחה !
בכל מקרה תנסה לכוון את הטמפרטורה לפי הטעם, במידה ואתה לא יכול למדוד אותה.
תעשו לך שוט בלי קולינג פלאש בכלל, ותראה איך הטעם, פעם אחרי תעשה לשניה ולראה איך הטעם, וכך הלאה עד שתגיע לטעם הרצוי,.
יכול להיות גם שהטמפרטורה של המכונה קצת נמוכה מידי, ואז אולי תשקול להעלות קצת
יום דבש
לגבי המכונה,דרך העבודה עם מכונות מסחריות כאלו, אני לא לצערי לא יכול לייעץ. השאלה היא מה היחס בין אספרסו (שם הדקויות מאוד משחקות תפקיד) לקפוצ'ינו ("מית שאאנה" רחמנה לצלאן) שיבקשו הלקוחות הפוטנציאלים.
המקום נראה מקסים לגמרי! סחתיין ובהצלחה!
תזכיר לי באיזו עיר מדובר? ביוני אהיה במרכז גרמניה... אז אם זה קרוב אולי אקפוץ לבקר?
המקום נראה מקסים לגמרי! סחתיין ובהצלחה!
תזכיר לי באיזו עיר מדובר? ביוני אהיה במרכז גרמניה... אז אם זה קרוב אולי אקפוץ לבקר?
תודה על העצות. נשחק עוד קצת ונעדכן
תמונה מזוית נוספת
,

[imgbig]http://www.freeimagehosting.net/newuploads/2s1rb.jpg[/imgbig]
תמונה מזוית נוספת

[imgbig]http://www.freeimagehosting.net/newuploads/2s1rb.jpg[/imgbig]