נראה שנזכה לראות את המונדיאל בHD וערוצים נוספים החל מ1.4.14
חדשות טובות לצופי עידן פלוס!
מוזר שזה מה שהבנת מהכתבה..
אני דווקא הבנתי שערוצים נוספים לא רוצים להצטרף לעידן+ בגלל העלות הגבוהה שנדרשת מהם וטוענים שהרייטינג בעידן נמוך מדי בשביל להצדיק את ההשקעה הזאת.
לטעמי זה כמו הביצה והתרנגולת.. אם לא יהיו עוד שידורים, יהיו פחות מצטרפים, אם מצד שני יקלטו עוד ערוצים בממיר, יהיו עוד צופים שיוותרו על הוט ויס וירכשו ממיר DVB .
אני דווקא הבנתי שערוצים נוספים לא רוצים להצטרף לעידן+ בגלל העלות הגבוהה שנדרשת מהם וטוענים שהרייטינג בעידן נמוך מדי בשביל להצדיק את ההשקעה הזאת.
לטעמי זה כמו הביצה והתרנגולת.. אם לא יהיו עוד שידורים, יהיו פחות מצטרפים, אם מצד שני יקלטו עוד ערוצים בממיר, יהיו עוד צופים שיוותרו על הוט ויס וירכשו ממיר DVB .
יש משהו שאני לא מבין בכל הסיפור הזה. אני מניח שערוצים דוגמאת 24 / 9 משלמים כסף ל"יס"/"הוט" עבור זה שהם משודרים שם. עכשיו אם הם עולים לשידור אצל "עידן פלוס" זה לא אמור לעזור להם להפחית את המחירים ב"יס"/"הוט" בטענה שיש עוד גורם שמעביר את השידורים?
לגבי הרייטיניג, שיחשבו מהכיוון שיש פחות אופציות לראות תחנות אחרות בעידן פלוס לעומת יס/הוט.
בסופו של יום יש לי תחושה ש"אנטיפסטו" צודק באופטימיות שלו. הרשות השנייה תעשה הכל כדי לא להודות בכשלון (שהרי הם כבר רכשו את הרכיבים על מנת לשדר) וכל הכותרות האלו הם עניין של משא ומתן.
לגבי הרייטיניג, שיחשבו מהכיוון שיש פחות אופציות לראות תחנות אחרות בעידן פלוס לעומת יס/הוט.
בסופו של יום יש לי תחושה ש"אנטיפסטו" צודק באופטימיות שלו. הרשות השנייה תעשה הכל כדי לא להודות בכשלון (שהרי הם כבר רכשו את הרכיבים על מנת לשדר) וכל הכותרות האלו הם עניין של משא ומתן.
- nati777
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 181
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אסף,
המכרזים שאתה מדבר עליהם הם לערוצים הנושאיים(ילדים, ספורט, מדע) שעליהם דיבר ארדן שיכנסו אחד מידי שנה.
ערוצים 9,24, הלא טיוי הערבי והערוץ הראשון HD יכנסו ללא מכרז בתנאי שיסכימו לתשלום שנתי.
לא יעלו את הערוץ הראשון לבד במולטיפלקס שמיועד לשישה ערוצים...
המכרזים שאתה מדבר עליהם הם לערוצים הנושאיים(ילדים, ספורט, מדע) שעליהם דיבר ארדן שיכנסו אחד מידי שנה.
ערוצים 9,24, הלא טיוי הערבי והערוץ הראשון HD יכנסו ללא מכרז בתנאי שיסכימו לתשלום שנתי.
לא יעלו את הערוץ הראשון לבד במולטיפלקס שמיועד לשישה ערוצים...
אתה מנחש יותר מאשר אתה יודע בוודאות, ונראה לי שגם ברשות השנייה לא ממש יודעים מה הם הולכים לעשות בהמשך עם עידן פלוס. לפי שידור הנסיון המולטיפלקס כולל 5 ערוצים ולא 6 ונראה שיש כוונה להעביר בו גם את ערוץ 10 כך ששניים מתוך 5 ערוצים כבר תפוסים למעשה.
גם לא כלכלי להשקיע הון בציוד שידור ולתת לו להירקב בצד עד שלמישהו יתחשק להפעיל את זה.. הסאגה של 10 שנות שידורי נסיון של ערוץ 2 בשנות ה-80 לא יכולה לחזור על עצמה שוב כי שוק התקשורת בארץ השתנה מאד מאז וכבר עברה החלטה בכנסת להרחיב על פי חוק את עידן פלוס.
חבל שהקפריסאים לא מגבירים את עצמת השידורים שלהם..לפחות היינו זוכים לערוץ HD אחד בחינם.
גם לא כלכלי להשקיע הון בציוד שידור ולתת לו להירקב בצד עד שלמישהו יתחשק להפעיל את זה.. הסאגה של 10 שנות שידורי נסיון של ערוץ 2 בשנות ה-80 לא יכולה לחזור על עצמה שוב כי שוק התקשורת בארץ השתנה מאד מאז וכבר עברה החלטה בכנסת להרחיב על פי חוק את עידן פלוס.
חבל שהקפריסאים לא מגבירים את עצמת השידורים שלהם..לפחות היינו זוכים לערוץ HD אחד בחינם.
לא..כדי שערוצים 9 ו-24 יעלו למערך הם צריכים לשלם הרבה מאד כסף.. יותר ממה שהם מוכנים להשקיע כדי להיות זמינים לקליטה בחינם מהאוויר.nati777 כתב:לא הבנתי
כדי שערוצים 9 ו24 יעלו למערך הם חייבים להשתתף ולזכות במכרז?...
והאמת ? הם לא באמת נחוצים (עניין של טעם כמובן והעובדה שאני לא דובר רוסית, מי שבאמת רוצה ערוצים ברוסית מתקין צלחת פרטית וקולט ולא צריך את הטובות של הרשות השניה).
- nati777
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 181
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אל תשכח שהמגזר הרוסי מהווה כ15% מכלל האוכלסיה וזה חשוב שהוא יעלה כך תהיה נטישה מסיבית של רוסים מהוט/יס כי זה הערוץ העיקרי שהם צופים בו ואי אפשר לקלוט אותו עם צלחת לווין בחינם וזה גם מה שמפחיד את הוט/יס...
בקיצור עד שלא יהיו 4 ערוצים שירצו לשלם ולהשתלב במערך אז לא ישדדו חינם אף אחד מהם....
בקיצור עד שלא יהיו 4 ערוצים שירצו לשלם ולהשתלב במערך אז לא ישדדו חינם אף אחד מהם....
אנשים פה טועים כאשר הם חושבים שקודם כל צריכים לעבור לשדר בעידן פלוס לפני מעבר מלא לשיטת רישיונות.
במצב הקיים היום קשה יהיה להכניס את הערוצים המדוברים [9,24,הלא טיוי] לעידן פלוס בלי המעבר לשיטת רישיונות.
מאלצים אותם להיכנס מהחלון. ברגע שהם יהיו במערך עידן+, הם יצטרכו לשלם כפול. על הזכות לשידור במערך ועל מעבר לשיטה של הרישיונות. נראה לי לגיטימי כרגע שהם מנסים להוריד אותם במחיר, הרי לא יהיה שווה להם לשלם יותר מ1 מיל' שקל ואז לשלם עוד מיליון ומשהו על שיטת הרישיונות.
במצב הקיים היום קשה יהיה להכניס את הערוצים המדוברים [9,24,הלא טיוי] לעידן פלוס בלי המעבר לשיטת רישיונות.
מאלצים אותם להיכנס מהחלון. ברגע שהם יהיו במערך עידן+, הם יצטרכו לשלם כפול. על הזכות לשידור במערך ועל מעבר לשיטה של הרישיונות. נראה לי לגיטימי כרגע שהם מנסים להוריד אותם במחיר, הרי לא יהיה שווה להם לשלם יותר מ1 מיל' שקל ואז לשלם עוד מיליון ומשהו על שיטת הרישיונות.
אני לא מכיר "רוסים" שצופים באופן קבוע בערוץ 9..
באמת שלא ברור כמה באמת יהנו מהערוץ הזה בשידור חופשי באוויר.
ולהערכתי לא ערוצים 9 ו-24 אמורים למלא את המולטיפלקס של ה T2 כי הם לא משדרים ולא ישדרו ב HD ולא יבזבזו עליהם רוחב פס יקר... יכולים לדחוס אותם איכשהו למולטיפלקס הקיים (יש את הערוץ שנקרא idan_plus test2 שסתם תופס מקום כרגע).
הכי טוב אם יורידו את שידורי הרדיו מעידן פלוס, זה כל כך מיותר.. מי מחזיק סתם טלויזיה פתוחה בשביל לשמוע רדיו ? בשביל זה יש FM או סטרימינג באינטרנט.
באמת שלא ברור כמה באמת יהנו מהערוץ הזה בשידור חופשי באוויר.
ולהערכתי לא ערוצים 9 ו-24 אמורים למלא את המולטיפלקס של ה T2 כי הם לא משדרים ולא ישדרו ב HD ולא יבזבזו עליהם רוחב פס יקר... יכולים לדחוס אותם איכשהו למולטיפלקס הקיים (יש את הערוץ שנקרא idan_plus test2 שסתם תופס מקום כרגע).
הכי טוב אם יורידו את שידורי הרדיו מעידן פלוס, זה כל כך מיותר.. מי מחזיק סתם טלויזיה פתוחה בשביל לשמוע רדיו ? בשביל זה יש FM או סטרימינג באינטרנט.
רק ערוצים פרטיים חדשים שרוצים להכנס לשידור בעידן פלוס צריכים לעבור מכרז.nati777 כתב:אסף,
לא יעלו את הערוץ הראשון לבד במולטיפלקס שמיועד לשישה ערוצים......
הבעיה שהמכרז עובר דרך מועצת הלווין והכבלים, ולהם אין שום אינטרס לאישור ערוצים חדשים שיועברו בחינם.
זו הסיבה שהמחיר כה גבוהה.