חדשות טובות לצופי עידן פלוס!

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
אנטיפסטו פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 102
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000912171

נראה שנזכה לראות את המונדיאל בHD וערוצים נוספים החל מ1.4.14
8)

YanivPL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 384 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #3 

מוזר שזה מה שהבנת מהכתבה..
אני דווקא הבנתי שערוצים נוספים לא רוצים להצטרף לעידן+ בגלל העלות הגבוהה שנדרשת מהם וטוענים שהרייטינג בעידן נמוך מדי בשביל להצדיק את ההשקעה הזאת.

לטעמי זה כמו הביצה והתרנגולת.. אם לא יהיו עוד שידורים, יהיו פחות מצטרפים, אם מצד שני יקלטו עוד ערוצים בממיר, יהיו עוד צופים שיוותרו על הוט ויס וירכשו ממיר DVB .

emilm313
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

יש משהו שאני לא מבין בכל הסיפור הזה. אני מניח שערוצים דוגמאת 24 / 9 משלמים כסף ל"יס"/"הוט" עבור זה שהם משודרים שם. עכשיו אם הם עולים לשידור אצל "עידן פלוס" זה לא אמור לעזור להם להפחית את המחירים ב"יס"/"הוט" בטענה שיש עוד גורם שמעביר את השידורים?
לגבי הרייטיניג, שיחשבו מהכיוון שיש פחות אופציות לראות תחנות אחרות בעידן פלוס לעומת יס/הוט.

בסופו של יום יש לי תחושה ש"אנטיפסטו" צודק באופטימיות שלו. הרשות השנייה תעשה הכל כדי לא להודות בכשלון (שהרי הם כבר רכשו את הרכיבים על מנת לשדר) וכל הכותרות האלו הם עניין של משא ומתן.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #5 

אין חדש תחת השמש.

טרם נערכו מכרזים, אולי עוד כמה שנים נראה ערוצים מסחריים חדשים. רוכשי מקלט T2 יהנו מהערוץ הראשון HD באיחור של כמה שנים טובות. ממש מציאה...

nati777
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

אסף,
המכרזים שאתה מדבר עליהם הם לערוצים הנושאיים(ילדים, ספורט, מדע) שעליהם דיבר ארדן שיכנסו אחד מידי שנה.
ערוצים 9,24, הלא טיוי הערבי והערוץ הראשון HD יכנסו ללא מכרז בתנאי שיסכימו לתשלום שנתי.
לא יעלו את הערוץ הראשון לבד במולטיפלקס שמיועד לשישה ערוצים...

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

למה לא ? יעלו את הערוץ הראשון כדי להראות שיש כוונה לשדר HD ויש הפעלה של שידור בשיטה מתקדמת יותר וככל שזה ייצור יותר עניין, אולי יותר גופים ימצאו עניין לשדר ולמלא את הערוצים הללו.. מישהו חייב להיות החלוץ.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

אני מדבר על מכרזים לערוצים מסחריים ב-DVB-T2. לערוצים שציינת אין תקציב..

emilm313
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

זה מחזיר למה שאני אמרתי. אם הערוצים שהוזכרו מעלה לא יעלו זה יהיה כשלון מהדהד של הרשות השניה. בסופו של דבר הרשות תתפשר והערוצים יצליחו לעלות תמורת תשלום סימלי.

nati777
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

אסף , על אילו ערוצים מסחריים אתה מדבר?
גיל, לא יעלו ערוץ אחד למולטיפלקס של שישה ערוצים כי זה לא כלכלי.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אתה מנחש יותר מאשר אתה יודע בוודאות, ונראה לי שגם ברשות השנייה לא ממש יודעים מה הם הולכים לעשות בהמשך עם עידן פלוס. לפי שידור הנסיון המולטיפלקס כולל 5 ערוצים ולא 6 ונראה שיש כוונה להעביר בו גם את ערוץ 10 כך ששניים מתוך 5 ערוצים כבר תפוסים למעשה.
גם לא כלכלי להשקיע הון בציוד שידור ולתת לו להירקב בצד עד שלמישהו יתחשק להפעיל את זה.. הסאגה של 10 שנות שידורי נסיון של ערוץ 2 בשנות ה-80 לא יכולה לחזור על עצמה שוב כי שוק התקשורת בארץ השתנה מאד מאז וכבר עברה החלטה בכנסת להרחיב על פי חוק את עידן פלוס.

חבל שהקפריסאים לא מגבירים את עצמת השידורים שלהם..לפחות היינו זוכים לערוץ HD אחד בחינם.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

מדבר על ערוצים חדשים שישדרו ברישיונות... שיטת הזכיונות מתבטלת.

הטורקים ערכו מכרז והעניקו 33 רישיונות. 350 מיליון יורו נכנסו למדינה.

nati777
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

לא הבנתי
כדי שערוצים 9 ו24 יעלו למערך הם חייבים להשתתף ולזכות במכרז?

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

nati777 כתב:לא הבנתי
כדי שערוצים 9 ו24 יעלו למערך הם חייבים להשתתף ולזכות במכרז?
...
לא..כדי שערוצים 9 ו-24 יעלו למערך הם צריכים לשלם הרבה מאד כסף.. יותר ממה שהם מוכנים להשקיע כדי להיות זמינים לקליטה בחינם מהאוויר.

והאמת ? הם לא באמת נחוצים (עניין של טעם כמובן והעובדה שאני לא דובר רוסית, מי שבאמת רוצה ערוצים ברוסית מתקין צלחת פרטית וקולט ולא צריך את הטובות של הרשות השניה).

nati777
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אל תשכח שהמגזר הרוסי מהווה כ15% מכלל האוכלסיה וזה חשוב שהוא יעלה כך תהיה נטישה מסיבית של רוסים מהוט/יס כי זה הערוץ העיקרי שהם צופים בו ואי אפשר לקלוט אותו עם צלחת לווין בחינם וזה גם מה שמפחיד את הוט/יס...
בקיצור עד שלא יהיו 4 ערוצים שירצו לשלם ולהשתלב במערך אז לא ישדדו חינם אף אחד מהם....

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #16 

אנשים פה טועים כאשר הם חושבים שקודם כל צריכים לעבור לשדר בעידן פלוס לפני מעבר מלא לשיטת רישיונות.
במצב הקיים היום קשה יהיה להכניס את הערוצים המדוברים [9,24,הלא טיוי] לעידן פלוס בלי המעבר לשיטת רישיונות.
מאלצים אותם להיכנס מהחלון. ברגע שהם יהיו במערך עידן+, הם יצטרכו לשלם כפול. על הזכות לשידור במערך ועל מעבר לשיטה של הרישיונות. נראה לי לגיטימי כרגע שהם מנסים להוריד אותם במחיר, הרי לא יהיה שווה להם לשלם יותר מ1 מיל' שקל ואז לשלם עוד מיליון ומשהו על שיטת הרישיונות.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אני לא מכיר "רוסים" שצופים באופן קבוע בערוץ 9..
באמת שלא ברור כמה באמת יהנו מהערוץ הזה בשידור חופשי באוויר.
ולהערכתי לא ערוצים 9 ו-24 אמורים למלא את המולטיפלקס של ה T2 כי הם לא משדרים ולא ישדרו ב HD ולא יבזבזו עליהם רוחב פס יקר... יכולים לדחוס אותם איכשהו למולטיפלקס הקיים (יש את הערוץ שנקרא idan_plus test2 שסתם תופס מקום כרגע).
הכי טוב אם יורידו את שידורי הרדיו מעידן פלוס, זה כל כך מיותר.. מי מחזיק סתם טלויזיה פתוחה בשביל לשמוע רדיו ? בשביל זה יש FM או סטרימינג באינטרנט.

AbuNazir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 321
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #18 

ברגע שיוסיפו את ערוץ 9 לעידן פלוס אני עובר מה שגם חבל שיס לא מוסיפה ערוצים ברוסית בhd חצי מהערוצים אשר משודרים ברוסית עברו לשדר בhd

אנטיפסטו פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 102
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #19 

nati777 כתב:אסף,
המכרזים שאתה מדבר עליהם הם לערוצים הנושאיים(ילדים, ספורט, מדע) שעליהם דיבר ארדן שיכנסו אחד מידי שנה.
ערוצים 9,24, הלא טיוי הערבי והערוץ הראשון HD יכנסו ללא מכרז בתנאי שיסכימו לתשלום שנתי.
לא יעלו את הערוץ הראשון לבד במולטיפלקס שמיועד לשישה ערוצים...
...
רק ערוצים פרטיים חדשים שרוצים להכנס לשידור בעידן פלוס צריכים לעבור מכרז.
הבעיה שהמכרז עובר דרך מועצת הלווין והכבלים, ולהם אין שום אינטרס לאישור ערוצים חדשים שיועברו בחינם.
זו הסיבה שהמחיר כה גבוהה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”