למומחי המק!!

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
hifi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137

שליחה

שלום לכולם,
יש ברשותי מקבוק פרו עם הנתונים הבאים:
MID 2009
מעבד 2.8 CORE 2 DUO
4 גיגה זיכרון
2 כרטיסי מסך של NVIDIA (9400 ו 9600)
מסך 17 אינץ מאט
הארד דיסק מכני 7200 RPM בנפח 500 גיגה
מערכת הפעלה 64 ביט (snow leopard) (לא משדרג ל LION החדשה מישום שהיא לא עובדת טוב עם התוכנות שאני מתעסק איתן)
השאלה שלי כזאת:
אני מתעסק במוסיקה,וכרגע המחשב מתמודד בלי שום בעיה עם דרישות התוכנה שאני עובד איתה .
הבעיה שלי היא שאני צריך עוד נפח אחסון (לא רוצה להוסיף עוד הארד דיסק במקום הסידי רום,ולא לחבר הארד דיסק חיצוני) וחשבתי לשדרג את ההארד דיסק ל SSD של 1TB.
ההארד דיסק הזה נורא יקר (תלוי בסוג אבל זה נע בחול בין 600 ל 1000 דולר) אבל אין לי בעיה להשקיע את הכסף במידה ואני יודע ש:
א.הוא ישתלב ויעבוד חלק מבחינת חומרה/תכנה על המחשב
ב.שהמעבר ל SSD במחשב עם נתונים יחסית ישנים כמו שלי יעשה "פלאים" ויתן לו "חיים מחדש" לעוד שנתיים שלוש
במידה ושני התנאים הללו לא מתקיימים הרי עדיף לי לשדרג להארד דיסק מכני רגיל אפילו בנפח של 1.5 או 2 TB בגרוש וחצי בהשוואה ל SSD.
האם למישהו יש נסיון עם שדרוג כזה במקבוק פרו כמו שלי?
במידה וכן,על איזה דגם מומלץ? (ראיתי טושיבה EVO 850,ואת ה CRUSER בנפחים של 1TB)

אשמח לקבל כל סוג של אינפורמציה ויעוץ אבל בבקשה רק ממי שיודע ולא ממי שמעריך.. 8)
תודה לכולם!

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

חבל שאני לא מומחה ומוסמך לענות.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228

שליחה

הי
במקרה היה לי לאחרונה נסיון מאוד דומה, אך במחשב MAC MINI. החלפתי את HD הפנימי של 320 גיגה ל SSD.
הניתוח היה יחסית קל אבל נעזרתי בבני שהוא עובד בתחום, והוא נעזר בוידיאו של יוטיוב.
מאחר ו HD SSD מאוד יקר הסתפקתי ב HD פנימי של 120 גיגה בעלות של $100 של טושיבה, ואת המטלה של אכסון 500 גיגה ויותר של מוסיקה העברתי לדיסק חיצוני 1 טרה מכני.
את מערכת ההפעלה שדרגתי ל Mavericks ואכן ההפעלה של המחשב השתפרה פלאים. בפעולות מסויימות אכן המחשב קיבל ״חיים חדשים״, אבל מאחר והמוסיקה מאוחסנת בדיסק חיצוני היא מתנהגת בהתאם, וגם האינטרנט מסורבל כרגיל. את 8000 התמונות בתוכנת iPhoto שיש לי העברתי ל SSD הפנימי שהחרים 60 גיגה, אבל סוף סוף אני יכול לתמרן בתוכנה הזאת בקלות ומהירות.
אני מאחל לך הצלחה במעבר ל SSD אבל נודע לי כי הוא אינו מחוסן מתקלות, ואפילו רגיש יותר מ HD מכני כך שטוב תעשה אם תגבה אותו באופן שוטף.

י. ב.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן

שליחה

א. מאוד מדגדג לי לענות תשובה, אבל מכיוון שאני לא מומחה מק אני חושש.....
ב. לא הבנתי מה מה קשור המותג מק לבעייה/שאלה שלך? יש לך מחשב ישן ולא משנה מה המותג ואתה מעוניין להכניס בפנים רכיב נוסף.
ג. רכישת כונן SSD בנפח 1GB לא כלכלית כי היא יקרה יותר מכל המחשב שלך :wink:

hifi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137

שליחה

לגבי העלות של ה hd אמרתי כבר שלא משנה לי,העיקר שיעבוד טוב.
מה שלא ציינתי מקודם הוא שהייתי שמח מאוד לקנות מקבוק חדש,הבעיה היא שאפל לא מיצרת יותר מקבוקים בגודל 17״. ואני לא מעוניין במחשב קטן יותר.
PC לא בא בחשבון גם כן,מכאן נובעת הסוגיה לגבי השדרוג

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”