יש לכם המלצות למאוורר שקט (רצוי מאד שקט אפילו) למעבד?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מאז שקניתי את המחשב הוא לא מפסיק לעשות רעש של מאווררים וזה פשוט משגע כשרואים סרטים בווליום חלש או קטעים שפשוט אין הרבה קול וגם כששומעים שירים שקטים וכדומה..

לא מזמן החלפתי את הספק כוח בספק כוח של THERMALTAKE שקט, שלי הנתונים לפחות הוא אמור לעשות רעש של 19 DB , אבל ביררתי וזה באמת ספק שקט.
מסתבר שהספק כוח ממש לא היה הבעיה שלי ואפשר לומר שזרקתי 270 שקל לצערי

בכל אופן אני חושב שהבעיה היא במאוורר של המעבד AMD שיש לי, אני ממש לא רוצה לזרוק עוד פעם כסף.. האם אתם יכולים להמליץ על מאוורר למעבד AMD בסוקט AM2 שהוא באמת שקט ושיהיה גם זול? אם אפשר שלא יעבור את ה-300 שקל רצוי אפילו מתחת ל-250.

ואם אפשר גם מדריך הרכבה למאוורר כדי שאינ לא אסתבך.
תודה רבה!

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

תבדוק, יכול להיות שמה שעושה לך את הרעש זה המאוורר של הצ'יפסט.
HiFiMusic IL

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #3 

איזה מארז יש לך? מידי "רגיל" או מארז HTPC ?
קודם כל הייתי בודק בשיטת האלמינציה: מנתק את מאווררי המארז ובודק האם מקור הרעש הוא מאוורר המעבד.
ב- 250 ש"ח אפשר לרכוש מאוורר טוב ושקט למעבד.
ליאור

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

LiorC כתב:איזה מארז יש לך? מידי "רגיל" או מארז HTPC ?
קודם כל הייתי בודק בשיטת האלמינציה: מנתק את מאווררי המארז ובודק האם מקור הרעש הוא מאוורר המעבד.
ב- 250 ש"ח אפשר לרכוש מאוורר טוב ושקט למעבד.
...
מארז רגיל של קומפוקייס.

אם אני לא טועה בכל המחב יש כולה 2 מאווררים ככה שאם זה לא הספק אז זה המעבד.

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676

שליחה #5 

במחשב יש מספר מאווררים, כדי לך להיות בטוח איזה מהם הוא הבעייתי: מאוורר של ספק הכוח (בדר"כ רק אחד), מאוורר למעבד (אחד), מאוורר כללי במארז (לפחות אחד), מאוורר על שבב בלוח האם (לא קיים תמיד), מאוורר על כרטיס המסך (לא קיים תמיד).

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 93 פעמים

שליחה #6 

מאווררי זלמן מעולים
שים לב שאין לך חוט שנוגע באחד המאווררים בד"כ זה קורה ויוצר רעש.

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש

שליחה #7 

Zalman 7000 אמור להתאים לך.
בסביבות ה-300 ש"ח.
Good advise $5, me shut up $10

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374

שליחה #8 

תבדוק פיזית ותראה. תפתח את המחשב. עצור את המאווררים אחד אחרי השני באמצעות האצבע, באמצע המאוורר. זה אולי קצת מפחיד אבל לא מזיק גם אם בטעות הלהבים יפגעו באצבע.... תראה מי מרעיש ותחליף אותו. את המאוורר של המעבד אתה יכול לנתק מהמתח ולנטרל אותו. יש כ"כ הרבה מאווררים שקטים בחנויות השונות ובאינטרנט. חפש משהו שהרעש שמייצר קטן מ-20db (דציבלים) שזה מספיק שטט לאדם הסביר.
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE

Quellious
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 274

שליחה #9 

מסכים עם yarnic, גם לי היה מחשב שהרעיש וזרקתי כסף על ספק ועל קירור למעבד ובסוף אחרי שעשיתי בדיקה ידנית מסתבר שזה היה כרטיס המסך (למרות שבדיעבד זה גם לא הזיק להחליף את הדברים האחרים)
מה שכן, רצוי לעצור את המאוורר עם עיפרון או עט, לא עם האצבע... גם אם זה לא מזיק זה לפעמים כואב ;-)
עוד משהו, לא כל מאוורר שכתוב עליו 20db או פחות הוא באמת שקט, זה הרבה פעמים תרגילי שיווק. המידע הכי אמין שאני מכיר נמצא באתר www.silentpcreview.com

אגב היום לי יש AM2 במארז bach, לוח אם אסוס, ואני משתמש ביכולת הcool'n'quiet ככה שרוב הזמן הוא רץ במהירות נמוכה ולכן גם המאוורר מסתובב לאט יותר ושקט יותר. קרה לי כבר שהדלקתי בבוקר את הטלוויזיה וראיתי התרעות על זה שהמאוורר לא עובד בכלל - פשוט כי המעבד - 65w 3800X2 - לא התחמם מספיק בשביל להצדיק קירור אקטיבי :)

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #10 

(Y) מצטרף להמלצה על אתר silentpcreview

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

Quellious כתב:מסכים עם yarnic, גם לי היה מחשב שהרעיש וזרקתי כסף על ספק ועל קירור למעבד ובסוף אחרי שעשיתי בדיקה ידנית מסתבר שזה היה כרטיס המסך (למרות שבדיעבד זה גם לא הזיק להחליף את הדברים האחרים)
מה שכן, רצוי לעצור את המאוורר עם עיפרון או עט, לא עם האצבע... גם אם זה לא מזיק זה לפעמים כואב ;-)
עוד משהו, לא כל מאוורר שכתוב עליו 20db או פחות הוא באמת שקט, זה הרבה פעמים תרגילי שיווק. המידע הכי אמין שאני מכיר נמצא באתר www.silentpcreview.com

אגב היום לי יש AM2 במארז bach, לוח אם אסוס, ואני משתמש ביכולת הcool'n'quiet ככה שרוב הזמן הוא רץ במהירות נמוכה ולכן גם המאוורר מסתובב לאט יותר ושקט יותר. קרה לי כבר שהדלקתי בבוקר את הטלוויזיה וראיתי התרעות על זה שהמאוורר לא עובד בכלל - פשוט כי המעבד - 65w 3800X2 - לא התחמם מספיק בשביל להצדיק קירור אקטיבי :)
...
תודה רבה לך ולכל האנשים שהגיבו
תיכף אני ילך לעשות את הניסוי.. כל פעם שצריך לפתוח את המחשב אני משתגע כי זה פולל כבלים שעוברים מאחורי הטלויזיה ולנתק אותם זה סיפור כי הם הולכים לאיבוד ואחרי זה למצוא כל כבל ולחבר אותו .. אני פשוט יארגן איזה גומיה ויתפוס את כל הכבלים ביחד

בכל אופן לסיכום, היה וזה בעיה באמת במאוורר של המעבד, האם יש המלצות מיוחדות חוץ מהזלמן 7000 שפשוט לא מצאתי אחד שמתאים ל AM2?

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

אוקיי אתם צודקים וטוב שאמרתם לי לבדוק.
כבר ברגע שפתחתי את המחשב הייתי יכול לנחש שהבעיה היא דווקא במאוורר של המארז
בגלל שאת הספק החלפתי לא מזמן לספק שקט והמאוורר שעל המעבד נורא קטן אז זה ממש ברור.
כל אופן עצרתי את המאורר של המארז ואכן הרעש נפסק.

הבעיה שלי היא כזו
אני לא יודע אם כדאי להחליף מאוורר או שאולי לעשות שם סדר בחוטים בתוך המחשב כי יכול להיות שהם אלו שגורמים לרעש

אבל בכל מקרה, החוטים הם הרי של הספק כוח והספק כוח שלי מגיע עם חוטים מצופים במין רשת שחורה כזו שעל פי מה שרשום בחוברת הם אמורים לנתב את האוויר מסביבם ככה שלא יהיה פגיעה ישירה בחוטים והאוויר יתקע אז אני לא יודע אם הבעיה היא באמת בכל החוטים

מה גם שדחפתי את כל החוטים לאחד המקומות הפנויים שיש במארז שמשמים לסידירום בעיקר.

מה לעשות? כמה עולה מאוורר שקט למארז?
זה לא נראה לי סיפור יקר בכל אופן. אמשח להמלצות.

אפשר להתעלם מהתגובה הקודמת שלי אגב.

עריכה:
עברתי בזאפ על רשימת המווררים השקטים למכירה בחנויות השונות. אני חייב לציין שאין הרבה מבחר מבחינת מאווררים שמטויגים כ"שקטים" כל אופן מאוורר אחד משך אותי.. מדובר ב silent cat של THERMALTAKE. הוא עושה16 דציבל רעש ומפיק 1600 RPM לפי מה שרשום. המחיר שלו 60 שקל בערך . מה אתם אומרים? האם אני צריך יותר מ-1600 RPM?

Quellious
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

ה-silent cat בגרסת ה-120 ממ הוא מאכזב, לדעתי. במחיר הזה הייתי הולך על vantec stealth -, או על thermaltake smart case fan שמגיע עם פוטנציומטר לשליטה על המהירות.

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

Quellious כתב:ה-silent cat בגרסת ה-120 ממ הוא מאכזב, לדעתי. במחיר הזה הייתי הולך על vantec stealth -, או על thermaltake smart case fan שמגיע עם פוטנציומטר לשליטה על המהירות.
...
מאכזב מאיזה בחינה?
אני לא יכול לבחור גודל אחר, המארז שלי מאפשר רק 120.

ה SMART CASE הוא לא שקט ובגלל זה לא חשבתי עליו אפילו רשום שהוא מפיק רעש בעוצמה שהיא מעל 21 DB שזה דיי מעפן.
אני יעיף מבט ב VANTEC STEALTH

ושוב אשמח לדעת מאיזה בחינה ה SILET CAT מאכזב.

Quellious
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

לדעתי הבלתי קובעת, הוא לא שקט כמו גרסת ה-92ממ. היה לי מחשב שבו השתמשתי ב-92ממ כמאוורר למעבד, והוא היה ממש שקט. החלפתי את המאוורר של המארז (גם קומפיוקייס) ב"חתול" 120ממ, והוא היה מאוד מורגש יחסית ל-92. רק כשחיברתי אותו לפאנבאס והורדתי אותו ל5V הוא נהיה שקט מספיק.
ועוד פעם אני אומר לך, אל תתייחס למספרים שהם מפרסמים כאילו זה תורה מסיני. במארז הבאך שיש לי (גם תרמלטייק דרך אגב) המאווררים האחוריים רשומים כ-19 dBa. כנראה הם מדדו את זה כשיש קיר ביניהם למארז... אני שומע אותם גם ממרחק 2.5 מטרים (כשאין רעש רקע).
לצערי לא הצלחתי למצוא בארץ את המאווררים השקטים באמת - papst או nexus - וחבל.

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374

שליחה #16 

לSpoma - לגבי כל הכבלים, יש באיקיאה שרוול מתאים ל"איגוד" כבלים יחדיו אבל נקודת הריכוז ביניהם כמובן רחוקה מעט מהמחשב....
לגבי הרעש של המאווררים, מניסיוני כל מאוורר שקניתי שהצהיר על פחות מ-20db אכן היה מספיק שקט. הרעיון הוא גם שככל שהכנפיים ארוכות יותר ניתן להגיע לרמות שקטות יותר, לכן עם מאוורר 120 אני לא רואה בעיה למצוא משהו שקט
ראה למשל:
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 4&lang=heb
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... ts_id=4955

כשאתה מחפש מאוורר שים לב גם למחבר - אם זה שקע שמתחבר ישר לספק או ללוח האם או שקעים אחרים.
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

Quellious כתב:לדעתי הבלתי קובעת, הוא לא שקט כמו גרסת ה-92ממ. היה לי מחשב שבו השתמשתי ב-92ממ כמאוורר למעבד, והוא היה ממש שקט. החלפתי את המאוורר של המארז (גם קומפיוקייס) ב"חתול" 120ממ, והוא היה מאוד מורגש יחסית ל-92. רק כשחיברתי אותו לפאנבאס והורדתי אותו ל5V הוא נהיה שקט מספיק.
ועוד פעם אני אומר לך, אל תתייחס למספרים שהם מפרסמים כאילו זה תורה מסיני. במארז הבאך שיש לי (גם תרמלטייק דרך אגב) המאווררים האחוריים רשומים כ-19 dBa. כנראה הם מדדו את זה כשיש קיר ביניהם למארז... אני שומע אותם גם ממרחק 2.5 מטרים (כשאין רעש רקע).
לצערי לא הצלחתי למצוא בארץ את המאווררים השקטים באמת - papst או nexus - וחבל.
...
אני מבין.
אני חושב שאני בכל זאת ילך על ה"חתול", כל דבר שיהיה יותר שקט ממה שיש לי עכשיו יהיה מצוין. רשום 16 דציבלים וגם אם זה לא אמיתי ויש חריגה אני לא חושב שהחריגה תיהיה יותר מידי גדולה מהאמת. בוא נגיד 19 דציבלים זה עדיין מספיק חלש כדי שאני לא ישמע את זה.
ובכל זאת אני לא מצאתי אף תחליף נורמלי וזול אחר אז לא יזיק לנסות את החתול.

תודה על כל התשובות!

rafid
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1042
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #18 

קודם כל אל תצטער שהחלפת לספק ברמה טובה יש לו יתרונות רבים מעבר לשקט וההיתי אומר שזו השקעה טובה לשנים רבות בניגוד לחלקים אחרים במערכת שמתישנים ולא יכולים לעבור הלאה למחשב הבא

אני במקומך פשוט מנתק את המאורר של המארז ולא משקיע זמן בלחפש אחר מכיוון שבגדלים האלו קשה למצוא משהו באמת שקט

אצלי המערכת עבדה זמן רב בלי מאוור למארז שמאוד הרעיש אצלי ומעולם לא הרגשתי בחסרונו

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8264
נתן תודות: 421 פעמים
קיבל תודות: 611 פעמים

שליחה #19 

קנה את זה:

http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=6228

או:

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4902

הראשון יותר שקט

השני מזיז יותר אוויר.

המספרים של TT ידועים מזמן כרחוק מאמינים.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #20 

הזלמן 7000 הוא מוצר ישן ומזמן לא נמצא בחזית הטכנולוגיה.

אני לא ממש מעודכן כיום, אבל נסה לראות כאן:
http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=216224.20

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”