המלצה על תנור בנוי
שלום,
מחפשת תנור בנוי חדש. המטרה לקנות תנור בנפח גדול יחסית, מתנקה בקלות ואמין.
ראיתי בחנויות את התנור של אלקטרולוקס דגם 5450 שהוא בנפח 74 ליטר ויש לו 2 מסילות טלסקופיות וחשוב לא פחות - פס צבירה לנוזלים, שלא יטפטפו למגרה שמתחת לארון.
חברות המליצו לי מנסיון שלהן על תנורים של שולטס ושל גורניה. לפי טווחי המחירים שלהם אני מבינה שהם בליגה אחרת.
האם ההפרש במחיר מוצדק?
למישהו יש נסיון עם התנור של אלקטרולוקס?
המלצה על תנור אחר?
תודה,
מיכל
מחפשת תנור בנוי חדש. המטרה לקנות תנור בנפח גדול יחסית, מתנקה בקלות ואמין.
ראיתי בחנויות את התנור של אלקטרולוקס דגם 5450 שהוא בנפח 74 ליטר ויש לו 2 מסילות טלסקופיות וחשוב לא פחות - פס צבירה לנוזלים, שלא יטפטפו למגרה שמתחת לארון.
חברות המליצו לי מנסיון שלהן על תנורים של שולטס ושל גורניה. לפי טווחי המחירים שלהם אני מבינה שהם בליגה אחרת.
האם ההפרש במחיר מוצדק?
למישהו יש נסיון עם התנור של אלקטרולוקס?
המלצה על תנור אחר?
תודה,
מיכל
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
לפני שנה הייתי במקום שלך וחיפשתי תנור עם אמא שלי (התנור בשבילה) ולבסוף הלכנו על גורניה (נתנו אז 5 שנות אחריות מלאות), אבל התרשמנו שהתנורים של אלקטרולוקס נותנים תמורה מצויינת למחיר ובהחלט שווה ללכת עליהם.
הגורנייה עלה כפול מהאלקטרולוקס בעיקר בגלל שכל הפיקוד שלו דיגיטלי.
דבר נוסף לנפח התנור אין משמעות כלל בבחירת תנורים, מה שחשוב זה להסתכל על רוחב התבנית לעומת התנורים האחרים, הנפח פחות מעניין כי הוא לוקח בחשבון גם את הגובה ואף אחד לא באמת אופה 5 תבניות בבת אחת.
הגורנייה עלה כפול מהאלקטרולוקס בעיקר בגלל שכל הפיקוד שלו דיגיטלי.
דבר נוסף לנפח התנור אין משמעות כלל בבחירת תנורים, מה שחשוב זה להסתכל על רוחב התבנית לעומת התנורים האחרים, הנפח פחות מעניין כי הוא לוקח בחשבון גם את הגובה ואף אחד לא באמת אופה 5 תבניות בבת אחת.
תודה על התשובה.
הסתובבתי היום בחנויות. ראיתי את הגורניה והשולטס. לא נראה לי ששווה את ההפרש במחיר (לא צריכה פירוליטי ועבור תוכניות אפיה לא נראה לי שמוצדק לשלם פי שניים).
בחנויות המליצו לי לקנות AEG, שמיוצר בגרמניה במפעלים של אלקטרולוקס. (דגם 300300 או 500300). המוכר אמר ש AEG נחשב ליותר טוב מאלקטרולוקס.
בנוסף, אני מתלבטת לגבי מסילות טלסקופיות - לי נראה שזה משדרג את התנור, אבל מצד שני, בעלי טוען שאחרי זמן מה יצטבר לכלוך שלא ניתן לנקות והן יפסיקו לתפקד.
בקיצור... יצאתי מבולבלת.
מה דעתכם? (לגבי AEG/אלקטרולוקס וגם מסילות טלסקופיות - כן/לא)
תודה
הסתובבתי היום בחנויות. ראיתי את הגורניה והשולטס. לא נראה לי ששווה את ההפרש במחיר (לא צריכה פירוליטי ועבור תוכניות אפיה לא נראה לי שמוצדק לשלם פי שניים).
בחנויות המליצו לי לקנות AEG, שמיוצר בגרמניה במפעלים של אלקטרולוקס. (דגם 300300 או 500300). המוכר אמר ש AEG נחשב ליותר טוב מאלקטרולוקס.
בנוסף, אני מתלבטת לגבי מסילות טלסקופיות - לי נראה שזה משדרג את התנור, אבל מצד שני, בעלי טוען שאחרי זמן מה יצטבר לכלוך שלא ניתן לנקות והן יפסיקו לתפקד.
בקיצור... יצאתי מבולבלת.
מה דעתכם? (לגבי AEG/אלקטרולוקס וגם מסילות טלסקופיות - כן/לא)
תודה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46364
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
מומלץ מאוד תנור פירוליטי, הם בנויים בצורה הרבה יותר "חסונה" ולרוב מגיעים עם דלת שנשארת קרירה גם בזמן פעולה.
תודה רבה!
מתלבטת בין כמה דגמים של אלטרולוקס: EOB 5450,5540,5417
בעיקר בגלל הבדל עיצובי + עניין הדלת ה"רכה"
ב5450 יש דלת רכה + מסילות אבל פחות יפה (פס אלומיניום עבה למטה)
ה-5417 בלי מסילות טלסקופיות ודלת רכה אבל בעיצוב יפה יותר לדעתי (ומסילות אפשר תמיד להוסיף)
(וה5540 עם דלת רכה בלי מסילות)
האם דלת רכה זה יתרון או שבסוף זה רק מפריע? מפחיד אותי קצת שהדלת תיטרק והזכוכית תחלש ותתנפץ בסוף (ראיתי שיש לא מעט מקרים כאלה בעולם..)
עוד עניין הוא שכל הדגמים האלה נראים רלונטים רק לישראל, אני תוהה מה הדגם הבינלאומי המקביל שלהם.. ומי מהדגמים משנתון חדש יותר, לא מוצאת מידע..
לגבי הAEG - אין להם בכלל טריקה שקטה , הם עולים אותו דבר אם לא יותר ולא לגמרי סגורה על היתרונות, דגם 3003001 או 4003001
לא הבנתי למה AEG נחשבים יותר אם אלקטרולוקס קנתה אותם ולא ההפך..
מתלבטת בין כמה דגמים של אלטרולוקס: EOB 5450,5540,5417
בעיקר בגלל הבדל עיצובי + עניין הדלת ה"רכה"
ב5450 יש דלת רכה + מסילות אבל פחות יפה (פס אלומיניום עבה למטה)
ה-5417 בלי מסילות טלסקופיות ודלת רכה אבל בעיצוב יפה יותר לדעתי (ומסילות אפשר תמיד להוסיף)
(וה5540 עם דלת רכה בלי מסילות)
האם דלת רכה זה יתרון או שבסוף זה רק מפריע? מפחיד אותי קצת שהדלת תיטרק והזכוכית תחלש ותתנפץ בסוף (ראיתי שיש לא מעט מקרים כאלה בעולם..)
עוד עניין הוא שכל הדגמים האלה נראים רלונטים רק לישראל, אני תוהה מה הדגם הבינלאומי המקביל שלהם.. ומי מהדגמים משנתון חדש יותר, לא מוצאת מידע..
לגבי הAEG - אין להם בכלל טריקה שקטה , הם עולים אותו דבר אם לא יותר ולא לגמרי סגורה על היתרונות, דגם 3003001 או 4003001
לא הבנתי למה AEG נחשבים יותר אם אלקטרולוקס קנתה אותם ולא ההפך..
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
אלקטרולוקס = AEG שניהם טובים ונותנים תמורה מצויינת למחיר.
כשאני עשיתי מחקר על קניית תנור, הומלץ לי להתרחק מתנור פירוליטי בגלל שהפעולה שוחקת את התנור יותר מהר (חימום ל 500 מעלות), לתנורים היום יש ציפוי די עמיד ונוח לניקוי.
היום גם לתנורים ללא פירוליטי יש איורור קידמי כך שדלת התנור קרירה.
לא חושב שיש סיכוי שהזכוכית תתנפץ (אני לא שמעתי על מקרים כאלו).
כשאני עשיתי מחקר על קניית תנור, הומלץ לי להתרחק מתנור פירוליטי בגלל שהפעולה שוחקת את התנור יותר מהר (חימום ל 500 מעלות), לתנורים היום יש ציפוי די עמיד ונוח לניקוי.
לא חושב שיש סיכוי שהזכוכית תתנפץ (אני לא שמעתי על מקרים כאלו).
לי היה פירוליטי של סאוטר שהתנפץ.BreezeNET כתב:אלקטרולוקס = AEG שניהם טובים ונותנים תמורה מצויינת למחיר.
לא חושב שיש סיכוי שהזכוכית תתנפץ (אני לא שמעתי על מקרים כאלו)....
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לי יש King וזה ללא ספק המוצר למטבח הגרוע ביותר שנתקלתי בו אי פעם. *** סיני / תורכי / אינדונזי / אלוהים-יודע-מאיפה, שאיש מכירות זריז וחלקלק דחף לאישתי תוך כדי סיפור שזה "מוצר איטלקי משובח". כשראיתי את זה, כבר היה מאוחר מדי 
מאז שקניתי תנור מפונפן ויקר ( דה-דיטריש פירוליטי עם מסילות טלסקופיות) והוא התקלקל חודש אחרי סוף האחריות הגעתי לתובנות האלה:
1. כדאי תנור עם שם טוב אבל לא מאד יקר.
2. עדיף מה שפחות אלקטרוני. בכלל לא- אי אפשר למצוא היום אבל חצי מכני זה עדיף על דיגיטלי לגמרי.
בקיצור, אני 4 שנים עם הסאוטר שלי ומרוצה מאד.
אגב, סאוטר היא חברה צרפתית שמתמחה בתנורי אפיה.
הדה-דיטריש הגיע לפח האשפה כי לא היה כדאי להחליף את המוח האלקטרוני. זה עלה כמו תנור פשוט חדש. וזוהי עוד סיבה למה להתרחק ממוצר יקר, גם החלפים שלו יקרים.
1. כדאי תנור עם שם טוב אבל לא מאד יקר.
2. עדיף מה שפחות אלקטרוני. בכלל לא- אי אפשר למצוא היום אבל חצי מכני זה עדיף על דיגיטלי לגמרי.
בקיצור, אני 4 שנים עם הסאוטר שלי ומרוצה מאד.
אגב, סאוטר היא חברה צרפתית שמתמחה בתנורי אפיה.
הדה-דיטריש הגיע לפח האשפה כי לא היה כדאי להחליף את המוח האלקטרוני. זה עלה כמו תנור פשוט חדש. וזוהי עוד סיבה למה להתרחק ממוצר יקר, גם החלפים שלו יקרים.
המלצה על תנור בילד אין MIELE H2661B
אחרי סקרים החלטתי על הדגם הזה: MIELE H2661BP
אבל יש משהו מוזר.בכפתור בורר הטמפרטורה לא מראים על הצג את המספר של המעלות.הפיצ'ר הזה חייב להיות.זה קיים ברוב התנורים גם מלפני 20 שנה...
הורדתי את ה-PDF של הוראות ההפעלה ואכן בצג לא מופיע המספר של המעלות שבחרת.אפילו אין איקון של טרמומטר
האם יש למישהו את הדגם הזה תנור שלהם?
אבל יש משהו מוזר.בכפתור בורר הטמפרטורה לא מראים על הצג את המספר של המעלות.הפיצ'ר הזה חייב להיות.זה קיים ברוב התנורים גם מלפני 20 שנה...
הורדתי את ה-PDF של הוראות ההפעלה ואכן בצג לא מופיע המספר של המעלות שבחרת.אפילו אין איקון של טרמומטר
האם יש למישהו את הדגם הזה תנור שלהם?
~~~בן אדם צריך לדעת הרבה מאוד כדי לדעת כמה מעט הוא יודע ~~~