שאלות לגבי UA40F5500 לחדר שינה קטן

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
igor151 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,

אני מחפש טלויזיה לחדר שינה של ההורים (מתנת יום הולדת לאבא).
הכיוון כרגע זה מסך סמסונג UA40F5500 .

אני לגמרי לא בקיא בנושא לכן יש לי מספר שאלות:

1. חדר השינה קטן. מרחק מקיר המיטה עד לקיר שעליו תתלה הטלויזיה 2.5 מטר. האם 40 אינטש זה לא יותר מדי?
2. האם בעזרת WiFi המובנה של המכשיר ניתן לראות סרטי AVI ו MKV מהמחשב שמחובר לרשת הביתית?
3. רצוי שיוכלו לחבר לטלויזיה את מכשיר הוידאו (ישן יחסית). כתוב שלטלויזיה יש חיבורי Composite ו Component. זה אומר שהחביור אפשרי?
4. צריך גם לתלות (על הקיר כמו תמונה, בלי זרוע מורכבת). אם אני מזמין מזאפ, אז גם בא מישהו לתלות? צריך לקנות בנפרד מתקן תלייה?

תודה רבה (Y)

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #2 

1. ממש לא גדול מדי.
2. אני לא חותם לגבי mkv. יש מצב שסרטים כבדים המכשיר ינגן רק בחיבור ישיר לUSB. אבל avi הוא יאכל בלי מלח.
3. קומפוזיט זה הצהוב שיש בכל וידאו ממוצע
4. הכי טוב לשאול. הרבה פעמים יש "מחיר״ למתקן + תלייה

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #3 

מומלץ ביותר חיבור חוטי אם אתה מתכוון להזרים HD.

igor151 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה על התשובות ועוד שאלה:

האם יש הבדל בין קנייה ממשווק משווק של סמסונג, לעומת סתם חנות (חוץ משלוש שנים אחריות מול שנה אחת) :

האם יש הגדרות של שפות (בשביל כתוביות בעברית למשל) או וידג'טים בסמארט TV שהיבואן הרשמי עושה שאני לא יכול לעשות לבד?
באחת מהחניויות ראיתי שיש גרסה אירופאית (בתוספת תשלום) של הטלויזיה. זה משמעותי?

אצל המשווק הרשמי המחיר גבוה יותר בכאלף ש"ח... אז מתלבט אם זה שווה את זה....

תודה רבה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

אם מדובר על הזרמת סרטים אז שוב מומלץ ביותר חיבור קווי ואז אתה יכול "להסתפק" ב F5300 שבאה בלי WIFI כלול.

אם אתה רוצה תמיכה בכתוביות בעברית, אז בד"כ יבואנים מקבילים לא מאפשרים זאת.

ההבדל במחיר של ה F5300 מייבוא רשמי (3 שנות אחריות) לייבוא מקבילי הוא כ 300-400 ש"ח ששווים את תוספת האחריות (והעברית). לא יודע איך הגעת ל 1000 ש"ח הבדל.

יש אפליקציה מאוד נחמדה שנקראת PLEX שתתן לך ממשק משתמש מדליק ומאוד נוח. בשביל זה אתה צריך להתקין שרת PLEX על המחשב ואפליקצית PLEX על הטלוויזיה:

http://plexforsamsung.pbworks.com/w/page/40757181/Home

[img2=550x309]http://plexforsamsung.pbworks.com/f/134 ... erview.png[/img2]

igor151 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

לגבי ההבדל במחיר: אם אני מסתכל על F5500 בזאפ, אז בחנות הכי זולה המחיר הוא 2,658. המחיר בחנות הראשונה שמסומנת כמשווק רשמי (סאני אלקטריק) הוא 3,950.
עבור F5300 המצב דומה. אני מפספס משהו?

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

כן, המחירים מוגזמים בזאפ. אם תלך/תתקשר לחנויות מתמחות כדוגמת למשל ארמגדון המחירים יהיו אחרים. מחיר הגיוני ל F5300 מייבוא רשמי אמור להיות כ 3K~ כולל משלוח.

לא רואה סיבה לקנות את F5500 כשה F5300 נותנת אותו דבר חוץ מ WIFI ואתה רוצה להזרים MKV.

hnowich
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23

שליחה #8 

שלום,

אני רוצה לקנות את ה 39LN560Y של LG , יש לי מחיר מהיטקזון של 2800 כולל מתאם אלחוטי, שלט חכם וכבל hdmi מתנה, כולל משלוח מיבואן מקורי ( ח.י).

בהשוואה ל F5300 של סמסונג (40״) נניח כמו שנכתב 3K שקלים, מה יותר כדאי?

האם סמסונג יותר טובה ששווה לותר על כל מתנות שאני יכול לקבל עם LG?

תודה

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

עניין של טעם.

עיבוד התמונה של ה LG ב SD יהיה יותר טוב לטעמי ובד"כ גם הצבעים. השחורים של סמסונג טובים יותר מה שיעשה הבדל בצפיה בחושך שזה יתרון כמובן כתלות בהרגלי הצפיה שלך. שלט המג'יק נפלא לטעמי שזה יתרון אם כי השלט הסטנדרטי של סמסונג נוח יותר מהשלט הסטנדרטי של LG. ה WIFI לא ממש עוזר אם אתה רוצה להזרים HD כי בכל מקרה ברוב המקרים תצטרך לחבר חוט. כבל HDMI זה כמה שקלים וגם עם הסמסונג מקבלים אחד במקומות מסוימים.

לך תראה ותתרשם.

hnowich
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23

שליחה #10 

Integral,

תודה רבה, עזרת לי מאד!

אני יעשה מה שאמרת, שאפו!

hnowich

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

לדעתי שתי החברות נותנות ערך מצויין לכסף בדגמי הכניסה שלהם. השאר עניין של טעם, הרגלי צפיה והעדפות. ה LG ב 39" לא באה עם IPS (אין למיטב ידיעתי ייצור של פנל IPS ב 39") ככה שיכול להיות שהשחורים יהיו טובים יותר מאשר ב IPS והצבעים פחות טובים מ IPS. לכן גם חשוב ללכת ולראות.

eran85z
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #12 

igor151, אם הסמארט לא מאוד חשוב לך, אני רוצה להמליץ מאוד על טלוויזיה מצויינת בעלות נמוכה. פלזמה 43" של סמסונג דגם f4500.
קניתי לפני שבועיים בסלון חללית ב2400 ש"ח כולל אחריות 3 שנים של סמליין. איכות מעולה בכל הרזולוציות. ובינתיים קראה את כל הקבצים והכתוביות דרך הדיסקאונקי שחיברתי אליה.
בגלל שזה חדר שינה שבו צופים 99% בשעות שאין אור (לפחות אצלי), חיסרון ההשתקפויות של פלזמה לא יותר מידי רלוונטי כאן. ממשק מאוד נוח בעברית.
לדעתי לחדר חשוך הפלזמה הזאת לוקחת בהליכה כל טלוויזית לד בתקציב הזה.
לגבי הזרמת תכנים אתה יכול לקנות סטרימר או zotac id18 +2g בסביבות 750 ש"ח ולהזרים חופשי סרטים וסדרות עם openelec ו-XBMC על דיסקאונקי (יש מדריך מצויין בפורום HTPC על המושגים הנ"ל).
זה מה שאני קניתי, ממליץ לך לבדוק את העניין.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

בשביל מה סטרימר נוסף? לסמסונג סמארט יש את ה PLEX שיתן ממשק טוב יותר מרוב הסטרימרים ושליטה בהכול משלט יחיד.

eran85z
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #14 

integral כתב:בשביל מה סטרימר נוסף? לסמסונג סמארט יש את ה PLEX שיתן ממשק טוב יותר מרוב הסטרימרים ושליטה בהכול משלט יחיד.
...
הדגם של הפלזמה הוא לא סמארט ולכן צריך סטרימר (או יותר טוב - zotac כמו שהצעתי) אם הוא רוצה חיבור לאינטרנט והזרמת תכנים. בעלות של 3150 ש"ח מקבלים תמונה מצויינת + מיני HTPC שנותן גמישות גדולה בהרבה מכל סמארט פיצ'ר של טלוייזיה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

אם צריכים את הגמישות זה נחמד. אם לא, זה מיותר והרבה פחות נוח.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”