ראוטר במכס
-
MrBigNose
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 15
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
שלום חברים,
הצטרפתי כי זה היה נראה לי המקום הנכון לשאול את השאלה שיש לי. מקווה שתוכלו לעזור לי.
הזמנתי ראוטר מארה"ב שלא נמצא בארץ, המחיר שלו כולל משלוח תוך ארה"ב היה 110.9$ ואז הוא הועבר אלי דרך Buy2Usa ששם שילמתי עוד כ20$ דולר מיסים, וכ-20$ משלוח לארץ.
הראוטר הוא אך ורק על תדר 2.4ghz. כלומר, הוא חוקי לשימוש בארץ.
כרגע הוא נמצא בשלבי שחרור מהמכס, עדיין לא קיבלתי מהם שום תשובה\הודעה אך הבנתי שכניראה אצטרף לפנות למשרד התקשורת לקבלת אישור על מנת לשחרר אותו. האם זה נכון לגבי תדרים של 2.4ghz? כי לפי הבנתי, רק תדרים של 5ghz הם האסורים.
מה עמדת המכס לגבי זה? והאם קבלת האישור ממשרד התקשורת היא הליך קשה?
שונא את כל הבירוקרטיה המיותרת הזו בארץ ולא מבין ממנה כלום.
תודה רבה
הצטרפתי כי זה היה נראה לי המקום הנכון לשאול את השאלה שיש לי. מקווה שתוכלו לעזור לי.
הזמנתי ראוטר מארה"ב שלא נמצא בארץ, המחיר שלו כולל משלוח תוך ארה"ב היה 110.9$ ואז הוא הועבר אלי דרך Buy2Usa ששם שילמתי עוד כ20$ דולר מיסים, וכ-20$ משלוח לארץ.
הראוטר הוא אך ורק על תדר 2.4ghz. כלומר, הוא חוקי לשימוש בארץ.
כרגע הוא נמצא בשלבי שחרור מהמכס, עדיין לא קיבלתי מהם שום תשובה\הודעה אך הבנתי שכניראה אצטרף לפנות למשרד התקשורת לקבלת אישור על מנת לשחרר אותו. האם זה נכון לגבי תדרים של 2.4ghz? כי לפי הבנתי, רק תדרים של 5ghz הם האסורים.
מה עמדת המכס לגבי זה? והאם קבלת האישור ממשרד התקשורת היא הליך קשה?
שונא את כל הבירוקרטיה המיותרת הזו בארץ ולא מבין ממנה כלום.
תודה רבה
שלום וברוך הבא לפורום 
העניין של השחרור מהמכס הוא תלוי בשתי דברים, קודם המכס והמיסים האחרים, ושנית העניין עם משרד התקשורת
הנושא של המכס הוא יחסית פשוט - שלם וקח, ואילו העניין עם משרד התקשורת בעייתי טיפה יותר
ברמת העקרון, המסמך הראשי שאתה צריך נקרא CERTIFICATE OF CONFORMITY או DECLARATION OF CONFORMITY. הוא בדרך כלל נמצא באתר של היצרן תחת ההורדות השייכות לאותו נתב. אותה תעודה, מעידה על תקינות עפ''י התקנים הדרושים בארה''ב.
הפרוצדורה היא בהתאם לתגובת מכס או משרד התקשורת, תשלח להם את אותו המסמך, הם יעיינו בו, ואם הכל תקין, תקבל את הנתב שלך.
בהצלחה
העניין של השחרור מהמכס הוא תלוי בשתי דברים, קודם המכס והמיסים האחרים, ושנית העניין עם משרד התקשורת
הנושא של המכס הוא יחסית פשוט - שלם וקח, ואילו העניין עם משרד התקשורת בעייתי טיפה יותר
ברמת העקרון, המסמך הראשי שאתה צריך נקרא CERTIFICATE OF CONFORMITY או DECLARATION OF CONFORMITY. הוא בדרך כלל נמצא באתר של היצרן תחת ההורדות השייכות לאותו נתב. אותה תעודה, מעידה על תקינות עפ''י התקנים הדרושים בארה''ב.
הפרוצדורה היא בהתאם לתגובת מכס או משרד התקשורת, תשלח להם את אותו המסמך, הם יעיינו בו, ואם הכל תקין, תקבל את הנתב שלך.
בהצלחה
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אגב, כדאי לציין באופן כללי שהאנשים במכס הם לא מומחי טכנולוגיה ולרוב לא יהיה להם מושג אפילו מה זה תדר. אי-לכך באופן כללי כמעט כל יבוא של מכשיר אלקטרוני בעל יכולת תקשורת אלחוטית יעוכב במכס, במיוחד אם מדובר בדגם שלא מיובא לארץ באופן רשמי.
ההמלצה שלי - חבל על כאב-הראש, במיוחד כשמדובר בנתב.
ההמלצה שלי - חבל על כאב-הראש, במיוחד כשמדובר בנתב.
-
MrBigNose
- חבר שרק התחיל

יותר מידי בירוקרטיה מעצבנת. לצערי זה נתב שאני ממש צריך שלא מייבאים אותו לארץ.
אני אחכה להודעה מהמכס ונראה מה אני צריך לעשות הלאה.
מבחינת אישוריים וכאלה יש, אני פשוט לא אוהב את כל ההתעסקות בזה.
עריכה:
קודם כל מצאתי אתר מדהים שמרכז בתוכו את כל ה-FCC של כל היצרנים באופן פשוט.
http://wikidevi.com/wiki/Main_Page
מצאתי את הFCC של המוצר שלי, מקווה שלא יהיה לי בו שימוש. נראה מה יהיה.
אעדכן בהמשך על התהליך לאנשים שירצו להבא להזמין נתבים.
אני אחכה להודעה מהמכס ונראה מה אני צריך לעשות הלאה.
מבחינת אישוריים וכאלה יש, אני פשוט לא אוהב את כל ההתעסקות בזה.
עריכה:
קודם כל מצאתי אתר מדהים שמרכז בתוכו את כל ה-FCC של כל היצרנים באופן פשוט.
http://wikidevi.com/wiki/Main_Page
מצאתי את הFCC של המוצר שלי, מקווה שלא יהיה לי בו שימוש. נראה מה יהיה.
אעדכן בהמשך על התהליך לאנשים שירצו להבא להזמין נתבים.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
איזה דגם נתב הזמנת? האם זה דגם שנמכר בארץ? לפי מה שציינת זה נתב שאין בו תמיכה בתדר 5Ghz - זו בהחלט יכולה להיות הסיבה שהנתב עבר חלק במכס, למרות זה לא תמיד ככה.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
-
MrBigNose
- חבר שרק התחיל

אני מתנצל מאוד שאני חוזר על השאלה שוב ושוב.
לפי המעקב - הוא כבר עבר את המכס?
אם הוא לא היה עובר, מה היה צריך להיות כתוב?
כל פעם מישהו חדש מערער אותי, שוב, חבר אמר לי שלמרות שהוא נותב לתל-אביב יכול להיות שלאחר מכן יופיע לי במעקב שיש צורך לפנות למכס בגלל עיכוב וזה עדיין לא בטוח שהוא שוחרר.
זהו לא דגם שנמכר בארץ, מכשיר של Alfa Networks למי שמכיר. ואכן, התדרים שלו זה 2.4Ghz.
מתנצל על החפירות חברים, ממש מעריך את העזרה שלכם.
לפי המעקב - הוא כבר עבר את המכס?
אם הוא לא היה עובר, מה היה צריך להיות כתוב?
כל פעם מישהו חדש מערער אותי, שוב, חבר אמר לי שלמרות שהוא נותב לתל-אביב יכול להיות שלאחר מכן יופיע לי במעקב שיש צורך לפנות למכס בגלל עיכוב וזה עדיין לא בטוח שהוא שוחרר.
זהו לא דגם שנמכר בארץ, מכשיר של Alfa Networks למי שמכיר. ואכן, התדרים שלו זה 2.4Ghz.
מתנצל על החפירות חברים, ממש מעריך את העזרה שלכם.
-
MrBigNose
- חבר שרק התחיל

הבנתי, טוב אז תודה רבה.
אני מקווה לקבל אותו בימים הקרובים, אעדכן אתכם בהמשך אם זה נגמר חיובי
עריכה: ב-Buy2Usa רשום: "נשלח SMS" וגם במעקב תכלס רשום "נשלח מסרון". אני הייתי אמור לקבל את ההודעה או Buy2USA?
כי אני אישית לא קיבלתי כלום.
עריכה 2: או שכן קיבלתי, עכשיו אני רואה, משום מה לא היה לי על כך התרעה.
תקופת מבחנים קשה למוחות.
אני מקווה לקבל אותו בימים הקרובים, אעדכן אתכם בהמשך אם זה נגמר חיובי
עריכה: ב-Buy2Usa רשום: "נשלח SMS" וגם במעקב תכלס רשום "נשלח מסרון". אני הייתי אמור לקבל את ההודעה או Buy2USA?
עריכה 2: או שכן קיבלתי, עכשיו אני רואה, משום מה לא היה לי על כך התרעה.
תקופת מבחנים קשה למוחות.
קיבלתי מבזק נתב netgear שבו יש שידור ב 5 גיגהרץ
NetCHEIF כתב:איזה דגם נתב הזמנת? האם זה דגם שנמכר בארץ? לפי מה שציינת זה נתב שאין בו תמיכה בתדר 5Ghz - זו בהחלט יכולה להיות הסיבה שהנתב עבר חלק במכס, למרות זה לא תמיד ככה....
-
MrBigNose
- חבר שרק התחיל

כרטיס רשת שהזמנתי הוא Hornet UB של Alfa שהותקן על מכשיר אחר.
אולי תרצו לדעת, שאתמול קיבלתי את המכשיר על ידי השליח ועל הקופסא שלו היה מודבק אישור של משרד התקשורת (אני לא פניתי אליהם).
יכול להיות שהם כבר בודקים את הדברים באופן עצמאי או משהו?
אולי תרצו לדעת, שאתמול קיבלתי את המכשיר על ידי השליח ועל הקופסא שלו היה מודבק אישור של משרד התקשורת (אני לא פניתי אליהם).
יכול להיות שהם כבר בודקים את הדברים באופן עצמאי או משהו?
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
יש הבדל עצום בין הזמנת נתב לבין הזמנת כרטיס רשת. כרטיסי רשת עוברים את המכס ללא שום בעיה. הבעיה היא עם נתבים.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.