התחדשתי בפיליפס 6198 47׳, כמה שאלות בנוגע לתמונה ולהגדרות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
liorpog פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

התחדשתי בפיליפס 6198 בגודל 47׳.
למי שלא מכיר את הדגם אז הוא כמו 6008, רק עם כמה שינויים קלים לטובה, כמו למשל 700 הרץ.

יש לי כמה שאלות בנוגע להגדרות:

1. מה בעצם clear lcd עושה? כשאני עושה on או off אני לא רואה שום הבדל, או לפחות לא מצליח להבחין באותו רגע.
2. Perfect Natural Motion עושה לי בעיות עם כתוביות, כשאני מפעיל את הפונקצייה זה גורם לשיבושים קלים בכתוביות, גם כשזה על מינימום. כלומר כשאנשים רצים או תנועות מהירות באיזור הכתוביות גורמים לכתוביות לפעמים להמרח ודברים כאלה. אני מדבר בעיקר על סרטי בלוריי באיכות גבוהה שמורצים מהמחשב. יש דרך לפתור את זה?
יש לציין שכשאני מכבה את זה, פתאום הכל נראה הרבה פחות טוב, איטי יותר ותקוע יותר. אני יודע שיש הרבה אנשים שלא אוהבים את זה, אבל אני אישית רואה הבדל גדול לטובת המנגנון. זה קשור להרץ הגבוה של הטלוויזיה אולי?
3. ישבתי לכייל את התמונה, בעזרת כמה שרשורים ומדריכים, אני חושב שהתוצאה טובה יותר מלפניכן, אבל אני לא כל כך סומך על הראייה שלי אם לומר את האמת, קשה מאוד לכוון נתון נתון רק מלהסתכל על המסך.
יש למישהו פה טלוויזיה מהסדרות האחרונות של פיליפס, שיכול לכתוב פה את ההגדרות שלו, לפחות על מנת להשוות כדי להגיע לתוצאה הכי טובה. מה הדרך הטובה והמדוייקת ביותר לכייל?
4. יש לי מקבוק פרו שאני מחבר לטלוויזיה, יש נגן תלת מימד שמפעיל סרטים וכתוביות באופן הכי טוב? וקיים במק?
לתלת מימד קיימות כתוביות בפורמט אחר, או שגם שם זה srt?
5. אני קצת ישן אני יודע, כי הייתה לי טלוויזיה ישנה, אבל כולם פה מדברים על עידן+, אפשר הסבר על מה זה בעצם? איך אני מפעיל את זה מהפיליפס שלי? לא מצאתי בסמארט.

תודה ענקית לעוזרים!

nca
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19

שליחה #2 

שלום,
קודם כל תתחדש, קנית טלוויזיה מצוינת.
רכשתי גם אני טלוויזיית פיליפס שנה שעברה מדגם 6007. אני אנסה לעזור לך עם חלק מהשאלות ששאלת:
1. גם בדגמי 2012 אין הבדל הנראה לעין כשפונקציה clear lcd עובדת\כבויה. ישנן ביקורות החל משנת 2012 שהעלו את התופעה, אך טרם התקבל תיקון קושחה או הצהרה מהיצרן על בעיה מוכרת.
2. בעיית ה- Natural Motion הינה בעיה ידועה מוכרת שהועלתה ודוברה בהרחבה באתר פיליפס. HDNM זהו לדעתי אחד ממנגנוני החלקת התמונה מהטובים בשוק, אך לצערי ולצער רבים, בעל באגים לא מעטים שהינם חלק ממגבלות הטכנולוגיה. אני מציע לך לקרוא את השרשור הבא שמדבר על התופעה והבאגים השונים במנגנון החלקת התמונה:
http://www.supportforum.philips.com/en/ ... 47pfl6877t
כמו כן, באתר תוכל למצוא שרשורים העוסקים בשדרוגי קושחה ומשוב המתקבל ממשתמשים ברשת ומנציגי החברה. ככלל, קח בחשבון שתמיכת פיליפס באתר ובכלל מוגבלת, ישנם באגים רבים בדגמי 2012 שלא מקבלים מענה, ואולי גם לא יקבלו בעתיד.
3. לאחר ניסיונות כיול רבים, הגעתי לערכים הבאים:
Backlight Contrast: 54
Colour 65
Sharpness: 2
Noise Reduction: Off
MPEG Noise Reduction: Off
Pixel Precision HD
Perfect Natural Motion: Med
Clear LCD: On
Advanced Sharpness: On
Dynamic Contrast: Off
Dynamic Backlight: Standard
Colour Enhancement: Med
Advanced Settings
Light Sensor: On
Gamma: 1
Colour Temp: Custom
Red WP: 106
Green WP: 109
BL WP: 127
Red BL: 0
Green BL: 0
BL BL: 0
Video Contrast: 100
Brightness: 50

תוכל גם למצוא הגדרות מומלצות בקישור הבא, שנקבעו לאחר כיול מתקדם:
http://www.avforums.com/threads/philips ... s.1782623/

מקווה שעזרתי. בהצלחה.

liorpog פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה רבה לך על העזרה, מעריך!
עיינתי קצת באתרים שהבאת לי, ואמשיך לעיין.

אשמח לעוד תגובות של אנשים במידה ויש מה להוסיף לגבי הנושאים האלה, אם יש לאנשים דרכים או המלצות איך לפתור את בעיית מנגנון ההחלקה.
בנוסף אשמח לתשובות על שאלות 4 ו5.

תודה רבה!

Stich
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

עידן+ ערוצים ישראלים נקלטים על ידי חיבור RF
set up/channel installation

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #5 

אצלי, אחרי הרבה ניסוי ותעיה רב והשוואה למסך iPad וכו' הגעתי לערכים האלה (בפיליפס 7108 שבעצם די זהה למסך שלך מבחינת פאנל ומעבד):
Red WP: 124
Green WP: 90
BL WP: 81
Red BL: 0
Green BL: -1
BL BL: 0

בהצלחה!

liorpog פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

תודה רבה לכולם על העזרה!

מה לגבי נגן תלת מימד? איזה נגן נחשב הטוב ביותר היום? כלומר נגן למחשב למקבוק שלי.
כתוביות בסרטי תלת מימד עדיין srt או שקיים פורמט אחר?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”