משהו פה לא נראה הגיוני: הבנתי נכון או פספסתי משהו בקשר לעוצמת מגברים?
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
יש לי DAC פשוט של HifimeDIY, את ה U2 Async.
אני הייתי די סגור שאני רוצה לקנות מגבר משולב DAC נייד לשימוש עם לפטופ וטלפון נייד ואז ראיתי את נתוני ההגברה של המגברים ותהיתי אם אני בכלל אקבל יותר כוח מהם, ספציפית אם UHA-6S.MKII יוכל לדחוף אזניות כמו פיליפס X1 או שה DAC שיש לי מספיק מהבחינה הזו.
אז ככה, באתר של HifimeDIY כתוב:
Output levels:
Open 2.2Vrms
4.7Kohm 2.1Vrms
1.8Kohm 1.9Vrms
510ohm 1.5Vrms
330ohm 1.3Vrms
30ohm 1Vrms
על משהו כמו Dragonfly של AudioQuest שמפורסם בתור DAC+מגבר :
Maximum headphone driver output power:
125mW @ 32 ohms זה יוצא 2V.
C5D של JDS:
Max Output @ 600Ω 4.146 VRMS
Max Output @ 150Ω 3.580 VRMS
Max Output @ 32Ω 1.182 VRMS
UHA-6S.MKII. הדבר הזה בכלל יכול לדחוף אזניות גדולות כמו X1?:
30 mW into 16 ohms
55 mW into 32 ohms
110 mW into 100 ohms
55 mW into 300 ohms
אז יוצא שה C5D הרבה יותר חזק מה HifimeDIY מבחינת הספק במיוחד באזניות עם התנגדות גבוהה אבל ה DF וה UHA-6S.MKII יותר חלשים. זה הגיוני?
אגב, הנתונים של X1 מהאתר:
•Impedance: 30 Ohm
•Maximum power input: 500 mW
•Sensitivity: 100 dB @ 1mW
אני הייתי די סגור שאני רוצה לקנות מגבר משולב DAC נייד לשימוש עם לפטופ וטלפון נייד ואז ראיתי את נתוני ההגברה של המגברים ותהיתי אם אני בכלל אקבל יותר כוח מהם, ספציפית אם UHA-6S.MKII יוכל לדחוף אזניות כמו פיליפס X1 או שה DAC שיש לי מספיק מהבחינה הזו.
אז ככה, באתר של HifimeDIY כתוב:
Output levels:
Open 2.2Vrms
4.7Kohm 2.1Vrms
1.8Kohm 1.9Vrms
510ohm 1.5Vrms
330ohm 1.3Vrms
30ohm 1Vrms
על משהו כמו Dragonfly של AudioQuest שמפורסם בתור DAC+מגבר :
Maximum headphone driver output power:
125mW @ 32 ohms זה יוצא 2V.
C5D של JDS:
Max Output @ 600Ω 4.146 VRMS
Max Output @ 150Ω 3.580 VRMS
Max Output @ 32Ω 1.182 VRMS
UHA-6S.MKII. הדבר הזה בכלל יכול לדחוף אזניות גדולות כמו X1?:
30 mW into 16 ohms
55 mW into 32 ohms
110 mW into 100 ohms
55 mW into 300 ohms
אז יוצא שה C5D הרבה יותר חזק מה HifimeDIY מבחינת הספק במיוחד באזניות עם התנגדות גבוהה אבל ה DF וה UHA-6S.MKII יותר חלשים. זה הגיוני?
אגב, הנתונים של X1 מהאתר:
•Impedance: 30 Ohm
•Maximum power input: 500 mW
•Sensitivity: 100 dB @ 1mW
נערך לאחרונה על ידי freedom_il ב 25/01/2014 16:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
אתה מבין שמיליואט אחד מייצר 100 דציבל מאוד מכובדים עם האוזניות שלך?
אפילו במקרה הקיצון - אם חשובים לך באסים הולמים ואתה מביא בחשבון הנחתה של 10 דציבל בתדרים אלו עם האוזניות שלך ואולי גם נותן תיקון יתר של עוד 5 דציבל בשביל הבום-בום - עדיין לא תזדקק ליותר מ-30 מיליואט הספק (בערך 1.05 וולט מול העכבה של ה-X1 שהיא 30 עד 45 אוהם - ע"ע חוק אוהם).
אפילו במקרה הקיצון - אם חשובים לך באסים הולמים ואתה מביא בחשבון הנחתה של 10 דציבל בתדרים אלו עם האוזניות שלך ואולי גם נותן תיקון יתר של עוד 5 דציבל בשביל הבום-בום - עדיין לא תזדקק ליותר מ-30 מיליואט הספק (בערך 1.05 וולט מול העכבה של ה-X1 שהיא 30 עד 45 אוהם - ע"ע חוק אוהם).
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

כן בדיוק.
אני פשוט תוהה מה תהייה השפעתה של תוספת מגבר וכמה השינוי יהיה משמעותי מבחינת הגברה ביחס ל DAC שיש לי. יש שאומרים שיש שינוי מהותי. אני מנסה להבין אם מדובר בשינוי בגלל "התאמה", כלומר צבע של מגבר או נטו בגלל כוח.
אני פשוט תוהה מה תהייה השפעתה של תוספת מגבר וכמה השינוי יהיה משמעותי מבחינת הגברה ביחס ל DAC שיש לי. יש שאומרים שיש שינוי מהותי. אני מנסה להבין אם מדובר בשינוי בגלל "התאמה", כלומר צבע של מגבר או נטו בגלל כוח.
-
freedom_il
-
- חבר ותיק

עקרונית אני רוצה משהו שאפשר לקחת בתיק, זה בטוח. זה גם אם אני בסוף הולך על משהו שולחני (ואז אני בטח הולך על משהו כמו ODAC+O2).
מצד שני, אני מקווה למצוא משהו שיאפשר לי גם לשמוע עם הטלפון (אפילו בבית, למשל במיטה - כרגע אני משתמש ב iPad Air שהוא ממש לא רע אז צריך משהו שיהיה שווה את ההשקעה ומשמעותית יותר טוב ממנו). במיוחד בגלל שיש יותר ויותר טלפונים שמאפשרים אודיו מה USB וזה יהיה פיצ'ר שהוא must בטלפון הבא שלי. תכלס, הטלפונים הם נגנים מאוד נוחים ובעקרון פשוט חסר להם איכות ועוצמה באודיו...
אז אני מקווה למצוא משהו שישמש אותי בכל הקונפיגורציות וגם במידה ואחליף לאזניות אחרות יותר תובעניות (לא קריטי אבל עדיף).
ה UHA-6S.MKII הוא המועדף עלי. אני רק תוהה 1. האם יוכל לדחוף את האזניות וגם אחרות "בכיף"? 2. האם הוא בכלל יותר חזק מה DAC הפשוט (U2 Async) ללא מגבר (לפי הנתונים התשובה היא לא, וזה מוזר)? הנתונים באתר מדברים על מצב gain גבוה?
אם נמיר לאותם יחידות אז ל HifimeDIY יש 33mW ב 30 אוהם, ל DF יש 125mW ב 32 אוהם ול UHA-6S.MKII יש רק 16mW ב 30 אוהם. אני מתקשה לעכל את זה שהוא נקרא מגבר...
מצד שני, אני מקווה למצוא משהו שיאפשר לי גם לשמוע עם הטלפון (אפילו בבית, למשל במיטה - כרגע אני משתמש ב iPad Air שהוא ממש לא רע אז צריך משהו שיהיה שווה את ההשקעה ומשמעותית יותר טוב ממנו). במיוחד בגלל שיש יותר ויותר טלפונים שמאפשרים אודיו מה USB וזה יהיה פיצ'ר שהוא must בטלפון הבא שלי. תכלס, הטלפונים הם נגנים מאוד נוחים ובעקרון פשוט חסר להם איכות ועוצמה באודיו...
אז אני מקווה למצוא משהו שישמש אותי בכל הקונפיגורציות וגם במידה ואחליף לאזניות אחרות יותר תובעניות (לא קריטי אבל עדיף).
ה UHA-6S.MKII הוא המועדף עלי. אני רק תוהה 1. האם יוכל לדחוף את האזניות וגם אחרות "בכיף"? 2. האם הוא בכלל יותר חזק מה DAC הפשוט (U2 Async) ללא מגבר (לפי הנתונים התשובה היא לא, וזה מוזר)? הנתונים באתר מדברים על מצב gain גבוה?
אם נמיר לאותם יחידות אז ל HifimeDIY יש 33mW ב 30 אוהם, ל DF יש 125mW ב 32 אוהם ול UHA-6S.MKII יש רק 16mW ב 30 אוהם. אני מתקשה לעכל את זה שהוא נקרא מגבר...