בעיה בניגון דיסק CD (בכונן DVD) בו קבצי מוזיקה cda. בקידוד dts

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shfafi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
שם מלא: Ami Sebban
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
יש לי דיסקים CD בהם צרובים קבצי מוזיקה שאותם הורדתי כקבצי image או ISO/Nero וכו'. (קבצי cda.) בקידוד dts 5.1. את חלקם יצרתי על ידי ריפ של פס הקול בלבד מ DVD (דבר שדרש המרה ל 6 קבצים של dts.wav ולאחר מכן מזוג כל 6 הקבצים לקובץ wav יחיד, את הקבצים ה"סופיים" צרבתי בצורה רגילה כמו שצורבים CD שמכיל מוזיקה בלבד).
את הדיסקים אני מצליח לנגן דרך דק DVD בחיבור כבל קואקסיאלי למגבר תומך ואין שום בעיה, המגבר מזהה אות dts וסאונד נשמע מכל אחד מהרמקולים.
הבעיה שאני חווה היא ניגון אותו CD דרך כונן ה DVD במחשב (שמחובר כמובן גם באמצעות כבל קואקסיאלי למגברת כל ההגדרות מקונפגות ל s/pdif).
אציין שאין בעיה בניגון סרטי DVD עם סאנד AC-3/DD ו dts , כל הערוצים נשמעים והכל טוב ויפה.
לאחר שקראתי כמה מדריכים באתר, הסרתי את חבילת הקודקים שהייתה לי והתקנתי את MPC-HC ועשיתי את כל מה שכתוב ב מדריך הזה.
עדיין נשמע רק "רעש לבן".
אבל הצלחתי לנגן קובץ dts.wav שמצאתי ברשת לפני כמה שנים. (כאן נמצא הקובץ למי שרוצה לנסות אצלו (:) . (דבר שלא הצלחתי לפני כן).
בכל מקרה, דיסקים CD בהם מוזיקה ב dts אני מצליח לשמוע רק כאשר אני מנגן ממכשיר ה DVD.

אשמח לקבל עזרה ולסגור את הפינה הזו סופסוף.

שבת שלום ותודה מראש

עמי

shfafi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

מישהו ? משהו ? :roll:

אני רוצה להוסיף ש MPC-HC מסוגל לקרוא את המידע ולהוציא dts למגבר ברגע שהקובץ הוא קובץ img או קובץ NERO.
כך שהמסקנה שלי כרגע, שקבצי cda. שצרובים ע"ג CD (ובהם אודיו בפורמט dts), אינם ניתנים לקריאה על ידי כונן DVD של מחשב. (אך שוב, אין בעיה לנגן אותם באמצעות דק DVD בחיבור אופטי/קואקס' למגבר AV.

מקווה שמישהו גם נתקל בזה.

מאוד אשמח לקבל עצה (כבר 5 שנים שאני מנסה למצוא פתרון..אך ללא הועיל)

תודה

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #3 

איך הגדרת את כרטיס הקול במחשב שלך? שתמיד יוציא 5.1 מכל החיבורים. אתה יכול לנסות אולי מכבל HDMI?
אתה יכול לנסות לנגן דרך תוכנת foobar2000 עם תוסף שקורא DTS
http://www.foobar2000.org/download

http://www.foobar2000.org/components/view/foo_input_dts

אם זה לא מנגן לך DTS עם foobar2000 והפלאגין אז הבעיה בהגדרות כרטיס הקול שלך

shfafi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

היי אלעד, תודה על התגובה

כרטיס הקול אצלי מוגדר ליציאה הדיגיטאלית (SPDIF מחובר עם כבל COAX).
אני מקבל אות של DD ו DTS מסרטים בקבצי mkv (או DVD ואפילו קבצי AVI) בעלי פסקול בקידוד AC3 או DTS, המגבר מקבל את האות הדיגיטאלי, נוריות החיווי נדלקות והכל נשמע נהדר מכל הרמקולים.

הבעייה היחידה היא רק בניגון מוזיקה ב-CD מכונן ה-DVD במחשב. (מכשיר/דק DVD מנגן את הדיסק ללא בעיה)
ע"ג ה-CD צרובים קבצים בקידוד ל DTS שהורדתי בתור קבצי img/ISO/Nero או בתור קבצי DTS.WAV (גדולים, בסביבות ה 40MB ומעלה לקובץ של שיר) אותם צרבתי כפי שצורבים Audio CD (לא בתור DATA).
כאשר אני פותח את ה CD בכונן ה DVD במחשב, נראים שם הקבצים עם סיומת cda. ומשקלם 44K, בדיוק כמו במקרה של הפעלת Audio CD ב כונן CD-ROM.

ניסיתי גם את foobar2000 עם תוסף ה DTS המוזיקה נשמעה אך בשני ערוצים בלבד. (לדעתי התוסף משמש כפילטר והופך את 6 הערוצים ל 2 ערוצים ביציאה. אני צודק? :מבולבל: ).
אבל גם ייתכן מאוד שלא קינפגתי נכון את ההגדרות ב-foobar2000.

זה מאוד מוזר לי שמכשיר DVD עושה את העבודה ללא בעיה ואילו מכונן DVD במחשב, הניגון אפשרי רק כאשר אני גורר את קובץ ה img לנגן ה MPC-HC. במקרה שאני "פותח" את קובץ ה img בכונן וירטואלי (Power ISO/ DAEMON Tools) אני רואה את אותם קבצי ה 44K. בניסיון לנגן דרך כונן וירטואלי אני מקבל רק רעש והמגבר לא מקבל את האות הגידיטלי.

אם אתה או מישהו פה בפורום משתמש ב-foobar2000 (או בכל נגן אחר שעושה את העבודה) ומצליח לנגן CD בקידוד DTS מהמחשב, מאוד אשמח לקבל הסבר על הגדרות נכונות של הנגן.

ד.א. אני יכול להעלות את קובץ ה img (כ-700MB, האנפלאגד של נירוונה ב-MTV) ל-Mediafire או כל שרת נוח אחר, בכדי שתוכל לנסות לנגן אותו אצלך ולהתרשם מהעניין. אם תהיה מעוניין בכך (או כל מישהו אחר שמתעניין :wink: )

שוב, רב תודות על תגובתך

עמי

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

הי , תן לי לינק לקובץ, אני ינסה לעזור לך.
אין שום הגדרות מיוחדות לפלאגין של foobar

אלעד

shfafi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

בסדר גמור, אני מעלה אותו כעת, בקרוב אשלח לך לינק.

תודה רבה

עמי

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

הי, אז כמו שכתבתי לך בפרטי, אפרסם גם כאן
1. mount .nrg file with power iso
2. rip audio files, into waf files or flac files
3. install foobar2000 http://www.foobar2000.org/download
install DTS plugin http://www.foobar2000.org/components/view/foo_input_dts.

enjoy 5.1 DTS from your computer to your receiver

אגב השיר הראשון לא עובד משום מה. השאר כן,
אחלה דיסק, אני אישית אוהב סטריאו במוזיקה, אבל מכיר את הדיסק שנים כבר, ההופעה הכי טובה שלהם לדעתי.

shfafi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

תודה רבה אלעד.

כרגע זה עוד פתרון לבעיונת הזו. אבל עדיין לא ניתן לנגן מה-CD ישירות בכונן המחשב.

לא נורא...נחייה עם זה (או בלי זה....).

בכל מקרה, תודה רבה על העזרה ועל ההתעניינות.

ד.א., גם אני מעדיף להאזין למוזיקה בסטריאו, אבל אני ממש אוהב איך שמוזיקה רב ערוצית ב DTS נשמעת (הופעות בעיקר).

מוזר שלא עובד אצלך הקטע הראשון...אצלי כל השירים עובדים כמו שצריך.

זו אכן אחת ה-הופעות! מהימים בהם הייתי מחכה לראות קליפים ב MTV...

כל טוב

עמי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”