רוצה לשדרג את המערכת סאונד הקיימת

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
idon889 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 561
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

אי שם ב-2007 רכשתי מערכת Logitech Z-5500 לחדר שלי, אשר היתה מחוברת לכרטיס קול XFI (שמת- עכשיו מחובר לכ.קול המובנה) ובאמת שהכל היה מעולה!

עכשיו נוצרה בעיה של-"רסיבר" של המערכת יש כניסה אופטית אחת בלבד (שלא נדבר על החוסרב HDMI) וריבוי ההתקנים (מחשב/PS4/ממיר) דורשים שיהיה פה שדרוג.
הבעיה הנוספת היא שאין תמיכה בפורמטי האודיו החדשים בלוגיטק.

השימושים העיקריים הם לפי הסדר:
1. שמיעת מוזיקה (רק Flac loosless).
2. סרטי bluray (פסקול dts רגיל, כאשר תהיה תמיכה אז כמובן הפורמטים החדשים).
3. PS4.

עכשיו השאלה היא מה לשדרג..
האופציה היקרה (מוכן להקדיש לה כ4000 ש"ח):
1. רכישת רסיבר.
2. רכישת סט רמקולים (משהו כמו Klipsch QUINTET)

האופציה הזולה (עד 1500 ש"ח):
1. רכישת רסיבר.
2. קניית כבל שיאפשר לי לחבר את הסאב של הz-5500 לרסיבר (משהו כזה: http://goo.gl/dtiHUQ)
3. חיבור שאר 5 הרמקולים אליו.

כנראה שאם אני ילך על האופציה הראשונה הרמקולים יהיו איכותיים יותר ממה שיש לי עכשיו, אך אני בטוח שאני יצטער על הקנייה הזאת, עקב כך שהם סוג של התפשרות במחיר.

לעומת זאת, באופציה ב' יהיה לי את האופציה לשדרג את הרמקולים בעתיד בסכום הרבה יותר גבוה וכך לקבל מערכת הרבה יותר איכותית והיום להשקיע פחות..

מה אתם אומרים ? :מבולבל:

ariel_izi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

את הסאב לדעתי תוציא ממעגל הסראונד יתן אפקט יותר טוב בסרטים

בהצלחה

ariel_izi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

אין להשקיע פחות אם אתה שומע מוזיקה באיכות גבוה ובונה פה תרשימים תשקיע לדעתי כי לא קונים כל יום מניסיון הקווינטט עושים עבודה יפה

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #4 

אומנם נהוג להתחיל עם רמקולים, אבל אני הייתי קונה רסיבר עם מערכת כיול, מה שאומר רמה קצת יותר גבוה מהכניסה. כמו דנוןX2000 או דומהם.
את הרמקולים הקיימים היתי משדרג לאט לאט.

הסיבה היא: 1 כמו שכתבת, רסיבר יתן את אפשרות השדרוג, ואתה ששומע רק FLAC ורואה בלוריי, אתה תרצה לשדרג.
2 מערכת כיול כמו אודסי(או אחרת) נותנת שיפור אדיר לכל רמקול בכל תקציב, ולדעתי זה יתן לך את הוואו שאתה(וכולנו) רוצה לקבל משידרוג כל שהוא.

תלך לישמוע רסיברים, דנון פיוניר ימהאה מרנץ אונקיו, ולדעתי תתעקש ותשלם יותר בשביל מערכת הכיול האוטומטי, זה ישתלם לאורך כל הדרך!
תהנה!! (b)

idon889 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

ariel_izi כתב:את הסאב לדעתי תוציא ממעגל הסראונד יתן אפקט יותר טוב בסרטים

בהצלחה
...
תודה על העצה, אבל אין לי מספיק מקום בחדר כדי להוציא את הסאב ממעגל הסראונד. בצד הקדמי, יש לי קיר "תקוע" עקב כך שהחדר שאני נמצא בו בעבר היה שני חדרים והוא מהווה תמיכה לבית. כל רמקול נמצא כ-35 ס"מ מהקירות הצמודים.

ngold7 כתב:אומנם נהוג להתחיל עם רמקולים, אבל אני הייתי קונה רסיבר עם מערכת כיול, מה שאומר רמה קצת יותר גבוה מהכניסה. כמו דנוןX2000 או דומהם.
את הרמקולים הקיימים היתי משדרג לאט לאט.

הסיבה היא: 1 כמו שכתבת, רסיבר יתן את אפשרות השדרוג, ואתה ששומע רק FLAC ורואה בלוריי, אתה תרצה לשדרג.
2 מערכת כיול כמו אודסי(או אחרת) נותנת שיפור אדיר לכל רמקול בכל תקציב, ולדעתי זה יתן לך את הוואו שאתה(וכולנו) רוצה לקבל משידרוג כל שהוא.

תלך לישמוע רסיברים, דנון פיוניר ימהאה מרנץ אונקיו, ולדעתי תתעקש ותשלם יותר בשביל מערכת הכיול האוטומטי, זה ישתלם לאורך כל הדרך!
תהנה!! (b)
...
אני גם חושב שאני יתחיל מהרסיבר ולאט לאט ישדרג את המערכת..
מה הטווח מחירים של הרסיברים עם הכיול האוטומטי? כמו כן, איך הרסיברים שנמכרים כיום בדיוטי פרי ?
שבוע הבא אני נוסע לאילת להביא את הPS4 שהזמנתי, זוהי יכולה להיות הזדמנות טובה לחזור גם עם רסיבר..

ariel_izi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

אם תלך על קליפש קווינטט תחפש דגם אולי של 2012 של דנון

לגבי הסראונד והסאב תצמיד אולי תקידמיים ותוציא תסאב

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #7 

אני לא מכיר מהדיוטי אבל החברים פה יודעים, אבל אם אתה נוסע לאילת אתה לא עובר בדיוטי.. :(
לגבי המחירים, אם אתה רוצה חדש, שתומך ב4K אזאני חושב שרצוי לך לחשוב שוב על התקציב לרסיבר..
עם 4K לא חשוב(ואני לא מאמן שיש לך טלוויזיה שיודעת לתת 4K) אז http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=835994
לי היה אותו ואני הייתי מאוד מרוצה! ואני בטוח שאפשר למצוא אחרים ביותר זול
אל תתפשר על מערכת כיול אוטומטית!!!
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

idon889 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

ngold7 כתב:אני לא מכיר מהדיוטי אבל החברים פה יודעים, אבל אם אתה נוסע לאילת אתה לא עובר בדיוטי.. :(
לגבי המחירים, אם אתה רוצה חדש, שתומך ב4K אזאני חושב שרצוי לך לחשוב שוב על התקציב לרסיבר..
עם 4K לא חשוב(ואני לא מאמן שיש לך טלוויזיה שיודעת לתת 4K) אז http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=835994
לי היה אותו ואני הייתי מאוד מרוצה! ואני בטוח שאפשר למצוא אחרים ביותר זול
אל תתפשר על מערכת כיול אוטומטית!!!
...
אני יודע שהדיוטי לא עובר באילת, שאלתי כי תמיד מכירים מישהו שטס לחו"ל ועל הדרך יוכל לעשות טובה.
4K ממש לא חשוב.
האם המערכת כיול אוטומטית תיהיה אפקטיבית בחדר כמו שלי ? עם רמקולים כמו שלי ? אני מזכיר, החדר הוא 2.73X3.26...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”