תשלום מכס על סמארטפון
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73355
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
שלום חברים.
משיהו יודע כמה אמור להיות תשלום המכס על סמארטפון? קיבלתי חבילה שעלותה נאמדת ב 540 דולר והדואר מבקש 400 שח מכס, הגיוני?
משיהו יודע כמה אמור להיות תשלום המכס על סמארטפון? קיבלתי חבילה שעלותה נאמדת ב 540 דולר והדואר מבקש 400 שח מכס, הגיוני?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
זה צריך להיות 18% כפול 15% (שזה 35.7%), כך שגם לך היה קצת מזל 
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73355
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
moco כתב:באתר המכס כתוב 37.5% . לי לקחו לאחרונה (בנתב"ג) 33% (15% + 18% ).
בכל מקרה, יצאת מאוד בזול....
למה לא הוצאת אותו מהאריזה? במקרה כזה אתה נכנס עם הטלפון, ואין דרך לדעת אם הגעת איתו מהארץ.
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
הוא הזמין....sufgi כתב:moco כתב:באתר המכס כתוב 37.5% . לי לקחו לאחרונה (בנתב"ג) 33% (15% + 18% ).
למה לא הוצאת אותו מהאריזה? במקרה כזה אתה נכנס עם הטלפון, ואין דרך לדעת אם הגעת איתו מהארץ....
sufgi כתב:moco כתב:באתר המכס כתוב 37.5% . לי לקחו לאחרונה (בנתב"ג) 33% (15% + 18% ).
למה לא הוצאת אותו מהאריזה? במקרה כזה אתה נכנס עם הטלפון, ואין דרך לדעת אם הגעת איתו מהארץ....
על סמך מה בדיוק החלטת שלא הוצאתי אותו מהאריזה?
משה
- sufgi
- חבר מביא חבר

נכתב שלקחו לו את המס בנתב"ג, כלומר הוא הגיע עם הטלפון.mp3lll כתב:הוא הזמין....sufgi כתב:moco כתב:באתר המכס כתוב 37.5% . לי לקחו לאחרונה (בנתב"ג) 33% (15% + 18% ).
למה לא הוצאת אותו מהאריזה? במקרה כזה אתה נכנס עם הטלפון, ואין דרך לדעת אם הגעת איתו מהארץ.......
.moco כתב:sufgi כתב:moco כתב:באתר המכס כתוב 37.5% . לי לקחו לאחרונה (בנתב"ג) 33% (15% + 18% ).
על סמך מה בדיוק החלטת שלא הוצאתי אותו מהאריזה?...
הוצאת מהאריזה ושילמת מכס?! בדקו לך בכיסים? איך אפשר לדעת שלא הגעת איתו מהארץ?
sufgi,
מה בדיוק אתה לא מבין?
לא היו צריכים לבדוק לי בכיסים.
אפשר היה לדעת שרכשתי אותו בחו"ל, בין השאר, כי עברתי במסלול האדום והצהרתי על כך. המוכסים, למרות התדמית שלהם, מבינים עברית.
יש עוד דרכים לדעת זאת, אבל ההצהרה שלי עושה את החיים שלהם קלים.
ובקשר להבנה שלך, אם היו מחפשים לי בכיסים מכשיר שלא הצהרתי עליו, לא היו גובים ממני 35.7%, אלא הרבה יותר, כך שהיה לך מספיק מידע פה להסיק שאף לא עשה עלי חיפושים.
מה בדיוק אתה לא מבין?
אפשר היה לדעת שרכשתי אותו בחו"ל, בין השאר, כי עברתי במסלול האדום והצהרתי על כך. המוכסים, למרות התדמית שלהם, מבינים עברית.
ובקשר להבנה שלך, אם היו מחפשים לי בכיסים מכשיר שלא הצהרתי עליו, לא היו גובים ממני 35.7%, אלא הרבה יותר, כך שהיה לך מספיק מידע פה להסיק שאף לא עשה עלי חיפושים.
משה
- sufgi
- חבר מביא חבר

טוב, יש גם כאלה שמצהירים על סמארטפון ...moco כתב:sufgi,
מה בדיוק אתה לא מבין?
ובקשר להבנה שלך, אם היו מחפשים לי בכיסים מכשיר שלא הצהרתי עליו, לא היו גובים ממני 35.7%, אלא הרבה יותר, כך שהיה לך מספיק מידע פה להסיק שאף לא עשה עלי חיפושים....
לעומתך 99.9999% מעם ישראל עוברים במסלול הירוק עם סמארטפונים,מחשבים ניידים,טאבלטים,מצלמות וכד' .
האמת, אתה הראשון ששמעתי עליו שהצהיר על סמארטפון בודד.
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
sufgi כתב:נכתב שלקחו לו את המס בנתב"ג, כלומר הוא הגיע עם הטלפון.mp3lll כתב:הוא הזמין....sufgi כתב:moco כתב:באתר המכס כתוב 37.5% . לי לקחו לאחרונה (בנתב"ג) 33% (15% + 18% ).
למה לא הוצאת אותו מהאריזה? במקרה כזה אתה נכנס עם הטלפון, ואין דרך לדעת אם הגעת איתו מהארץ.......
איפה קראת את זה...
בוא'נה sufgi, אני חייב להגיד שהשיחה איתך זו אחת השיחות המשעשעות יותר שהיו לי לאחרונה באתר הזה 
אינינו מכירים ובוודאי שאינך יודע שום דבר על המקרה הנ"ל. כל מה שאני כתבתי כאן בשרשור בהתחלה זה כמה מסים שילמתי בנתב"ג .
אתה הצלחת כבר להסיק את המסקנות הבאות שלא נאמרו ולא נכתבו, כשבכל פוסט אתה מוסיף "עובדה" חדשה :
1) הטלפון היה באריזה.
2) ניסיתי להבריח אותו. (פה, אפילו היה לך מספיק מידע, כה שילמתי, להבין שזה לא היה המקרה)
3) נכנסתי עם סמארטפון בודד.
מפליא שאף אחת מהנקודות הללו לא נכונה. הייתי מצפה גם עבור מישהו שמנחש סתם, שיפגע לפחות ב1 מ 3
אגב, גם בעובדות שלא קשורות אלי אתה מרגיש חופשי להמציא מידע שאין לך. מאיפה הבאת את ה99.9999% הללו? יש לך מושג מה המספר האמיתי?
שתנוח דעתך, הייתה לי סיבה טובה מאוד להצהיר על המכשיר.
אינינו מכירים ובוודאי שאינך יודע שום דבר על המקרה הנ"ל. כל מה שאני כתבתי כאן בשרשור בהתחלה זה כמה מסים שילמתי בנתב"ג .
אתה הצלחת כבר להסיק את המסקנות הבאות שלא נאמרו ולא נכתבו, כשבכל פוסט אתה מוסיף "עובדה" חדשה :
1) הטלפון היה באריזה.
2) ניסיתי להבריח אותו. (פה, אפילו היה לך מספיק מידע, כה שילמתי, להבין שזה לא היה המקרה)
3) נכנסתי עם סמארטפון בודד.
מפליא שאף אחת מהנקודות הללו לא נכונה. הייתי מצפה גם עבור מישהו שמנחש סתם, שיפגע לפחות ב1 מ 3
אגב, גם בעובדות שלא קשורות אלי אתה מרגיש חופשי להמציא מידע שאין לך. מאיפה הבאת את ה99.9999% הללו? יש לך מושג מה המספר האמיתי?
שתנוח דעתך, הייתה לי סיבה טובה מאוד להצהיר על המכשיר.
משה