עזרה ברכישת מערכת קולנוע ביתי-12 אלף ש"ח
-
ilan_ronit
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 29
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי
אני רוצה לבנות מערכת קולנוע ביתי בתקציב של 12 אלף ש"ח (ללא סאב-יש לי כבר אחד)
המערכת מיועדת בעיקר לקולנוע ביתי אך גם לרדיו ומוסיקה
המוסיקה שאני אוהב זה ג'אז,רוק רך,ווקל מיוזיק
אני לא מבין כלום בתחום האודיו אבל אני נהנה מאוד לשמוע צלילים גבוהים נקיים וחדים
חשוב לי שישמעו טוב גם בווליום נמוך ולא יהיה חייב עוצמה גבוהה כדי להנות מהאיכות
המערכת תיהיה בסלון שמידותיו בערך 6 על 4 מטר וגובה תקרה של 3.2 מטר
אני מעדיף לקחת סיכון עם עניין האחריות ולקנות בחו"ל במחירים זולים יותר
אז חשבתי על מערכת בסגנון הזה :
1. רסיבר ימאהה RXV 675
ארבע רמקולי מדף infinity primus 163
רמקול סנטר infinity center pc 351
או להחליף שתי רמקולים מדף ברמקולים רצפתיים infinity primus 163
2.רסיבר ימאהה RXV 675
ארבעה רמקולים מדפיים polk audio tsx 220b
רמקול סנטר Polk Audio TSx 250c
או להחליף זוג מדפיים ברצפתיים polk audio tsx 440t
בקיצור לא מבין הרבה אבל אשמח לכמה רעיונות
אני רוצה לבנות מערכת קולנוע ביתי בתקציב של 12 אלף ש"ח (ללא סאב-יש לי כבר אחד)
המערכת מיועדת בעיקר לקולנוע ביתי אך גם לרדיו ומוסיקה
המוסיקה שאני אוהב זה ג'אז,רוק רך,ווקל מיוזיק
אני לא מבין כלום בתחום האודיו אבל אני נהנה מאוד לשמוע צלילים גבוהים נקיים וחדים
חשוב לי שישמעו טוב גם בווליום נמוך ולא יהיה חייב עוצמה גבוהה כדי להנות מהאיכות
המערכת תיהיה בסלון שמידותיו בערך 6 על 4 מטר וגובה תקרה של 3.2 מטר
אני מעדיף לקחת סיכון עם עניין האחריות ולקנות בחו"ל במחירים זולים יותר
אז חשבתי על מערכת בסגנון הזה :
1. רסיבר ימאהה RXV 675
ארבע רמקולי מדף infinity primus 163
רמקול סנטר infinity center pc 351
או להחליף שתי רמקולים מדף ברמקולים רצפתיים infinity primus 163
2.רסיבר ימאהה RXV 675
ארבעה רמקולים מדפיים polk audio tsx 220b
רמקול סנטר Polk Audio TSx 250c
או להחליף זוג מדפיים ברצפתיים polk audio tsx 440t
בקיצור לא מבין הרבה אבל אשמח לכמה רעיונות
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בוא נתחיל מזה שאתה חייב לשמוע שילובים של מגברים ורמקולים במו אוזניך - על אחת כמה וכמה בהשקעה של 5 ספרות..!
שנית, לא הייתי פוסל מראש/ רכישה בסדר גודל כזה בארץ, ומעדיף את חו"ל, מבלי לבדוק מה אפשר להשיג בארץ ובאיזה מחיר.
עכשיו, בהינתן התקציב הנ"ל, דווקא הייתי שוקל רסיבר עם יציאות PRE לקדמיים למטרת שרשור (עכשיו או בעתיד) של מגבר סטריאו ייעודי לטובת ביצועים יותר טובים במוזיקה. הרסיבר הכי זול שאני מכיר עם יציאות כאלה הוא המרנץ 1403, וניתן לשדך אליו מגבר סטריאו של אותה חברה, ה-PM5004. שניהם ביחד יעלו כ-4,000 ש"ח להערכתי (יבוא אישי שלהם מחו"ל יעלה כ-5,000 ש"ח!)
יש עוד אלטרנטיבות כמובן, אבל זאת הכי תחרותית לדעתי מבחינת תמורה למחיר (ועדיין אני ממליץ לבחון הכל במו אוזניך, כי יכול להיות שלא תאהב את הסאונד של מרנץ...)
מבחינת רמקולים, נשארו לנו כ-8,000 ש"ח לזוג קדמיים, סנטר וזוג אחוריים. כאשר כ-5,000 ש"ח יושקעו בקדמיים רצפתיים, כ-2,000 ש"ח בסנטר תואם (אותו יצרן ואפילו אותה סדרת דגמים כמו הקדמיים), והשאר באחוריים (שהם הכי פחות קריטיים מבחינת הסאונד, אלא אם אתה מתכוון לשמוע הרבה מוזיקה רב-ערוצית, שזה לא בדיוק הכיוון שלך למיטב הבנתי...)
קדמיים ב-5,000 ש"ח:
שנית, לא הייתי פוסל מראש/ רכישה בסדר גודל כזה בארץ, ומעדיף את חו"ל, מבלי לבדוק מה אפשר להשיג בארץ ובאיזה מחיר.
עכשיו, בהינתן התקציב הנ"ל, דווקא הייתי שוקל רסיבר עם יציאות PRE לקדמיים למטרת שרשור (עכשיו או בעתיד) של מגבר סטריאו ייעודי לטובת ביצועים יותר טובים במוזיקה. הרסיבר הכי זול שאני מכיר עם יציאות כאלה הוא המרנץ 1403, וניתן לשדך אליו מגבר סטריאו של אותה חברה, ה-PM5004. שניהם ביחד יעלו כ-4,000 ש"ח להערכתי (יבוא אישי שלהם מחו"ל יעלה כ-5,000 ש"ח!)
יש עוד אלטרנטיבות כמובן, אבל זאת הכי תחרותית לדעתי מבחינת תמורה למחיר (ועדיין אני ממליץ לבחון הכל במו אוזניך, כי יכול להיות שלא תאהב את הסאונד של מרנץ...)
מבחינת רמקולים, נשארו לנו כ-8,000 ש"ח לזוג קדמיים, סנטר וזוג אחוריים. כאשר כ-5,000 ש"ח יושקעו בקדמיים רצפתיים, כ-2,000 ש"ח בסנטר תואם (אותו יצרן ואפילו אותה סדרת דגמים כמו הקדמיים), והשאר באחוריים (שהם הכי פחות קריטיים מבחינת הסאונד, אלא אם אתה מתכוון לשמוע הרבה מוזיקה רב-ערוצית, שזה לא בדיוק הכיוון שלך למיטב הבנתי...)
קדמיים ב-5,000 ש"ח:
- מוניטור אודיו BX6 (כדאי לפזול גם לכיוון ה-RX6 שנמצאים כרגע במכירת חיסול)
- טאנוי רבולושן DC6T (כדאי גם לשמוע את המרקורי 4 שעולים פחות אבל נותנים המון תמורה למחיר, ואולי יפנו תקציב להשקעה בהגברה טובה יותר)
- ELAC 58.2
- וורפידייל דיאמונד 157
- דאלי לקטור 6 (וכדאי לפזול גם לאייקון 5)
- פוקאל 714
-
ilan_ronit
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 29
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי
תודה רבה על התגובה
האם תוכל להסביר לי בכמה מילים מה זה יציאת PRE למטרת שרשור ?
האם בניית מערכת עם רמקולים רצפתיים גדולים פיזית אומרת כי אצטרך לשמוע בווליום מאוד גבוה על מנת "להנות" מיכולות הרמקול
(אני גר בבניין קומות ולא אוכל "להרעיד " את הבניין מתי שבא לי)
לגביי המוניטור אודיו RX6 האם תוכל לומר לי איכן ניתן לשמוע אותם כדי שאוכל להתרשם ומה מחירם
ממש תודה על העזרה אני קורא לגביי האפשרויות שציינת
תודה רבה על התגובה
האם תוכל להסביר לי בכמה מילים מה זה יציאת PRE למטרת שרשור ?
האם בניית מערכת עם רמקולים רצפתיים גדולים פיזית אומרת כי אצטרך לשמוע בווליום מאוד גבוה על מנת "להנות" מיכולות הרמקול
(אני גר בבניין קומות ולא אוכל "להרעיד " את הבניין מתי שבא לי)
לגביי המוניטור אודיו RX6 האם תוכל לומר לי איכן ניתן לשמוע אותם כדי שאוכל להתרשם ומה מחירם
ממש תודה על העזרה אני קורא לגביי האפשרויות שציינת
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2449
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1025 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
כרגיל,כל הכבוד לאור על העזרה היוצאת מין הכללepony כתב:בוא נתחיל מזה שאתה חייב לשמוע שילובים של מגברים ורמקולים במו אוזניך - על אחת כמה וכמה בהשקעה של 5 ספרות..!![]()
קדמיים ב-5,000 ש"ח:סנטר כאמור אפשר פשוט לקחת את התואם לרמקולים הקדמיים שהכי תאהב אחרי שתשמע את כולם, ולגבי אחוריים - אם הדגש הוא כאמור על ק"ב, אז הייתי ממליץ על המוניטור אודיו BX-FX, אבל אפשר ללכת על רמקולים יותר בסיסיים כמו הוורפידייל דיאמונד 10SR...
- מוניטור אודיו BX6 (כדאי לפזול גם לכיוון ה-RX6 שנמצאים כרגע במכירת חיסול)
- טאנוי רבולושן DC6T (כדאי גם לשמוע את המרקורי 4 שעולים פחות אבל נותנים המון תמורה למחיר, ואולי יפנו תקציב להשקעה בהגברה טובה יותר)
- ELAC 58.2
- וורפידייל דיאמונד 157
- דאלי לקטור 6 (וכדאי לפזול גם לאייקון 5)
- פוקאל 714
...
תקציבך מכובד מאוד.
לך לחנות מתמחה ואין לי ספק שתמצא בתקציב הזה את כל מבוקשך.
חשוב לומר שבבית שומעים אחרת מאשר בחנות מתמחה....
בהצלחה!
כיף חיים.
- Yuval11
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 365
- שם מלא: Yuval11
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
פרה אמפ אומר שתוכל לחבר את הרסיבר שלך למגבר חיצוני ולמגבר החיצוני אתה מחבר את הרמקולים.
ככה אתה מוריד מהרסיבר את העומס המרכזי שהוא בדרך כלל שני הרמקולים הקדמיים.
למגבר חיצוני יש יותר כוח בדרך כלל לטפל ברמקולים האלו וככה אתה מוציא מהרמקולים שלך יותר.
רסיבר עם אפשרות לפרה אמפהוא מומלץ על מנת שבעתיד אם תחליף לרמקולים שדורשים הגברה חזקה אז תוכל לחבר אותם למגבר סטריאו יעודי ולא לתת לרסיבר להתפתל בניסיון לטפל בהם.
ככה אתה מוריד מהרסיבר את העומס המרכזי שהוא בדרך כלל שני הרמקולים הקדמיים.
למגבר חיצוני יש יותר כוח בדרך כלל לטפל ברמקולים האלו וככה אתה מוציא מהרמקולים שלך יותר.
רסיבר עם אפשרות לפרה אמפהוא מומלץ על מנת שבעתיד אם תחליף לרמקולים שדורשים הגברה חזקה אז תוכל לחבר אותם למגבר סטריאו יעודי ולא לתת לרסיבר להתפתל בניסיון לטפל בהם.