למה מכונות מנוף לא נפוצות יותר?
מה ההבדלים בין ראש מסחרי וראש ביתי?
כלומר, למה ראש מסחרי טוב יותר?
זה עניין של מאסה ויציבות טמפרטורה?
זקן-רגל, מהסיקור שעשו פה באתר לסטרגה - ״אפשר לכוונן את לחץ המשאבה ע"י OPV (שסתום מגביל לחץ). לא נגענו במכונה כיון שלא רצינו לפרק אותה, עקרונית כדאי לדעתי להוריד מאוד את הלחץ כדי למנוע מהמשאבה החשמלית לחלוט בפועל את הקפה.״
יכול להיות שזה יענה לך על הדרישה.
אין אפשרות אולי לבטל את מיכל המים ולהחליף אותו בחיבור ישירות (ובכך גם להיפטר מהצורך במשאבה)?
כלומר, למה ראש מסחרי טוב יותר?
זה עניין של מאסה ויציבות טמפרטורה?
זקן-רגל, מהסיקור שעשו פה באתר לסטרגה - ״אפשר לכוונן את לחץ המשאבה ע"י OPV (שסתום מגביל לחץ). לא נגענו במכונה כיון שלא רצינו לפרק אותה, עקרונית כדאי לדעתי להוריד מאוד את הלחץ כדי למנוע מהמשאבה החשמלית לחלוט בפועל את הקפה.״
יכול להיות שזה יענה לך על הדרישה.
אין אפשרות אולי לבטל את מיכל המים ולהחליף אותו בחיבור ישירות (ובכך גם להיפטר מהצורך במשאבה)?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לסטרגה יש דגם שנקרא טופ שמציע גם וגם.
להוריד לחץ במשאבה לרמות שאתה מדבר עליהן זה ממש לרדת ל 2-3 באר וספק אם אפשרי בכיוונון ה opv.
לגבי ההבדלים מול מנוף ביתי, מסת ראש ויציבות טמפ׳ לחץ קפיץ, נפח הראש - מנה כפולה לעומת 20-25מ״ל בביתי.
לדעתי זה ממש עולם אחר ולא בר השוואה, זה כמו להשוות ספידסטר לסילביה.
להוריד לחץ במשאבה לרמות שאתה מדבר עליהן זה ממש לרדת ל 2-3 באר וספק אם אפשרי בכיוונון ה opv.
לגבי ההבדלים מול מנוף ביתי, מסת ראש ויציבות טמפ׳ לחץ קפיץ, נפח הראש - מנה כפולה לעומת 20-25מ״ל בביתי.
לדעתי זה ממש עולם אחר ולא בר השוואה, זה כמו להשוות ספידסטר לסילביה.
[נערך]
לצערי שחזור מכונה לא אפשרי עבורי(אין לי סדנה, כלים או כישורים)
למה אף אחד לא עושה מכונת מנוף מסחרי עם דוד פתוח לקפה ודוד קיטור שמחובר לתרמוסיפון?
יכול להיות להיט לדעתי עם תמחור נכון. אם הייתה כזו בשוק הייתי קונה אחת כבר מזמן.
שאלה למומחים הטכניים בפורום:
למה מכונות מנוף יכולות לפעול עם תרמוסיפון ישירות מדוד קיטור ומכונות משאבה צריכות סביבה חיצונית בתוך הדוד(מחליף חום)?
לצערי שחזור מכונה לא אפשרי עבורי(אין לי סדנה, כלים או כישורים)
למה אף אחד לא עושה מכונת מנוף מסחרי עם דוד פתוח לקפה ודוד קיטור שמחובר לתרמוסיפון?
יכול להיות להיט לדעתי עם תמחור נכון. אם הייתה כזו בשוק הייתי קונה אחת כבר מזמן.
שאלה למומחים הטכניים בפורום:
למה מכונות מנוף יכולות לפעול עם תרמוסיפון ישירות מדוד קיטור ומכונות משאבה צריכות סביבה חיצונית בתוך הדוד(מחליף חום)?
נערך לאחרונה על ידי זקן-רגל ב 27/01/2014 18:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
״דודי זקני מנקיי הדעת שבירושלים היה. בנפש סוערה הייתי מביא לפניו שאלות באורחות חיים ובהנהגת עולם. והוא היה משיב במתינות: אספר לך מעשה באחד מבני ירושלים. וכשגמר את המעשה, חייך ושתק. מתוך המעשה נפתרה שאלתי.״
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
החברה הזאת לא סודית - זה ראש של אסטוריה.
אסטוריה מייצרים ל: בוסקו, אסטוריה, בזרה, קיס ון דר קרכעצן, ווגה, לונדיניום - זה לא באמת לונדיניום כי מי שמייצר ללונדיניום זה חברה בריטית אחרת, קוויק מיל - בקיצור כמעט כולם.
לקונטי יש ראש משלהם, לרנצ'יליו, לה סן מרקו, לברזיליה (שעושים לאיצו) ויש גם את פוטורמט שבונים ראשים זהים לפאימה זודיאקו של שנות ה 60.
יש דאבל בוילר מנוף - חפש פאימה אורניה עם ראש וולוקס. דוד חליטה בראש מנוף עצמו ועוד דוד קיטור.
טמפרטורת הדוד של מנוף היא 120 מעלות = כמו טמפרטורה של כל מחליף חום.
המנוף הוא רדיאטור לסביבה והוא קר מהדוד. כשמים עולים מהדוד למנוף הם מתקררים ובכל זמן החליטה צילינדר המנוף מנותק מהדוד.
ככה משיגים טמפרטורה אחת בראש ואחת בדוד.
במנוף מסחרי יש 3 טבעות אטימה וביניהן חלל שבו נשמרים מים בטמפרטורת הראש - קר מהדוד.
ככה בחליטה אתה כבר מקבל קרים יותר מהדוד.
לא לכל מנוף יש תרמוסיפון - אפילו ההיפך. יש גם מנופים על מחליף לגמרי + קלינג פלאש וכל הבלגן.
אסטוריה מייצרים ל: בוסקו, אסטוריה, בזרה, קיס ון דר קרכעצן, ווגה, לונדיניום - זה לא באמת לונדיניום כי מי שמייצר ללונדיניום זה חברה בריטית אחרת, קוויק מיל - בקיצור כמעט כולם.
לקונטי יש ראש משלהם, לרנצ'יליו, לה סן מרקו, לברזיליה (שעושים לאיצו) ויש גם את פוטורמט שבונים ראשים זהים לפאימה זודיאקו של שנות ה 60.
יש דאבל בוילר מנוף - חפש פאימה אורניה עם ראש וולוקס. דוד חליטה בראש מנוף עצמו ועוד דוד קיטור.
טמפרטורת הדוד של מנוף היא 120 מעלות = כמו טמפרטורה של כל מחליף חום.
המנוף הוא רדיאטור לסביבה והוא קר מהדוד. כשמים עולים מהדוד למנוף הם מתקררים ובכל זמן החליטה צילינדר המנוף מנותק מהדוד.
ככה משיגים טמפרטורה אחת בראש ואחת בדוד.
במנוף מסחרי יש 3 טבעות אטימה וביניהן חלל שבו נשמרים מים בטמפרטורת הראש - קר מהדוד.
ככה בחליטה אתה כבר מקבל קרים יותר מהדוד.
לא לכל מנוף יש תרמוסיפון - אפילו ההיפך. יש גם מנופים על מחליף לגמרי + קלינג פלאש וכל הבלגן.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
בשיטוטי באינטרנט נתקלתי בסרטון הבא, בו הוא מציג את הסטרגה ואומר שאחד היתרונות הגדולים של מנוף הוא היכולות להוציא ״קפה בלתי אפשרי״ (קפה שאי אפשר להוציא בשום מכונה מסוג אחר) :
לפני כן הוא מפרט חסרונות של מכונות מנוף, ויש עוד שני סרטונים שלו, למי שמעניין אותו.
לפני כן הוא מפרט חסרונות של מכונות מנוף, ויש עוד שני סרטונים שלו, למי שמעניין אותו.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

סטרגה זה לא מנוף אופיני כי אתה מתחיל עם משאבה.
אם אתה עוצר את המנוף תוך כדי אתה לא עוזר לעצמך יותר מדי - זה סתם
אם אתה עוצר את המנוף תוך כדי אתה לא עוזר לעצמך יותר מדי - זה סתם
- DaleCooper
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 33
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם,
בהמשך לדיון הנ״ל אנצל את ההזדמנות לשאול - האם, למרות שהן חולקות את אותו Spring Lever Group יש סיבה להעדיף דווקא מכונת One Group של Bosco על-פני Londinium?
לא אחדש כשאומר שקיימים לא מעט הבדלים, בין השאר פערי משקל, גודל, מחיר, מסורת (גם אם היא לא מורגשת במבחן התוצאה היא שם), וככל הנראה גם בתמיכה ומורכבות רכישה מהארץ. לכן, אשמח לעזרה והכוונה לאילו מן הפרמטרים הם משמעותיים, אם בכלל.
תודה רבה!
בהמשך לדיון הנ״ל אנצל את ההזדמנות לשאול - האם, למרות שהן חולקות את אותו Spring Lever Group יש סיבה להעדיף דווקא מכונת One Group של Bosco על-פני Londinium?
לא אחדש כשאומר שקיימים לא מעט הבדלים, בין השאר פערי משקל, גודל, מחיר, מסורת (גם אם היא לא מורגשת במבחן התוצאה היא שם), וככל הנראה גם בתמיכה ומורכבות רכישה מהארץ. לכן, אשמח לעזרה והכוונה לאילו מן הפרמטרים הם משמעותיים, אם בכלל.
תודה רבה!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

bosco היא קובייה גורילה של 50ס"מ בכל צד = ענקית לבית ועולה 2500 יורו לפני משלוח
- DaleCooper
- חבר שרק התחיל

היי,
אחרי מחשבות רבות וקריאה של רוב הפוסטים בבלוג של החברה אני מתכונן לרכוש מכונה של Londinium. אשמח להתייעץ קצת בנושא הזה לפני הרכישה, למשל על האם יש צורך בPTFE Restrictor בארץ בימי הקיץ המהבילים.
תודה!
אחרי מחשבות רבות וקריאה של רוב הפוסטים בבלוג של החברה אני מתכונן לרכוש מכונה של Londinium. אשמח להתייעץ קצת בנושא הזה לפני הרכישה, למשל על האם יש צורך בPTFE Restrictor בארץ בימי הקיץ המהבילים.
תודה!
- adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
עופר איפה אתה ממליץ לקנות כזו מכונה לשחזור ?
יום דבש
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לא, כל עוד לחץ מקסימאלי בדוד עד 1.2 באר (וככה היא מגיעה היום מהיצרן) זה בסדר.DaleCooper כתב:האם יש צורך בPTFE Restrictor בארץ בימי הקיץ...
ממה שאני זוכר כל עוד הטמפרטורה בתוך הבית לא עוברת את ה 27 מעלות זה בסדר, חוץ מזה בדרך כלל כשחם מאוד המזגן דלוק כך שזה ממש לא מהווה בעיה.
בחירה טובה, לא תצטער...
- DaleCooper
- חבר שרק התחיל

כפיר, תודה על התשובה. יש הוראות ספציפיות לגבי הכנסה והתקנה של המכונה בארץ?
נ.ב הפוסטים שלך פה הם הסיבה העיקרית לכך שהגעתי למחשבות על רכישת המכונה הזו ולמטחנת Hg-one שכבר רכשתי והיא בדרכה.
נ.ב הפוסטים שלך פה הם הסיבה העיקרית לכך שהגעתי למחשבות על רכישת המכונה הזו ולמטחנת Hg-one שכבר רכשתי והיא בדרכה.