וואו, איזה תגובות כיפיות.
לא יודע אם זה השתמע ממה שכתבתי, אבל חייב לציין שמעולם לא שתיתי ממנוף, ולצערי רק מתבסס על מה שקראתי, ועל ההבנה שלי של המכניקה וההבדלים בין סוגי המכונות.
אני אוהב להיכנס לעומק של כל תחום שמעניין אותי, וככה קרה גם פה.
מוטי:
קורה שהנחת העבודה לא נכונה, אמרתי שאולי אני מפספס משהו
זקן-רגל:
אתה מחזק לי את מה שחשבתי בנוגע לטעמים.
בקשר למכונות - ובטח מהסרטון שהעלית - אני ממש לא מבין למה המנופים לא השתלטו לפני העלייה של ה-E61 (נשמע כמו סרט מד״ב גרוע).
בהיסטוריה אני לא בקיא בשום צורה, בטח לא בקפה.
היום, עם התקדמות האלטרוניקה, אני יכול להבין למה אנשים חושבים אוטומטית שלמכונות מבוססות משאבה יהיה יתרון על פני משהו מכני ״פשוט״ כמו מנוף.
אני כבר שומע את הטיעונים בראש:
״מה, בטח המחשב של המכונה מבקר באופן אוטומטי את לחץ החליטה בהתאם לאלגוריתם חכם״
hosq:
אכן נראה שאין הסכמה, לפחות מכל מי שאין לו מכונת מנוף בבית

אני מסתכל על כל התחום הזה כאחד שלא תמיד מונע מהרציונל, והרבה פעמים תלוי-רגש.
נשמע שיש לך עוד יותר ממכונה אחת בעתיד שלך, אם אתה שואל אותי.
אני בטוח שתהנה מאיזה שלא תקנה, ובמקרה הכי קיצוני, תמיד תוכל למכור ולקנות אחת אחרת.
לגבי ״אישתי״ - למזלי אני רווק בן 24 וההחלטות שלי בחיים לא נובעות משיקולים כאלה (שיקולים אחרים לעומת זאת, יש יותר מדי).
כפיר:
אני חייב להודות שכל פעם שאני קורא הודעה שלך אני יושב על הקצה של המושב.
לא יודע איך, אבל אתה מצליח לקלוע למחשבות שעוברות לי בראש עוד לפני שהן עברו שם.
בדר״כ אני נמנה על אלו שמעדיפות טכנולוגיה, אבל משהו במכונות מנוף פשוט יפה מאוד בעיניי, ומשדר לי ״נכון״.
שוב, לא נכנס לטעמים כי לא יצא לי להתנסות מספיק, אבל מבחינת תהליך העבודה זה פשוט נראה לי ככה.
הסיבה שהעליתי את הלונדיום היא שאני לא חושב שהיא יקרה לרכישה כמו שחושבים, או לפחות לא יקרה בהרבה ממכונות אחרות ברמה גבוהה.
לא רציתי להעלות את זה בהתחלה, אבל עכשיו כבר יכול לכתוב: מאותה הסיבה אני חושב למשל שה-HG One צריכה להיות מדהימה. למרות שכאן כבר באמת מדובר בפגיעה בפרקטיות לעומת מטחנה חשמלית, בניגוד, למשל, למכונת מנוף אל מול משאבה (בהנחת עומס הכנה ביתיי).
אני בטוח שיגיע היום שתהיה לי מכונת מנוף, למרות שזה פחות מקובל (מסיבות שאני עדיין לא מסכים איתן).
חלק מהקנייה ומהטקס הזה הוא נפשי לחלוטין, ואם כבר התאהבתי, וזה עוד לפני התנסות, אני בטוח שלא אוכל לוותר לעצמי על רכישה של אחת.
אני עושה את צעדי הראשונים אל תוך העולם הענק הזה של הקפה, ומאוד כיף שיש מקום כזה לקרוא ולכתוב בו.
המון תודה לכם על התגובות.