מה עדיף לשמיעת מוסיקה במחשב?
שלום לכולם
הייתה לי מערכת מיקרו של פנסוניק שעלתה 1500 שח RMS 160W
שחיברתי למחשב והייתי מרוצה מהסאונד . אני משתמש בה בעיקר למוזיקת רוק
כרגע אני מתלבט בין :
1. כרטיס קול איכותי ורמקולים
2. מערכת מיקרו
3. רסיבר עם רמקולים
השאלה מה עדיף מבחינת הסאונד,וכמה כסף [בערך] להשקיע בשביל להגיע לאיכות שהייתה לי?
הייתה לי מערכת מיקרו של פנסוניק שעלתה 1500 שח RMS 160W
שחיברתי למחשב והייתי מרוצה מהסאונד . אני משתמש בה בעיקר למוזיקת רוק
כרגע אני מתלבט בין :
1. כרטיס קול איכותי ורמקולים
2. מערכת מיקרו
3. רסיבר עם רמקולים
השאלה מה עדיף מבחינת הסאונד,וכמה כסף [בערך] להשקיע בשביל להגיע לאיכות שהייתה לי?
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
השאלה בדיוק הפוכה - כמה כסף אתה יכול להשקיע, ולפי זה גוזרים מה אפשר לקנות.
- doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
שאלה חשובה נוספת -- אתה רוצה מערכת להאזנה למוזיקה בזמן שאתה יושב מול המחשב או מערכת להאזנה בכל החדר (מרחק האזנה גדול יותר).
אם אתה יושב ליד המחשב והמחשב הוא המקור היחיד אתה לא צריך להוציא הרבה כסף בשביל להגיע לתוצאות משובחות וחזקות.
השילוב המקובל במקרה כזה הוא DAC חיצוני באיכות סבירה ומעלה בשילוב רמקולים מוגברים קטנים או מגבר קלאס-D קטן (או מגבר "קלאסי" גדול יותר אם יש לך מקום ליד השולחן) עם זוג רמקולים פסיביים קטנים.
אופציה אחרת היא לשלב את ה-DAC והמגבר בחבילה אחת (שילוב שנעשה פופולרי יותר לאחרונה - NAD D3020 כדוגמא טובה אך יקרה).
התקציב הנדרש בשביל להגיע לאיכות סאונד שהייתה לך תלויה גם ביכולת/רצון שלך לרכוש ציוד יד שניה. ברור לך שבכל רמת תקציב כמות השילובים היא עצומה.
שילובים תקציביים לדוגמא --
מקור - DAC זעיר אסינכרוני של Hifimediy (כ-65 דולר כולל המשלוח).
רמקולים אקטיביים - מוניטורים אולפניים קטנים (5 אינץ') יד שניה בסגנון של ROKIT5 - כ-800-1500 ש"ח לזוג תלוי בדגם ובמצב (ROKIT5 חדשים עולים 1800 לזוג).
שילוב מגבר+רמקולים אקטיביים - מגבר קלאס-D סיני באיכות סבירה כגון TOPPING T22 (כ-350-400 ש"ח כולל משלוח) + זוג רמקולים מדפיים קטנים יד שניה בסגנון וורפדייל 9.1 או פרדיים אטום.
הערה לגבי הספק המערכת -- ה-T22 לדוגמא מסוגל לתת הספק נקי של 30 ואט "בלבד", לכאורה ירידת מדרגה ביחס להספק המדווח של הפנסוניק. אולם הספק של 30 ואט מספיקים כדי להחריש אזניים עם רוב סוגי הרמקולים שיש בשוק במרחק האזנה של עמדת מחשב.
אם אתה יושב ליד המחשב והמחשב הוא המקור היחיד אתה לא צריך להוציא הרבה כסף בשביל להגיע לתוצאות משובחות וחזקות.
השילוב המקובל במקרה כזה הוא DAC חיצוני באיכות סבירה ומעלה בשילוב רמקולים מוגברים קטנים או מגבר קלאס-D קטן (או מגבר "קלאסי" גדול יותר אם יש לך מקום ליד השולחן) עם זוג רמקולים פסיביים קטנים.
אופציה אחרת היא לשלב את ה-DAC והמגבר בחבילה אחת (שילוב שנעשה פופולרי יותר לאחרונה - NAD D3020 כדוגמא טובה אך יקרה).
התקציב הנדרש בשביל להגיע לאיכות סאונד שהייתה לך תלויה גם ביכולת/רצון שלך לרכוש ציוד יד שניה. ברור לך שבכל רמת תקציב כמות השילובים היא עצומה.
שילובים תקציביים לדוגמא --
מקור - DAC זעיר אסינכרוני של Hifimediy (כ-65 דולר כולל המשלוח).
רמקולים אקטיביים - מוניטורים אולפניים קטנים (5 אינץ') יד שניה בסגנון של ROKIT5 - כ-800-1500 ש"ח לזוג תלוי בדגם ובמצב (ROKIT5 חדשים עולים 1800 לזוג).
שילוב מגבר+רמקולים אקטיביים - מגבר קלאס-D סיני באיכות סבירה כגון TOPPING T22 (כ-350-400 ש"ח כולל משלוח) + זוג רמקולים מדפיים קטנים יד שניה בסגנון וורפדייל 9.1 או פרדיים אטום.
הערה לגבי הספק המערכת -- ה-T22 לדוגמא מסוגל לתת הספק נקי של 30 ואט "בלבד", לכאורה ירידת מדרגה ביחס להספק המדווח של הפנסוניק. אולם הספק של 30 ואט מספיקים כדי להחריש אזניים עם רוב סוגי הרמקולים שיש בשוק במרחק האזנה של עמדת מחשב.
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
לא כתבת מה התקציב שלך
לגבי המשפט הזה:
בכל מקרה בתקציב קטן אני הייתי הולך על זוג מדפיים קטנים (בדיוק עלתה סקירה היום באתר) ומשלב להם מגבר משולב במחיר טוב מיד2 והמקור יהיה המחשב (רצוי עם dac או כ.קול סבירים)
מע' פשוטה (יחסית) כזו תקח את איכות המוסיקה שלך לרמות גבוהות יותר.....
לגבי המשפט הזה:
אחרי שתשמע מע' סטראו אמיתי אתה תשכח מהר את המשפט הזה.מערכת המיקרו סיפקה אותי,מחפש רמת סאונד דומה...
בכל מקרה בתקציב קטן אני הייתי הולך על זוג מדפיים קטנים (בדיוק עלתה סקירה היום באתר) ומשלב להם מגבר משולב במחיר טוב מיד2 והמקור יהיה המחשב (רצוי עם dac או כ.קול סבירים)
מע' פשוטה (יחסית) כזו תקח את איכות המוסיקה שלך לרמות גבוהות יותר.....
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
DAC בסיסי (ODAC, HIFIMEDIY, UD110, DragonFly, MicroStreamer) ורמקולים בסגנון של אודיואנג'ין +A2 או KRK ROKIT 5, ואתה סוגר את הפינה בפחות מ-2,000 ש"ח לסטאפ חדש, שלדעתי האישית יהיה משמעותית יותר טוב מהמערכת הישנה.
משומש לא יעלה הרבה פחות לעניות דעתי, כי ככל הנראה תצטרך להוסיף מגבר לרמקולים פסיביים (אלא אם תמצא אקטיביים במצב טוב מיד שניה...)
משומש לא יעלה הרבה פחות לעניות דעתי, כי ככל הנראה תצטרך להוסיף מגבר לרמקולים פסיביים (אלא אם תמצא אקטיביים במצב טוב מיד שניה...)
- efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
אודיואנג'ין A2 יצאו עם דגם חדש הכולל בתוכו דאק פנימי, במידה ואתה מחפש משהו באיכות טובה אבל עדיין מקביל למע' המיקרו.
יש סקירה:
http://www.dtown.co.il/articles/3065.html
יש סקירה:
http://www.dtown.co.il/articles/3065.html