צריך עזרה BenQ W1080ST vs BenQ W1070
שלום לכולם,
הולך לקנות אחד משני המקרנים האלו בקרוב מאוד, הבנתי ששניהם די זהים ובסהכ אחלה.
ההבדל הוא שה1080ST יכול להקרין תמונה גדולה יותר ממרחק קצר יותר, כרגע אני מדבר על מרחק הקרנה של פחות או יותר 3 מטר, אבל אני גר בשכירות ועשוי לעבור אז אם אחד מהם יתן לי גמישות גדולה יותר אני אבחר בו.
השאלה שלי היא כזאת:
1.אם ב1080ST אני מקרין מ3 מטר לדוגמא התמונה תהיה ממש גדולה? אפשר יהיה לכוווץ אותה בלי לקרב את המקרן?
אני אשמח לגמישות במרחק הקרנה אבל אני לא רוצה להתחייב לזה שאני אקרין ממש מקרוב.
2. אפשר למקם את המקרן באלכסון לקיר? או שחייב להיות בול ממול?
תודה רבה!
הולך לקנות אחד משני המקרנים האלו בקרוב מאוד, הבנתי ששניהם די זהים ובסהכ אחלה.
ההבדל הוא שה1080ST יכול להקרין תמונה גדולה יותר ממרחק קצר יותר, כרגע אני מדבר על מרחק הקרנה של פחות או יותר 3 מטר, אבל אני גר בשכירות ועשוי לעבור אז אם אחד מהם יתן לי גמישות גדולה יותר אני אבחר בו.
השאלה שלי היא כזאת:
1.אם ב1080ST אני מקרין מ3 מטר לדוגמא התמונה תהיה ממש גדולה? אפשר יהיה לכוווץ אותה בלי לקרב את המקרן?
אני אשמח לגמישות במרחק הקרנה אבל אני לא רוצה להתחייב לזה שאני אקרין ממש מקרוב.
2. אפשר למקם את המקרן באלכסון לקיר? או שחייב להיות בול ממול?
תודה רבה!
שים לב לכמה דברים:
ל1070 יש LENS SHIFT, אומנם קטן, אבל מאפשר גמישות מסוימת בהתקנה.
לשני המקרנים יש זום יחסית מוגבל, כך שST יכול להיות חסרון, המסך המינימלי עבור מרחק התקנה של 3M הוא בערך 160inch.
לשני המקרנים יש Keystone Adjustment אנכי בלבד, מה שאומר שהמקרן חייב להיות מול המסך (אופקית. ניתן לשחק עם המיקום האנכי, תחת המגבלות)
ל1070 יש LENS SHIFT, אומנם קטן, אבל מאפשר גמישות מסוימת בהתקנה.
לשני המקרנים יש זום יחסית מוגבל, כך שST יכול להיות חסרון, המסך המינימלי עבור מרחק התקנה של 3M הוא בערך 160inch.
לשני המקרנים יש Keystone Adjustment אנכי בלבד, מה שאומר שהמקרן חייב להיות מול המסך (אופקית. ניתן לשחק עם המיקום האנכי, תחת המגבלות)
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
מבחינת האופטיקה של המקרנים - ה W1080 ממרחק של 3 מטר ייתן לך תמונה ענקית של 161 עד 195 אינטש. ה W1070 מאותו מרחק ייתן תמונה של 91 עד 118 אינטש. למרחק ההקרנה הזה (3 מטר) אין ספק שה W1070 יותר מתאים לך. אלו הנתונים. כל מקרן ככל שתקרב אותו תקבל תמונה קטנה יותר.
אלו מקרנים שאתה חייב למקם למול מרכז המסך. לשני המקרנים יש LENS SHIFT (צידוד עדשה) כמו שכתב קודמי אבל כזה שמאפשר גמישות במיקום המקרן על ציר Y (כלומר למעלה ולמטה) ולא על ציר ה X (ימין שמאל) ולכן אתה חייב למרכז את המקרן.
אלו מקרנים שאתה חייב למקם למול מרכז המסך. לשני המקרנים יש LENS SHIFT (צידוד עדשה) כמו שכתב קודמי אבל כזה שמאפשר גמישות במיקום המקרן על ציר Y (כלומר למעלה ולמטה) ולא על ציר ה X (ימין שמאל) ולכן אתה חייב למרכז את המקרן.
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
צודק אפריל. טעות שלי. ל 1080 אין LENS SHIFT