איכות הצפייה בערוצי SD בYES

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
kalda01 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3099
שם מלא: דני קלמר
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #1 

אתמול התחברתי לYES אחרי הרבה שנים בהוט.
האם איכות השידור בערוצים הרגילים שאינם HD אמורה להיות יותר גרועה בYES יחסית להוט ?
צפיתי אתמול בערב גם בערוץ 10 וגם בערוץ 22 על מסך פלזמה 50" PV80 של פנסוניק דרך ממיר הTOTAL
והתמונה ממש על הפנים והרבה יותר גרועה ממה שהיה לי בהוט עם ממיר HD רגיל.
הממיר מכוון למצב AUTO כך שמשדר את ערוצי הSD ברזולוצייה 576. האם יש צורך לשנות להגדרה שונה
כדי לשפר את איכות הצפייה בערוצי הSD ?

meron5
טרול
טרול
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

kalda01 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

meron5 כתב:תסתכל באשכול הבא ..

http://www.hometheater.co.il/vt203648.% ... 7-YES.html
...
קראתי. מאוד מאכזב. ממש לחזור אחורה ולרדת ברמה יחסית למה שהיינו רגילים בהוט.

הדבר הטוב היחיד שיצא לי מהמעבר לYES שהם חיברו לי מתאמי HPNA בשתי הקומות וסידרו לי כך
חיבור רשת איכותי יותר ממה שהיה לי קודם.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #4 

אתה יכול לכוון את הממיר ל- 1080i. זה לפחות יעשה Upscaling לערוצי ה- SD. לא יודע עד כמה זה ישפר לך לעומת מה שהיית רגיל ב- HOT, אבל זה לפחות יאפשר לך להשוות מול מצב ה- Auto שמנחית את התמונה אוטומטית ל- 576i.

מבחינת האיכות:

לגבי ערוצי SD, כמו שענו לך בשרשור השני - ממירי ה- HD מפענחים פחות טוב את ערוצי ה- SD מאשר ממירי ה- SD הישנים.

לגבי ערוצי ה- HD - הסיבה טכנית וכספית - דחיסה של מספר רב של ערוצים על שני משיבים (טרנספודרים). ממוצע של 10-11 ערוצים למשיב של 60Mbps נותן בערך 5.5-6Mbps לערוץ - נמוך מאוד עבור ערוץ ב- 1080i.

מכיוון שכרגע אין ל- yes כוונות לחכור משיב נוסף בלווין עמוס 3 (ולא בטוח שיש לה גם מה לחכור, ייתכן וכל המשיבים כבר הוחכרו) זה המצב שנוצר.

הפתרונות היחידים שעומדים בפני yes כרגע הוא מעבר מלא ל- OTT (גם בעייתי בארצנו, בהתחשב שחברות התשתית בקושי מסוגלות לספק 100Mbps) ונגיד אם דחיסה טובה מתבצעת בערך ב- 12Mbps לערוץ HD, ואתה רוצה לצפות בבית ב- 2 ממירים שונים - אתה צריך מהירות של כ- 30Mbps וזה כמובן אוכל לך את חיבור הרשת (כמו שימוש בשירותי ה- VOD של yes). בנוסף, צריך לקבל עבור זה אישור מהרגולטור.

הפתרון השני הוא המרה של משיבים ישנים (DVB-S) ל- DVB-S2 בלווין - אבל בשביל זה צריך להיפטר מערוצי SD רבים - וכרגע לא נראה שהם מתכוונים לעשות זאת.

אז בגלל ש- yes מעדיפה שיהיה לה מגוון ערוצי HD, במקרה הזה 21 ערוצים (שאמורים לרצות פלחים שונים בקהל היעד שלה), יוצא מצב של שידור דחוס מאוד. התמונה היא עדיין HD - ללא ספק, אך כמובן שזה דחוס מאוד ולא מספק. כשאני רואה Blu-ray אני רואה היטב את ההבדלים של הדחיסות. אבל מצד שני, אין טעם להשוות שידורי HDTV ל- Blu-ray.

kalda01 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

הבעייה שגם בממירים הרגילים שהתקינו לי שמחוברים למסכים טובים (FHD) איכות התמונה מזעזעת. כשהייתי בהוט ראו הרבה יותר טוב על אותם מסכים
את ערוצי הSD.
לאיזה ממירי SD ישנים היתה הכוונה בתגובה הקודמת? אלה שאצלי מחוברים למסך בקומפוזיט עתיק יומין.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #6 

אז יש חיבורים שאמורים לשפר, לפחות במקצת את איכות התמונה. אחד הממירים הישנים הטובים ביותר שיש ל- yes זה ה- 3100S/SV. חיבור של SCART ל- SCART במצב RGB היה מציג את התמונה הטובה ביותר, ולאחר מכן SCART ל- S-Video או S-Video ל- S-Video. בכל מקרה, כל דבר היה טוב יותר מקומפוזיט שאכן נותן תמונה מזעזעת, גם בממיר ישן.

מעבר לכך, גם הביטרייט בערוצי ה- SD נמוכים מאוד היום ושוב, בהשוואה ל- HOT, ייתכן שהתמונה תיראה עדיין פחות טוב.

kalda01 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

השאלה אם YES בכלל מוכנים להחליף את סוג הממיר הפשוט. אני אתלונן שלא רואים טוב ונראה מה תהייה התגובה.

AbuNazir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 321
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #8 

kalda01 כתב:השאלה אם YES בכלל מוכנים להחליף את סוג הממיר הפשוט. אני אתלונן שלא רואים טוב ונראה מה תהייה התגובה.
...
עם לתכנאי יהיה ברכב הוא יביא בשמחה

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #9 

kalda01 כתב:השאלה אם YES בכלל מוכנים להחליף את סוג הממיר הפשוט. אני אתלונן שלא רואים טוב ונראה מה תהייה התגובה.
...
את הרגילים חבר בסקארט RGB

kalda01 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

asaf23 כתב:
...
את הרגילים חבר בסקארט RGB
...
הייתי רוצה. אין יציאת SCART בממירים שהביאו לי.
שבוע הבא קבעו לי טכנאי להחלפת הממיר הרגיל לכזה עם יציאת SCART.
אני תוהה אם יחייבו אותי על ביקור כזה.
עדיין לא ברור לי איך משפרים את איכות ערוצי SD בממיר רגיל שמחובר למסך FHD ללא כניסת סקארט.
יש רק HDMI קומפוננט וקומפוזיט. יש מה לעשות בכלל במקרה כזה?

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”