משרד התקשורת: בזק תאבד 600 אלף לקוחות בשל רפורמת הפס הרחב
-
jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
http://www.themarker.com/technation/1.2221576
דו"ח רשמי של המשרד מעריך כי המחירים לצרכן של חבילות התקשורת הקווית יירדו ב-30% בעקבות רפורמת הפס הרחב ■ לאור מעמדה המונופוליסטי האיתן של בזק, ההערכה היא כי פתיחת השוק לתחרות לא תפגע בתוכניות ההשקעה של החברה
דו"ח רשמי של המשרד מעריך כי המחירים לצרכן של חבילות התקשורת הקווית יירדו ב-30% בעקבות רפורמת הפס הרחב ■ לאור מעמדה המונופוליסטי האיתן של בזק, ההערכה היא כי פתיחת השוק לתחרות לא תפגע בתוכניות ההשקעה של החברה
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
טכנית, היא לא מפסידה לקוחות.
כשחברה מפסידה לקחות, ההכנסה מהם מתאפסת.
במקרה הזה ההכנסה מלקוחות ישירים תתחלף מהכנסה מלקוחות סיטונאים במחיר מוזל, כך שתכל'ס, יש לה פחות לקוחות ישירים אך ההכנסה מהלקוחות ש"אבדו" לא מתאפסת, רחוק מאוד מזה.
לא ברור לי לגמרי איך יוגדרו מערכות היחסים בין בזק לרוכשים הסיטונאיים (ואשמח אם מישהו יבהיר),
אך נראה שאם חברה סיטונאית תרכוש רוחב פס מסויים ותמכור אותו בזול (ביחס לתימחור של בזק), בזק תחוש בתחילת תעוקה כספית רק בתנאי שאותה רוכשת סיטונאית תגייס מקסימום לקוחות אפשריים מבזק, ותמכור קרוב ל- 100% ממה שרכשה. כלומר שכל הלקוחות של החברה יהיו לקוחות לשעבר מבזק, וכמות הלקוחות תהיה קרוב מאוד לכמות רוחב הפס שרכשה מבזק. במציאות ההתאזנות לא תהיה על ה- 100%.
למעשה מה שיקרה שתהיה הוזלה כלשהי, שתתאזן איפשהו בין המחיר הסיטנאי למחיר עכשיו, קרוב יותר למחיר הקיים "היום" (קרי ביום התמחור אילו לא היה שוק סיטונאי).
להערכתי, אם תהיה הוזלה של 20% זה יחשב הישג משמעותי, וזה לא רחוק ממה שאפשר להשיג היום מהתמחור הראשוני לאחר קצת ויכוחים ואיומי ניתוקים.
נשמע לי "קצת" ישראבלוף.
כשחברה מפסידה לקחות, ההכנסה מהם מתאפסת.
במקרה הזה ההכנסה מלקוחות ישירים תתחלף מהכנסה מלקוחות סיטונאים במחיר מוזל, כך שתכל'ס, יש לה פחות לקוחות ישירים אך ההכנסה מהלקוחות ש"אבדו" לא מתאפסת, רחוק מאוד מזה.
לא ברור לי לגמרי איך יוגדרו מערכות היחסים בין בזק לרוכשים הסיטונאיים (ואשמח אם מישהו יבהיר),
אך נראה שאם חברה סיטונאית תרכוש רוחב פס מסויים ותמכור אותו בזול (ביחס לתימחור של בזק), בזק תחוש בתחילת תעוקה כספית רק בתנאי שאותה רוכשת סיטונאית תגייס מקסימום לקוחות אפשריים מבזק, ותמכור קרוב ל- 100% ממה שרכשה. כלומר שכל הלקוחות של החברה יהיו לקוחות לשעבר מבזק, וכמות הלקוחות תהיה קרוב מאוד לכמות רוחב הפס שרכשה מבזק. במציאות ההתאזנות לא תהיה על ה- 100%.
למעשה מה שיקרה שתהיה הוזלה כלשהי, שתתאזן איפשהו בין המחיר הסיטנאי למחיר עכשיו, קרוב יותר למחיר הקיים "היום" (קרי ביום התמחור אילו לא היה שוק סיטונאי).
להערכתי, אם תהיה הוזלה של 20% זה יחשב הישג משמעותי, וזה לא רחוק ממה שאפשר להשיג היום מהתמחור הראשוני לאחר קצת ויכוחים ואיומי ניתוקים.
נשמע לי "קצת" ישראבלוף.
על תדאג לבזק אם יש משהו בו בזק טובה זה לחלוב כסף מלקוחותPerceptor כתב:אחח איזה כייף מחכה לבזק תקופה לא קלה וזה הכל משמיים בזק גנבו לנו כסף חנקו אותנו ב UPLOAD ועכשיו הם יקבלו זבנג...
גם אם אותם לקוחות יעברו לספק ביחד אם תשתית של בזק
היא עדין תקבל כסף מספק על כל לקוח ככה או ככה היא תרוויח
על תשכח שלבזק יש תשתית מטרו נפרדת מ VDSL אם
מכונות וסיבים עד ל 100Gbps ככה שהיא תמשיך לחלוב
לקוחות עסקיים כאילו אין מחר
שוק או לא שוק סיטונאי אנחנו נמשיך להיות תקועים אם ***
של תשתית וקצב העלאה גרוע כמו עכשיו עוד 100 שנה
המושיע היחידי שהולך ונעלם זה IBC אבל זה נראה כמו
חלום שנגוז
משכן יש כיוון חדש מצד אורנג' אם רשת LTE שלה
אורנג' עשתה ניסוי בהרצליה פרסה אנטנות LTE
בנתיים נראה שהם מרוצים מהתוצאות הצליחו להגיע
ל עד 150Mbps בהורדה ו 50Mbps בעלאה בלי בעיה
ככה שנראה מעניין לאן הולך לתפתח אם חברות סלולר
פלאפון וסלקום גם יפרסו רשת LTE נראה לי שבעתיד
הקרוב לא נצטרך אינטרנט קווי אלה יספיק חיבור סלולרי
של עד 150/50 זה מכובד מאוד ... אומנם נפסוג פינג טיפה
גדול יותר בהשוואה לאינטרנט קווי אבל אי אפשר לאכול עוגה
ולהשאיר אותה שלמה ... אם זה המצב אהיה ככה בפלאפון
ואני אקבל כזה חיבור ללא מגבלת נפח ברשת פלאפון
אני זורק את בזק ושם חיבור סלולרי בבית אם איזה ראוטר
סלולרי ....
מה שמעניין אם הספקיות ימכרו חבילות ספק + תשתית עד 100 מגה על תשתית בזק גם הם ישתתפו בשקר של בזק
מה שהולך זה גם האם מהירות ה UPLOAD יהיה שינוי
לפי מה שאני רואה ברגע שהספק קונה רוחב פס נגיד 30 DOWN והוא רוצה UP מעל 3 מגה הוא יצטרך לשלם יותר בזק האלו בשום מצב לא יפסידו
תשימו לב אף פעם לא מדברים על מהירות ה UPLOAD וכולם שותקים
מה שהולך זה גם האם מהירות ה UPLOAD יהיה שינוי
לפי מה שאני רואה ברגע שהספק קונה רוחב פס נגיד 30 DOWN והוא רוצה UP מעל 3 מגה הוא יצטרך לשלם יותר בזק האלו בשום מצב לא יפסידו
תשימו לב אף פעם לא מדברים על מהירות ה UPLOAD וכולם שותקים
בזק מסוגלת לספק ל 90 אחוז מהלקוחות מהירות של 20 מגה הכל תלוי מהמרחק
עד שבזק לא יפרסו סיבים לבית אין להם דרך לספק מהירות מעל 100 או עד 100
רוב הלקוחות שמחוברים ל טופ 100 תשאל אותם כמה הם מקבלים 50-60 מגה ויש נפילות וזה לתלוי כמה קרוב אתה לMSAG
יש לי חבר שעובד בבזק בתשתיות והם כבר התחילו למשוך סיבים לבניינים זה מה שטוב
רוב הלקוחות שמחוברים ל טופ 100 תשאל אותם כמה הם מקבלים 50-60 מגה ויש נפילות וזה לתלוי כמה קרוב אתה לMSAG
יש לי חבר שעובד בבזק בתשתיות והם כבר התחילו למשוך סיבים לבניינים זה מה שטוב
זה שבזק מושכת סיבים עד הבית זה ידועPerceptor כתב:בזק מסוגלת לספק ל 90 אחוז מהלקוחות מהירות של 20 מגה הכל תלוי מהמרחק
יש לי חבר שעובד בבזק בתשתיות והם כבר התחילו למשוך סיבים לבניינים זה מה שטוב...
אבל הם לא מחוברים לשום מקום פשוט זרוקים
יש לא מעט בניינים במרכז שיש סיבים אופטים עד
הארון תקשורת בבניין אבל לא מחוברים ללא ללקוחות
פרט בפתח תקווה שתיים או שלוש בניינים ברחוב
אחד מחוברים לסיבים אופטיים עוד מהניסוי שבזק עשתה
אז ...