התיעצות לפני קניית HTPC חדש
שלום חברים,
אני מתכוון לרכוש בימים הקרובים HTPC לסלון ואשמח אם תענו על מספר שאלות:
1.השימוש שאני מתכוון לעשות איתו-
הורדת איחסון וצפייה של סרטי בלוראי
חיבור למערכת הקולנוע ביתי לשמיעת מוזיקה ואחסון שירים
אחסון קבצים (לשימוש כSERVER ביתי)
חשבתי לקנות את המפרט כפי שרואים בקובץהמצורף, המחיר הינו 3125 ש"ח, האם יש לדעתכם יש הצדקה למכשיר כזה?
2. חשוב לי המהירות של המכשיר, שיעבוד חלק ושקט ושיחזיק לאורך זמן, האם אקבל את זה במכשיר הנ"ל?
3. מה בעצם ההבדל לעומת ZOTAC או מכשיר מוכן כלשהו? כלומר איך בפועל רואים את ההבדל?
4. האם ניתן להפעיל תכנת מדיה סנטר כגון XBMC? אני מתכוון להתקין WINDOWS כמערכת הפעלה
5. יש המלצות למפרט אחר?
תודה!
אני מתכוון לרכוש בימים הקרובים HTPC לסלון ואשמח אם תענו על מספר שאלות:
1.השימוש שאני מתכוון לעשות איתו-
הורדת איחסון וצפייה של סרטי בלוראי
חיבור למערכת הקולנוע ביתי לשמיעת מוזיקה ואחסון שירים
אחסון קבצים (לשימוש כSERVER ביתי)
חשבתי לקנות את המפרט כפי שרואים בקובץהמצורף, המחיר הינו 3125 ש"ח, האם יש לדעתכם יש הצדקה למכשיר כזה?
2. חשוב לי המהירות של המכשיר, שיעבוד חלק ושקט ושיחזיק לאורך זמן, האם אקבל את זה במכשיר הנ"ל?
3. מה בעצם ההבדל לעומת ZOTAC או מכשיר מוכן כלשהו? כלומר איך בפועל רואים את ההבדל?
4. האם ניתן להפעיל תכנת מדיה סנטר כגון XBMC? אני מתכוון להתקין WINDOWS כמערכת הפעלה
5. יש המלצות למפרט אחר?
תודה!
-
- מפרט HTPC
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
אתה יכול לקנות מיני מחשב כמו ה ZOTAC עם מעבד i3 , להוסיף לו זיכרון ראם + הארד דיסק פנימי + חיצוני. יצא לך פחות כמה מאות שקלים מהמפרט הנוכחי ויש לך מחשב קטן שמתאים לסלון וגם מהיר.
אפשר להתקין עליו וינדוס וגם XBMC בלי בעיה. זה מחשב רגיל לכל דבר.
אפשר להתקין עליו וינדוס וגם XBMC בלי בעיה. זה מחשב רגיל לכל דבר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ברוך הבא לפורום!
1. זכרון 8GB זה מיותר לגמרי, אפשר בהחלט להסתפק ב-4GB.
כמו כן, לוח האם הוא בגודל ATX מלא ולא ייכנס למארז של אנטק התומך בגודל Micro ATX.
2. כן, אין סיבה שלא.
3. במחשבים הזעירים יש בד"כ מעבד איטי יותר, כאשר בזולים יותר מבוססי הסלרון לא תהיה תמיכה בבלו ריי 3D מלא (כן יש תמיכה מלאה ב-3D SBS). בפועל, שיטוט בתפריטים ו"אינדוקס" תכנים (עטיפות, ג'וקבוקס וכו) איטיים יותר. בכמה? לא כזה משמעותי לדעתי. ניגון התכנים עצמו יהיה באיכות דומה.
4. כן, גם ב-Windows וגם בלינוקס/OpenELEC.
5. כן, בוודאי. יש את המפרטים המומלצים לחורף 2014 (לינק בראש הפורום).
1. זכרון 8GB זה מיותר לגמרי, אפשר בהחלט להסתפק ב-4GB.
כמו כן, לוח האם הוא בגודל ATX מלא ולא ייכנס למארז של אנטק התומך בגודל Micro ATX.
2. כן, אין סיבה שלא.
3. במחשבים הזעירים יש בד"כ מעבד איטי יותר, כאשר בזולים יותר מבוססי הסלרון לא תהיה תמיכה בבלו ריי 3D מלא (כן יש תמיכה מלאה ב-3D SBS). בפועל, שיטוט בתפריטים ו"אינדוקס" תכנים (עטיפות, ג'וקבוקס וכו) איטיים יותר. בכמה? לא כזה משמעותי לדעתי. ניגון התכנים עצמו יהיה באיכות דומה.
4. כן, גם ב-Windows וגם בלינוקס/OpenELEC.
5. כן, בוודאי. יש את המפרטים המומלצים לחורף 2014 (לינק בראש הפורום).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
צודק, טעות שלי. הצילום של המפרט כל כך קטן, שלא שמתי לב לאות "M" בדגם. זהו אכן לוח אם מתאים בגודל Micro ATX.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"