לקראת שימוש ב-NAS4FREE:

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
avivr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

א. המכונה צריכה לקחת דיסק פנימי (2T) ושנייים חיצוניים (1-2T) דרך USB ולהפוך אותם ל"בריכת כוננים". זה אמור לעבוד, נכון?

ב. בכל זאת אני עומד לפרמט 5 T ולהקריב אותם לטובת אותה "בריכת כוננים". האם אפשר לסמוך על כך שהדיסקים לא ילכו לאיבוד?

ג. עוד עצה טובה לפני המהלך תתקבל בברכה

תודה

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #2 

תשמע, לסמוך על דיסקים אף פעם אי אפשר, נקודה. דיסק באיזשהו שלב עלול ללכת, וזה שהוא מחובר בNAS או בתוך מחשב אחר לא משנה את העובדה.
לגבי הNAS עצמו - האם אתה מתכוון לעשות סתם pool או שאתה מחבר באיזושהי תצורת RAID? אתה מתכוון לבנות מערך עם יתירות? אם כן אני לא בטוח שזו תצורה נכונה, אבל אם לא אתה רק מרוויח יחידת אחסון גדולה ללא שום אפשרות לשרידות.

avivr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

mrunderhill כתב:תשמע, לסמוך על דיסקים אף פעם אי אפשר, נקודה. דיסק באיזשהו שלב עלול ללכת, וזה שהוא מחובר בNAS או בתוך מחשב אחר לא משנה את העובדה.
לגבי הNAS עצמו - האם אתה מתכוון לעשות סתם pool או שאתה מחבר באיזושהי תצורת RAID? אתה מתכוון לבנות מערך עם יתירות? אם כן אני לא בטוח שזו תצורה נכונה, אבל אם לא אתה רק מרוויח יחידת אחסון גדולה ללא שום אפשרות לשרידות.
...

תודה.

מדובר במאגר סרטים / דיסקים שבעיקר אמור לשמש XBMC בסלון. עד כה המחשב הריץ WIN7 ושימש כשרת (די גרוע) וכמובן לא היתה שרידות. הכי טוב לי כעת זה להעמיד את כל ה-5T לרשות המאגר, ואז להוסיף דיסק חדש ואת יכולת השרידות. זה אפשרי?

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #4 

תראה - בוא נשים רגע בצד את עניין הדיסקים החיצוניים, שלגביו אין לי נסיון ולא יודע אם יש הבדל (עלול להיות אבל אולי זה עובד יופי). ד"א..למה לא בעצם לפרק את הדיסקים החיצוניים מהמארז ולחבר אותם בתוך המחשב? USB כשלעצמו יהיה יותר איטי ולדעתי זה בכלל לא יעיל.
בכל אופן - אם אתה הולך על NAS4FREE זה לא כזה פשוט להוסיף דיסקים אחרי שהPOOL נבנה, ובכלליות עדיף שכל הדיסקים יהיו מאותו גודל אם אתה רוצה מערך RAID עם יתירות. יש פתרונות אחרים כמו UNRAID שאיתו אין לי נסיון אבל הבנתי ששם יש יותר גמישות לגבי גדלים של דיסקים והוספה/הסרה. מה שכן - הוא לא חינמי.

עצה שלי - תייצר לך VM של NAS4FREE, תגדיר בו 3 דיסקים בגדלים שיש לך ותשחק עם האפשרויות של בניית הPOOL, זה יתן לך הרגשה לגבי איך זה עובד.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”