Shay856 כתב:ראשית- תודה.
שתי שאלות בעניין:
1. מה "מסוכן" יותר לקנות יד2? רמקולים או רסיבר?
2. מבחינה עקרונית- השאיפה היא לקנות בהדרגה את המערכת וכל פעם לקנות רק דברים טובים שאשאר איתם? או שנכון יהיה להשלים סט שחלקו ציוד בינוני ולהחליף בהמשך.
הצמד מדפיים psb b25 נראים אחלה ב2000, הם יספיקו לי לבד?
...
1. בגדול, רמקולים יותר "בטוחים" מרסיברים (ובגלל זה הצעתי לקנות רסיבר חדש, אבל ללכת על רמקולים מיד שנייה), פשוט מכיוון שהם הרבה יותר פשוטים מבחינה אלקטרונית. ועדיין, תריץ חיפוש בפורום מה צריך לבדוק שעובד ונראה כמו שצריך גם ברמקולים וגם ברסיברים לפני שאתה קונה, ונסה לסגור עם המוכר שיש לך 2-3 ימים לבטל את העסקה אם אתה מגלה תקלה או פגם כלשהו.
2. שאלה מצויינת! אם היית אומר לי שמעניין אותך רק TV וק"ב, אז הייתי אומר לך לקנות רסיבר ק"ב זול וסט רמקולים 5.1 בסיסי, ואז אולי להחליף את הקדמיים במשהו קצת יותר טוב לטובת שיפור איכות המוזיקה. אבל אמרת שחשובה לך יותר המוזיקה, ואם חשובה לך יותר המוזיקה, אז אתה צריך להשקיע בזוג רמקולים קדמיים איכותיים וברסיבר קצת יותר טוב מהרמה הכי בסיסית., ואח"כ להוסיף עוד רמקולים... דרך אגב, אם בהמשך יזדמן לך עוד תקציב, מאוד יכול להיות שתמצא את עצמך דווקא משדרג את הרסיבר או משקיע בזוג קדמיים טוב יותר, פשוט מכיוון שאם אתה נותן עדיפות למוזיקה, אלה יהיו המרכיבים הכי משמעותיים עבורך.
PSB זו חברה מעולה, אבל בכל מקרה צריך לשמוע אותם (עם כמה קטעי מוזיקה שאתה אוהב ומכיר היטב), רצוי בשילוב עם כמה רסיברים, כדי לראות אם הם באמת נשמעים לך טוב. הם "יספיקו" לך לבד אם אתה לא שומע מוזיקה שמפוצצת בבאסים, ואם לא תצפה לקבל רק משניהם סראונד בקולנוע ביתי. בכל מקרה המטרה כמובן היא להוסיף סאב, רמקולים אחוריים וסנטר בבוא העת...
נ.ב. עוד משהו קטן לגבי שדרוגים בהמשך הדרך: מצד אחד, כל איש וההעדפות שלו ומצד שני, השמיים הם הגבול! יש אנשים שמחליפים רכיבים במערכת שלהם כל כמה חודשים כי הם מתים על תחושת "ההתחדשות" ועל ההתעסקות בכל הרכיבים והחיבורים. יש אנשים שקנו לפני 20 שנה זוג רמקולים ומגבר ועד היום הם עם אותם הרכיבים בדיוק.יש אנשים שקונים היום מוצרי וינטאג' בני עשרות שנים ומשפצים אותם באהבה רבה כדי להחזיר עטרה ליושנה, ויש כאלה שמחליפים רסיבר כל שנה אפילו כשלפעמים הדבר היחיד שמשתנה זה מספר הדגם ותו לא... בשורה התחתונה: אין חוקים באהבה!