קניית אוזניות in ear
לדעתי בזבוז כסף ואפילו כסף לפח להוציא סכום כזה ועוד על IN EAR. אני בספק אם הם יהיו טובות יותר מCX300 II. לי יש 2 זוגות, את הCX300II ואת האוזניות שבאות עם הסמסונג גלקסי המקוריות, להגיד את האמת אולי טיפה הסנהייזר טובות יותר, בעיקר בעוצמה (ובלהרוס את השמיעה) אבל באיכות זה בקושי מורגש ואני מאמין שגם באוזניות של 4000 שקל זה יהיה זהה, מלבד אפקט פלסבו ששילמת סכום כזה אז הן בטח טובות. אולי באוזניות גדולות יש הבדלים, אני גם שם בספק האם זה שווה את המחירים המוגזמים שיש. מניסיוני בדברים כאלו, בד"כ הדגם שנמכר להמונים במחיר נורמלי נותן בערך 75% מהמוצר הHI END. אם אתה מיליונר, קנה אותן, אם לא שמור את הכסף לדברים חשובים יותר שתקבל עליהן תמורה ראויה למחיר, זאת דעתי
- mikel1999
- חבר ותיק

- תגובות: 1808
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
מסכים איתך ב100000%AKV כתב:לדעתי בזבוז כסף ואפילו כסף לפח להוציא סכום כזה ועוד על IN EAR. אני בספק אם הם יהיו טובות יותר מCX300 II. לי יש 2 זוגות, את הCX300II ואת האוזניות שבאות עם הסמסונג גלקסי המקוריות, להגיד את האמת אולי טיפה הסנהייזר טובות יותר, בעיקר בעוצמה (ובלהרוס את השמיעה) אבל באיכות זה בקושי מורגש ואני מאמין שגם באוזניות של 4000 שקל זה יהיה זהה, מלבד אפקט פלסבו ששילמת סכום כזה אז הן בטח טובות. אולי באוזניות גדולות יש הבדלים, אני גם שם בספק האם זה שווה את המחירים המוגזמים שיש. מניסיוני בדברים כאלו, בד"כ הדגם שנמכר להמונים במחיר נורמלי נותן בערך 75% מהמוצר הHI END. אם אתה מיליונר, קנה אותן, אם לא שמור את הכסף לדברים חשובים יותר שתקבל עליהן תמורה ראויה למחיר, זאת דעתי...
יש לי כרגע אוזניות IEM מעולות. מאוד מפורטות,באס הדוק נחמד מאוד,ניטרליות, מידים קדמיים יפים ואני יכול להמשיך
אבל כל זה דיי נעלם ברגע שאני באוטובוס
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
AKV מגזים קצת לעניות דעתי, אבל אין ספק שהשיפור באיכות הולך וקטן ככל שעולים במחיר. יש אנשים שמוכנים לשלם אלפי ש"ח עבור שיפור של אחוזים בודדים במקרה הטוב באיכות השמע, אבל רובנו ככל הנראה נסתפק באוזניות שעולות הרבה פחות מ-1,000 ש"ח.
מה שכן, אני אישית הופתעתי מהשיפור בסאונד בין ה-CX300 II ל-A161P של MEELEC למשל... ההבדלים במחיר לא היסטריים ($60 לעומת $30), ובהחלט מוצדקים בהינתן השיפור בסאונד!
כמובן שמ-$60 ועד $1,000 פעורה תהום תקציבית לא קטנה, אבל אני בספק אם הוצאה של למעלה מ-$200-300 תצדיק את עצמה בכל פרמטר רציונלי שהוא.
נ.ב. יש לדעתי מקום גם לציין חריג לאוזניות IEM בתקציב גבוה וזה אוזניות CUSTOM, שמותאמות באופן אישי לתעלות השמע באוזניים שלך...
מה שכן, אני אישית הופתעתי מהשיפור בסאונד בין ה-CX300 II ל-A161P של MEELEC למשל... ההבדלים במחיר לא היסטריים ($60 לעומת $30), ובהחלט מוצדקים בהינתן השיפור בסאונד!
כמובן שמ-$60 ועד $1,000 פעורה תהום תקציבית לא קטנה, אבל אני בספק אם הוצאה של למעלה מ-$200-300 תצדיק את עצמה בכל פרמטר רציונלי שהוא.
נ.ב. יש לדעתי מקום גם לציין חריג לאוזניות IEM בתקציב גבוה וזה אוזניות CUSTOM, שמותאמות באופן אישי לתעלות השמע באוזניים שלך...
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
יש לי אזניות V-MODA של 100$ בערך, ה Vibe II שנחשבו בזמנו ממש טובות ולא יוצרו בכמות גדולה. אחריהם באותו מחיר יצרו את ה vibrato שהיו פחות טובות ומחומרים זולים יותר (ה Vibe II מפלדה).
בכל מקרה, עכשיו יש לי את ה VSONIC GR07 BE ולמרות שהסגנון של האזניות דומה, ההבדל משמעותי. ההבדל במחיר הרשמי הוא כ 80$ אבל בפועל היה בערך 30$...
שורה תחתונה, בכל קטגוריית מחיר יש הברקות אבל אני מניח שצריך לדעת מה לקנות. בשלב מסויים העלות של האזניות לעומת השיפור באיכות יורד במיוחד ב IEM שגודל הדרייברים מוגבל.
דבר אחרון והכי חשוב, צריך להתייחס לעובדה שמדובר על דרייברי BA באזניות היקרות לעומת דרייבר דינמי בזולות. A161P הן האזניות הזולות ביותר שנחשבות טובות עם דרייברי BA ולכן למי שאוהב סאונד מאוזן ההבדל מורגש.
בתחום דרייברי ה BA יש המון וריאציות עם מספר דרייברים וקרוסאוברים וכו'. אני בטוח שיש הבדלים די מהותיים אבל זה עד מחירים של 400-500$.
באיזור ה 1000$ כבר נראה לי יותר הגיוני להשקיע באזניות custom.
הנה לינק שמחזק את מה שכתבתי:
http://www.innerfidelity.com/content/in ... r-monitors
בכל מקרה, עכשיו יש לי את ה VSONIC GR07 BE ולמרות שהסגנון של האזניות דומה, ההבדל משמעותי. ההבדל במחיר הרשמי הוא כ 80$ אבל בפועל היה בערך 30$...
שורה תחתונה, בכל קטגוריית מחיר יש הברקות אבל אני מניח שצריך לדעת מה לקנות. בשלב מסויים העלות של האזניות לעומת השיפור באיכות יורד במיוחד ב IEM שגודל הדרייברים מוגבל.
דבר אחרון והכי חשוב, צריך להתייחס לעובדה שמדובר על דרייברי BA באזניות היקרות לעומת דרייבר דינמי בזולות. A161P הן האזניות הזולות ביותר שנחשבות טובות עם דרייברי BA ולכן למי שאוהב סאונד מאוזן ההבדל מורגש.
בתחום דרייברי ה BA יש המון וריאציות עם מספר דרייברים וקרוסאוברים וכו'. אני בטוח שיש הבדלים די מהותיים אבל זה עד מחירים של 400-500$.
באיזור ה 1000$ כבר נראה לי יותר הגיוני להשקיע באזניות custom.
הנה לינק שמחזק את מה שכתבתי:
http://www.innerfidelity.com/content/in ... r-monitors
אין על הפירוט של אוזניות IN EAR. שומעים כל פיפס, הצלילים חדים עשירים ומפורטים. וגם הגראפים שמשווים תמיד, באוזניות IN EAR מתקבלים הגראפים הכי חלקיםmikel1999 כתב:מסכים איתך ב100000%AKV כתב:לדעתי בזבוז כסף ואפילו כסף לפח להוציא סכום כזה ועוד על IN EAR. אני בספק אם הם יהיו טובות יותר מCX300 II. לי יש 2 זוגות, את הCX300II ואת האוזניות שבאות עם הסמסונג גלקסי המקוריות, להגיד את האמת אולי טיפה הסנהייזר טובות יותר, בעיקר בעוצמה (ובלהרוס את השמיעה) אבל באיכות זה בקושי מורגש ואני מאמין שגם באוזניות של 4000 שקל זה יהיה זהה, מלבד אפקט פלסבו ששילמת סכום כזה אז הן בטח טובות. אולי באוזניות גדולות יש הבדלים, אני גם שם בספק האם זה שווה את המחירים המוגזמים שיש. מניסיוני בדברים כאלו, בד"כ הדגם שנמכר להמונים במחיר נורמלי נותן בערך 75% מהמוצר הHI END. אם אתה מיליונר, קנה אותן, אם לא שמור את הכסף לדברים חשובים יותר שתקבל עליהן תמורה ראויה למחיר, זאת דעתי...
יש לי כרגע אוזניות IEM מעולות. מאוד מפורטות,באס הדוק נחמד מאוד,ניטרליות, מידים קדמיים יפים ואני יכול להמשיך
אבל כל זה דיי נעלם ברגע שאני באוטובוס(למרות שהם אוטמות 90% מהרעשים)
...
זה HD800 שעולה 1500$ לעומת אוזניות IN EAR שעולות 35$ הCX300 או 80$, שזה בממוצע 4% מהמחיר של הHD800
http://www.headphone.com/learning-cente ... date+Graph
- epony
- חבר במועדון 10K

אתה בטוח שלא התבלבלת בקריאת הגרף הזה? רואים שם בבירור שה-HD800 משמעותית יותר שטוחות משתי ה-IEMs שהבאת כדוגמה.
למען האמת, בכלל לא צריך ללכת לאוזניות FULL SIZE ב-$1,500, כי אפילו ה-ATH-M50 נותנות היענות יותר טובה משתי ה-IEMs הנ"ל.
למען האמת, בכלל לא צריך ללכת לאוזניות FULL SIZE ב-$1,500, כי אפילו ה-ATH-M50 נותנות היענות יותר טובה משתי ה-IEMs הנ"ל.
אולי הגזמתי קצת עם שהCX300 II בערך כמו האוזניות סמסונג אבל עדיין אני אומר שההבדל באיכות בין הCX300 II (שאגב עלו לי 24 דולר בבלאק פרידיי) לבין האוזניות שעולות 4000 שקל רחוק מאוד מלהיות כמו הפער במחיר ואני לא אתפלא אם הCX300 II נשמעות טוב יותר וזה לא מוגזם לומר. המחיר לא בהכרח קובע, יש דברים תהליך המחקר והפיתוח הוא חלק גדול מההוצאות ועליו נשען המחיר ופחות על הייצור פר יחידה, ויצרניות גדולות שמוכרות כמויות גדולות יכולות להשקיע הרבה יותר במחקר ופיתוח מאשר יצרנית שמוכרת קצת ומשם נגזר המחיר היקר אצל היצרנית הקטנה לעומת יצרנית גדולה. הקטנות לא מוכרות מספיק ולכן צריכות להעלות מחיר כדי לכסות על הפיתוח. הצלילים בCX300 II חדים ביותר, מפורטים, מדוייקים. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב שאולי יחסר לחלק מהאנשים זה העודף באס העמוק, יש אוזניות שנשמעות כמו סאבוופר (אולי זה מסוג האוזניות IEM שנראות כמו הA161P ארוכות כאלו, אני אישית לא סובל עודף באס ומעדיף בהרבה את הצליל המדוייק והחד של הסנהייזר עם באס "punchy". היו לי אוזניות כאלו, מלבד הבאס העמוק לא היה בהן שום איכות שדומה לסנהייזרepony כתב:AKV מגזים קצת לעניות דעתי, אבל אין ספק שהשיפור באיכות הולך וקטן ככל שעולים במחיר. יש אנשים שמוכנים לשלם אלפי ש"ח עבור שיפור של אחוזים בודדים במקרה הטוב באיכות השמע, אבל רובנו ככל הנראה נסתפק באוזניות שעולות הרבה פחות מ-1,000 ש"ח.![]()
נ.ב. יש לדעתי מקום גם לציין חריג לאוזניות IEM בתקציב גבוה וזה אוזניות CUSTOM, שמותאמות באופן אישי לתעלות השמע באוזניים שלך......
אתה בטוח שזה מה שקובע? הקירבה ל0? לCX300II יש "תוספת באס" וברור שזה יתחיל מלמעלהepony כתב:אתה בטוח שלא התבלבלת בקריאת הגרף הזה? רואים שם בבירור שה-HD800 משמעותית יותר שטוחות משתי ה-IEMs שהבאת כדוגמה.![]()
למען האמת, בכלל לא צריך ללכת לאוזניות FULL SIZE ב-$1,500, כי אפילו ה-ATH-M50 נותנות היענות יותר טובה משתי ה-IEMs הנ"ל....
מה שכן שמתי לב באוזניות ראש, זה שהיקרות ואלו שנחשבות לטובות, נותנות גראפים חלקים בלי הרבה סילסולים. תשים לב איזה גרף חלק יש בHD800 לעומת אוזניות כמו HD202 והאחרות הזולות. והIEM מצטיינות בלתת גראפים חלקים
זו כמובן הכללה שגוייה ביסודה. אולי יותר נכון *להניח* שלתצורת מולטי-BA יש יותר פוטנציאל אבסולטי מלדרייבר full-range יחיד.freedom_il כתב: דבר אחרון והכי חשוב, צריך להתייחס לעובדה שמדובר על דרייברי BA באזניות היקרות לעומת דרייבר דינמי בזולות. A161P...
- epony
- חבר במועדון 10K

AKV, בשלב זה של הדיון הייתי מציע לך לרדת קצת לקרקע וללמוד עוד קצת על מה אתה מדבר לפני שאתה מוסיף לדבר.
ההתייחסות שלך ל-A161P ולעקומות ההיענות שאתה בעצמך צירפת, וכמובן ההאדרה וההערצה העיוורת לזוג אוזניות די בסיסיות (שאני אנחש שלפחות לחצי מהחברים שפורום גם היה כזה זוג בדיוק בשלב כזה או אחר של חייהם) שקנית במבצע בבלאק פריידיי - בוא נאמר שדבריך לא בדיוק משרים ביטחון רב על חברים אחרים בדיון המתפתח כאן...
ההתייחסות שלך ל-A161P ולעקומות ההיענות שאתה בעצמך צירפת, וכמובן ההאדרה וההערצה העיוורת לזוג אוזניות די בסיסיות (שאני אנחש שלפחות לחצי מהחברים שפורום גם היה כזה זוג בדיוק בשלב כזה או אחר של חייהם) שקנית במבצע בבלאק פריידיי - בוא נאמר שדבריך לא בדיוק משרים ביטחון רב על חברים אחרים בדיון המתפתח כאן...
- freedom_il
-
- חבר ותיק

כמובן שזו הכללה אבל זה ברוב המאוד גדול. תכלס אני לא מכיר כמעט דגמים עם דריבר דינמי עם תג מחיר של 200$ וצפונה חוץ מסנהייזר.Ilyan כתב:זו כמובן הכללה שגוייה ביסודה. אולי יותר נכון *להניח* שלתצורת מולטי-BA יש יותר פוטנציאל אבסולטי מלדרייבר full-range יחיד.freedom_il כתב: דבר אחרון והכי חשוב, צריך להתייחס לעובדה שמדובר על דרייברי BA באזניות היקרות לעומת דרייבר דינמי בזולות. A161P......
אין לי מה לרדת לקרקע כי לא התיימרתי להבין בזה יותר מידי. ההמלצה שלי לא להוציא 4000 שקל על אוזניות iem, עדיין תקפה וגם הטענה שלי שמוצר בסיסי שנמכר להמונים נותן לפחות 70% מהמוצר high end עדיין תקפה. זה קיים במחשבים ניידים, במצלמות דיגיטליות ואני מאמין שגם באוזניות iem. מה שכן, הסמן עושה את שלו והטכנולוגיה משתפרת עם הזמן משמעותית. לגבי הגרף, אולי תביאו טענה רצינית ועל מה היא מתבססת במקום להגיד לי לרדת מזה, ולהסתמך על מה שאנשים אומרים בפורומים (שכידוע לא כל מה שאומרים בפורומים זה נכון גם אם הרבה אומרים את זה). תביא מידע שיצרנית אוזניות אומרת שהגרף צריך להיות ישר. לגבי הגרף החלק, ביססתי את זה על כך שהאוזניות היקרות ואלו שנחשבות לטובות נותנות גרף חלק יותר כי זה ההבדל היחיד ששמתי לב שהוא ממש בולט ביחס לזולות והפחות טובות. גרף ישר אכן הוא גם חלק אבל אני חושב שזה שהוא חלק ולווא דווקא קרוב ל0 הוא זה שעושה את ההבדל ובכלל אני חושב שעניין הגרף תגובה לתדר זה רק חלק קטן בין מה שעושה אוזניות טובות או לא טובות. סנהייזר בעצמן משווקות את הcx300ii כאוזניות עם תוספת באס אז מה זה תוספת באס אם לא גרף שמתחיל מלמעלה ונותן יותר דציבלים בתגובה לתדרים נמוכים? אגב חיפשתי בגוגל ומצאתי הרבה על הגרף החלקepony כתב:AKV, בשלב זה של הדיון הייתי מציע לך לרדת קצת לקרקע וללמוד עוד קצת על מה אתה מדבר לפני שאתה מוסיף לדבר.![]()
![]()
ההתייחסות שלך ל-A161P ולעקומות ההיענות שאתה בעצמך צירפת, וכמובן ההאדרה וההערצה העיוורת לזוג אוזניות די בסיסיות (שאני אנחש שלפחות לחצי מהחברים שפורום גם היה כזה זוג בדיוק בשלב כזה או אחר של חייהם) שקנית במבצע בבלאק פריידיי - בוא נאמר שדבריך לא בדיוק משרים ביטחון רב על חברים אחרים בדיון המתפתח כאן......
הדבר היחיד שצריך להיות תקף בשבילך בהקשר לדיון הזה זה שאתה קלולס וסותר את עצמך בכל משפט שני.
אז חבל על הזמן, תהנה מהCX300II, בהחלט אוזניות ברמה משל עצמן.
freedom, נכון בעיקרון ההתפלגות במחירים היא שהBA בדר"כ נוטות לכיוון היקר יותר, כנראה אני מניח בגלל 2 דברים:
1. דיירברים יותר מורכבים לייצור יחסית למיקרו-דינאמיים.
2. ריכוזיות גבוהה של יצרני אותן דרייברים BA, רוב החברות קונות אותם מהמדף, למרות שאולי זה גם יכול למשוך לכיוון השני בגלל שלא צריך לעשות R&D מאפס...
בכל מקרה אני מכיר לפחות עוד חברה אחת חוץ מסנהייזר שעושה IE דינאמיות היי-אנד, אולי שמעת על סוני, יש להם את הMDR-EX1000, מציע לך לקרוא כמה ביקורות. שלא לדבר על יצרנים יותר איזוטריים.
freedom, נכון בעיקרון ההתפלגות במחירים היא שהBA בדר"כ נוטות לכיוון היקר יותר, כנראה אני מניח בגלל 2 דברים:
2. ריכוזיות גבוהה של יצרני אותן דרייברים BA, רוב החברות קונות אותם מהמדף, למרות שאולי זה גם יכול למשוך לכיוון השני בגלל שלא צריך לעשות R&D מאפס...
בכל מקרה אני מכיר לפחות עוד חברה אחת חוץ מסנהייזר שעושה IE דינאמיות היי-אנד, אולי שמעת על סוני, יש להם את הMDR-EX1000, מציע לך לקרוא כמה ביקורות. שלא לדבר על יצרנים יותר איזוטריים.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

Ilyan, כן אני מכיר את העובדות שציינת וגם את הסוני הזו. חוץ מהן כמו שכתבתי, אני יודע שיש עוד כמה כאלה שקראתי עליהן אבל לא יכול לשלוף אותן.
Final, טוב לא שמתי לב שהדגם הזה הוא עם דרייבר דינמי כשהסתכלתי באתר שלהם פעם... בכל מקרה, נראה לי שזה לא סטנדטי שאזניות עם דרייבר דינמי יעלו הרבה ואין הרבה דגמים כאלה.
הסיבה להתפלגות המחיר, בנוסף למה שציינת, היא פשוט כי הן יותר טובות. אחרת לא היו קונים אותם. יש מספיק דוגמאות לדגמים שעלו X בהשקה וממש מעט אחרי זה נמכרו במחיר של שליש או חצי פחות (בשני סוגי הדרייברים).
Final, טוב לא שמתי לב שהדגם הזה הוא עם דרייבר דינמי כשהסתכלתי באתר שלהם פעם... בכל מקרה, נראה לי שזה לא סטנדטי שאזניות עם דרייבר דינמי יעלו הרבה ואין הרבה דגמים כאלה.
הסיבה להתפלגות המחיר, בנוסף למה שציינת, היא פשוט כי הן יותר טובות. אחרת לא היו קונים אותם. יש מספיק דוגמאות לדגמים שעלו X בהשקה וממש מעט אחרי זה נמכרו במחיר של שליש או חצי פחות (בשני סוגי הדרייברים).
לא ארד לרמה הזאת האישית והטענות ה"ענייניות" שלך. לא התיימרתי להבין בניגוד אליך שמדבר כאילו הוא מבין אבל לא עונה עניינית על שום דבר.. רק היה לי חשוב להגיד שזה כסף לפח להוציא 4000 שקל על אוזניות כאלוIlyan כתב:הדבר היחיד שצריך להיות תקף בשבילך בהקשר לדיון הזה זה שאתה קלולס וסותר את עצמך בכל משפט שני.
2. ריכוזיות גבוהה של יצרני אותן דרייברים BA, רוב החברות קונות אותם מהמדף, למרות שאולי זה גם יכול למשוך לכיוון השני בגלל שלא צריך לעשות R&D מאפס...![]()
בכל מקרה אני מכיר לפחות עוד חברה אחת חוץ מסנהייזר שעושה IE דינאמיות היי-אנד, אולי שמעת על סוני, יש להם את הMDR-EX1000, מציע לך לקרוא כמה ביקורות. שלא לדבר על יצרנים יותר איזוטריים....
- mikel1999
- חבר ותיק

- תגובות: 1808
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
אני לא חושב שהבהרתי את מה שרציתי להגיד מספיק טוב... (במשפט הראשון)
אני התכוונתי שאם אתה מתכנן לקנות אותם בעיקר לנסיעות אז ממליץ לך לחשוב על משהו אחר
כי אז באמת זה לא יהיה שווה את ההשקעה, אבל אם אתה שומע במקומות יחסית שקטים ובמצבים שאתה יכול באמת להינות מהמוזיקה
אז לך על זה, זה יהיה שווה כל שקל.
AKV, כל הזמן אנשים מסתכלים עלי בתדהמה ברגע שאני אומר להם "אלף" על אוזניות מסוימות שברשותי
כי הם לא מבינים למה להשקיע כל כך הרבה באוזניות (יחסית
),מצידי, הם שוות כל שקל.
אתה כנראה עדיין לא במצב שנראה לך הגיוני לקנות אוזניות במחיר כזה (אולי תגיע לשם), אבל כנראה לtidan עכשיו זה כן נראה הגיוני.
אני התכוונתי שאם אתה מתכנן לקנות אותם בעיקר לנסיעות אז ממליץ לך לחשוב על משהו אחר
כי אז באמת זה לא יהיה שווה את ההשקעה, אבל אם אתה שומע במקומות יחסית שקטים ובמצבים שאתה יכול באמת להינות מהמוזיקה
אז לך על זה, זה יהיה שווה כל שקל.
AKV, כל הזמן אנשים מסתכלים עלי בתדהמה ברגע שאני אומר להם "אלף" על אוזניות מסוימות שברשותי
כי הם לא מבינים למה להשקיע כל כך הרבה באוזניות (יחסית
אתה כנראה עדיין לא במצב שנראה לך הגיוני לקנות אוזניות במחיר כזה (אולי תגיע לשם), אבל כנראה לtidan עכשיו זה כן נראה הגיוני.